..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bu kitap çok gerekli bir açýðý dolduruyor. -Moses Hadas
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > elsenece




3 Aralýk 2003
Tavþan Tavþan Tavþan  
elsenece
siyah kuyruklu tavþancýðýna sorabilecek gücü kendinde bulamadý. Bize anlattý. Sizce siyah kuyruklu tavþan alaca tavþaný caný kadar seviyor mu, Ona aþýk mý Eskisi gibi mi


:CAIH:
Alaca tavþan çok mutsuzdu.
Kendisini düþündürüp duran bu dertlerin bütün sorumlusunun kim olduðunu düþünüyordu.
Tam da gerçek aþký bulduðunu düþünmüþtü alaca tavþan, daha önceleri pek çok kez düþündüðü gibi... Ama bu sefer, onu siyah kuyruklu tavþandan uzaklaþtýracaðýný düþündüðü her þeye hiç kimsenin hiçbir þeye kýzamayacaðý kadar çok kýzýyordu. Siyah kuyruklu tavþaný çýlgýn bir bencillikle seviyordu.
Siyah kuyruklu tavþan da týpký kendisi gibi yaþama sevinci doluydu.Kýrlarda beraber dolaþmak, öðle güneþinin altýnda yorgun bacaklarýný beraber dinlendirmek, ikisinin de sevdiði þeyleri yemek bile, onlar için þu kýsacýk hayatlarýnda tadýlacak zevklerin en güzelleriydi.
 Baþka arkadaþlarý da vardý, hatta bir sürü ortak arkadaþlarý vardý; onlarla beraber vakit geçirmeyi de severlerdi, sýradan akþamüstleri toplanýp ormandaki günlük sorunlarý konuþur, þakalaþýrlardý. Alaca tavþanla siyah kuyruklu tavþan bir fýrsatýný bulup baþ baþa kalmanýn yollarýný ararlardý yine de. Her zaman seviþmek, ya da birbirleri hakkýnda güzel þeyler konuþmak için deðil, sadece yan yana olmak, yalnýzken ne kadar birbirlerini tamamladýklarýný görmek için böyle biraz uzaða giderlerdi.
Alaca tavþanýn þikayetçi olduðu konu, siyah kuyruklu tavþanýn yuvasýnýn kendi yuvasýna uzakta olmasýydý. En iyi arkadaþý olan yeþil benekli tavþanýn küçük yuvasý siyah kuyruklusununkine yakýndý. Alaca tavþan oralara bir bahane uydurup geldiðinde ikisini birden görür, onlara olan özlemlerini giderirdi. Siyah kuyruklu tavþanla yeþil benekli tavþanýn çok iyi iki arkadaþ olmasý çok hoþuna gidiyordu. Hatta siyah kuyruklu tavþanla arlarýnda çýkan minik tartýþmalarda ikisini barýþtýrdýðý için hep teþekkür ederdi alaca tavþan yeþil benekli tavþana.
Gel gelelim demin de belirttiðimiz gibi alacalý tavþan siyah kuyruklu tavþaný asla ve asla hiç kimseyle hiçbir þekilde ve hiçbir boyutta paylaþamazdý.
Son zamanlarda alaca kuyruklu tavþan siyah kuyruklu sevgili tavþanýný görmeye gittiðinde onun kendisiyle daha fazla ilgileneceðini umduðu halde yeþil benekli tavþanla konuþup durduðunu görünce onu kýskandý.
Lütfen yanlýþ anlamayýn; yeþil benekli tavþan asla en iyi arkadaþýnýn siyah kuyruklusuna yan gözle bakmamýþtý, siyah kuyruklu da öyle, zaten yeþil benekli tavþanla siyah kuyruklu tavþanýn çok iki iyi arkadaþ olduðu aþikardý.
Ama alaca tavþan siyah kuyruklu tavþaný hem biricik aþký hem de arkadaþlarýn en sahicisi olarak gördüðünden onun en iyi arkadaþý da olsa baþka bir tavþanla ondan daha iyi anlaþtýðýný, baþka bir tavþanýn yanýnda daha çok eðlendiðini ve sahiden mutlu olduðunu görünce þaþýrdý, bütün ormanýn, yakýndaki köyün ve diðer bütün ormanlarýn,köylerin ve tavþanlarýn yaratýcýsý olan büyük tanrýya siyah kuyruklusunun gözünde yine tek ve en iyi, bir numara olabilmek için dua etti.
Aslýnda belki de hala öyleydi.
Ama bunu siyah kuyruklu tavþancýðýna sorabilecek gücü kendinde bulamadý.
Bize anlattý.
Sizce siyah kuyruklu tavþan alaca tavþaný caný kadar seviyor mu,
Ona aþýk mý
Eskisi gibi mi
Eðer eskisinden daha da aþýksa, neden her þey böyle.
Bizim görüþümüz alaca tavþanýn biraz kuruntulu olduðu ama ne düþünüyorsa siyah kuyrukluya sýrýlsýklam aþýk olduðu için düþündüðü...
Lütfen siz de görüþünüzü bildirin.
Yoksa zavallý tavþancýk kendi kendini yiyip duracak böyle...
                                                                     elsenece



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgili Mektup Arkadaþým
Kalktým Gittim Kaçtým Geldim
Kolay Gelsin!
Kaybolmuþ Hikaye

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Oda Arkadaþlarým [Þiir]
Sorulmamýþ Sorularým [Þiir]
Basit Deðil Komplike [Þiir]
Ey Tanrým! [Þiir]
Ham Hum Þaralop [Deneme]
Bu Kaðýda Aþýðým [Deneme]


elsenece kimdir?

merhaba, öncelikle þunu belirtmeliyim ki yazmaya baþlayalý uzun zaman olmadý, ama birçoklarý gibi ben de kendimi kýsa zamanda yazmanýn büyüsüne kaptýrdým ve "yazmadan ve paylaþmadan edemiyorum. " umarým yazýlarým sizlere birþeyler anlatmayý baþarýr. . .

Etkilendiði Yazarlar:
adalet aðaoðlu,tomris uyar


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © elsenece, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.