..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýnsan - iþte tüm sýr burada. Bu sýr üzerinde çalýþýyorum, çünkü kendim de insan olmak istiyorum." -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > BÝNNUR EDÝSAN




19 Mayýs 2003
Yeþil Göz  
Kralýma prensesinden küçük bir sevgi notu..

BÝNNUR EDÝSAN


Yeþermiþ yemyeþil ömrüm benim. Babam. Dostum. Can yumaðým; sensizlik köþe baþýndan el sallarken ruhumun daralmasý, ne bir aþk acýsýna, ne bir kavganýn ortasýnda yaka paça tartaklanmaya, ne kanýn beyne sýçramasýna, ne de kötü kabuslara benziyordu.O


:CJGE:
YEÞÝL GÖZ
Yeþermiþ yemyeþil ömrüm benim.
Babam.
Dostum.
Can yumaðým; sensizlik köþe baþýndan el sallarken ruhumun daralmasý, ne bir aþk acýsýna, ne bir kavganýn ortasýnda yaka paça tartaklanmaya, ne kanýn beyne sýçramasýna, ne de kötü kabuslara benziyordu.O anýn tarifi mümkün deðil iþte.. Geceden kalma içimin anlýk yanmasý , kalbimin kýlýçlara geliþi anlamsýz deðildi her zaman ki gibi.
Kaza yaptýn!!!!!!
Büyük bir trafik kazasýndan eziklerle kurtuldun.Allah’ýma þükürler olsun.Melek babam benim.Annemle ayrýldýðýnýzda ‘Çok mutlu bir aileydiniz hala anlam veremiyoruz neden ayrýldýlar ki? Sen ki babandan ayrýlmaya dayanamazdýn, güçlü kýzmýþsýn be Binnur’ dediklerinde, hep þükür ettiðimi, ayrýlsanýz da yaþadýðýnýzý söylerdim.Evet babam, Allah gülümsemelerimizden ayýrmasýn bizi. Sana olan düþkünlüðüm bazen korkutuyor seni biliyorum, hayatta insanýn baþýna her þeyin gelebileceðini, kimsenin bu dünyaya kazýk çakmadýðýný söylediðin günler de olmuþtur.
Ýnsan sevdiklerinden ayrýlmayý tasavvur bile edemiyor iþte, böyle terk ediþler aklýma geldiðinde ’Hayýýýýýýýýýýýýr’ diye kafamý sallamaktan beyin travmasý geçirmek üzere iken kendime gelmiþimdir.Hani insan konduramýyor ya öyle bir þey. Varlýðýmý hiç yok saymadýn, en anlamsýz tartýþmalarla baþýný aðrýttýðým anlarda bile..Doðru olaný, en doðru anlatýmlarla bana aktarýrken, hiç yorulmadýn saatlerce bir konuyu eþit þartlarda tartýþma olanaðýný saðladýn.Kýzmadýn.Hiç kýzmadýn yeþil göz.Yaþamýn kýyýsýnda gezindiðim anlarda aklýma gelen yeþil gözlerin ve þefkatin hayata baðlanmamýn en büyük sebebi..Bunlarý her zaman söylerim sana, söyledim de.Sen benim dostumsun.Çiçekler baba, çiçekler..ilk çiçeðimi senden aldým, baharýn yeni umutlarla yükselen güneþe keyif veren tebessümünden ,bana da hep bir parça ayýrdýn.’Ne kadar þýmarttýnýz bu kýzý, biz çerkeziz olmuyor böyle’ diyen tüm sülalemize karþý çýktýn ve, ‘ Evet, benim kýzým þýmarýk ama saygýsýz deðil, þýmarýklýkla saygýsýzlýk arasýndaki farký karýþtýrmayýn!’ dedin her seferinde, göz kýrpýp saçlarýmý severken.. Yine hep söylediðim þeyi yazacaðým, senin gibi biri olmayý çok isterdim baba..Henüz o kývamý tutturamadýðým da tartýþma götürmez..Seni yeni tanýyan çoðu insan þaþýrýr, o sert mizacýn yürek kýsmýný gördüklerinde..Hani çok ciddi bir görüþme yaptýðýn veya kýzgýn olduðun anlarda bile odana girip ’Babiþkoooooom, nasýlsýn?’ repliklerimde , gözlerin daha da yeþerip gülümseyerek ’hoþ geldin ,fýstýðým beniiim’ dediðin anlarda yanýndakilerin hayretine hep gülmüþümdür.Üniversite yýllarýmda, bazý arkadaþlarým okulu uzatma ihtimalini bile düþünemeyip, rüyalarýnda bile babalarýnda korkarken ben hiç korkmadým.Kötü geçen sýnavlarýmdan sonra seni arayýp ’kötü geçti, moralim çok bozuldu baba ya’ diye aðladýðýmda ‘Üzülmeeee, hayata bir kere geliyoruz, kimyaný bozacak þekilde kendini yýpratmaaaa, bu dersin alttaný var olmadý üstteni var be bir tanem’ deyip güldürürdün beni. (Sen de bilirdin o dersten kalýnca okulumun uzayacaðýný, ama aðlamama kýyamazdýn) Hiçbir zaman bana gösterdiðin anlayýþý, sana karþý bir koz olarak kullanmadým babam, çünkü bunu da senden öðrendim. Anlattýðým abuk sabukta olsa tüm fýkralara güldüðün için, kendimi çok iyi fýkra anlatabilen biri sandýðým 18 li yaþlarýmda olayýn vahametini anlamamýþtým, aslýnda çok kötü fýkralar olduðu gerçeðini anlamam yýllarýmý aldý:) Ne denir ki canýmýn içi babam, iyi ki varsýn iyi ki babamsýn.
Aþklarýmý da anlattým dilediðimce sana.Hiç saklamadan, saptýrmadan..Hani beni aldatan bir sevgilimi gördüðümde acele tarafýndan seni arayýp, ‘Baba, çok kötüyüm gelir misin?’ demiþtim hemen gelmiþtin.Yürüyen merdivenlerde ‘Ýþte tam burada kýzla beraberdi baba’ dediðimde, gülme krizine girmiþtin.Üzülmemin yersizliðini saatlerce anlatmýþtýn yine..Zaten sen geldikten sonra takmamýþtým bile:) Biliyordum ki beni rahatlatacaktýn.
Arkadaþlýk, dostluk kavramýna bakýþýmý netleþtiren de sensin. ‘Eðer bir dostun seni gecenin kör bir vakti de olsa arayýp, sana ihtiyacým var hemen gel derse, ne oldu ? demeden gittiðin vakit sen gerçek dostsundur, ayný olay dost bildiðin kiþi için de geçerli’ dersin. Evet babam, sayende çok saðlam dostlarým var..
En güzel tatilleri seninle yaptým mesela, iyi bir yüzücü olmana raðmen, kýzýn kumda oynamayý çok sever bilirsin, sen ýsrar edince zoraki nazlana nazlana girdiðim deniz sefalarýna bile kurban olayým babam.Tam denize atlayacakken ‘Orada falezler varmýþ, çok tehlikeli atlama diye sýzlanmalarýmý pek takmadýysan da orada falez vardý iþte (?). Çocuk gibi ‘acýktýýýým’ diye baþýný etini yediðim ve sayemde rahat güneþlenemediðin anlar için de özür dilerim:)
Þehirlerarasý yollarda , ‘Solla artýk þu kamyonu kýzým kaðnýmý bu araba ‘ dediðinde ‘ Araç geliyor, acelemiz mi var, hem yavaþ yavaþ gidelim’ deyip seni sinir etmelerimden dolayý özür dilemiyorum ve sana ben hýz yaptýðýmda ve kaza atlattýðýmýz anlarda ‘Ben haklýydým ama’ diye mýzmýzlandýðýmda ‘ Haklý olarak ölebilirdin de’ dediðini hatýrlatýyorum.

Yazacak milyonlarca anýmýz, kahkahalarýmýz, özlemlerimiz var ama ben artýk aðlamaktan yazamýyorum.

Babalar –Anneler- Kardeþler... Eðer ailenizle ufak bir tartýþma bile yaþadýysanýz, hayatýn aslýnda kýsa metrajlý bir film olduðunu hatýrlayýn ve zaman kaybetmeden gidip gönüllerini alýn.Ben babamý kaybedebilirdim ve þu an bunlarý yazacak ne gücüm ne dermaným kalmamýþ olabilirdi. Hepimizin baþýna gelebilir bu yüzden bu dünyada faniyiz kýrmayalým ailelerimizi.Onlardan daha deðerli neyimiz var ki? Can mý? Ýnanýn insan kendi canýný bile düþünmüyor.. Sevdiklerimizle sevinebilecek, gülümseyecek ve hiç acýmayacak bir hayat dileðiyle
Binnur Edisan

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: En Büyük Güç
Gönderen: nida / Istanbul
20 Aðustos 2004
Sevgidir. Býrakma yakasýný... Saygýlar ve tebrikler.

:: ...
Gönderen: Bülent / Ankara
6 Aðustos 2004
An gelir, susar içinde koca bir þehir / Kaybettiklerin, bir bir aklýna düþer / An gelir, çekilir içinden nehir / Daha ‘‘seni seviyorum’’ diyecektim / Diye / Haykýrýrsýn, avazýn çýktýðý kadar / Artýk geç, artýk çok geç / Yine de, hep sesleneceðim sana / SENÝ SEVÝYORUM BABA / Sesimi duyamasanda... / Bir kez de benim için sevginizi söyleyin babanýza, sevgilerimle...

:: Can yumaðým demek, ha!
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu / Mudurnu
6 Aðustos 2004
Merhaba Binnur; Yazýný yeni okudum.Sonra bir daha..."Babam,dostum, can yumaðým" demek ha! Ne güzel bir anlatým.Ýnsanýn, sevdiklerine ait duygularýný böylesine güzel ve etkili anlatabilmesi ne güzel!.....Evet, çok haklýsýn.Bu kýsacýk hayatta, sevdiklerimi kýrmaya ne gerek var!Ve onlardan daha deðerli neyimiz var!.....Duru, akýcý ve etkileyici anlatýmýn için kutlarým seni.Yeni paylaþýmlara doðru...Sevgiler...Kâmuran Esen




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mutlu Kal... Hoþça Kal
Silmedim, beyaza boyadým
Anlatýyor Gibiydim
Gidiyor Bu Þehirden
Yokluðun Bir Ýç Deniz
Yýldýzlar Savrulurken
Hep Ayný Erkeði Sevmek Ýsterdim
Eylül
Tam da Alýþýyorken
Serin Bir Ankara Gecesi

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ayrýlýklar da Þerefli Olmalý
Ýþ Yeri Kurallarý!
Ýnsan Ýliþkileri
Bir Aþk Daha Bitti
Çapkýn Erkek (Kadýn)
Erkek Kalbi
Göl Kuþlarý ve Hayat
Kadýn Çýldýrýnca
Facebook Çýlgýnlýðý
Bir Tatlý Huzur

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðladýðýn Gecelerin Hatýrýna [Þiir]
Merak Et! [Þiir]
Kadýn ve Saçlarý [Öykü]
Sevmeyi Öðretin! [Eleþtiri]
Ne Aydýn Bir Bilgelik! [Eleþtiri]
Teþekkürler Ebru Gündeþ [Eleþtiri]


BÝNNUR EDÝSAN kimdir?

Yazarak, konuþarak, öðrenerek, öðreterek ve susarak yaþýyor:) Daktilo þaryosundaki parmak dansýna bayýlýyor:) Bir yudum insan. Binnur Edisan :)

Etkilendiði Yazarlar:
William Shakespeare, George Orwell, Albert Camus, Henry Miller, Franz Kafka, Borges, Ahmet Arif, Can Yücel, Ahmet Altan...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BÝNNUR EDÝSAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.