..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Usun ve deneyimin aksaçlýlarýnki gibi, ama yüreðin masum çocuklarýnki gibi olsun." -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Unutulamayan Dönemler > Pýnar Ongan




17 Nisan 2003
Kýzýla Boyalý Dünya  
Pýnar Ongan
Küçük kasabamda küçük insanlara inat, dik, keskin, sivri ziryeye týrmandým. Ve tüm kente "Savaþa Hayýr" diye haykýrdým! Soluðum kesilene, damaðým kuruyana dek... Yazýk ki aþaðý indiðimde kimsenin beni duymadýðýný anladim. Hain rüzgar! Tüm kelimelerimi yut


:BBEI:
Rengarenk çiçeklerin açtýðý, mavinin neþe saçtýðý bu güzelim dünyada sevgiye, dostluða, kardeþliðe son noktayý koymak neden? Neden mavi gökleri bulandýrýyor insan, nedir bu, toprak ananýn yeþil saçlarýný kýzýla boyama arzusu???...

Eskiden bize masallar anlatýlýrdý, bir prens vardý masallarda, halký seven, deðer veren; bir de prenses, sevecen, sýcak, anlayýþlý, ay yüzlü... Halkýn baþýna kötü haller gelse, birlikte üzülür, alimleri seferber etmeye çalýþýrlardý. Ay yüzlü prensesin yüzünden þefkat akardý. Gözlerinden yere düþen her inci tanesi, halký periþan ederdi. Sevgi doyasýya yaþanýrdý masallarda, þefkat doyasýya, dayanýþma doyasýya...Þimdi neden bu kavga, sýnýrsýz kin insanlarda?!!.. Sorun bizde mi, biz, halkýn içine çöken kasvet mi bu günleri yaþamaya sebep, yoksa artýk prens ve prensesin olmayýþý mý? Onlarýn þefkatinin yerini arzularýn istila ettiði bu dünya, daha ne kadar böyle sürüklenir... Baþýmýzdakiler sesimizi daha ne kadar duymazdan gelir... Sonsuz, sýnýrsýz, mutlak barýþ, ne zaman dünyayý ziyarete gelir???...

Sayýsýz umut tohumlarý ekilmiþti kalbimize, dedelerimiz göremedikleri tertemiz dünyayý yazmýþlardý bize anlattýklarý masallarda, bembeyaz kazýlýydý dünya minik beyinlerimizde ve tertemiz çizerdik beyaz kaðýtlara sevgi tomurcuklarýný... Þimdiyse bir savaþ bulutu engellemeye çalýþýyor nefes alýþlarýmýzý. Kýzýl alevler yükseliyor Dicle’nin güneyinden, Baðdat’ý kaplayan kara duman kalplerimize hapsoluyor, bembeyaz sayfalara çizilmiþ barýþ çiçekleri soluyor, kalpler, sözcükler, düþünceler kararýyor günden güne... Talan olmuþ evlerin ardýnda, yitip giden saf düþüncelerin karanlýðýnda çocuk; soðuðu içiyor her gece nefes nefes... Ve düþen her büyük top parçasý onun için daha bir anlam ifade ediyor...

En kötüsü de, tüm bunlar olurken, dünyanýn dört bir yanýnda isyan eden insanlar, maviyi isteyenler, beyazý düþleyenler... Hepsi, hepsi susturuluyor... Zavallý düþlerimde hayal ettiðim ay yüzlü prenses, melek, buna bir son vermiyor. Ve anlayýþlý prensim, ah iþte en kötüsü, savaþý o komuta ediyor!!..

Yine bembeyaz bir dünya çizmek istiyorum beyaz sayfalara; içimde bir umut hala, sabýrlý, sadýk; hayallerim beni terk etmiyor... Bir umut taþýmaktayým geleceðe dair, sabýrla beklemekteyim barýþ þarkýlarýný... Sakalarýn sevgiyi týnlayan güzel seslerine hasret, henüz(!) kýzýla boyanmamýþ, mavi ufku izleyerek yarýný sevgi dolu yaþamayý arzulamaktayým.

Sevgileri yarýnlara býrakýyoruz dostlar, umutlarý yarýnlara... Bugünse olanca çirkinliðiyle “Sevgili Prens”imin senaryosunu yazdýðý “Kýzýla Boyalý Dünya”yý ekranlarda çýt çýkarmadan izliyoruz.

Bu filmin bir an önce bitmesi ve “Barýþ Çiçekleri”nin baþlamasý dileðiyle...

Pýnar Ongan



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
3. 30

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Mavi kalemimin yazýsýydý mutluluk [Þiir]
Deniz Kýzý [Þiir]
Gülümse ve Sev [Þiir]
Küçük Midilli [Öykü]
Ateþböceði [Öykü]


Pýnar Ongan kimdir?

Daha çok umutsuzluk üzerine yoðunlaþtýðým yazýlarýmdan, umudu bir kenara býraktýðým sanýlmasým. Yazýyorsam, yaþýyorsam bu benim hayallerim, hayallerimi kapsayan umut sayesindedir.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Pýnar Ongan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.