..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gene gel gel gel. / Ne olursan ol. / ... / Umutsuzluk kapýsý deðil bu kapý. / Nasýlsan öyle gel. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar > Kâmuran Esen




18 Þubat 2004
Bir Ýzedebiyat Yýllýðý Alýr Mýydýnýz?  
Kâmuran Esen
Sevgili izedebiyat yazarlarý! Yüzlerce þair ve yazarýn eserlerinden oluþan bu yýllýðý hiç merak etmiyor musunuz?


:ECBH:
Merhaba Arkadaþlar;

Benim bir huyum var; üstüme vazife olmayan iþlere karýþmak gibi. Bu huyum yüzünden baþýma gelmedik kalmýyor. Herþeye burnumu sokmakla, her davulun önünde oynamakla, herþeye maydanoz olmakla, çizmeyi aþmakla, eski köye yeni adet getirmekle suçlanýyorum. Olsun! Ne diyor T.Fikret: “ Hak bildiðin yolda yalnýz gideceksin.”

Bir lokantaya gittim diyelim. Yemeðimi yedikten sonra, lokanta hakkýndaki görüþümü mutlaka söylerim. Memnun kaldýysam teþekkür ederim. Memnun kalmadýysam, þikâyetimi söylemezsem çatlarým. Bir gün çok modern bir tesiste, yemek üstüne kahve istediðimde. ”Türk kahvemiz yok hanýmefendi,” yanýtýný aldým. Dedim ki görevliye: ” Milyarlar yatýrýp bu tesisi yapmýþsýnýz. Üç- beþ kuruþ verip bir cezve, altý fincan, bir paket kahve alamadýnýz mý? ” ....Söylemesem bana dert olacak. En iyisi söyley’im de onlara dert olsun.Yolda yürürken sokaða tüküren birini mi gördüm, hemen kendisini uyarýrým. Gazetede okuduðum köþe yazarlarýna, ikide bir ileti gönderirim. Yazýlarý hakkýndaki düþüncemi söylerim.

Kýsacasý; adýna ister duyarlýlýk deyin bu huyumun, ister üstüne vazife olmayan iþlere karýþmak deyin. Ben yaptýklarýmýn doðru olduðuna inanýyorum . Çünkü bu davranýþlarý göstermekteki amacým, bazý yanlýþlarýn düzelmesine katký bulunmak. Sayýn Demirel’in dediði gibi ,“ Kendim için bir þey istiyorsam, namerdim.”

Ýzedebiyat Yýllýðýnýn ilgi görmediðini öðrenince, bu konuda yapmam gereken birþeyler olmalý diye düþündüm.Yýllýðý okuyan, tadýna varan, çok beðenen biri olarak; yýllýkla ilgili bir yazý yazmaya, okuyuculara ve özellikle izedebiyat yazarlarýna, yýllýktan almak için çaðrý yapmaya karar verdim.

Sevgili izedebiyat yazarlarý! Yüzlerce þair ve yazarýn eserlerinden oluþan bu yýllýðý hiç merak etmiyor musunuz? Sitede beðenerek izlediðiniz yazarlarýn eserlerinin her an elinizin altýnda bulunmasýný istemiyor musunuz? Yok pahasýna satýlan yýllýða verilen emeðe sahip çýkmayý, yýllýða emek verenlere destek olmayý istemiyor musunuz? Yok pahasýna diyorum ya, gerçekten yok pahasýna satýlýyor. Bakýn bunu bir örnekle ispatlayayým size: Elimde bir þiir kitabý var. Her biri en fazla sekiz - on satýrlýk altmýþ þiirden oluþmuþ bir kitap...Sayfalarýnýn yarýsý boþ bir kitap...Hatta bazý sayfalarý tamamen boþ bir kitap.... Yýllýðýn kapasitesinin – kaçta biri desem ki - yirmide biri bile deðil. Bu kitap 5 milyon lira.........Gerisini siz düþünün.

Tüm izedebiyat yazarlarýný bu yýllýktan almaya davet ediyorum. Hangi hak ve hangi sýfatla mý? Üç yýldýr izedebiyatý izleyen, buradaki yazarlarý okuyarak kendini geliþtirmeye çalýþan, emeðe saygý duyan bir kiþi olarak. Bunlar yetmez mi? Zaten söylemiþtim yazýmýn baþýnda. Üstüme vazife olmayan iþlere karýþmasam duramam. Bu benim huyum.

Sevgili izedebiyat yazarlarý! Bir yýllýk alýr mýydýnýz?
Tavsiye ederim...





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yazarlar ve yapýtlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atatürk'ü Anlatabilmek

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Toplumumuzun Kadýna Verdiði Deðer
Kâmuran Esen Shov (!)
Kitap, Sehpa Olarak Nasýl Kullanýlýr!
Þarký Sözü Yazarý Olmaya Karar Verdim
Kütüphanelerimizin Hazin Durumu
Ahilik ve Düþündürdükleri
Evli Çiftler Nasýl Piknik Yapar
Bir Köþe Yazarýnýn Özellikleri
Bir Erkeðin Birkaç Eþinden Biri Olmak
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Ne Günah, Ne Günah Deðil?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.