..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Denemeler"de gördüðüm þeyi Montaigne'de deðil, kendimde buluyorum. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm > Eray




8 Aðustos 2003
Birleþtirici  
Eray
Sadece giriþ kýsmýný okuyacaðýnýz kitap yaklaþýk 3oo sayfadan oluþmaktadýr. Kitabýn giriþ kýsmýnda yeralan Þeytan ve Yaradaný arasýnda geçen dialogda yeni bir kitabýn gönderilme gereksiniminde bahsedilirken bunun sebepleri üzerinde de durulmaktadýr. Di


:AGEI:
1.BÖLÜM

Bu bilincinin bildiði herhangi bir kelimeyle sana tasvir edilemeyen bir yerde, bir görüþme geçmektedir; Þeytan ve Yaradaný arasýnda.

“Asýrlardan sonra nedir tekrar kitapta yer almamýzý saðlayan? Yeniliyorsun, önde olduðumu gördüðün için birini daha mý göndermektir niyetin? Göster bakalým kimi seçtin?” diye bildiðinden emin, konuþtu Þeytan.
Þeytanýn bilincine, onun varlýðýnýn kimliðiyle ilgili herhangi bir bilgi vermeden, “onu” dedi Yaradan, “onu seçtim ki göstersin, onu seçtim ki anlatabilsin, artýk ‘ben’i anlasýnlar diye seçtim onu” diye ekledi.
“Oyun bitsin”, dedi Þeytan, Yaradanýna baktý, görmesine izin verilebileceði kadarýný ‘gördü’ yine, “bu son olsun, daha öncekileri de bildim ve þu anda mahvoluþun eþiðinde yarattýðýn dünyan, bu sefer ki de baþaramazsa ilan edeceðiz galibi, hala anlamadýlar senin neler olabildiðini, anlamalýsýn kurtaramayacaksýn, kendi sýfýrlýklarýný halen üstünde görmekteler, ve ben, bunu saðladýðým için övünebilirim yanýnda. Benim, senin insan ýrký diye yarattýðýna tapmadýðým için attýðýný söyledin tüm kitaplarýnda, bak iþte Yaradan yarattýðýna bak, insan seni haksýz çýkaracak olan tek varlýk olacak artýk buna inan ”.
Yaradan Þeytanýna ‘baktý’.... ve kendileri için yaradýlanlarýn tadýný nasýl alacaklarýný þaþýrmýþ olan insanlarý ‘düþünerek’, “senden sonra gelen bilinç verdiðim yaratýk olan insan, onun erkeði, ve sistemlerinin çöküþü ve bunun yazýlmasýyla uyanacak, sen de bunu bilenlerden ol Þeytan” diye konuþtu.
“O halde ben de senin seçtiðini seçtim, seçilenin kalbine saf iyiliðini koyamayacaksýn, ben de onun sayesinde insanlara, ruhlarýnýn içinde bir yerlerde benim de varolduðumu ve her zaman varolacaðýmý anlatacaðým. O’na iyiliðin kötülüksüz olamayacaðýný anlatmak için ben de seçtiðinin hep yanýnda olacaðým” diye Þeytanca gülümsedi Þeytan .
“Senin gibi düþünenlerin çoðaldýðýný ‘görmekteyim’, seçtiklerimi benden üstün tutup birbirlerini öldürdüklerini hep ‘bilmekteyim’ ve bu sebepten ‘meleðim’ Þeytan, doðrularý anlatmakla seçtiðim bu insan istediðin gibi son kiþi olacak, bunu da anlamazlarsa sonu getirmekte kararlýyým”, dedi Yaradan þaþýrmýþ Þeytan ile iletiþim kurarken.
Bir süre, bir düþünce geçmedi Þeytanýn ‘kafasýndan’. Bu son olacak diye düþündü sonra. Ve insan kayýtlarýnda bulunan tüm eski bilge kitaplarýnda bu gelenin son olmasý gerektiði zaten bildirilmiþti. Yaradan sonu getireceðini, hep söylemiþti. Yine de Þeytan, herkesi kötü bildiðinden ve sözden dönülmesini bir hak gibi gördüðünden, Yaradanýn insanlarý ilk dünyaya indirdiðinde kendisine verdiði bu sözden dönmesini bekliyordu. Bu sebeple söz doðrulanýnca þaþýrmýþtý.
“Görelim bakalým o halde þu yeni seçileni, bu sefer ilk kimlere anlatacak derdini,” diye sordu daha sonra Þeytan.
Yaradan kötü meleðine ‘baktý’, ve gösterdi “Onu seçtim” dedi yeniden, “Onu seçtim çünkü tapýlmayacak biri o, insanlara benim gibi olun diyemeyecek biri o, doðruyu bilmelerini anlatacak kadar bildirilip sorgulanamayacak kadar cahil býrakýlacak olaný seçtim”.
O esnada anlatýcý olacak olan bildirildi Þeytanýn vücutsuz varlýðýna. Bildirilen karþýsýnda Þeytan:
“Bu þekilde de yapsan, onun gibi birini seçip de anlattýrsan, insan anlayamayacak içlerine kendini yerleþtirdiðini, ben bildirmeyeceðim onlara bunu, insanoðluyla birlikte yarattýðým sistemde yerin yok artýk senin, dünyayý bana býrak Yaradan, kazanan benim, artýk çekil git aramýzdan” diye konuþtu.
Sustu.
“Anlatýcýnla buluþmaya gitmekte kararlýyým Yaradan, kitap yazýlacak ama ben hep içinde olacaðým, bu benim kitabým olacak senin olduðu kadar” deyip inmeye karar verdi Þeytan.

“Hemen deðil saygýsýzlýk saçan!
elleyemeyeceksin onu,
30una kadar dokunman mümkün olamayacak, zaten o beni her þeyi bildikten sonra anlayacak”, diye ‘gülümsedi’ Yaradan,
ve gülüþüyle o an
bir nehir fýþkýrdý,
Osmanlý’nýn ilk varolduðu topraklardan.
Oluþan nehri gördü Yaradanýyla iletiþim kuran,
baktý,
bunun yeni gelenin iþareti olduðunu bildi.
“Sen öyle SAN!”,
dedi kötülük daðýtan,
ve tanýmak için yeni geleni, dünyaya vücutsuzluðuyla geri geldi.
O ‘gülümsedi’ ardýndan, melek þeytan acele ederdi, kendini anlatacak olaný düþündü, mutluluk bilmelerini saðlayacak olaný, gülümsetecek olaný, ayna olaný düþündü. Dünyanýn sonunun nasýl olacaðýný bile düþündü.
“Bilincin yok edilemeyecek gücüne saygýmdan,
kendi yarattýklarýma sevgi duymamdan, ve sen insan,
ne okuduðunu anladýysan
bu son hikayeye hazýrlan”



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Birleþtirici


Eray kimdir?

30/erk. /bjk/ist. 175 cm. 67 kg. yakýþýklý, atletik vücutlu.

Etkilendiði Yazarlar:
Salinger, Borges, Bret Easton Ellis, E.Allen Poe, ve Matta


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Eray, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.