..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öylesine ciddiye alacaksýn ki yaþamayý, yetmiþinde bile mesela zeytin dikeceksin. -Nâzým Hikmet
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk > Hüseyin Asar




2 Kasým 2001
Son  
Hüseyin Asar
Bu yazý çok sevdiðim arkadaþlarýmdan ayrýlmak zorunda kaldýðýmda yazýlmýþtýr


:BBGC:
Uzak bir ülkede bir kabile yaþarmýþ. Bu kabilede dört genç varmýþ. Sabýrlý Ayý, Sinirli Kartal, Fanatik Aslan ve Kara Güneþ. Çok baðlýlarmýþ birbirlerine . Güneþe gitmek, güneþi yakalamak isterlermiþ. Mutluluðun güneþte olduðuna düþünürlermiþ hep ve hep bunun üzerine konuþurlarmýþ küçüklükten beri. Çok mutlularmýþ kabilelerinde. Çevrelerinde birçok arkadaþlarý varmýþ. Onlarla eðlenirler oynarlar gezerlermiþ. Otantik yerlerde buluþmak en büyük zevkleriymiþ bütün kabile gençlerinin.


Öyle bir zaman gelmiþ ki artýk büyümeye baþladýklarýný anlamýþlar.Sadece bu dördü deðil bütün kabile gençleri.. Avlanmak için gruplara ayrýlmýþ herkes. Bu dört kýzýlderili yine beraber olmuþlar av esnasýnda da. Ve bu ilk ayrýlýk olmuþ yaþadýklarý. Diðer arkadaþlarýyla da görüþmeye özen göstermiþler fakat eskisi gibi sýk olmuyormus artýk. Avdan zaman buldukça eski gittikleri otantik yerlerde buluþmaya karar almýþlar almalarýna ama . Av zamanlarýnýn çoðunu aldýðý için hiçbir zaman eski kalabalýðý yakalayamamýþlar . Sadece görüþebildikleriyle görüþmüþler. Herkes gibi bu dördü de avlanacak hayvan olmayan kabilelerinden uzaða kurmuþ çadýrlarýný.


Sonra beyaz adam gelmiþ. Ne olduysa da bundan sonra olmuþ.teker teker almýþ beyaz adam ellerindekini umutlarýný hayallerini geleceðe ait planlarýný. Bunlarý geri kazanabilmeleri için yeþil kaðýt parçalarý istemiþ onlardan. Boyun eðmek zorunda kalmýþlar mecburen. Ne yapacaklarýný bilememiþler. Ve o gün söz vermiþler . Kaybettiklerini geri alýr almaz dört katlý bir çadýr alýp kabilelerine yerleþeceklermiþ. Eskisi gibi gülüp oynayacaklarmýþ. Dans edeceklermiþ ateþ etrafýnda.

Daha sonra yeþil kaðýtlardan kazanabilmek için ayrýlýklar birbirini izlemiþ. Ýlk önce Fanatik Aslan gitmiþ çok uzak diyarlara. Zaman zaman haber alabilmiþler ama yokluðunu çok hissetmiþler. Sonra gelmiþ gelmesine ama baþka bir hayat varmýþ onu bekleyen. Olamamýþlar beraber.Yaþanasý bir hayata baþlamýþ. Bu hayatýnda bir bedeli varmýþ. Sorumluluklarý artmýþ çünkü. Ve beyaz adam mutluluklarý için daha çok yeþil kaðýt istemiþ ondan. Daha çok yeþil kaðýt kazanabilmek için daha fazla avlanmak gerekiyormuþ doðal olarak. Ve mecburi bir kopuþ olmuþ bu.


Diðer üçü beraberlermiþ yine. Yokluðuna alýþmaya çalýþýyorlarmýþ gidenin. Tam bu sýrada Sinirli Kartal avlanamaz olmuþ. Oku kýrýlmýþ. Kýrýk okla avladýklarý az olduðu için yeþil kaðýt kazanamaz olmuþ. Yeþil kaðýdý baþka türlü kazanabileceði yerlere gitmeye karar vermiþ. Ve bütün ýsrarlara raðmen gitmiþ. Aslýnda gitmesi onun için en iyisiymiþ ama bunu istemiyorlarmýþ diðer ikisi. Ama onun iyiliði için gitmesi gerekliliði onlarý da ikna etmiþ. Her ayrýlýk birþeyler daha götürmüþ onlardan.


Ýki kiþi kalmýþlar artýk. Ýki kiþilik bir yanlýzlýðý paylaþir olmuþlar Sabýrlý Ayý ve Kara Güneþ. Geçmiþleriyle avunmuþlar uzun bir süre . Ayakta kalmaya çalýþmýþlar. Dertlerini hep paylaþmýþlar. Birbirlerine destek olmuþlar. Gidenleri özlemiþler. Hiç akýllarýna getirmiyorlarmýþ ayrýlýðý. Söz vermiþler en azýndan ikisi ayrýlmayacaklarmýþ.

Fakat beyaz adam býrakmamýþ onlarýn yakalarýný . Kararlýymýþ ayýrmaya herkesi.Ve nitekim olan olmuþ. Sabýrlý Ayý da doðduðu topraklarý iþgal eden kovboylarla savaþmaya gitmiþ. Kara Güneþ’te gelmek istemiþ ama kabul etmemiþ. Kendi kendinin halletmesi gerekiyormuþ. Eðer onunla giderse kabile geleneklerine aykýrý davranacaðýný söylemiþ ve kalmasý için ikna etmiþ Kara Güneþi Sabýrlý Ayý.

Ve geride yapayalnýz kalmýþ Kara Güneþ. Ne yapacaðýný bilemez olmuþ. Paylaþýlan onca güzellikten sonra yalnýzlýk çok koymuþ ona. Ne avlanmak gelmiþ içinden ne gülmek ne de gezmek.

Güneþi düþünmüþ sonra. Hayalleri aklýna gelmiþ. Ve anlamýþ ki hayalleri gerçekler altýnda tamamen ezilmiþ. Güneþin ulaþýlamazlýðýnýn gerçekliliði onu için için yemiþ.

Ve büyük kanyondan güneþe son bir kez daha bakýp kendini boþluða býrakmýþ.




04.08.2001



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Hüseyin Asar kimdir?

Deðiþik, duygusal


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hüseyin Asar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.