..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öyle yaþamalýsýn ki ölünce mezarcý bile üzülsün. -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Birkan ASKAN




23 Haziran 2003
Bir aþk'a kaç aþk sýðar..?/  
KAÇ AÞK UNUTTURUR KENDÝNÝ BÝR AÞK ÝÇÝNDE..?

Birkan ASKAN


Aþk her dönemde suçludur..Her dönemde içinde baþka bir aþk'ý barýndýrmýþ olabilme ihtimali oldukça yüksek olmuþtur..


:GIEJ:
Bir aþk'a kaç aþk sýðar..?/Kaç aþk bir aþk içinde yaþar..?/Ya da kaç aþk gerçek bir aþk eder..?/Bir aþk nasýl doðurur kendini, nasýl öldürür zamanýn ACIMASIZ kollarýnda..

Yaþanmak için baþlamaz mý herþey bu dünyada.. /Yaþanmamasý düþünülen bir aþk var mýdýr..?/ Aslýnda herþeyin bir þekilde sonuçlandýðý bir dünyaya sahip olmak, sahip olunduðuna kendini inandýrmak, yaþanýlan her anýn sonucuna varmak için uðraþýlmayan bir dünyada yaþamak, ne kadar yorgun düþürür insaný..Ne kadar kaçýrýr aþktan kendini..Eðer yaþanýlan herþeyden bir parça yorgunsa insan, gösterdiði çaba bu yorgunluðun hangi aþk cebinde saklýdýr..?/.. Bir aþk'a kaç aþk sýðar..Kaç aþk, bir aþk içinde aþk deðil, gerçek olamaz..?/

Kelimeler arasýnda en çok kullanýlan bir kavramý ne zaman unutur insan..Daha çok ne zaman, dilsizliðini aþk'a vurur yalnýzlýðýnýn ýssýz kýyýlarýnda..Eline aldýðý her kitapta neyi arar daha çok, her fotoðrafta hangi bakýþý..zaman içinde hangi paylaþýmý..Bir kalemde silip atmaya cesaret edebilir..?

Aþk'ý en çok ne zaman diline dolar insan..?/ Ýlk kez karþýlaþtýðýnda mý, yoksa karþýlaþmaktan býktýðý zamanlarda mý..?Yoksa sevdiði ile arasýnýn bozulduðu anlarda mý..? Neden aþk denince insanýn aklýna sevdiði ile arasýndaki yaþanmýþlýklar gelip takýlýr..?/Yaþanmamýþ zamanlarýn hayali ile çýkýlan her yolda neden her defasýnda aþk, yolda býrakan rolünü oynar..? Yolda kalan aþk mýdýr, yoksa yolu olmayan bir baþlangýç mý..Bir tutku belki de, bir ihtiras, bir yolculuk..Sonunu düþünmeden..Sonsuzcasýna..

Aþk her dönemde suçludur..Her dönemde içinde baþka bir aþk'ý barýndýrmýþ olabilme ihtimali oldukça yüksek olmuþtur..

Ýddialý bir genelleme gibi gelse de, aþk her zaman kendini yalnýzlýða zorlayan bir kavram olarak býrakmýþtýr içimizde.. /Birileri tutup çýkarana kadar, sen daha önceleri nerelerdeydin dedirtene kadar, kendince, kendi içimize kapanýk bir zamaný oynamýþtýr bizimle...

/Ýnsanýn kendini eleþtirmeye baþladýðý bir aþk'ta, oldukça anlamsýz kalacak bir beraberliði sürdürebilmenin hesaplarýna takýlýp kalmak, bir süre sonra ne olursa olsun havalarýna bürünüp, aþk'ý etten kemikten ayýrýp, ruhtan sýyýrýp atmak düþüncesini taþýmak en büyük yanýlgýsýný kucaklamýþtýr her baþlangýcýn.. Sonu olmayan baþlangýçlarýn aldatmaya yönelik giriþimlerine taþýnmýþtýr aþk.. Nedeni olmayan bir yolculukla..

/Yeniden baþlamak, imajýn aþk üzerindeki, yýpratýlmýþ benliðine karþý yeniden yapýlanma çabalarýdýr.. Oysa karþý koymak ne zordur, boþluðun doðurduðu her aþk'a.. Belki de zamansýzca, ölümüne göz yumulan bir aþk'a..

Sorularýn bitmediði, adeta gitgide yoðunlaþtýðý bir iliþkide kimsenin yaþadýðý aþk, kim tarafýndan daha deðerli olmaktadýr..?/ Bugünün aþkýný yarýn hatýrlayan kaç aþk vardýr kendi içinde.. Olup bitene raðmen, "<Yine de güzeldi..> demek ne kadar kolay gelir insana.. Yinede güzel demek için yaþanmýþtýr aþk.. Farkýna varmadan, kimbilir belki kaç aþk, kaç vücutta, <daha güzeldi> denmek için yaþanacak.. Yenilmeyen, içilmeyen ve yeri geldiði zaman umursanmayan bir aþk, ne kadar önem taþýyacak kendi adýna..

Sayfalarca mektubun ne anlamý kalýr, sonrasý yaþanacaklar adýna.. Unutulmayan tebessümün yerini alan unutkanlýklarla../Her yeni aþk içinde, günahý boynuna imaj çýðýrtkanlýklarý ile ters-yüz olan hayat karþýsýnda../Sormak gerekir elbet..Bir aþk'a kaç aþk sýðar..? KAÇ AÞK UNUTTURUR KENDÝNÝ BÝR AÞK ÝÇÝNDE..? Vazgeçmenin ardýna saklanan gururla..Yeni bir hayatýn peþisýra.. Geriye dönüp bakmaksýzýn.. Günün birinde bir yerlerde dolanan varlýðýnýnýn bilincinde..Bir sevgili hatýrýna..

Unutkanlýðýn ezberi tarafýný yanýna alarak, her aþkýn kendi çýkmazýnda býraktýðý bir iliþki, nasýl hafifletir kendi acýlarýný yaþamak adýna.. Birden fazla aþk yaþar insan.. Birinde bulamadýðýný, diðerinden tamamlamak için..Bir baþka aþk kanatýr geçmiþin kapanmaya yüz tutan yaralarýný.. Kabuk baðlamýþ her hatýra, içiçe sýðdýrýlamamýþ anlarýn toplamýdýr bir bakýma..

Fotoðrafa alýnmýþ fakat, negatiflerden çýkamamýþ iki gülümseyiþin, iki anlamlý bakýþýn yorgunluðu ardýnda.. / Gün yüzüne çýkmamýþ bakýþlarýn karanlýðýna dair, gitgide suskunlaþan bir aþk'ýn içinde, hangi uzaklýktan kaynaklanan bir baþka aþk doðar../Hangi aþk daha dürüst, hangisi daha anlamsýzdýr../Hangi aþk gerçek bir aþktýr..?/

Boþlukla eþdeðer bir ivme saðlayan iliþkilerin yapaylýðýný kabullenmemek../ Tebessümlerle örülü her baþlangýcýn acýlarla unutuluþuna kendini inandýrmamak belki de aþk dediðimiz kýsa ömürlü paylaþým..Kimbilir..?/

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Çok güzel.
Gönderen: Müþerref özdaþ / , Türkiye
10 Ocak 2010
Ben buna kýsaca aþkýn binbir rengi ve sureti var diye cevap vereceðim. Güzel bir anlatým ve güzel bir yazý okudum.Teþekkürler.

:: ...)(:
Gönderen: sevilay / , Türkiye
29 Eylül 2008
Boþuna dememiþler heeeyy!aþk sen nelere kadirsin diye...herþeyi yapanda yaptýranda o herkes onu suçlar ama o çok masum aslýnda suçlu olan tabiki insanlar...bir aþka her zaman bir aþk sýðar sýðmalý da yoksa geride kalanlar çok üzülür...:(

:: Bir kalbe Kaç AÞK sýgar
Gönderen: sevgi çiftçi / Ýstanbul/Türkiye
1 Ocak 2008
sn Birkan biz hanýmlarda Aþýk sak birine baþkasý olmaz ne gönlümüzde nede yüregimizde beyler bu konuda yetenekli birkaç AÞK ý biraraya sýgdýrýyorlar malesef bizede gülü güle demek kalýyor sevgilerimle...

:: Aþk hep masum...
Gönderen: Hayal Arar / Ýstanbul/Türkiye
28 Ekim 2007
Aþk hep masumdur ve gerçek aþk kendinizi bulduðunuz ve var olduðunuzu hissettiðiniz, tarifi mümkün olmayan sadece yaþanandýr.

:: kamuran abla
Gönderen: kemal pismisoglu / Kayseri/Türkiye
7 Þubat 2007
bu yorumu birkan'a yapmýyorum. çünkü yazý gerçekten çok güzel. sözüm kamuran ablaya, dostluklarda çok kýymetlidir ama, dostluklarla idare etmek bize göre deðil. hatta idare etmek, ve idare ederek yaþamak.

:: BÝR AÞKA TEK BÝR AÞK SIÐAR!
Gönderen: Nuray Lale / Bielefeld/Almanya
18 Eylül 2003
Sevgili Birkan, Biraz önce yazýnýzý okudum. Bir aþka kaç aþk sýðar, diye sormuþsunuz! Aslýnda bir yüreðe kaç aþk sýðar demeniz gerekirdi. Bence bir yüreðe Allah aþký sýðarsa, o zaman bütün dünya sýðar içine, dünya da ne demek, bütün evren sýðardý... Özel olarak Sizin için 'Aþk nedir?' þiirimi yerleþtirdim sayafaya, dilerseniz bir bakýn... Benim þiirimde Aþk bir kapý hariç, diðer bütün kapýlarý kapamak olarak geçiyor... Aþk iki ruhun bir boyuttaki buluþmasý olduðundan, sadece bir aþk sýðar, bir aþka... Aþaðýda yapýlan yorumdaki gibi, o da yeter de artar bile... Gerçek aþkýn ne olduðunu bir bilebilsek, veya nasip olsa da yaþayabilsek... Sevgilerimle Nuray Lale Eðitim ve Saðlýk Bilimcisi

:: ....
Gönderen: Didem SEVÝNÇ / Ýstanbul
6 Eylül 2003
Yolda kalan aþk deðildir sevgili birkan,aþka kapýlýp da giden bizleriz yolda kalan,, yollarda kalan,,Hep onu sorgular dururuz ama ne onsuz nede onunla oluyor.. Yazdýklarýn çok güzel.Ama içinde sayamadýðým kadar çok "aþk" kelimesi var..Anlayacaðýn birkan, bir süre o üç harfli kelimeyi duymak istemiyorum.:) Ama þunu da söylemeden edemiyeceðim..Gerçek aþka sadece bir aþk sýðar!O bile kimi zaman aðýr gelmiyor mu?

:: ...
Gönderen: pelin / izmir
14 Temmuz 2003
insanlar söyleyecek bir þeyleri kalmadýðýnda, neden aþk'ý suçlarlar..?../..yaþayamayýnca ve yaþatamayýnca layýkýyla, neden acý çekmesin diye aþk'larýný vururlar..?..Aslýnda hiçbir aþk unutturmuyor kendini..belki de þöyle sormak lazým; kaç aþk unutulmamak için bekliyor olabilir..?..ve kaç kiþi aþk'ý suskunluðuyla vurduðu halde, ihbar edilmemiþtir katil diye..? Hayýr..."aþk" hiçbir dönemde suçlu deðil..insanlar gidiþlerine uygun bir mazeret bulmak için, sanýk sandalyesine aþk'ý oturtturuyorlar...Ne kadar güzel sorgulamýþsýn aþk'ý Birkan..ama söylediðin gibi, aþk kýsa ömürlü bir paylaþým deðil..insanlarýn "bir ömür" anlayýþý biraz garip sadece..Þimdi sen cevap ver, kaç aþk kendine cesur ve kendine suçludur..?

:: :))))
Gönderen: Tayyibe Atay / Bolu
14 Temmuz 2003
Sen bu aþkýn içine beni sýðdýr sadece 15 lik sevgilim benim!..Bu bana yeter!..:))))Seni seviyorummmmmm!.....Öpüldünüz üstadým!....

:: ?????????
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu / Mudurnu
14 Temmuz 2003
" Aþk her dönemde suçludur..Her dönemde içinde baþka bir aþk'ý barýndýrmýþ olabilme ihtimali oldukça yüksek olmuþtur.. ." Demek sizce öyle..Eðer aþk, içinde baþka aþklarý barýndýrýyorsa, ihanetlere açýksa, o zaman " o " aþk deðildir...Sahi neydi aþk ? Benim de kafam karýþtý.Çocukluðumuzda bize ; "Aþk lolipop gibidir, yaladýkça sapý kalýr." derlerdi.:))))Bu ifade bile, aþkýn anlatýlmazlýðýný anlatýyor bence.Zaten bugüne kadar doðru dürüst bir aþk tanýmý okumadým, duymadým.Belki de o hiç yok.Ya da var, biz ( ben ) bulamýyoruz ( bulamadýk ).Olsun! Arkadaþlýklar,dostluklar var ya! Biz de onlarla idare ederiz. Sevgiler. Kâmuran Esen




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sen hayatýn bir ucundasýn
Bütün kelimeler gökyüzüne bakar
Komþunun fendi..
Pi üzerine../gece düþleri..
Bir ada.. / Baþka bir ada.. /

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zahrad"a Bir Ýki...
Geldigim Yerden
Ýsmini unuttuðum bir zamandý
Sarýlmak gelir içinden
Ýstasyon
Öldümse senin için öldüm
Assos kýyýlarýnda iki melek
Suçlusun... /otur
Daha saklý bir yalnýzlýk
Yasal bir intihar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðuna adandým [Þiir]
Hüzünde eskiyen bir geceyim [Þiir]
Seni yaþamaktan dönüyorum [Þiir]
Deli Mavi [Þiir]
Çünkü [Þiir]
Yüzü koyun günaha [Þiir]
Ne Diyorsun [Þiir]
Düþdenizim [Þiir]
Vakitsizce [Þiir]
Pencereler [Þiir]


Birkan ASKAN kimdir?

Kim olmadýðýmý biliyorum en azýndan. . /Bir öncesizlik mi desem, bir sonrasýzlýk mý, ya da evvel zaman içinde bir masal. . /kahramanlarýnýn hepsi ölen. . /tarafýndan. . Kuru bir kuyu mu desem, gidemediðim bir uzak mý. . hiçbir an, göremediðim bir sevda mý, manasý olmayan bir bakýþ mý. . /bilemedim. . Ama herþeye raðmen, kim olmadýðýmý biliyorum. . /Artýk kullanýlmayan bir köprüden. . aþk’ý sallandýrýyorum. . Bilmem. . / Kimi anlatmak gerekir kendi yerime. . /ya da kim beni anlayabilir. . /Sadece kim olduðum mu önemlidir, yoksa kimse olamayacaðým mý. . /Bunu da bilmek gerekir. . / Birkan tekilden sakin, çoðuldan delidir. . /Kelimesiz deðildir. . /Kendidir. . /Kýsaca kim ne þekilde düþünürse, öyledir. . /Býrakýn öylece kalsýn. . /Önemsizdir. .

Etkilendiði Yazarlar:
Lorca / O. Auroba / M. Mungan / B. Brecht / E. A. Poe / Gülten Akýn / C. Süreya / E. Batur / H. Hesse / Nietzsche / C. Ersöz / P. Celan..


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.