..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yalnýzca sevgiyi öðret, çünkü sen osun. -Anonim
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel > sabiha




2 Kasým 2003
Ses  
sabiha
külden kor, kordan ateþ yapacak coþkularým. ya yok edecek ya da yerle bir olacaðým ama asla uzlaþmayacaðým.


:BJEG:

Düþüncelerim duygularýma savaþ açtý, duygularým bedenime. Ýnandýðým, güvendiðim  her olgu, kanlý bir çatýþmanýn göbeðinde, savunmasýz.
Görüntüm müdür sanýrsýn varlýðým, hangi dokunuþun aþabilir tenimin barikatýný. Þeytanýn metresi olmaktan kurtulabilir mi   tecavüzlerden yorgun bedenim ya da savrulduðu boþluklarda kendine yeniden bir ben bulabilir mi tatminsiz varlýðým.  Ya yok olmalý ya da uzlaþmalýyým.

Kaybettiði çýðlýklarýn yasýný daha ne kadar tutacak zavallý bedenim.
Titreþimlerini en duyarlý algýlara bile duyuramayan bir fýsýltýdýr artýk sesim. Her çýðlýðý, aðýtý, kahkahayý, sövgüyü, övgüyü seslendirebilecek, her tonda, her ritimde yankýlanabilecek, her melodiye ait olabilecek kimliksiz bir fýsýltý.
Can bulabileceði bir dil arayan, bulabilse; sözcükleri, söylemleri olabilecek, ya isteyecek söylemeyi ya da susmayý seçecek. Ya da bir dil bulamamanýn çýkmazlarýnda þeytanýn sözüne eþlik edecek.
Sesim; þeytanýn bedeninde barýnan, bir dilden diðerine, bir tondan diðerine savrulup duran, çarptýðý engellerden yankýlanamayýp paramparça daðýlan. Zihinlerde melodi olma tutkusuyla kendini boþluða her býrakýþýnda, kulaklarý týrmalayan bir gürültüye dönüþen. Kendine kapalý duymalarýn hýnca hýnç doldurduðu dünyasýnda, yankýlanabileceði yollarý kaybetmiþ olmanýn kimliksizliðiyle þeytanýn elçiliðini yapan.
Þeytanýn elçisi bir ses; þeytanýn evi bir bedenden, þeytanýn sözünü seslenen.

Her dili konuþabilir barýndýðý þeytanýn bedeninde; kovulduðu cennetin sevaplarýnýn, terk ettiði cehennemin günahlarýnýn dillerini. Meleklerin dilinde günahlar sahneleyip, tüm sevaplarý kendine kostüm yapar. Ýzleyen gözlerden gizlenen ruhlara akar. Bir bir çýkarýr kendinden olaný; varolur yeniden, yeniden... Gizlenmiþ ruhlardan susturulmuþ dillere dolar. Çarptýkça yankýsýný çoðaltacak katil bedenler arar. Bazen bulanýk , bazen berrak, bazen boðuk, bazen tiz, bazen bas.....iner, çýkar, çarpar, çarpar, çarpar, daðýlýr, boðulur, siner, güçlü bir akýma kapýlýr bazen; eser, eser, eser; rüzgara bile ulaþamaz esintisi fýrtýnadan vazgeçer. Dünden silinir, güne belenir, azap olur yankýsýzlýk. Kýyamet denilen; anlarýn girdabýnda savrulmalardýr.
Susmaya yatar dostlar, düþmanlardýr sesleri çoðaltan. Tüm söylemler zehirli dillerde bulur yankýsýný; katil dillerden beslenip ahraz bedenlere yol alýr ölü canlar.
Çýðlýklara hasret kalmýþ bedenimdir sesin tutkusu. Özgürlüðe gebe rahim gibidir tutsak kaldýðý þeytanýn labirenti. Çarptýðý engellerden besler varlýðýný, aþamadýklarý büyütür sonsuzluk arzusunu. 
Bedenim; her katmaný elleriyle kazan, avuçlarý yokluklarla, týrnaklarý uçurumlarla dolan. Her yokluðu tutkuya boyayýp, açlýðýný tatminlere sunan. Dünü avutulmamýþ, yarýný büyütülmemiþ; günün fahiþeliðini yapan...
Bembeyaz sayfaya her karaladýðý, bir kürek dolusu toprak gibidir yaþamdan boþalttýðý; en güzel imge deðil en yakýþan ölümdür aradýðý.
Sesi kaybetmiþ bir beden, kaleminden ruhunu akýtan...
Boþlukta savrulur adýmlarý, içine bir nefes gibi dolacak o sese susar...O sesi susar, susuzluðu, sessizliði
 Su                  fýsýltý
                                             beyaz                        beden
                                      çýðlýk     sel  sesssssss, dalga evren, , , nefes,
                                                                boþluk
                                    köpük
                              yanký
           sessssssssssim
              tutkuyla seviþecek bedenimle yeniden... Yakalayabildiði her fýsýltýyý çoðaltarak çýðlýða dönüþecek, tüm dünyayý þahitliðine toplayýp evrende yankýlanarak sonsuzluða ulaþacak ya da ulaþtýðý yüksek frekansýnda kendini yok edip sonsuzluðu anlamsýz kýlacak.
Coþku olup dolacak bedenime ve o gün; her damla suyu dev bir dalgaya boyayýp, nefesimi bembeyaz köpüklere sunacaðým. Sel olup coþacak ve her durulduðumda boðacaðým tüm görüntüleri yansýmalarýnda.
Külden kor, kordan ateþ yapacak coþkularým. Ya yok edecek, ya da yerle bir olacaðým. Ama asla uzlaþmayacaðým.
Bana ait olduðunu sandýðým her renk, ses, duygu, biçim,......bir bir yok olacak, yeni biçimlere doðru. Gökyüzünün en berrak günlerinde küme küme bulutlarý ‘bir þey’e benzettiðim  anda çoktan baþka ‘bir þey’ olmaya doðru yol alýþlarý gibi olacak bu yolculukta yaþamým. Durduðum anda attýðým adýmlar kadar yok olacaðým.


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Güzel bir deneme,
Gönderen: Nida / ist
6 Kasým 2003
öyküden uzak... Kalemin saðlam da... Pist eror... Saygýlar.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn deneysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tanrýlarýn Çocuklarý
Erdemler ve Pembe Çiçekler
Arka Bahçeler

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýmza [Deneme]


sabiha kimdir?

kendinden yola çýkmalý herkes, kendinden etkilenip kendini aþmalý ve kendine ulaþmalý yeniden. . . . .

Etkilendiði Yazarlar:
sartre, kafka, nietzche


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © sabiha, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.