..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamdan korkmayýn çocuklar. Ýyi, doðru bir þey yaptýnýz mý yaþam öyle güzel ki. - Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm > Arzu Menteþeoðlu




1 Aralýk 2003
Zara'nýn Dünyasý - 1  
Zara'nýn Dünyasý -1

Arzu Menteþeoðlu


Geçtiðim kapýdan sonra indiðim ormanda rastladýðým o adam, sonra müzik çalan o genç, þehirde konuþtuðum manav...Þimdi de bu... Hepsi bana burada beklendiðimi söylüyorlardý.


:BHBD:
 
         Merdivenleri týrmanmaya baþlayýnca, mermerin ayaðýmýn altýnda þiþme bot hissi verdiðini fark ettim. Evde beni bekleyen þeylerle kafam öyle doluydu ki, kapýnýn koca tokmaðýný çalana kadar bununla ilgilenmedim bile. Buraya geldim geleli gördüðüm ilginçliklere bir yenisi daha eklenmiþti sadece. "Taaaaak" sesi evin içinde çok uzun süre yankýlandý gibi geldi bana. Hani tokalaþýrken erken davranýp da elinizi önce uzatmýþsanýz, beriki elini uzatana kadar geçen saniyeler olduðundan daha uzun gelir ya, ya da tanýmadýðýnýz  insanlarla asansördeyseniz... Ýþte ben de nasýl karþýlanacaðýmý, gerisinde beni neyin beklediðini bilmediðim kapýnýn önünde o, yýllar kadar uzun saniyeleri yaþadým.
 
                                                        ***
 
         Senar kapýnýn önünde duran  gencin  yirmibeþinde olduðunu tahmin etti. Tedirgin görünüyordu. 'Eh.. þaþmamak lazým' diye düþündü. 'Burada gördüklerinden sonra'. Aslýnda; 'gördüðünü sandýðý þeylerden sonra' demek daha doðru olurdu. Bu, herkesin baþýna gelebilecek, sýradan bir tecrübe deðildi ki.
 
                                                        ***
 
         Kapýyý açtýðýmda, o, etrafa bakýnýyordu. Açýk buðday tenli, uzuna yakýn orta boyluydu. Sýrt çantasýný, geliþi güzel ayaklarý dibine býrakmýþtý. Karþýmdaki gayet güzel yüzde ilk gözüme çarpan, ne düzgün cildi, ne de sýkýntýyla kenetlenmiþ ince dudaklarý deðildi. Ýlk olarak hafif büyükçe, fakat düzgün bir burnu oldu dikkatimi çeken. Birlikte olduðumuz süre boyunca, onda beni en çok etkileyen taraf, gözleri olmuþtur. Bu çocuðun ela gözleri, ayna gibi tüm duygularýný yansýtýrdý. Ayný, o anda bana bakarken, gözlerinde gördüðüm tedirginlik, þaþkýnlýk ve sabýrsýzlýk gibi.
 
         Gözgöze geldiðimiz an yanaklarý hafifçe kýzardý. Huzursuz olduðu anlar, yapmayý adet edindiðini onu tanýdýkça öðrendiðim bir hareketle, parmaklarýný dalgalý siyah saçlarý arasýndan geçirdi. Burada bulunuþunun nedenini ondan daha iyi biliyordum. Huzursuzluðunu gidermeye hiç de niyetli olmayan bir tavýrla, hatta haliyle biraz da eðlenerek, gitgide uzayan saniyelerde konuþmasýný bekleyip öylece baktým.
 
                                                        ***
 
         Ona ne diyebilirdim ki? Rüya gördüðümü, rüyamda gördüðüm ev burasý olduðu için... ve, buraya ayak bastýðýmdan beri rastladýðým inciye benzer beyaz tenli, insanýn içini okur gibi bakan siyah gözlü insanlarýn, yoluma devam etmemi, daha önce hiç gelmediðim -gelmemin imkansýz olduðu- bu yerde, kalacaðým yeri görünce tanýyacaðýmý söylediklerini ve iþte burasý da rüyamda gördüðüm ev olduðu için buraya kalmaya geldiðimi mi söylemeliydim?
 
         Ona bakýnca, temelde bana garip gelen tüm olup bitenin, karþýmdaki, orta yaþý  geride býrakmýþ ve burada rastladýðým tüm diðerleriyle ayný ten ve anlamlarýný kavrayamadýðým gözlerle bakan adamý, hiç de þaþýrtmayacaðýný anladým. Orada durmuþ, ne deyip, ne yapacaðýmý bilmez halde aptal aptal bakýnýrken, beriki konuþmaya niyetli olmadýðýmý anlayýp, herhangi bir açýklama yapmamý gerekli bulmayarak, gelmemin önceden beri beklendiðini ima edip:
 
         "Hoþgeldiniz beyefendi. Buyrun. Nihayet gelebildiniz." diyerek, girmem için kenara çekildi.
          Geçtiðim kapýdan sonra indiðim ormanda rastladýðým o adam, sonra müzik çalan o genç, þehirde konuþtuðum manav...Þimdi de bu... Hepsi bana burada beklendiðimi söylüyorlardý. Ama bunun nasýl olabileceðini bir türlü anlayamýyordum. Yeþil göðü, mavi aðaçlarý, cýva yoðunluðundaki topraðý, þiþme bot hissi veren taþýyla, hayal dahi edemeyeceðim böyle bir yerde, nasýl bekleniyor olabilirdim ki?



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn 1. bölüm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Günlük - 9
Günlük - 5
Günlük12
Günlük - 7
Zara'nýn Dünyasý
Günlük - 6
Günlük 11
Günlük - 8
Günlük - 10
günlük-4

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hayatýn Anlamý [Þiir]
Ölüden Mektup Var [Öykü]
Resme Hapsolan Adam [Öykü]
Özlem [Öykü]
Dön Mehmet [Öykü]
Melek Ýnsanlar [Öykü]
Gerçek Miydi? Rüya Sanmýþtým [Öykü]
Hayran [Öykü]
Labirent - Kayboldum! - [Öykü]
Sadece Bir Gazete Ýlaný [Öykü]


Arzu Menteþeoðlu kimdir?

YAÞADIKLARIMDAN ÖÐRENDÝÐÝM BÝR ÞEY VAR Yaþadýklarýmdan öðrendiðim bir þey var: Yaþadýn mý, yoðunluðuna yaþayacaksýn bir þeyi Sevgilin býtkýn kalmalý öpülmekten Sen bitkin düþmelisin koklamaktan bir çiçeði Ýnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne Denize saatlerce bakabilir, bir kuþa, bir çocuða Yaþamak yeryüzünde, onunla karýþmaktýr Kopmaz kökler salmaktýr oraya Kucakladýn mý sýmsýký kucaklayacaksýn arkadaþýný Kavgaya tüm kaslarýnla, gövdenle, tutkunla gireceksin Ve uzandýn mý bir kez sýmsýcak kumlara Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taþ gibi dinleneceksin Ýnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiðine Hem de tüm benliði seslerle, ezgilerle dolarcasýna Ýnsan balýklama dalmalý içine hayatýn Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasýna Uzak ülkeler çekmeli seni, tanýmadýðýn insanlar Bütün kitaplarý okumak, bütün hayatlarý tanýmak arzusuyla yanmalýsýn Deðiþmemelisin hiç bir þeyle bir bardak su içmenin mutluluðunu Fakat ne kadar sevinç varsa yaþamak özlemiyle dolmalýsýn Ve kederi de yaþamalýsýn, namusluca, bütün benliðinle Çünkü acýlar da, sevincler gibi olgunlaþtýrýr insaný Kanýn karýþmalý hayatýn büyük dolaþýmýna Dolaþmalý damarlarýnda hayatýn sonsuz taze kaný Yaþadýklarýmdan öðrendiðim bir þey var: Yaþadýn mý büyük yaþayacaksýn, ýrmaklara, göðe, bütün evrene karýþýrcasýna Çünkü ömür dediðimiz þey, hayata sunulmuþ bir armaðandýr Ve hayat, sunulmuþ bir armaðandýr insana ATAOL BEHRAMOGLU

Etkilendiði Yazarlar:
Dostoyevski,Orhan Pamuk


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Arzu Menteþeoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.