..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþkýn aldý benden beni. -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Hamit Serçe




10 Þubat 2004
Exit Film (For A Music)  
Hamit Serçe
Küçük çantasýna rastgele eþyalar doldururken, içeriden gelen bir ses elimi doðrudan silahýma götürdü. On nefes alýmý dinledim dýþarýyý. "Babamdýr, buraya gelmek aklýndan bile geçmez" dedi.


:BAHB:
     Exit Film (For A Music)(1)
Elbette kapýyý kýrarak da girilebilirdim içeri ama apartmana girdiðimi gören kapýcýyý öldürmek epey gürültü çýkardýðýndan olacak -küçük bir hýrk ya da hörk sesi gelmiþti gýrtlaðýndan- zili çalmayý daha uygun buldum.
Beynine dayadýðým 45'lik colt'a þükürler olsun, hizmetçi kýz þaþýrmaya bile fýrsat bulamadan yükses sesle tekrar etti fýsýltýmý: "Yok saðolun, birþey istemiyoruz!". Kapýyý kapatmasýný iþaret ettim. Ayak altýnda dolaþmamalýydý. Odasýna götürüp "duck tape(2)" kürüne tabi tutum kendisini. Evdeki diðer organizma, yani "beyefendi", çalýþma odasýnda. Iþýðý açýk, ancak çok iyi biliyorum ki "bilimsel" þekerlemelerinden yüzbinincinin analizini yapmakta.
Derin bir nefes alýp çiçek kokan odaya yaklaþtým. Ýçeriden hiç ses gelmiyor. Kapý kolunun soðukluðu da durduramadý beni, usulca içeri sýzdým. Oda karanlýk. Ýlk önce, içeriye açýk pencereden de girebileceðim geçiyor aklýmdan. Piþmanlýk duymanýn sýrasý deðil. Zaten ýþýltýlý yüzünü gördüðümde aklýmdaki bütün resimler siliniverdi. Baþýmý hafifçe saða eðip yüzüne yaklaþtýrdým. Uyuyor, ve yapraklardan süzülen çið damlalarý gibi sessiz gözyaþlarý döküyor.
Yataðýn ucuna oturdum, gözyaþlarýný silip usulca uyandýrdým. Yüzümü görür görmez önce korku, sonra þaþkýnlýk geçti gözlerinden, sonunda da dudaklari titredi ve beni buraya kadar getiren o çaresizlik kokan þefkat ifadesi yerleþip sabitlendi yüzüne. "Kalk" dedim. "Giyin. Artýk gidiyoruz." Önce dirseklerinden destek alýp göðsünü ve baþýný ayýrdý yataktan. Gözlerinden sonra, kalbi ve aklý da görünce beni usulcacýk boynuma sarýldý. Öpmedi. Ama kurumaya çalýþan gözyaþlarý serinletti boynumu. Yavaþ bir hareketle uzaklaþtýrdým kendimden. Acele, acemi hareketlerle toparlanmaya çalýþtý, çýplak ayaklarýný yataktan indirip oturdu.
     Kýsa bir an bakýþlarý karþýdaki duvara sabitlendi. Yüzünü yere eðip avuçlarýnýn içleriyle gözlerini ovdu. Uyurken aðlamýþ olduðunu da bu hareketinden sonra farketti, þaþýrmaya vakti olmadýðýný hatýrlayýp burnunu çekti, hýzlý bir alýþkanlýkla saçlarýný düzeltip, ince ve saydam bir "ben iyiyim" gülümsemesi gönderdi.
     Odanýn diðer köþesinde küçük çantasýna rastgele eþyalar doldururken, içeriden gelen bir ses elimi doðrudan silahýma götürdü. On nefes alýmý dinledim dýþarýyý. "Babamdýr, buraya gelmek aklýndan bile geçmez" dedi. Söylediði kelimeleri hiç düþünmedim, anlamlarýný da. Nergis kokan o serin sesi yeterliydi bana, hiç bilmediðim bir dilde konuþsa bile sakinleþtirebilirdi beni. Perdeyi yana çekip, açýk pencereye oturdum. Sýrtýmý boþluða dayadým ve onu izlemeye devam ettim. Biliyordum, ya da seziyordum. Toplanmayý bitirmesine 30 saniye kala anlayacaktý. "Nereye?" diye sormak için dizlerinin üzerinde, arkasý dönük durduðu köþeden yalnýzca baþýný çevirip soru iþaretleri ile dolu, kararsýz, anlayamamýþ bir bakýþ gönderecekti bana. O bakýþ beni pencereden fýrlatabilir, bunu biliyorum.
     Bütün bunlarý düþünmeyi býraktýðýmda ayný köþede, ayný þekilde hareketsiz durduðunu farkettim. Gitmemizi gerektirecek son hareketi yapmadan önce düþünüyordu. Baþýný çevirmeye yeltendiði anda silahý doðrultup tam kulaðýnýn üzerinden vurdum onu. Çantasýnýn üzerine yýðýldýðýnda duvardaki kýzýl gölgesini gördüm. Ýçeriden büyük bir gürültü geldi.
Sýcak namluyu damaðýma dayayýp diþlerimi sýktým.
Sýrtüstü boþluða akarken tetiði ezdi parmaðým.

1) Radiohead grubunun “Exit Music for A Film” adlý þarkýlarýndan esinlenerek.
2) Çok kuvvetli bir yapýþkan bant türü.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: merhaba
Gönderen: sevil pýnar / ist
19 Þubat 2004
naçizane fikrim; zaman kaymalarýna dikkat etmek gerektiði.... sonrasýnda parmakta ezilen tetikler daha tesirli olur büyük ihtimalle.... boþ þans.....




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cesaret
Dope Show
Bir Uç


Hamit Serçe kimdir?

Doðdum ve büyüyorum herkes gibi. Herkesinki gibi gecmiyor hayatim.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hamit Serçe, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.