..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tarih, hiçbir zaman orada bulunmamýþ kiþiler tarafýndan anlatýlan hiçbir zaman olmamýþ olaylarla dolu bir yalan. -Santayana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > A.Latif ÝRVEN




24 Aðustos 2003
ve Yoksun  
A.Latif ÝRVEN
Ve yoksun...


:BGBB:
Ve yoksun...

Kaç zaman oldu, hatýrlayamýyorum. tesbihlere gömdüm sayýsýný yokluðunun. ne oynaþmaya davetkar kahkahalarýn duyuluyor, ne de içimi ürperten dokunuþlarýn yakýyor tenimi. akþamsefalarýnýn paylaþýlan güzelliði, bir taraftaki tabaklarý kirlenmeyen iki kiþilik þamdanlý sofralara yansýyamýyor. aç kalýyor gözbebeklerim. çýplak kalýyor seni örtünemeyen yüreðim. ay'a ahkam kesemiyorum küçümseyen bakýþlarýmý gönderip, odamdan kovamýyorum perdeleri örterek. çünkü yoksun. çünkü ayýn þavkýný solduran yüzün yaðmýyor odama. ellerinin kývrýmlarýnda gezinemiyor ellerim. ellerim boþ.. bomboþ...


Ve yoksun...

iki çam aðacýnýn gece karanlýðýndaki ay ýþýðýnýn yansýttýðý karartýlarýnýn, birbirlerine kenetler gibi duruþlarýnda düþüyor aklýma, duygusallýðýmýzýn kenetlendiði anlar. baþlar omuzlarda unutulmuþ gibi... odamýn perdelerini çekmeye korkuyorum. ordayýz. iki aðacýn kenetlenmiþ siluetinde. varoluþumuzun en büyük nedeni olarak inandýðýmýz bizli anlardan gelmiþiz. meydan okur gibi duruyoruz geceye karþý. umarsýz, korkusuz. karanlýða yansýyan eksiðimizi tamamlýyor ve mýrýldanýyorum türkümüzü:


" gökyüzüne çizilmiþ resimlere benzerdik
rüzgarýn peþine takýlan bir nefes gibiydik
kýrdý dallarýmýzý fýrtýnalar boranlar
kaldý bahar çiçekleri üzerinde sevdamýz"


Ve yoksun...

artýk kavgalarýmý anlatacaðým kimse yok. artýk sokak sokak polislerin kimlik kontrollerine yakalanmadan eve geliþlerimi anlatacaðým kimse yok. tüm günün yorgunluðunu unutturan, tüm koþuþturmalarýma açýklýk getiren, kapýnýn açýlýþýyla gördüðüm ela gözlerin artýk yok. isli ve kýzgýn bir tencereye dokunur gibi oluyorum kapýnýn kolunu tutarken, eve dönüþlerimde. ellerim yanýyor. ellerimi sensizliðin daðlýyor.


Ve yoksun...

gözlerimi üzerinde unuttuðum mimozalarý toplayýp, yüreðimi uzatýr gibi uzatamýyorum sana ve onlarý kucaklar gibi alýþýnda gözbebeklerinin pýrýltýsýný göremiyorum artýk. sonrasýnda, adetten ya da içten, ama yansýmasýnda sevgiyle karýnan öpüþünü tadamýyorum. çünkü yoksun... çünkü uzak bir kentin kuytusundaki bir evin ýþýðý ölgün odasýndasýn. uzaklardasýn...

Ve yoksun...

dudaklarýndan yanan bir sigarayý devam ettirme hazzýndan yoksunum. parmakuçlarýn yüz hatlarýmda gezinmiyor artýk. saçlarýmý okþamýyorsun annemden sýrayý devralýp. okþayýþlarýnda, herþeyi silip gözkapaklarýmýn ardýna salamýyorum kendimi. ha þimdi, ha þu an deyip, heyecanla öpüþünü bekleyemiyorum senli zamanlardaki. çünkü yoksun... ýþýltýlarý baþ döndüren bir þehrin gecesinde unutulan bir ezginin cýlýz notalarýna saklanmýþsýn.

Ve yoksun...

uyumalarýný fýrsat bilip, saatler boyunca fark ettirmeden yüzümü yüzüne yaklaþtýrarak içemiyorum soluðunu. doyasýya seyrine varamýyorum cemalinin. benim oluþunun muazzam egosunu tadamýyorum artýk. çünkü yoksun... ve dokunma isteðiyle kývrandýðým halde, uyandýrmamak için sadece seyrinle yetindiðim kývrandýran anlarý tadamýyorum artýk.

Ve yoksun.. yok-sun.. yok...
yoksunum.. yoksulunum...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: özür dilerim!
Gönderen: Siyah / mersin
25 Mayýs 2007
evet sizden özür dilerim, bugüne kadar hiçbir yazýnýzý okumadýðým için... ve kendimden de özür dilerim bu büyük zevki bu duygularý yaþamak için bu kadar zamandýr sizi fark edemeyiþim için... yazýnýzý üst üste üç dört kere okudum ve bunlarý yazdýktan sonra bir daha okuyacaðým galiba... saygýlar üstadým!!!

:: Her zamanki gibi harikasýn:)))
Gönderen: Salih Ýrven / Ýstanbul
6 Eylül 2003
Duygularýn bu kadar hakim olduðu, müzikle yoðrulmuþ imgelemin, insaný istemese de bir yerlere götürmesi... Okurken insaný düðümleyen bir ustalýk... Tek kelime ile M-Ü-K-E-M-M-E-L...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yeþil ve Mavi
Yokluðun, Bahar, Gelincik
Sevgiliden Yansýyan Renkler
Çabuk Gel
Kývranýþ
Gel Bana... Benim... Bana... Bende... Sadece Benle...
Gece Sancýlarý 1
Ordasýn
Gece Sancýlarý 3
Sevgiliye Mektup

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yaðmur
Zaman
Yarýmýnýzý Buldunuz mu?
Beklerken
Ýlahi Anlar
Özlem
Kül Tablasý
Kadýný Anlamak Mucizesi
Kadýnýn Þiarý
Hepimiz Korkaðýz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sürgün [Þiir]
Tut Ellerimi [Þiir]
Yüreðini Gaspa Çýktým [Þiir]
Gecenin Türküsü [Þiir]
Sesin [Þiir]
Kim Demiþ? [Þiir]
Bir Mektubun Portresi [Þiir]
O'na [Þiir]
Zamansýz [Þiir]
Su Gibi [Þiir]


A.Latif ÝRVEN kimdir?

bugün yazýyorsam Edebiyat öðretmenim Sevgili Aziz Güleç sayesindedir.

Etkilendiði Yazarlar:
birçok yazar


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © A.Latif ÝRVEN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.