..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeðin dili çok yalýn. -Euripides
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Funda Görenoðlu




15 Aðustos 2003
Hangi Ben'i Sevdin..  
Funda Görenoðlu
Þuh bir kahkaha duydu..ona baktý..sigara içiyordu..kendine güvenen bir ifade vardý yüzünde..alaycý bir þekilde kývrýlmýþtý dudaklarý..küçümseyen bir bakýþ vardý gözlerinde sanki..güçlüydü bu kadýn..öfke dolu bakýþlar yüzüne gözlerine kitlenmiþti..bakýþlar


:BCIA:
Kapýyý yavaþça kapatýp çýktý..ardýna bakmadan ve duraksamadan..uysalca..ve usulca..baþýný dik tutmaya çalýþýrken içinden aðlamayacaðým diyordu..ve biliyordu aðlamayacaktý..bu ne ilk yenilgiydi ne de son olacaktý kendi savaþýyla..bu kez bedenindeki hangi ben ruhunu teslim almýþtý da bir son daha yaþanmaktaydý..öðrenecekti..ama önce içindeki tüm benlerle baþa çýkabildiði tek sýðýnaðýna ulaþmalýydý..
Karanlýktý sokaklar..adýmlarý yüreði kadar yorgun deðildi..durdu birden..bir zaman önce sevdiði omuza güvenle yasladýðý baþýný gökyüzüne kaldýrdý..iþte ordaydýlar..yine hemen bulmuþtu büyük ayýyý..ve yine küçük ayýyý aradý gözleri ama nafile..bir türlü göstermiyordu kendini..vardýr bir hayýr diye düþündü..gülümsedi sonra..
- dün gece senin için de gökyüzüne baktým..sen yoktun ama yýldýzýn ordaydý..parlýyordu benim yýldýzýmla beraber..onunla uyudum..
demiþti geride kalanlardan biri..içimdeki hangi ben e söyledi bunu diye düþündü..ve bendeki hangi ben þimdi her gece o yýldýzý arýyor binlercesinin arasýnda..

Yola devam..aðlamayacaðým geride kalanlara diye tekrarladý..

Tek bir bedeni , tek bir yüreði ve tek bir ruhu nasýl böylesine farklý benlikler yaþayabiliyordu..bunu düþündü bir süre..hangi aþkta yitirmiþti bütünlüðünü..hangi sevda parçalara bölmüþtü benliðini..hangi veda da daðýlmýþtý saçlarý..ve hiç kimse el sürememiþti bir daha..ve hangi giden onu gitmelere alýþtýrmýþtý..uzun yollara..neresi olursa..geride kalanýn beklemediði bir anda..belki zamansýz ama kararlý..çoðu kez kendine bile yüksek sesle itiraf edemediði gerekçelerle..ama her zaman geride kalaný kendinden daha çok düþünerek..bilemezlerdi ki neden gitme vaktinin geldiðini..gitme vakti mi? Gülümsedi kendi kendine..bir ayrýlýk sahnesi takýldý aklýna..güzel bir bahar günüydü..
- peki , seni olduðun gibi kabul etmeye çalýþacaðýmý söylesem..hatta þimdiden kabul ettiðimi , unutsak o tatsýzlýklarý..gitmesen..
çimlerin üzerinde Saint Bernard cinsi bir köpek koþturuyordu..bahçe içinde bir evim olmalý diye düþünmüþtü o an..böyle bir köpeðim..küçük bir sahil kasabasýnda yaþamalýyým..geçmiþimle yargýlanmayacaðým bir yerde..kararýný o an vermiþti..gitmeliyim..
Ýçimdeki benlerin ortak noktasý bu diye düþündü..gitme vakti geldiðinde hiç biri geri dönüp bakmýyordu..belki de tek anlaþtýklarý konuydu bu..
- artýk hep seninle uyanmak istiyorum..
bu da geride kalanlardan ..o aný düþündü..benimle uyanmak istiyor..gülümsemiþti adamýn gözlerinin içine bakarak..sakindi..huzurluydu..sarýlmýþtý adam ona..güveni hissetti..ne olduysa o an oldu iþte..baþka biri su yüzüne çýkmaya çalýþýyordu içinde..konuþmak istiyordu..huzursuz oldu birden..ne gereði vardý þimdi konuþmanýn..tutamadý..diðer ben sakin , mutlu ve huzurlu bir hayat istemiyordu çünkü..þehvet olmalýydý..acý biraz da..dorukta yaþanmalýydý her þey..ihtirasla..canýný acýtacak kadar istemeliydi onu..saçlarýndan çekip almalýydý..sormamalýydý seninle uyanmak istiyorum derken..sahip çýkmalýydý..fütursuzca ve biraz da edepsizce bakmalýydý gözlerine..konuþtu..kýsacýk..ve belki de bir ömür o adamla uyanmak isteyen benliði de alýp gitti...

Yola devam..aðlamayacaðým geride kalanlara..tekrar tekrar..

Hava serinlemiþti biraz..ama önemi yoktu..benim saatlerim bunlar diye düþündü..geceyi seviyorum ben..gecenin gücünü seviyorum..hakimiyetini..ve tüm itirazlarýma raðmen beni özgürce yaþamasýný seviyorum..hesapsýzca ve sabahý düþünmeden bana sahip çýkýþýný seviyorum..ve tabii gizemini..her þeye bir mazereti vardýr gecenin..benim her vedaya bir mazeret yakýþtýrdýðým gibi..
- beni korkutuyorsun bazen..daha doðrusu senin için endiþeleniyorum..
- ...
- zeki bir kadýnsýn ve bununla kendi kendini kandýrýp , yanlýþ kararlar vermenden korkuyorum..ve sonra bu yanlýþ kararlar için de doðru ve zekice bir açýklama bulmandan..
gülümsemiþti adama..doðru bir teþhis diye düþündü hatta..ama içindeki kadýnlara bu kadar yaklaþmasýna bozulmuþtu biraz..kale surlarýný nasýl aþmýþtý bu adam..aylar sonra adama hayatýndan çýkmasýný söylerken de aklýnda bu sözler vardý..gidiþine mazeret ise bambaþka..
- tehlikelisin..her an her þeyi yapabilecek gibisin ve ben sana güvenemiyorum..
bunlarý duyduðunda hiç þaþýrmamýþtý..içindeki akrep demek suyu yüzüne çýkmýþ ve tanýþmýþlardý..yine de içi burkulmuþtu diðerlerinin..sevmemiþti adam bu kadýný..görebilseydi sadece ve sadece erkeðine ait olmak ve bir ömrü o uðurda feda etmeye hazýr kadýný belki de þimdi çok farklý bir yolda yürüyor olacaktý..Allah kahretsin dedi yüksek sesle..

Az kaldý..aðlamayacaðým geride kalanlara...

Bir itiraz yükseldi içinden..yeter artýk diyordu..demir at..bir bütün ol ve tekrar baþla..ama önce hesaplaþ..galip gelenle yaþa..ve son veda sözlerini diðer kadýnlara söyle..bir tanesi hariç hepsi aþký özgürce yaþamýþtý..baþka bir bedene gidin demek istedi onlara..beni rahat býrakýn..aþklarýma veda olmayýn artýk..ne istediðinizi bilmiyorsunuz ve sürekli mutsuzsunuz..ama ben ne istediðimi biliyorum diye düþündü..beni ne istediðini bilen bu kadýnla yalnýz býrakýn..
Aðýr aðýr merdivenleri çýkmaya baþladý..sonunda gelmiþti iþte..birazdan tamamen dürüst olacaktý kendine..acýmasýzca yargýlayacak , hesap soracaktý onlara..eðer bu bedende yaþamak istiyorlarsa bedelini de ödemek zorundaydýlar..kira kontratý gibi diye düþündü..ya bunu imzalayacaklar ya da yaþayacak bir bedenleri olmayacaktý bundan böyle..
- Peki , þimdi bana teker teker ne istediðinizi söyleyeceksiniz..bu bedenden ve bu yürekten ne istiyorsunuz..bende ki doðumunuz ne zamandý..çok mu sancýlýydý da þimdi tüm acýnýzý bana kusuyorsunuz..geride kalanlarýn suçu neydi..hangisi doðumunuza sebep..böylesine acýmasýz olabilir misiniz bana..sizi ben çaðýrmýþ olamam..zira yalnýzlýðýmýn ve yaþanmamýþlýðýmýn tek sebebi sizlersiniz..
Þuh bir kahkaha duydu..ona baktý..sigara içiyordu..kendine güvenen bir ifade vardý yüzünde..alaycý bir þekilde kývrýlmýþtý dudaklarý..küçümseyen bir bakýþ vardý gözlerinde sanki..güçlüydü bu kadýn..öfke dolu bakýþlar yüzüne gözlerine kitlenmiþti..bakýþlarýný kaçýrdý hemen..
- demek bizi sen çaðýrmadýn ha? Bu saf ve masum kadýn rolünü bize oynama..
- ...
- beni doðurduðun geceyi unutmuþ olamazsýn..sen yedi yaþýndaydýn..korkudan baðýramýyordun bile..o uðursuz an küçücük dünyan için çok fazlaydý..katlanmak ve tek baþýna üstesinden gelmek yerine beni yarattýn sen..senin yerine ben yaþadým iðrençliði..ben mücadele ettim yaþamýnýn geri kalanýnda o geceyle..sen yoluna devam ettin..ben her seferinde senin önüne atarken kendimi , her seferinde sana hissettirmeden yaþarken bu pisliði seni býrakýp gitmedim..bana çýk hayatýmdan deme..sen de bu acýyý benim gibi yaþayana dek gitmeyeceðim..
içkiye ihtiyacým var diye düþündü..hem de sert bir içkiye..hatýrlamamak için..unutmak için..ama çok geçti artýk..gözünün önüne bölük pörçük sahneler gelmeye baþlamýþtý..bir acý hissetti..dayanýlmaz bir çaresizlik hatýrladý..karanlýk..nefes nefese bir soluk..ter kokusu..gözlerini sýmsýký kapattýðýný hatýrlýyordu..
- aç gözlerini hemen korkak ! onu sen de göreceksin..benim gördüðüm gibi..gözlerine bakacaksýn..ve sen de o gözlerde gördüðünü ömrün boyunca taþýyacaksýn..sana aç gözlerini dedim HEMEN !
o burada deðil dedi kendi kendine..sana zarar veremez..aç gözlerini..kendin için yap bunu..yüzleþ..gitsin..
- ne o þaþýrmadýn hiç..biliyordun deðil mi? Bu yüzden hiç sevmezdin onu..kaným almadý , ne biliyim sevmiyorum derken biliyordun..YALANCISIN !! Tüm hayatýn yalan senin..kendini bile inandýrdýn yalanlarýna..þimdi bununla yaþayacaksýn..üstelik bensiz..gidiyorum iþte..artýk çaðýrsan da gelmeyeceðim..
biri aðlýyordu..yanýna gitti..sarýldý ona..kim bilir onu ne zaman çaðýrmýþtý çaresizliðine..anlat bana dedi..rahatlarsýn..ve sonra istersen sen de git..
- geceyi ve yýldýzlarý niye sevdiðini düþündün mü hiç?hani o gidiyordu..o mu kim?O ilk.. bu gece benim olmalýsýn demiþti sana..nasýl da mutlu olmuþtun..salak gibi evleneceðinizi umuyordun..o gece onun olmuþtun..yýldýzlarýn altýnda..ve o seni öylece býrakýp giderken , kaybettiðin tüm güveninin yanýna beni çaðýrmýþtýn..bir daha kimseye güvenmemek için..her veda öncesinde iþte bu güvensizliði sundum sana..bir daha yaþamak istemiyordun ya yaþatmadým..þimdi bana da git diyorsun..gideceðim elbet..sadece bir öðüt býrakacaðým..evet belki bir çoðu erkek müsvettesiydi ama hepsini bir daha birlikte yaptýðýmýz gibi ayný tartýya koyma..sen her veda öncesi baþýný kuma gömerek beni onlarýn karþýsýna diktiðinde o gözlere ben baktým..evet bir çoðunda gitmeliydin ama..orda bir yürek vardý ki..keþke benim yerime sen baksaydýn ona..þimdi bul onu..o gözlerde seni ömür boyu sevecek ve olduðun gibi kabul edecek adamý gördüm ben..niye mi þimdi söylüyorum ? çünkü kendinle yüzleþmeden , kendini sevmeden baþkalarýný sevmen imkansýz..hoþça kal..
sessizlik..yalnýz hissetti kendini..birileri daha olmalýydý..ama neden konuþmuyorlar? Ýzlendiði hissine kapýldý birden..sýrtýndan bir ürperti geçti..yavaþça arkasýný döndü..göz göze geldiler..hoþ bir kadýn diye düþündü ilk önce..yo bu tanýmda eksik bir þey var..yüzünde þuh bir ifade..davetkar bakýþlar..çekici ama tehlikeli..iç gýcýklayýcý bir giysi vardý üzerinde..seksi deðil sadece buram buram kadýn..ama en önemlisi kendinden çok emin..böyle bir kadýný niye çaðýrmýþ olabilirdi ki? Konuþmadan birbirlerini süzdüler..elinde bir þiþe bira vardý kadýnýn..bir sigara yaktý , derin bir nefes çekti..ve bir þarký mýrýldanmaya baþladý..
- kes þu þarkýyý..nasýl doðduðunu anlat bana..
- kibar ol biraz tatlým..
- anlat dedim..
- anlatacak bir þey yok..ben senin her þeye raðmen ayakta kalan ve yýkýlmayan kadýnýným..diðerleri bir bir veda sahneleri hazýrlarken ve yaþatýrken sana ben senin yerine ortalýklarda hiçbir þey olmamýþ gibi dolaþýyordum..sen kýrgýnlýklarýnla ve yarým kalmýþlýðýnla baþ etmeye çalýþýrken , yalnýzlýðýnla konuþurken ben seni oyalayacak geçici hevesler arýyordum..ve bu konuda üzerime yoktur..bilirsin her seferi kolay atlatmaný saðladým..hýmm evet haklýsýn onlarda vedaya dönüþtü ama en azýndan esas adamlar giderken olduðu kadar canýn yanmadý deðil mi? Nankörlük etme ! Baþýna bunlarýn gelmesinin nedeni ben deðilim..hem diðerleri gittiðine göre bana da ihtiyacýn kalmadý artýk..günahýyla sevabýyla senin bu yaþam..tek baþýnasýn artýk..korkma hiç..yoluna devam et..
yine sessizlik..ama daha huzurluydu bu kez..hatta hafiflemiþti belki de biraz..neredeyse mutluyum diyecekti..pencereyi açtý..gün aðarýyordu..gecenin son nefesini içine çekti..özgürdü artýk..her þeyden önemlisi bir bütündü..yeni doðan güne gülümsedi..
- Uyandýrdým mý?
- Saat sabahýn altýsý...iyi misin?
- Harikayým..benim olur musun?
- ...yeniden beni yarý yolda býrakýp gitmen için mi?
- Hayýr , hani bana demiþtin ya , gözlerinde bir baþkasý var , kim o diye..
- Evet..
- Gitti..bana yeniden baþla..lütfen..
- ...
- lütfen..
- Allah kahretsin !! Olduðun yerde bekle..sana geliyorum..


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Merhaba,
Gönderen: Þafak / Ankara
14 Ekim 2003
Tebrikler Funda Hanýmefendi,gönlünüzün sesi kaleminizden satýrlara dökülmüþ.Çok etkilendim.Yazmaya devam deðil mi ? Sevgi ve saygýlarýmla :)

:: ...
Gönderen: pelin / izmir
18 Aðustos 2003
Ben de hep merak ederim ayrýlýklarým sonrasý, acaba gerçekte hangi yüzü beni sevdi diye..sen ise kendini sorgulamýþ ve kendi yüreðini konuþturmuþsun..Yazdýðýn satýrlarda insaný kendine ait bir þeyler bulmamasý mümkün deðil..doðal bir sunum, içten bir serzeniþ,sýcak dokunuþlar..Kutlarým Funda..yüreðini konuþturmaya devam et..ve sevgiyle kal..mutlaka..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevdim..

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Mavilerin... [Þiir]
Bir Kadýn Bir Adam [Þiir]


Funda Görenoðlu kimdir?

insana dair tüm hisleri özgürce yaþamaya çalýþýrken yüreðimden taþanlarýn ifadesi yazmak. .

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Funda Görenoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.