..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kitabýnýn bir kopyasýný gönderdiðin için saðol. Onu okumakla hiç zaman yitirmeyeceðim. -Moses Hadas
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > BuZ_LaLe




21 Mart 2004
Çocuk Gözlerdeki Kocaman Dünya  
BuZ_LaLe
Siz hiç bir çocuðun gözlerine baktýnýz mý?... Ben baktým!...


:BGGI:
    Bugün týklým týkýþ bir otobüse bindim, yüzümde havanýn tüm gülümseyiþine inat, buz gibi bir ifade... Yoldan þaþkýn bakýþlarla araba camlarýndan beni görmek için eðilen kafalarýn þaþkýnlýðýna gülümsedim, içimden... Herhalde nasýl olup da teknolojinin benim gibi gerçekçi bir robotu yarattýðýna þaþýyor olmalýydýlar. Onlarý bu mazeretlerinden dolayý baðýþladým. Yürümeye devam ettim.
    Kedileri çok severim, devrelerimde var onlarý sevmek. Yürürken bir kedi yaklaþtý sýrnaþarak, sonra vazgeçti. Sanýrým bir robotla muhatab olmak istemedi. Yüzümdeki ifadeyi bir türlü deðiþtiremiyordum oysa! Büyük bir ýstýrab duyarak gülümsemeye çalýþtým, cýk! Olmuyordu... Çaresiz yürümeye devam ettim. Ama þaþkýnlýðým kendimi hissettikçe artýyordu( zaten tek þaþýran sürücüler deðildi, ben de kendime hayret ediyordum.) Yürüyüþüm de ayný robot gibiydi! Ben böyle yürümüyordum ki!
    Þaþkýnlýðým bedenimi daha da buzlaþtýrmýþtý. Ama birden deðiþti. Yüzüme kocaman bir gülücük yayýldý, etrafýmda çýnlayan araba alarmýyla beraber. Çünkü alarmýn çalmasýyla etrfaýmdan 10 kadar çocuk kahkahalar atarak, tatlý bir telaþla bir apartmanýn önüne üþüþüp evlerinin zillerine basmaya baþlamýþlardý. Belli ki alarm bu miniklerin haylazlýðý zonunda çalmaya baþlamýþtý. Bedenimin tüm buzlarý eridi, içimin de tabi..
    Ben de az kaçmamýþtým çalan alarmlardan, arabanýn sahibi kýzar diye az doluþmamýþtýk apartman içlerine... Aslýnda nasýl da herþeye bedeldi bu çocuklar...
    Siz hiç bir çocuðun gözlerinin içine baktýnýz mý? Evinde oyuncak arabasýný tamir etmeye uðraþan oðlunuzun, ya da bacaðý kýrýlmýþ barbisini inatla diðer saðlam bebeklerine deðiþmeyen kýzýnýzýn... Ya da açlýktan karný guruldarken ürkerek yanýnýza yaklaþýp bir tane kaðýt mendil satmaya çalýþan çocuðun... Ben çok baktým; hepsinin gözlerinde saf duygu vardý. Üzüntüyse üzüntü, sevinçse sevinç...
    Peki siz hiç ölüme atlayan bir çocuðun gözlerine baktýnýz mý? Ben ona da baktým: bir kýþ gecesiydi, hava buz gibi soðuk... Tüm güzelliði altýnda parýldýyordu Boðaziçi Köprüsü... Biz de onun güzelliðine kapýlmýþtýk, köprünün üstündeki baba- oðulu farkedinceye kadar! Köprünün ortasýnda bir baba oðlunu kucaðýna almýþ, ona son hikayesini anlatýyordu, bu hikayenin sonu ölümdü ama çocuk belki de bunu hiç bilmeyecekti, ya da sona yaklaþýrken bir martýnýn gözlerinde görürdü belki... Belli ki baba en fazla 4. sýnýf çocuðu olan oðlunu atlamaya ikna etmeye çalýþýyordu. Ben iþte o çocuðun gözlerinde ölümü de gördüm, hüznü de ve hiçbir þey yapamamanýn, çaresizliðin izlerini de gördüm. Aklýmdan þimþek gibi geçti: "Bu kadar kolay mý bir bedene kýymak!"
    Onlarý köprüye çýkaran neydi bilmiyorum. Görevliyi aradýðýmýzda köprünün diðer ucunda bulunan görevlinin sýradaki tüm arabalarýn kornalarýna raðmen umursamaz yürüyüþlerini hatýrlýyorum bir tek!
    Belki de o baba- oðul gibi onlarca insanýn hayatýnýn sonunda biz varýz! Orada olmadýðýmýzý kim ispatlayabilir ki?!

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: sevgiler
Gönderen: gül / istanbul
15 Nisan 2004
yazýlarýn gittikçe beni daha çok içine çekiyor. Adýn Buz olsada kalbin aslýnda sýmsýcak öyle deðilmi sevgili Lale




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yumurtlayan Kalem

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sabun Köpüðünde Yaþayanlara...
"Yazý"lý Kanunlar
Sürpriz
Uykusuz Ruhlar Ay'a Döner
Kendime Bile Yetmeyen Zamanlardan Kalanlar...
Sessizlik Defterinden Notlar - III
Sessizlik Defterinden Notlar - I
Kelimeleri Görmek
Sessizlik Defterinden Notlar II
Sessizlik Defterinden Notlar IV

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kediler ve Suyun Hikayesi [Öykü]
Buz_kale ve Müzik [Öykü]
S (B) Ana Yazýlmýþlar Sokaðý... [Öykü]
Puzzle - U [Öykü]
Puzzle - P [Öykü]
Kan Lekesi [Öykü]
Kelebek ve Derin Bakisli [Öykü]
Kristalin Gözyaþlarý! [2] [Öykü]
Kristalin Gözyaþlarý! [1] [Öykü]
Güneþli Bir Günün Ardýndan [Öykü]


BuZ_LaLe kimdir?

" Yazar aðzýný kapamalýdýr ki,yazýsý kendisininkini açsýn. " F. Nietzsche Sustukça susasým geldi hayata. . Artýk daha az konuþuyorum. . Susmalar daha tanýdýk geliyor artýk galiba. .

Etkilendiði Yazarlar:
Zaman ilerledikçe beni etkileyenler deðiþecek. Bu yüzden hayranlýk duyduðum insanlarý yazarak sýnýr koymak istemem.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BuZ_LaLe, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.