..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþünce dilden, dil düþünceden doðar. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Gültekin BAYIR




22 Nisan 2003
Ýliþmek midir iliþki yoksa iliþki diye biþi zaten yok mudur  
At last !

Gültekin BAYIR


Ýliþki diye biþey yoktur aslýnda. Modern çaðda iliþki denen þey bir tarafýn ilgisini ve beðenisini karþýdakine itiraf edebilme safhasýyla baþlayýp sonra ballandýra ballandýra nalatýp karþýsýndakini kandýrmasýyla güçlenip ve taraflardan birinin diðerine..


:BGJF:
Artýk.

Ýliþki diye biþey yok galiba ? Modern çaðda iliþki denen þey bir tarafýn ilgisini ve beðenisini karþýdakine itiraf edebilme safhasýyla baþlayýp sonra ballandýra ballandýra anlatýp karþýsýndakini kandýrmasýyla geliþip nihayetinde ise taraflardan birin diðerine tahammülü tükendiðinde biten zaman dilimine iliþki denir.

Ama asýl yanýlgý þudur ki ? Biz arada geçen bu zamana aþk deyip Ferhat ile Þirin’in Aslý ile Kerem’in hayatý pahasýna yücelttiði o kavramý da arada piç ediyoruz sanýrým. Neden bunlarý söylüyor olduðumla ilgilenmeyeceðim bu sefer. Aþka deðil ki lafýmda zaten. Aþka öykünülen bilinçaltý (televole) destekli beraberlikler var günümüzde sadece. Ve iki yabancýyken daha tanýþýldýðýnda o gece seviþmeyi denemek denen erdemden de muaf tutmak gibi bir extra gerzeklik hakim günümüz iliþkilerinde nedense ? Bedensel hazlar güzel tamam ! Ama uydurmadýk kendimizi batýnýn modern deneysel tattaki iliþkilerinin cinsel formatýna bir türlü. Bunu itiraftan kaçýnma nedenimiz her ne kadar partnerimiz adýna ahlakçý davranmak gibi gösterilmeye çalýþýlsa da tarafýmýzdan sanýrým asýl korumaya çalýþtýðýmýz kendim iziz ! Kendi özgür cinselliðimizi vaftiz edemediðimizden olsa gerek bir türlü isim koyup yetiþtiremiyoruz ki ? Bu nedenle de asla olgunlaþmayacak. Zira aþk süsü verilmiþ bi sürü iliþkinin nasýr baðlamasýna yol açtýðý beyin hücrelerimiz sevda þehvet arasýnda gidip gelmekte.

Bilinçaltýmýza yüklenmiþ ayýplar , prensipler ve yetiþkin bedenimizin en doðal halini bile ruhumuza yabancý kýlan evcil bana göre deðil fenomenlerimiz var hepimizin. Toplumsal mirasýn bize kalmasý için toplumun ölmesi gerekmiyor ne yazýk ki ! Ve nedendir bilinmez desem de bal gibi bildiðimiz nedenler yüzünden kendi yaptýðýmýzda mazur gördüðümüz bir sürü kuramsal ayýbý baþka bedenler ve ruhlarý günahkar diye teþhis ederek kendimizi arýndýrdýðýmýz araçlar olarak kullanmaktayýz günümüzde . Asýl ve salt ayýp olan þey bu aslýnda. Kendini mazur görmek adýna düpedüz çifte standart uygulamak. Hem de kime kendine.

Tanrý kimseye kendisiyle yüzleþecek zaman vermemeli bence !!!


Gültekin BAYIR
08 Mayýs 2003 Perþembe

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: yalnýzlýk korkusu
Gönderen: Vampire Of The Sun / istanbul
11 Mayýs 2003
insanlar yalnýzlýða dayanamazlar.dost,arkadaþ,sevgili ne derseniz deyin ihtiyaç duyarlar o veya bu þekilde doldurmaya çalýþýrlar bu boþluðu.fakat insan doðumda da ölümde de yalnýzdýr(istisnalar hariç)bunu örtbas etmek gibidir yaptýklarýmýz.bir sürü sevgilim oldu, bana kazandýrdýðý tecrübeleri evreni verseler deðiþmem ama biliyorum ben yalnýz kalamam bir baþkasý da kalamaz çünkü doðamýzda bu yok.kendimize dayanamýyoruz,katlanamýyoruz bir de bunlarý bir baþkasýndan umuyoruz,komik ama gerçek.insanlar günümüzde gösteriþ,para,ün vb. þeyler için ruhlarýný,bedenlerini umarsýzca kullanýyor ve bunun adýna aþk,sevgi,iliþki deniyor,çýldýracak gibi oluyorum.bu kadar mý düþtü o kutsal duygular.günahlara bulamýþýz her yanýný...bu davranýþ,yalan söyledim ama bunun adý gerçek demeye benziyor.aþký sevgiyi iliþkiyi de tattým,bir gün elbet bitiyor.deðer mi iliþkimizi günahlara katmaya...gittikçe kötüye giden bir topluma,dünyaya merhaba..........

:: iliþki vardýr gültekin
Gönderen: güneþin kýzý / senin doðduðun yerler
9 Mayýs 2003
edebi anlamda çok hoþlansamda konuyu bukadar zora sokacak fikirlerine katýlmýyorum ama yazmaya devam etmene sevindim sakýn vazgeçme!........ iliþkiler hep var olsun engelleme :))




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir iliþki baþlasýn için mi ?

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sahiden Var mýyým? Yoksa Bu Bir Ýhtiyaçtan Yanýlsama mý?
Öylesine
Repertuar Çalýþmasý... Devam...
Karanlýðýn Küçük Kahverengi Lekeleri.
Siz Hiç Bir Kat Yukarýda Öldünüz Mü?
Repertuar Çalýþmasý...
Yapabileceðinin En Ýyisini Yapmamak...
Yaþam Denilen Ve Kaç Bilinmeyeni Olduðu Bilinmeyen Denklem.
Sanýrým birden fazla ben varým !!!
Bu aralar ne mi yapýyorum ?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýki Hece [Þiir]
Þiirimsi. [Þiir]
Soru [Öykü]
Deðiþmeli [Öykü]
Koþma Süreyya ! [Eleþtiri]
Komplo Teorilerinin En Teorik Olaný. [Ýnceleme]
“Tanrý’nýn Eli” ve panik halinde üç beþ surat. [Ýnceleme]
Bir Garip Aþkýn Mektubu [Bilimsel]


Gültekin BAYIR kimdir?

Zaman daralýyordu, adeta demir sertliðindeki grimsi akþam karartýlarý etrafýmýzdaki yerlerini alýrken eksik olan metal seslerini bilinçaltýmýz tedarik etmekteydi. Aman tanrým buda mý olacaktý dedi Elophis. . .

Etkilendiði Yazarlar:
T-H-O-S-H-U-N


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gültekin BAYIR, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.