..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlýðý tanýmak insanlarý teker teker tanýmaktan kolaydýr. -La Rochefoucauld
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk > fýrat




27 Ekim 2003
Bozulan Anlaþma  
Bozulan Anlaþma

fýrat


Peter, onu almaya gittiðimizde kafayý çoktan bulmuþtu. Partide de litrelerce birayý mideye indirdi. Durumunun pek de iyi olmadýðýný göre biliyorduk, ama hepimiz çok eðleniyorduk ve onu durdurmaya çalýþmadýk. Bu, o gece yaptýðýmýz en büyük hataydý…


:BBHE:
Nick cep Peter benim en yakýn arkadaþlarýmdý. Birlikte her zaman çok iyi vakit geçirirdik. Hafta sonlarýnda yapmayý en çok sevdiðimiz þey, bir parti bulup gitmekti.
 
Yaklaþýk 6 ay önce, yine bir cumartesi gecesi, bir arkadaþýmýzýn evine giderken, içeride parti olduðu belli olan bir evin önünden geçtik. Evin kapýsý açýktý ve müziðin sesi dýþarýdan da duyulabiliyordu.
 
O kadar çok insan vardý ki evde, bir kýsmý dýþarýya, evin bahçesine taþmýþtý.
 
Biraz dikkatli bakýnca, insanlarýn arasýnda okuldan tanýdýðýmýz bir-iki arkadaþýmýzýn da olduðunu fark ettik. Bize el salladýlar, biz de geri dönüp arabayý evin yanýna park ederek, evden içeriye girdik.
 
Peter, onu almaya gittiðimizde kafayý çoktan bulmuþtu. Partide de litrelerce birayý mideye indirdi. Durumunun pek de iyi olmadýðýný göre biliyorduk, ama hepimiz çok eðleniyorduk ve onu durdurmaya çalýþmadýk. Bu, o gece yaptýðýmýz en büyük hataydý…
 
Aramýzda, birbirlerimizi her zaman kollayacaðýmýza iliþkin bir anlaþmamýz vardý. Ne zaman birbirimizden birinin baþý derde girecek olsa, diðer ikimiz onun yanýndan ayrýlmaz, yalnýz býrakmazdýk. Bir þekilde birbirimizden ayrýlacak olsak bile, arabada buluþurduk.
 
Ancak o gece, söz verdiðimiz gibi yapmadýk, birbirimizi kollamadýk. Hiçbirimiz, býrakýn diðerlerine, kendisine bile bakabilecek durumda deðildi.
 
Komþularýn þikayeti üzerine polisler geldi, parti hiç de hoþ olmayan bir þekilde sona erdi ve biz de oradan resmen kaçtýk sayýlýr.
 
Birbirimizden ayrýlmýþtýk. Daha önceleri yaptýðýmýz gibi arabada da buluþmadýk. Daha doðrusu, Peter gelmedi. Belki bir kýza takýlmýþtý, belki de polis onu alýp karakola götürmüþtü. Sonradan anladýk ki Peter, polisin götürdükleri arasýnda deðildi.
 
Kaçýp sahile inmiþ, gelgit sýrasýnda denizin çekilince yere uzanýp sýzmýþ ve çok sarhoþ olduðundan sular yükseldiðinde kendisini kurtaramamýþtý. Ertesi gün, Peter’ýn sahile vurmuþ cesedini buldular. Hala arkadaþýmýn aramýzdan ayrýlmýþ, ölmüþ olduðuna inanamýyordum.
 
Peter’ýn ölümü, yaþamýmý tamamen deðiþtirdi. Artýk eskisi kadar sýk partiye gitmiyorum. Nick ile dostluðumuz da eskisi gibi deðil artýk, çünkü birbirimizi gördüðümüz zaman, ikimizin de aklýna, Peter’ý nasýl da yüzüstü býraktýðýmýz geliyor.
 
Peter’ýn ölümünün aðýrlýðýnýn altýndan kalkmak, Nick için de benim için de çok zor oldu. Onu yüz üstü býrakmýþ olmamýzýn vicdani yükünün altýndan kalkabileceðimizi sanmýyordum.
 
Birbirimizi yüsüstü býraktýk, çünkü daha önceden yaptýðýmýz bir anlaþmayý bozduk, birbirimizi koruyup kollamadýk. Ve arkadaþýmýzý kaybettik!
 
Peter’ýn o kadar çok içki içip önce kendisini, sonra da yaþamýný kaybetmesine asla izin vermemeliydik.
 
Arkadaþlarým bana olanlarýn benim suçum olmadýðýný söylüyorlar, ama aramýzdaki anlaþmayý, bozduðumuz o anlaþmayý düþününce, payýma düþen suçun ne denli büyük olduðunu ayrýmsayabiliyordum. Dostluðumuzu ve bir dostumuzu sadece bir parti uðruna mahvetmiþ olduk.
 
Peter’ýn tüm canlýlýðýyla, gülümseyerek kapýdan girip bizi selamladýðýný görmek için neler vermezim!...
 
Bazen insan, iyi bir dost olmanýn ne gibi büyük sorumluluklarý da beraberinde getirdiðini göremiyor.
 
Ama ben artýk biliyorum, bir dostluðun ve yaþamýn kendisinin þakaya gelmeyecek kadar ciddi, her an sonsuza dek kaybedilecek kadar narin olduðunu…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve arkadaþlýk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevginin Gücü

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yaþam Nedir?
Býrakýp da Gidene

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seni Sevdim Diye [Þiir]
Aþk Sen Yalancýsýn (Aþk) [Deneme]
Yalan Dünya [Deneme]
Kayserideki Konyalýya [Deneme]
Dünya Boþluða Býrakýlamaz [Deneme]
Özlediðim Aþk [Deneme]


fýrat kimdir?

1980 izmir doðumluyum ortaokul mezunuyum þuan siirtet askerim (teskereciyim) yazý yazmayý seviyorum beni izedebiyata üye yapan ve burayla beni tanýþtýran irfan arkadaþýma teþekkür ediyorum hayatý vede insanlarý çok seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
kitap okumak yazý vede þiir yazmak , bilgisayar kullanmak / cezmi ersöz , ayþe kulin vede arkadaþým irfan çil


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © fýrat, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.