..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi dünyadaki yaþam ýrmaðýdýr. -Henry Ward Beecher
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Varoluþçuluk > Öykü Yüzer




13 Ekim 2003
Kaos  
Öykü Yüzer
17 yaþýndaydým - bir erkekle seviþtim - ama aktiftim- kaç kere seviþtim? – 5,6 - gay deðilim - gay olsam seni arzulamazdým ki - deðil mi?


:CBCJ:
 

KAOS


 


1.bölüm


 


TANIÞMA


 Genç kadýn: Nasýldý biliyor musun? Sanki benim vücudumun her yerinden kýrýk cam parçalarý fýþkýrýyordu...zýrhýmý kuþanýp gelmiþtim köþe baþýna, elimde kuþ yemi, peþimde bir sürü gölge, içimdeki çocuðu boðan kadýn ben...seninle tanýþmak için geldim, BAK.Sen bilmezsin nasýl da aðlamýþtým bir gün önce korkumdan. Demiþtim ki “sevgi olsun ulan bu”, demiþtim ki ” ben bunca zor yollara girdim çýktým, sevmeyi bileyim diye nice canlarý yakmam gerekti, en çok ta kendi canýmý kanattým-kanatmýþým”. Zeytin zeytin gözler yaklaþtý yanýma...hoplayýp zýplayan ifadeler vardý suratýnda. Panik içinde, korkularý boyunu aþmýþ, ümitsizlik, merak, geliþmek için delirendin ve güvensizdin. Sana kýzmadým, seni üzenlere, koþullara, þansýz bileklerindeki çentiklere kýzdým..çentikleri atana kýzmadým, attýran umutsuzluklara kýzdým.Ne istedim biliyor musun? Seni elinden tuttuðum gibi çentiklerini öpe öpe Everest tepesine çýkarmak. Bilmiyorsun henüz...benim orada küçük bir kulübem var. Ýçinde bir yatak, içinde bir mavi çaydanlýk, içinde bir öykü kitabý. Yol uzun ve yorucu olduðundan çok sýk uðrayamýyorum ve kimse benimle gelmedi henüz oraya. Heveslenenler oldu bazen; yolda kaldýlar...Kararlýlar oldu bazen; ben izimi kaybettirdim, bir aðacýn arkasýna saklandým, nasýl da kaybolduklarýný izledim.
 Genç adam: Köþe baþýna koþa koþa geldim ben. Sana umutlarýmý akýtalý hemen hemen 1 ay olmuþtu. Sen benim “kestaneli” birþeyimdin. Neydin benim için? Seni birþey yapmalýydým, benim birþeye ihtiyacým vardý, sen benim birþeyim ol lütfen!Ben seni kör gibi seveyim, ben seni alayým taaaaa göklere koyayým. Sonra göklerden aþaðýlara, uçurumlara atayým, orada kan revan içinde býrakayým seni, seni akbabalar yesin...ben o sýrada senden aldýklarýmý yeni yolumda kullanýyor olayým. Ama böyle kanlý manzaralar istediðimi bilmeyerek geldim tabii ki de migrosun önüne. Hiç te bilmeye niyetim yok. Sen bil istiyorum, sen bil ama bana bildirme. Sen beni çok sev, sen benim istediðim o “birþey” ol. Sen aslýnda kim misin? Bilmek istemiyorum, ben “birþeyimi” istiyorum. Bana “birþeyimi” ver. Yoksa uf olurum, seni de uçurumdan aþaðý iterim, ona göre heee!
 Genç kadýn: Ben sevgileri koluma takýp ta geldim, biliyor musun? Öyle biriktirmiþim ki , kollarým uzamýþ taþýmaktan bu sevgileri. Vereyim de kurtulayým istiyorum bu sevgilerden. Senin zeytin gözlerin ve bileklerinde çentiklerin var. Sen minik bir kuþ gibi baktýn bana, sen minik bir kedi gibi ayaklarýmýn etrafýnda dolandýn, süründün “benim annem bir tekirdi, çok güzeldi, öldü, sen beni sev ne olur” dedin. Taþýdýðým, kendime sakladýðým sevgileri senin kafandan aþaðý boca etmek için bir sürü neden buldum ben. Baþlýcalarý: Seni, kendimi sevmek için sevmek, seni sevmenin ne güzel olduðunu bulmak için sevmek, seni sevilmeme korkusunu yaþayarak ama yine de doya doya sarýlarak sevmek...ama en çok ta “sevmek ne güzel þey be kardeþim” ya da diðer bir deyiþle “yaþamak ne güzel þey be kardeþim” diyebilmek için sevmek umuduyla geldim migrosun önüne. Önce kuþ yemi aldým, sonra bir arabanýn camýna doðru eðildim, kendime baktým...çok ta güzel olmadýðýmý düþündüm ama belki sen benim gözlerimde Everestte bir kulübem olduðunu görebilirsin diye umut ettim. Bu umutla seni tanýmaya geldim. Bu umutla seninle seviþtim o gün. Bu umutla devam edeceðim ben. Uçurumlarýn dibini boylamaktan deli gibi korkuyorum ama biliyorum ki havadayken, daha henüz yere çakýlmamýþken birþey bilicem ben: Sevgiyi. Akbabalar geldiðinde ben çoktan bulmuþ olucam sevgiyi. Sen aramaya devam ederken ben çoktan yemiþ olucam sevgi meyvelerini.
 Genç adam: Ben kendimi bulucam mutlaka. Ve sanma ki zeytinlerimi seninle paylaþmak gibi bir niyetim yok. Vallahi de var billahi de var... Ama ya bulamazsam kendimi? Ama ya paylaþmak istemezsem zeytinlerimi? Ama ya zeytinlerimi seninle paylaþmak istemezsem? Kýzmazsýn deðil mi bana? Kýzmazsýn...çünkü sen “birþeysin" ve “birþeyler” anlar, korkmazlar...sen kimsin? Bilmek istemiyorum, ben “birþeyimi” istiyorum. Bana “birþeyimi” ver. Yoksa uf olurum, seni de uçurumdan aþaðý iterim, ona göre heee!
Genç kadýn: Ben biraz daha afilli konuþabiliyorum ya..Neden biliyor musun? Birilerini uçurumun dibine postaladým. Sen de afilli konuþmak istiyorsun, biliyorum...bunun bir yolu var...Keþke tek bir yolu olmasaydý. Þaþýrtsana beni...Ne olur, beni akbabalara verme...Baþka yollar bul...lütfennnnn, lütfennnnn.
Genç kadýn ve Genç adam: Korkuyorummmmmm...Korkunun ecele faydasý yok...Korkuyorummmm...korkunun ecele faydasý yok....Korkuyorummmmm....korkunun ecele faydasý yok....Korkuyorum....korkunun ecele faydasý yok...
Genç kadýn: Ýçime gir, ÝÇÝME DOL...bütün olalým
Genç adam: Nasýl? Hangi iç? Kiminle bütün?
Genç kadýn: Korkma...korkuyorum
Genç adam: Korkma...korkuyorum
Genç kadýn ve Genç adam: Korkaklar zavallý, korkaklar hep kaybeden, korkaklar aslýnda hep yalnýzlarmýþ... Benim korkma þansým, lüksüm yok. Ben çýtayý yükselttim..
                                                                                                                       
2.bölüm

BÝR ZAMAN SONRA


 “ 17 yaþýndaydým - bir erkekle seviþtim - ama aktiftim- kaç kere seviþtim? – 5,6 - gay deðilim - gay olsam seni arzulamazdým ki - deðil mi? - sence arzular mýydým? -hayýr, biseksüel de deðilim - biseksüel olduðumu sanmýyorum - grup, murup isterdim aslýnda - ama biseksüel olduðumu zannetmiyorum - sadece seni okþamak filan gelmiyor içimden - zamanla daha iyi olabilir bence - yani mesela yüzünü milyonlarca kez öpebilirim - ama boynunun aþaðýsý....?- offf zamana yayalým istiyorum ben herþeyi – birbirimizi daha iyi tanýdýkça, güvendikçe... - senin beni ben olduðum için sevmeni istiyorum – o yüzden yatakta biraz tutuðum belki de – yoo gay deðilim – seni arzuluyorum da sayýlýr hem – yani hiç arzulamýyor deðilim - gerçekten – ama seninle her türlü paylaþýmý hayal edebilirken, nedense yatak iþlerinde bu kadar istek duymuyorum - zaman gerek - lütfen sabýrlý ol - beni hiçbir þey için zorlama – lütfen -hep onun, o allahýn belasý, bok yiyesice herif yüzünden – çocukluðumu çaldýlar benim – her sabah ve her akþam terkedildim – her gece biraz daha eksildim – her gece korkularýmý çoðalttým – iþte ortaya böyle bir adam çýktý sonuçta – zeytin gözlerim var – dans ederken uzaðým çocukluðuma – seviþesim geliyor hatta seninle – ama sonra terliyorum çok – ne zaman mý?- seni sevdiðimi hissettiðimde galiba – ah ne acý seninle böyle bir zamanda karþýlaþmýþ olmak – meraktan seviþmiþtim o zaman – gay deðilim – sanmýyorum – yoo, biseksüel de deðilim – bence deðilim – offf yeter, omzum aðrýyor – çok terliyorum – yaa ben sakatým iþte – gitttttttttttt”.
                                               

ERTESÝ SABAH


Güneþ çoktan doðmuþtu aslýnda ve ne umutlarla  beraber aldýðýmýz mavi renkli film afiþini ýþýl ýþýl yapýyordu, “hayat bir þarkýdýr”. Kendi kendime mýrýldanarak tekrarladým “hayat bir þarkýdýr”. Senin þarkýn hangisiydi acaba? Senin þarkýnda çocuklar uçurtmalar uçuruyorlardý ve fakat uçurtmalar hep havada sabit asýlý kalýyorlardý. Çocuklardan biri olan sen, uçurtmanýn diðer ucundaki sen, var gücünle asýlýyordun...hadi uç, uç.
Ýyi baþlayan uçurtmalý þarkýn havada asýlý ve hareketsiz kalýyordu...herkesin ki gibi, deðil mi?
Ben senin sað tarafýnda yatýyordum. Sol tarafýna iliþmiyordum çünkü sol omzun aðrýyordu senin. Ve de sol tarafýnda kalbin vardý senin. Elimi uzatmam yasaktý sol tarafýna. Sen hala uyurken ben hala uyuyamamýþtým...sol tarafýn yasaktý bana ve yasaklar beni hep çok çekmiþtir. Bunun dýþýnda, yani senin sol tarafýn ve yukarýda bahsettiðim “hayat bir þarkýdýr “adlý filmin mavi film afiþine güneþ vurmasýnýn dýþýnda, acýktýðýmý farkettim...o sýrada, daha önce de dediðim gibi senin sað tarafýnda yatýyordum ve senin sað kolun benim boynumun altýndan geçmiþti, elin ise yataðýn dýþýna taþmýþ ve aþaðý doðru sarkýyordu. Elin sarkýyordu. Parmak uçlarýna baktým. Onlarýn dokunduðu yerleri, þeyleri, sað ve sol taraflarý düþünmemeye çalýþtým ama düþündüm. Kitaplara, adaçayý dolu çaydanlýðýn altýna, telefonun tuþlarýna, týraþ býçaðýna, direksiyona ve nihayet saçlarýma ve ellerime dokunduklarý anlarýn hepsi ayný anda geldiler düþünceme. Parmak uçlarýn senin...Her biri ayrý yönlere giden, kýpýr kýpýr parmak uçlarýn...ve uçurtmayý tutuþun ve bir türlü uçuramamam uçurtmaný...kalbinin sol tarafýna çöreklenmiþ uçurtman...
O sýrada kýpýrdadýn sen...çok az. Ben iç çektim...çok fazla. Senin 17 yaþýn geldi önüme dikildi hazýr sen uyuyorken. Bir erkeðin 2 gözü, senin 2 gözüne bulaþtý, onun parmak uçlarý, parmak uçlarýna karýþtý...Ben iç çektim...çok fazla. Küfretmek geldi içimden senin 17 yaþýna ve nefret bile ettim  hazýr sen uyuyorken. Sana baktým, artýk 17 yaþýnda olmayan sana, içim doldu, taþtý...aðladým bile. Elimden bir þey gelemezdi ki...güzel çýkýk çenene bakakaldým sadece, boynuna da baktým...caným dedim sana...daha fazlalarýný diyemezdim ki...sol tarafýna geçemezdim ki...izin veremezdin ki...
Gitmem gerekliydi...sen uyanmadan hem de. Sen kendini uyandýrmadan...ya da daha kötüsü; ben seni UYANDIRMADAN. Sen, kendi kendine uyanmalýsýn diye düþündüðüm için çoookk dikkatlice doðruldum yatakta ya da diðer bir deyiþle yeniden hayatta ve çook dikkatlice sýyrýldým çarþaf ve yorgandan ya da diðer bir deyiþle dilek mumlarýmýn çýtýr çýtýr alevlerinden  ve çookk dikkatlice giyindim giysilerimi ya da diðer bir deyiþle yeniden yalnýzlýðýmý ve fýrýndan daha henüz/þimdi çýkmýþ anýlarýmý.
Arkamý dönmeden gidemedim ama...Döndüm ve sana baktým...içim insan sevgisiyle hopladý...teþekkür ettim sana...hissettin sanýrým çünkü gülümsedin uykunda...ya da bana öyle geldi.
YARIM SAAT SONRA
Güneþ gözüme girmese uyanmazdým belki...Sað tarafýmda bir boþluk var, baþýmý çevirip bakmak ya da bakmamak...hadi cesaret!
Gitmiþ.
Neden gitmiþ diye sormak ya da sormamak...hadi cesaret!Bilmiþ. Görmüþ. Aðlamýþ ta galiba...sað tarafým sýrýlsýklam olmuþ.
Ayak ucumda sýrtý bana dönük oturan bu çocuk kim? 17 yaþlarýnda olmalý. Bir uçurtmayý çekiþtiriyor sessizce. Uçurtma odanýn ortasýnda, tavana uzanmýþ, kýpýrdamadan duruyor.
Çok uykum var. Uykumu alamamýþ olmalýyým ki odanýn ortasýnda havada asýlý duran uçurtmalar görmeye baþladým. Uyumalýyým, hiç uyanmamalýyým hatta.
Ve o gitmiþ. Neden gitmiþ diye sormak ya da sormamak! Ýþte bütün mesele bu.
Fazla soru sormamalýyým, en azýndan þimdi deðil. Ben uyumalýyým. Aaa..belki ayak ucumdaki çocuða sormalýyým. Yok, önce uyumalýyým.
BÝR YARIM SAAT SONRA DAHA
Uyuyamýyorum. Parmak uçlarýmý sevmiyorum. Onu aðlatan bu parmak uçlarýmý yakmak istiyorum. Beni uyutmayan da bu þekilsiz, tam oluþmamýþ parmak uçlarým olmalý.
Acaba o da gördü mü parmak uçlarýmýn tozunu, topraðýný ve suçlarýný?
Ama belki de ekmek almaya gitmiþtir. Ama hala niye dönmedi peki?
 
Eylül/Ekim 2003
Öykü Yüzer
 
 
 



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn varoluþçuluk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Orman

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Evler
Bir... Bir...Bir...Bir...
Sis ve Rüzgar
Kalýrsa, Ýçinde Biraz Lavanta Kalýr
Sabahat Haným
Matruþka Tükürük Hokkasýnda
Kim Ulan Bu Cahide?
Ýstiklal Caddesinde Tütsü Kokularý
Kokteyl
Renklerin Dili, Damaðý ve Diþleri


Öykü Yüzer kimdir?

.

Etkilendiði Yazarlar:
edgar alan poe, sait faik abasýyanýk


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Öykü Yüzer, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.