..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçek bir sevgide diðer insanýn iyiliðini istersin. Romantik sevgide diðer insaný istersin. -Margaret Anderson
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Soyut > Özgür Kavaz




15 Ocak 2004
Aşk Mektubu  
Özgür Kavaz
„Aşık olmaya ne kadar da hazır olduğumuzu bilmelisin“ demişti dedem. Ve anlattığı aşk masallarında, hep kendimi aradığımı, şimdi biliyorum.


:BBED:
   .
   .
   .
   Bana öyle geliyor ki, sanki seni yaşamım boyunca hep beklemişim...
Ve bana öyle geliyor ki, sanki bu benim sana yazdığım ilk mektup değil...
Yaşamım boyunca sana mektuplar yazıp, her yeni gün posta kutusuna bakıp, cevabı gelmeyen mektuplar için hüzünlendiğimi hala hatırlıyorum. Ardından, bu kasveti dağıtmak için yaktığım sigaraların bana arkadaşlık ettiğini daha önce sana yazmamıştım. Neden yazmadığımı hiç bilmiyorum. Belkide üzülmeni istememişimdir... Sana masallar anlattığım mektuplardaki mutsuz insanların hepsiyle tanıştım ve onların dertlerini dinlediğimde, onları anlatmakta ne kadar yetersiz kaldığımı fark ettim. Masallardaki mutlu insanları ise; yıllarca aramama rağmen bulamıyordum. Son tren yolculuğumda, yaşlı bir adam oturuyordu yanımda; her halinden ne kadar mutlu olduğu anlaşılıyordu. Ve o an anladım ki; bu mutlu adam sana masallarda anlattığım yaşlı ayakkabıcıydı...Ve o günden beri, sadece masallarda olduğunu sandığım mutluluğun ve huzurun artık yaşamıma da girmeye başladığını anladım. 
Bir gülle başladi herşey... Gülümsemeyi en çok istediğimiz zamanlarda. „Yalnizlik“ kelimesini tanımadığımız o günlerde, yağmur bu kadar hüzünlü yağmamişti hiç. Ellerimizi dört bir yana açıp, birbirimize sarılırken gül zamanlarda, sevmek neydi? Kulaklarimiza fısıldadiğimiz aşka dair ne varsa, mutluluk icin söylendi oysaki... Şimdi, iletişim zamanında, herşeye kendimiz kadar uzağız oysaki (bittiği yerde başliyor yalnızlığımız). Bilgisayar camının yansımaları arasında seni gördüğümü sandım. Yanıldığımı bilerek.
„Aşık olmaya ne kadar da hazır olduğumuzu bilmelisin“ demişti dedem. Ve anlattığı aşk masallarında, hep kendimi aradığımı, şimdi biliyorum. Aslında hiç yenilmeyeceğimizi sanıyoruz ayrılıklara, hüzünlü yağmurlara bir damlada biz katarken.
Şimdi, sen, belki beni düsünürken, oturup camın kenarına, gökyüzünün sadece bulut olmadığını anlatıyorum kendime. Zaten aşkda sadece gül ve kelebek değil... 
Ayrılık vakti geldiğinde yüreğim sıkışmıştı bedenime, nefes almak artık sadece ağlamaktı...
Ağlamaksa sadece meleklere aitti bu tren istasyonunda...
Biraz daha geç kalkması için trenin, içimizden ettiğimiz dualar kadar sessizdi gözyaşlarımız. Bu şehri senden dolayı hep sevecektim bir daha gelmesem bile. Adını her duyduğumda bu anı hatırlayacaktım. Ama bunu o zamanlar bilmiyordum. Son nefes sıcak öpücüğümü yanağına dokundurduktan sonra başladı hüzün yeniden. Aslında sen varken bile vardı hüzün ve yalnızlık bir cellat gibi duruyordu başucumuzda. Sevgiliye giden yolculuklar sıcak bir düş kadar masumdu, ondan ayrılıklar ise “kahr” denen kelimelerle acıklanırdı uzak yolculuklarda. Her kilometre aşımında aşk ve düş, düş ve aşk karıştı birbirine, ve ben  bunlardan habersiz bir sigara daha yakmışımdır aslında hüzün sandığım, sevinç duygularıma...  YB=2 BB>



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn soyut kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mektup

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kýzýlderili Olma Istegi - F. Kafka -
Masal ve Yalnýzlýk
Sisler Altinda Bir şehir

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
O Mahur Bir Daha Gelmez [Þiir]
Sürülerin Koruyucusu [Þiir]
Kendini Nerede Ararsa Orada Bulur Insan [Þiir]
17 Mevsim [Þiir]
Bana Anlat... [Þiir]
Ses, Sessizlik ve Zaman [Þiir]
Kadin Yoktu... [Þiir]


Özgür Kavaz kimdir?

Nerden geldigimi ve nereye gittigimi bilmiyorum. . . Oysa bir masal kahramani olsaydim, herkes ve sen bilecektiniz. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Franz Kafka, Fernando Pessoa, Gabriel Garcia Marquez


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özgür Kavaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.