..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Roman yazmanýn üç kuralý vardýr. Ne yazýk kimse bu kurallarýn neler olduðunu bilmiyor. -Somerset Maugham
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > mehmet emin kayaalp




18 Temmuz 2003
þerefe içelim bu gece  
mehmet emin kayaalp
Karþýda adalar, karþýda insanlar hep içiyoruz bu akþam. Tek bir þarký çalmalý sabaha kadar, benim þarkým çalmalý… Ah þimdi nasýl da içilirdi bir sigara. Lanet olsun býraktýðým güne!


:CIEC:
ÞEREFE…
Bir acayip þarký çalýyor bu gece… Olduðu gibi, benim gibi… Eski tavernalarda, orta yaþlý, balýk etli bir hatun içli bir raký havasý söyler, belki de uzodur içilen bilmiyorum ama ben acayip raký içmek istiyorum. Defalarca çaldýrýyorum þarkýyý… Neden böyle içim bir hoþ oluyor, anlamadýðým sözlerde neden yüreðim acýyor bilmiyorum. Evet kesin caným yanýyor þu anda biliyorum.
Þerefe içelim bu gece…
     Sazlýklardan yapýlmýþ bir tavernadayým þimdi. Çýplak ayaklarým kumsalý deliyor, yüreðimse hasretinden deþim deþim deþiliyor ve ben þimdi gül taktým saçlarýna, taktým da gözlerin nasýl güldü bir bilsen. Þiþeler neden bu kadar az, neden bardaklar hemen bitiyor bilmiyorum.
Þerefe içelim bu gece…
Ay, tabak gibi karþýmda, dalgasýný geçiyor denizle. Ben kiminle geçeceðim bu yolun sonunu ve ayrýca yolun sonunda olan kime olacak, ben ne olacaðým. Kesin sarhoþ olacaðým. Bacaklarýna sulanacaðým þarkýcý kadýnýn, peþinden tüm tabaklarý kýracaðým. Peki kaç kiþinin kalbini daha kýracaðým hayatým boyunca…. Bilmiyorum.
Þerefe içelim bu gece…
Karþýda adalar, karþýda insanlar hep içiyoruz bu akþam. Tek bir þarký çalmalý sabaha kadar, benim þarkým çalmalý… Ah þimdi nasýl da içilirdi bir sigara. Lanet olsun býraktýðým güne! Þöyle bir nefes çekerdim derinden, burnumdan en edalý haliyle çýkardý dumaný da, ya içimde yanan ateþin dumaný nereye atardý kendini bilmiyorum.
Þerefe içelim bu gece…
Kim demiþ orta yaþlý diye… Bir bakýn hele sahnede salýnmasýna, mikrofonu tutuþuna, parmaklarýna, o incecik belinden bir tutsam, bir tutsam ellerini ve baksam gözlerine korkmadan, utana sýkýla öpsem dudaklarýndan da, tüm tabaklarý kafamla kýrsam sabaha kadar. Sabaha kadar dinlerim þarkýmý ben de, sen söyler misin bilmiyorum…
Þerefe içelim bu gece…     

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Biliyorum Sen Ýçerken Þerefe Demezsin....
Gönderen: Engin ÝSPÝR / Ýstanbul/Türkiye
26 Kasým 2005
Sevgili dostom bir eylül akþamý girmiþtin hayatýma 9 þiþe bira ve dostunla...Dostum oldum sonra... Biliyorum sen içerken þerefe demezsin. Haydi bakalým eleman sözcükleri dökülür dudaklarýndan birandan derin bir yudum çekersin...Kulaklarýnda Korkarým Güzelim naðmesi.Yazýnda sana þerefe dedirten kadýný merak ta etmedim deðil doðrusu. Muhtemelen kaçak seviþme akþamlarýndan kalma bir ince belli.Yazýn çömezliðimi törpüleyen o eylül akþamýný hatýrlattý. Sadece Yazmak istedim bu bir yorum ya da eleþtiri deðil netiçede abilerle içiyoruz...

:: ..
Gönderen: pelin / izmir
24 Temmuz 2003
belki içerik açýsýndan okuyana çok þey verebilecek bir yazý deðil ama yalnýzlýðý, rakýyý, hele ki þarkýlarý bir iliþki içinde anlattýðý için sevdim yazýnýzý..salaþ bir meyhane geldi gözümün önüne, ouzo içtiðimi düþündüm, ouzo içerken rembetiko dinlediðimi..kýsaca daldým gittim..Ben de olsam, sabaha kadar benim þarkým çalýnsýn isterdim.. Bu hoþ iç döküm için, kutlarým...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
raký soframý özler gibi özledim seni
yeni yýl sana zehir zýkkým olacak
Bir Kervan Geçmekte Krallýðýmýn Önünden
Bu gözlerin kanlý çapaklarýný bile !

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
bir ney sesi gezinir gecenin koynunda [Þiir]
Boþalmak Ýçin Sýraya Giriniz [Þiir]
Aþka mý Þiir Bulaþtý, Þiire mi Aþk [Þiir]
kýrýldý kum saatinin beli [Þiir]
Bir Karanlýk Pusudur Hayat [Þiir]
özledim seni [Þiir]
Kendinde Bir Yer Kalmalý Saklandýðýn [Þiir]
Yana Yatmýþ Liman Güzeli [Þiir]
Silik Sessiz Bir Geceydi Sensizlik [Þiir]
Kaybettiðim Adamý Arýyorum [Þiir]


mehmet emin kayaalp kimdir?

yazmaya bir gece baþladým hala da yazýyorum duygular tükeninceye kadar. . .

Etkilendiði Yazarlar:
attila ilhan,hasan hüseyin


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mehmet emin kayaalp, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.