..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öküzün rengini dýþýnda, insanýn rengini içinde ara. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Gültekin BAYIR




6 Eylül 2003
Sahiden Var mýyým? Yoksa Bu Bir Ýhtiyaçtan Yanýlsama mý?  
bakacaðýz deðil mi ?

Gültekin BAYIR


Benim bile bazan anlamakta güçlük çektiðim karma karýþýk cümleler kurarak geçirdiðim ve uyuyamadýðým gecelerimden daha kaç tane geçecek ?


:FCAI:
Bilinen bin türlü duruma inat bir dikleniþ adeta bu günlerim ! Sýkýntýlýyým , ziyadesiyle üzgün ve pek kaygýlý olmak lüzumundayým hal bu ki . Peki tarafýmdan yýðýnlanmýþ olmasý gereken binlerce derdin oluþturduðu o kocaman dað nerede? Neden acý çekemiyorum ? Neden sadece kendimi kötü hissetmeye ikna edebildiðim zamanlarda kötü hissedebiliyor , neden saman tadý gibi etkisiz fikirleri aklýmdan atamýyor, ve neden kendimi yaþadýklarýmýn doðal sonucu olmasý gereken karamsarlýða ve sonrasýnda tüm sýkýntýlarýma son verecek olan o aydýnlýk sabaha doðru yöneltemiyorum. Hal bu ki ben kendimi kötü hissetmek istiyorum. Zira ne kadar sürerse sürsün kendimi ancak kötü hissettiðim dönemlerin bitiminde biraz sevebiliyorum. Ve kötü hissederken de kendim için üzülebiliyorum bir parça. Bunun dýþýndaki tüm ruh hallerini sevmediðimi iyice anladým artýk ?
Benim bile bazen anlamakta güçlük çektiðim karma karýþýk cümleler kurarak geçirdiðim ve uyuyamadýðým gecelerimden daha kaç tane geçecek ? Kumandanýn üzerindeki sergiraf baskýlarý parmak uçlarýmla özümsedim. Tuþlarýn yerini ezbere biliyor ve oradaki boyalarý oluþturan kimyasallarý hücrelerimde hissedebiliyorum artýk. Zira onlarý parmak uçlarýmla sildiðim sýkýntýlý zapping gecelerimde sevdiðim bir türkü programý yahut TRT 2 de gündüz yayýmlanan doða belgeselinin tekrarý bile eskisi kadar sevindirmiyor beni artýk. Ne köpek yavrularý nede güzel kalçalý kadýnlarýn yürüyüþündeki ahenk dikkatimi eskisi kadar çekmiyor sokakta geçirdiðim nadir zamanlarda. Ne bu yazdan bir aný yada neden geçen kýþtan soðuk bir gecenin yarým býrakýlmýþ iki satýr kelamý gelmiyor aklýma nedense.

Mesela mektup yazmak ihtiyacýndayým. Ama ne yazacak biri nede kendiminkinden baþka ezbere bildiðim bir mektup adresi var akýmda. Sadece bir mektup yazmak ve cevabýný beklemek istiyorum o kadar. Ne bunun nedenini biliyorum ne de yaparsam ne olacaðýný ? yani neticesini ama yapmaya ihtiyacým var nedense. Bir de yaðmur yaðmasýna ihtiyaç duymaktayým her ne kadar çýkýp dolaþmayacak olsam da yaðmurun altýnda. Mesela bunu hiç düþünmedim hayatýmda. Yaðmurda dolaþmayý sevip sevmediðimi. Halbuki bunu bana düþündürmeyecek düzeyde büyük meþguliyetlerden hep uzak durdum. Yani yeterli vaktim vardý bu güne dek. Ama düþünmemiþim iþte bilmiyorum yaðmurda dolaþmayý sevip sevmediðimi. Ama nefret etmediðim kesin zira hiç bir þeyden nefret edemiyorum. Çok etmem gereken kimseler ,olaylar ve durumlara sahip olmama raðmen hem de. Onu analiz ettim bünyemde ; Nefret edemiyorum ben. Yeteneklerim sýnýrlý bu konuda benim. Sadece uyuz olabiliyorum o kadar ! Mesela bu günlerde en çok ve sýrasýyla gülben ergen, ferrari formula bir takýmýnýn tüm fertleri , özkan sümer , siemens marka cep telefonlarý , yasemin dalkýlýç , ebru yaþar , oðul bush , cnn türk deki beþinci vites programýnda arabalarý test eden þahýs , ayça þen , home theatre dvd sistemlerim tümü , berdan mardini , fabio pinto , fýs fýs ismail , yulaflý yiyecekler ,savaþ ay , mahmut tuncer ve erdoðan þenay a uyuz olmaktayým çeþitli nedenlerden ötürü. Birde tabi ki (Ýsmini sayamadýklarým kusuruma bakmasýn) nena , bon jovi , kenan evren , abdullah çevrim , fatih altaylý , ece erken , enver paþa , bukovski , jirinovski , prof.dr nejmettin erbakan , selçuk yula , keny g , la toya jackson , , baba bush , neil armstrong , aðabeyim , fikret hakan , kýsa samsun sigarasý , acayip renk ve þekilllerdeki telefon makineleri ( cep telefonlarý da dahil) , mikasa marka futbol toplarý , takýmýn rengine boyanmýþ kale aðlarý , istavrit balýðý , u botlar , hitler ve alkolsüz bira gibi kendimi bildim bileli uyuz olduklarým var .
Neyse konumuza dönersek uyuz olabilmenin ötesine geçemiyorum demiþtim en son. Hatta geçenlerde çok eskiden þiddetli sinir olabildiðimide hatýrladým. Ama bu günlerde nedense sadece uyuz olabiliyorum. Sinirlerimi aldýrmýþ gibiyim adeta. Kimseye sinir olamýyor , nefret edemiyor ve hakkýyla kýzamýyorum yani. Bunu nedeni galiba çok ama çok sevdiðimi insanlarýn bu sevgimi anladýklarý vakit bi þekilde benden uzaklaþmalarý olsa gerek. Zira bunu en son sevgilimden yola çýkarak örneklemek gerekirse : Ben onu ömür boyu uðrunda her türlü fedakarlýðý yapabileceðim bir dost olarak kabullenmiþken o bana en son görüþmemizde "GÜME GÝTTÝN" diyebildi. Yani kalan hayatýmýzda bir daha görüþemeyenimizi bana bir baþkasýnýn arzusuna baðlý olarak kararlaþtýrmamýz gerektiðini anlatýrken ; Benim durumumu betimlemek için layýk gördüðü tabir "GÜME GÝTTÝN" olabildi. Acayip uyuz olmuþtum o gün. Ve takip eden günlerde. Ama nefret edip kýzamadým iþte. Beceriksizim. Kýzýp nefret edemiyorum. Nefretimin nasýl bir yýkýcýlýðý olabileceðini bilecek kadar yakýnlaþamadým daha o duyguya otuz beþ senelik hayatýmda. Tek bildiðim uyuz olmak gibi kiþiliksiz bir tavýr edinip geçiþtirmek oldu hep konuyu her neyse. Belki de nefret edilmek yerine uyuz olunarak geçiþtirilmek arzusu da olabilir derinlerde yatan nedeni bunun. Zira kendimi çok sevdiðim söylenemez. Ve sevilecek biri olup olmadýðý sorusuna verilecek en samimi cevap ta "bilemiyorum" olmalý bence. Zira gerçekten bilemiyorum. Demirel’den duyduðum ve onun zannettiðim bir söz vardýr "kalbim dost mezarlarýyla dolu" demiþti bir gün aðlamaklý bir yüzle siyah beyaz bir TRT açýk oturumunda. Daha küçücüktüm. Ama hala hatýrlýyorum. Kalbimde bir çok dostun mezarý var biliyorum. Merak ettiðim kaç kiþinin kalbinde mezar taþýmýn olduðu. Acaba nefret edebilen üstün nitelikli eski dostlarýmýn kalplerinde biz mezar taþým var mý yoksa üzerinden doðancýlardaki gibi bir asfalt geçti de nakil etmeyi unuttular mý mezarýmý. Ýþte asýl bunu bilmek istiyorum.

Kasým doðumlu olduðuma göre otuz altýncý kýþýma doðru ilerlemekteyim aðýr aðýr. En sevdiðim mevsim olan kýþlarýn otuz altýncýsýnda neler bekliyor beni acaba ? Acaba onu görebilecek miyim. Acaba otuz altýncý kýþýmýn soðuk hatta en soðuk þubat gecelerinden birinde bir þeyler yazabilecek miyim ? Neler yazacaðým konusunda bir merakým yok. Elbetteki þu an olduðu gibi saçmalayacak birtakým altyapýlar yaratacaktýr kafamda bir türlü dinmeyen o büyük karýþýklýk. Sadece o zaman ben olacak mýyým ? Yada o zamandan bir hafta , bir ay evvel olacak mýyým ? Ve daha önemlisi ve elle tutulabileni : Þu an var mýyým ? Þayet varsam neden hatýrlanmýyorum ???

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: :)
Gönderen: Sena / /Türkiye
12 Aralýk 2008
Gününüze göre varsýnýz gününüze göre yok oluverin Gültekin abi :) Hýmm þöyle bi sorum var deðiþtirecek mi birþeyleri? var ya da yok olmanýz :)

:: :)
Gönderen: reyan yuksel / Ýstanbul/Türkiye
27 Kasým 2006
Yazdýklarýný okurken -hatta daha tam bitirmemiþken- yazdýklarýma benzettim. Sonra kasým doðumlu olduðunu gördüm belki de benzetmem ayný ay ve belki de ayný yýl doðumlu olmamýzdan bilmiyorum. Umarým sen de yazdýðým için mi dipteyim yoksa dipte olduðum için mi yazýyorum deyip uzaklaþmazsýn yazmaktan. Saðlýcak ve selamla... rey'an yüksel

:: Yüzleþ!
Gönderen: Can Paçacý / Bursa/Türkiye
31 Aðustos 2005
Sahiden var mýsýn? Eðer varsan o zaman bu yorum yok! Sen mi yarattýn hepsini yani bir akýl hastanesinde cenin pozisyonunda yatmýþ bir þizofreni misin? Sana acý çektiren þeyler de yok o zaman, sen yaratýyorsun hepsini ve yaratmaya devam et dostum. Bir kaç hançer daha al eline, yaðmur yaðarken deðil dolu yaðarken çýk sokaða. "Ben hala bir ceninim anne!" Ve daha fazla yaz ve her satýrýnda biz kendimizi bulalým, eðer sen yoksan ben nerden okudum bu yazýyý? Sen mi benim sanrýmsýn yoksa ben mi senin? Yoksa hiç bilmediðimiz birinin sanrýlarý mýyýz? Mesela Tanrý'nýn? Kalemine saðlýk, baþarýlar....

:: Bana da hissettirin var olduðumu .
Gönderen: Faik Murat Müftüler / Muðla/Türkiye
11 Kasým 2004
Diyelim ki yüzelli milyar yýl önce yaratýldý ruhlarýmýz ve tüm evren . Diyelim ki bir milyar yýl daha bekleyeceðiz mahþeri ve sonra sonsuza dek cennette veya cehennemde var olacaðýz . Diyelim ki reenkarnasyon diye bir þey de yok . O zaman bu -150.000.000.000'dan sonsuza giden iþlemin içinde ortalama 70 yýl varlýðý duyumsamak, beynimizdeki tüm hücrelerden sadece bir tanesinin aðrýdýðýný hissedip bundan rahatsýzlýk duymak gibi olacaktýr . Duyumsamayýverelim olsun bitsin . Hele ki varlýðýmýzý ispatlamak için bu derece çabanýn içindeyken . Bu duyumsamayý törpülemeye çalýþan , varlýðý gözle ve kulakla algýlananlar paragrafýna hapseden , buna hizmet eden ve bu hizmetleriyle var olanlar deðil midir uyuz olduklarýnýz ve olduklarýmýz ? Duyumsamayýverelim olsun bitsin . Nasýlsa birileri görüp iþitip ve dahasý uyuz olup haberdar edecektir bizi varlýðýmýzdan . Bana bu yorumu düþündüren elleriniz , yüreðiniz saðolsun .

:: Kayýyorum!:))))
Gönderen: Tayyibe Atay / Bolu
15 Ekim 2003
Merhaba Sayýn Bayýr; Lütfen TV ve Ben -2- yi okur musunuz?Hatýrým için:))Selam,saygý ve sevgilerle...

:: Selam!
Gönderen: Tayyibe Atay / Bolu
2 Ekim 2003
Merhaba Sayýn Bayýr; Kiþinin kendisi ile konuþmasý kadar ince bir hesaplaþma olamaz.'Deli' diyorlar gerçi böylelerine ama,yanýlýyorlar...Hele bir de kaleme alýyorsan bu konuþmalarý,ne mutlu sana!Gerçekle hayalin sentezini yaptýðýn bu yazýndan ötürü kutlarým sizi ve TV ve Ben-3- bölümünü okumanýzý salýk veririm.Daha doðrusu bir tavsiye!Tahminen 10 gün sonra yayýnlayacaðým onu.Görüþmek üzere;selam ve sevgiler...

:: :)
Gönderen: adýyok / istanbul
14 Eylül 2003
insaný hayata baðlayan bir þeylerin olmasý güzel...bazen bize çok basit ve sýð gibi görünseler,onlardan kocaman iddialý duygular çýkaramasak da: aþk, nefret vb..:) duygular bizlerin yanýlsamasýndan baþka ne ki? hayata bir gün kayýtsýz kalabiliyor, bir baþka gün abartýlý bir coþku duyabiliyoruz...ama asla hiç bir þey deðil...hiç bir þey olsaydý söyleyecek sözümüz de olmazdý.... karamsarlýk bazen hayatla baðlarýmýzý koruyabilmek için tek seçenek gibi...hayatýmýzda olan ya da olmayan ne varsa bunlarý en iyi böyle zamanlarda sorgulayabiliyor bazýlarýmýz... insanýn söyleyecek sözünün olmasý güzel...korkulacak zamanlar söyleyecek hiçbir þeyin bulunmadýðý zamanlar olsa gerek... duygularýný anlatýyorsan gýcýk bir þey de olsa güzel...kim bilir bu da gýcýk edecektir seni...olsun... öyle ya da böyle hissettiðin sürece varsýn demektir...bu da benim için önemli... paylaþtýðýn her þey için kocaman bir tebessümü hakkediyorsun ...:) yazdýklarýný severek okuyorum.... hemen herkesin hissettiði þeylerden bahsediyorsun... diðerlerinden farkýn sen bunlarý paylaþýyorsun...paylaþmak adýna yazýlmamýþ olsalar bile... hem ayrýca yazdýðýn gýcýk þeylerle ilgili nefret kadar güçlü bir hissediþ içinde olmadýðýn için kimse seni eleþtiremez... bir þey hayatýmýzda çok önemli bir yer kaplamýyorsa ya gýcýk oluyoruz ya umursamaz... ya da anlamsýzca sevdiðimizi ya da nefret ettiðimizi düþünüyoruz, elimizde baþka hiçbir þeyimiz olmadýðý için... bence de yazdýðýn durumlarda hissedilebilecek tek þey bu...gýcýk olmak... evet, bunlara ancak gýcýk olunur...baþka bir þey deðil... anlayacaðýn her þey yolunda... hem bunlar herkesin yaþadýðýný sandýðý þeyler...böylesi duygulara kapýlmayan kim var ki? yaþanýlanlar bazý duygularýmýzý bizden alýp götürüyor gibi...tahammül edilemez gibi görünen bir boþluk duygusu....oysa açýlan her boþluðun yeri yeni bir þeyle dolduruluyor...doluyor...istesek de istemesek de...kaçýmýz gerçekten ne hissettiðini biliyor? Anlayacaðýn sen þanslýlardansýn Ne olursa olsun gelecek kýþta ve baharlarda her zaman yazacak bir þeylerin olmasý dileðiyle... Aslýnda yukarýdaki her þeyi silip atabilirsin...çünkü gerçekte bunlar da çok gýcýk karalamalar... Ne diye beylik laflar etmeye çalýþýp duruyoruz ki.... Hem ben herkeþlerle paylaþmak istemiyorum.....

:: varsýn varsýn:))
Gönderen: Meryem Uçar Kayalý / izmir
13 Eylül 2003
Sahiden "var"sýn.. ayný, eski üsküdar iskelesindeki küçük masalar gibi.. ayný, sahile annesinin elinden tutup yürüyen geleceðin genci þaþkýn kýz çocuðu gibi... ayný, kendi dalý ile onarýlan aðaç gibi... en azýndan bende varsýn sahiden:))) sevgilerimle Meryem

:: yazýnýz
Gönderen: Erdal Ýrfan (kral Sergin) / Köln / Almanya
9 Eylül 2003
Ýnsanýn okudukça kendisini kontrol etmesi ve aynada yeniden kendine bakmasýný gösteren bir yazý. kutluyorum güzel yazýnýzý.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Öylesine
Karanlýðýn Küçük Kahverengi Lekeleri.
Siz Hiç Bir Kat Yukarýda Öldünüz Mü?
Yaþam Denilen Ve Kaç Bilinmeyeni Olduðu Bilinmeyen Denklem.
Sanýrým birden fazla ben varým !!!
Bu aralar ne mi yapýyorum ?
Arka Bahçemdeki Sesler Ve Gecenin Anlaþýlmaz Gizemi.

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Repertuar Çalýþmasý... Devam...
Repertuar Çalýþmasý...
Yapabileceðinin En Ýyisini Yapmamak...
Bilinç, Sanat, Mizah, Eleþtiri, Genel Kültür ve Vidanjörler
Bir ocak gecesinin kederinden arta kalanlar.
Mektup
Baþarýsýz Olmanýn Altýn Kuralý
Ýstikrarsýzlýkta Gösterilen Ýstikrar...
Bir iliþki baþlasýn için mi ?
Ýliþmek midir iliþki yoksa iliþki diye biþi zaten yok mudur

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýki Hece [Þiir]
Þiirimsi. [Þiir]
Soru [Öykü]
Deðiþmeli [Öykü]
Koþma Süreyya ! [Eleþtiri]
Komplo Teorilerinin En Teorik Olaný. [Ýnceleme]
“Tanrý’nýn Eli” ve panik halinde üç beþ surat. [Ýnceleme]
Bir Garip Aþkýn Mektubu [Bilimsel]


Gültekin BAYIR kimdir?

Zaman daralýyordu, adeta demir sertliðindeki grimsi akþam karartýlarý etrafýmýzdaki yerlerini alýrken eksik olan metal seslerini bilinçaltýmýz tedarik etmekteydi. Aman tanrým buda mý olacaktý dedi Elophis. . .

Etkilendiði Yazarlar:
T-H-O-S-H-U-N


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gültekin BAYIR, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.