..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilinç ruhun sesidir, tutkular ise bedenin. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Naime Erlaçin




9 Eylül 2003
Su Kenarýnda Bir Akþamüstü  
(Milena Olamamak!....)

Naime Erlaçin


“…..yazdýklarýnýzý göndermek istemiyorsunuz bana öyle mi? Ýnanmýyorsunuz bana öyleyse. Kafamda yarattýðým kadýný sarsar mý sandýnýz? ...”* Franz Kafka


:BHCJ:

























“…..yazdýklarýnýzý göndermek istemiyorsunuz bana öyle mi? Ýnanmýyorsunuz bana öyleyse. Kafamda yarattýðým kadýný sarsar mý sandýnýz? ...”*

Franz Kafka’nýn yukarýdaki sözlerini okuduðumda kafam bir hayli karýþmýþtý. Üzerinde dakikalarca düþündüm. Öylesine düþündüm ki, uzunca bir süre baþka bir konuya yoðunlaþamadým.

Her yazar veya yazý üreten kiþinin hayalinde az da olsa Kafka veya O’nun ayarýnda bir yazara benzemek yatar. Çoðumuz aralýksýz yazarak bu hayale ulaþmaya çalýþýrýz. Benim büyük hayalim ise farklý bir Milena olabilmekti. Çok sayýda kiþinin yazýlarýný gönderdiði bir Milena’dan söz ediyorum. Ne demek istediðimi biraz açmam lazým sanýrým.

“Mektuplar” ýn adresini bulmasýna pek de aldýrmayarak sürekli yazýyordum. Yolladýklarýmýn yanýtlanmasý çok önemli deðildi. Ben yazdýkça nasýl olsa bir yerlerde yankýlanýyordu onlar. Zamanla kiþilerin aslýnda birer “kuyu” olduðunu fark ettim. Bu kuyular oldukça tuhaftý doðrusu. Ancak ses verdiðimde onlardan ses alabiliyordum. Oysa ben bir kuyu olup sessizce beklediðimde, bana ulaþan sesleri – birkaç istisna dýþýnda – genellikle doyurucu bulmuyordum. Cýlýz seslerdi bunlar. Halbuki gerçek bir Milena olsaydým, güzel sesler duyabilir ve sonuçta daha güzel sesler yankýlayabilirdim. Görüþ, düþünce ve duygularýný yazabilirlerdi pekala. Ürünlerini gönderebilirlerdi. Ýyi bir dinleyici olduðumu biliyordum. Yanýtlamayý da seviyordum. O halde sorun neydi? Kafka’nýn da iþaret ettiði gibi; belki inanmýyorlar veya muhtemelen seslenmekten korkuyorlardý. Beynimde yarattýðým hayalleri yýkmaktan mý çekiniyorlardý? Öyle idiyse eðer, neden ilk sesi ben veriyordum daima? Bir hayal yaratmýþ olmayý önemsemiyor muydum; yoksa abartýlý bir þýmarýklýk ve özgüvenle verdiðim sese fazlaca mý güveniyordum? Ancak bu sorular ikinci derecede önemliydi. Asýl sorun benim gerçek bir “kuyu”, yani Milena olamayýþýmdý. Bu da beni fazlasýyla üzüyordu.

Bu düþümden vazgeçmem gerekiyor artýk. Fazla sayýda seçeneðim olmadýðýna göre ilk sesi vermeyi sürdürmeliyim. Bunun dýþýnda yapacak çok az þey var. Sanýrým bütün mektuplar Milena’ ya yazýldý ve bitti! ...Bana sadece yazmak kalýyor. Son seçeneði ise kendimde saklý tutuyorum.

O da hiç yazmamak! ...

..................

(*) Franz Kafka: “Milena’ya Mektuplar”




.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Asla!...
Gönderen: Tayyibe Atay / Bolu
10 Eylül 2003
Olur mu hiç sayýn Erlaçin?Bence siz sadece cümle kuran yazarlardan birisi deðilsiniz.Cümleye ruh kazandýran birisiniz ayný zamanda...Sakýn susturmayýn kaleminizi!Ekosunda mutlu olacaksýnýz birgün.Eminin bundan!..Milenyum yazarlardan ses çýkar elbet!Sessiz deðiller ya bunlar,deðil mi yani Erlaçin?Selam,saygý,umut ve sevgilerle...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kafasý Karýþýk Adam
Ýnsan Ve Karmaþa

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yedi'ler Masalý [Þiir]
Yaralý Güvercinim [Þiir]
Üçüncü Yýl 3 / Ma!.. [Þiir]
Kehribar [Þiir]
Þikayetname 12 / Taþ Ocaklarý ve Kuþlar* [Þiir]
Dipçik!.. [Þiir]
Ölümcül!.. [Þiir]
Yara, Tuz Ve... [Þiir]
Salamander ve Anka [Þiir]
Fotosentez, Sorular ve Yaþam Ustalarý [Bilimsel]


Naime Erlaçin kimdir?

Kýrk yýlý aþkýn bir süredir düþündüðü, duyumsadýðý ve beynine kazýdýðý her fotoðrafýn yansýmasýný; gölgede kalmayý ve hayatý kýyýsýndan izlemeyi yeðleyerek yazýyor. Düþüncenin zirve; düþünceyi belgelemekteki en vazgeçilmez aracýn yazmak ve buna ilaveten yaþam boyu bizlere verilen en deðerli armaðanýn ise “dil” olduðuna inanýyor. Doðru bir lisanýmýz yoksa eðer, geleceðe aktaracak bir hazinemiz de kalmamýþ demektir! . . .

Etkilendiði Yazarlar:
______________


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Naime Erlaçin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.