..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyada insandan çok aptal var. -Heinrich Heine
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > BÝNNUR EDÝSAN




27 Mart 2003
Bu Gezegende Aþk Var Güzelim!  
BÝNNUR EDÝSAN
Bu yazý, kadýnlara özeldir.Kendi aramýzda bir paylaþým hülasa..


:BDJJ:
BU GEZEGENDE AÞK VAR GÜZELÝM!

Bu aralar yeni düþüncelere saplandým haberiniz olsun..Aþk kavuþamamak mý , yoksa kavuþup kaybetmek mi?
Kendimi bir aþk hikayesinin tam ortasýna oturtup, esas kýz rolü verdiðimde en büyük aþk benim aþkýmdý diyecek kadar cesaretlenebiliyorum.Sonra , yazýlarýmdan etkilenip mail gönderen arkadaþlarýn aþk hikayelerini okuyunca ‘Onlarýnki de bal gibi aþk iþte ‘diyorum.Bizim gezegende aþk var bundan eminim, ama ayrýlýklarla baþlýyor sanki aþýk olduðumuza karar vermemiz.Ne dersiniz?
Çevrenize bir bakýn lütfen! iliþkileri hareketlendiren, (kavga- gürültü, tartýþma, olmadý inanýlmaz anlayýþ, sevgi tümceleri ) deðiþim rüzgarýna iten (renkten renge giren saçlar,kýyafetlerde ýþýk hýzýyla deðiþim, her an bakýmlý ve güzel görünme telaþý) en önemli sebep nedir? Gitmeye karar vermiþ bir erkeðin, ilk adýmý istediði kadar parmak uçlarýnda olsun, o adýmýn bir vazgeçiþ olduðunu nasýlda anlarýz biz kadýnlar..Bir telaþ kaplar içimizi, ilk tepki en olmadýk zamanlarýn ani çýkýþýdýr. ‘Beni aldatýyorsun! Lanet olsun, seni bu kadar severken yaptýðýna bak adiii adam!!!’ gibidir.( direkt bu cümle olacak deðil elbette ama inanýn yakýndýr sarf ettiklerimiz ben de Binnur isem bu böyle.)
Yârin yanaðýný kim paylaþmýþ ki biz paylaþalým deðil mi ama..Haklýyýz tabii, ama kaybetme arifesine kadar nerde bizim o kadýnlýðýmýz, anlayýþýmýz, güzelliðimiz, bakýmýmýz, erkeði önemseme yanlarýmýz..Bunlarý yazýyorum da ben farklý mýyým sanki? Asla..
Aman kýyafetlerime dikkat edeyim,
Dikkat çekici olmayayým,
Doðallýk ne güzel oh,
Zaten yoruluyordum,
Sevgilimde beni böyle seviyor zaten,
Caným beniim ,
’ O ‘ benim,
Bensiz bir yere gidemez,
Telefonun niye kapalý!,
Sabah ‘günaydýn’ mesajýmý niye göndermedin!
Öðle arasý beraber yemek yiyelim! Ne toplantýsý be!!!
Hayýr!!! Asla gidemezsin arkadaþlarýnlaaaa, bende gelemem yorgunum,
O kadýna baktýn biliyorum!
Ben güzel miyim?
Neden gözlerime bakmýyorsun artýk!
Artýk beni sevmiyorsun!
Git arkandan aðlayacaðýmý mý sanýyorsun!
Ama gidiyorsun sanki,
Nereye sevgilim,
Ben seni çok seviyorum ama..ama..
Aðlýyorum bak,
GÝTMEEEEEE.
Ýþte bu bir iliþkinin uðurlama törenine dönen devinimi..Ben de diyorum ki tamam seviyoruz, o zaman neden ‘Kadýn milletimi aman aman !’ dedirtecek kadar delirtken olabiliyoruz.Tutmalýyýz dostlarým kendimizi.Þu aþamanýn sonuna bakýn.Biz bu hallere asla düþmemeliyiz yahu.Ha, birde þu var yüreðinde bir ‘Ben’ kadar yer olmayan adam gitsin, yolu açýk olsun da o yolu biz açmayalým.Bu yazý kadýnlara özeldir ötesi berisi yok! Erkekler okuyup ta ‘Ne kadar haklýyýz, iþte kadýnlar! ‘ demeyin diðer yazýmda sizlere geliyor .Kadýnlardan bu duruma hiç düþmemiþ üstatlarýmýzý da tebrik ediyorum, yolunuz doðru yol.Bu gezegende aþk var, kadýn var, erkek var duygu var.Sevelim , sevmekten vazgeçince benim yaþam kanallarým týkanýyor, üretkenliðimi kaybediyorum, saçmalýyorum velhasýl ..






.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Tebrikler
Gönderen: Özgün Demircan / Ankara
20 Aðustos 2004
Bu güzel yazýn için tebrik ederim Binnur. Baylar için olan yazýný dört gözle bekliyorum.

:: Bu gezegende evet aþk var ve ne güzel ki sen de va
Gönderen: Hakan / Ankara
6 Aðustos 2004
Binnur;Okudum yazýný bir erkek olarak bu bayansal paylaþýmýnýza davetsiz misafir oldum:)Ne kadar haklý olduðunu yalnýz biz erkekler deðil,aklý baþýnda tüm bayanlarda eminim onaylayacaklardýr.Senin de o sýnýflama içinde olduðuna inanmak gelmedi içimden :)Bakýmsýz bir bayaný anlamýyorum, sadece bakýmsýzlýk deðil,devamlý dominant olma telaþý insaný sürükler nereye?Terkedilmeye iþte:)))Bu gezegende var olduðun için ben mutluyum, yazýlarýný okuduðum bir insan için bunlarý söylediðime inanmýyorum:)Býrak bende öyleyim falan deme de istediðimiz gibi oluþturduðumuz yerde kal lütfen.Sen duygularýný çok güzel yaþayabilen birisin.Ben ve birçok arkadaþým seni seviyoruz..Oysa sen bizi tanýmýyorsun bile.Kitabýn piyasaya çýktýðý an elimizde olacak bunu unutma!

:: içimizde aþk var
Gönderen: güher / ankara
6 Aðustos 2004
binnur\'um bu yazýyý seninle ilk yazdýðýnda beraber okumuþtuk.þimdi tekrar okudum ve birþeyler yazmaya karar verdim:)bu gezegende bu türkiye de bu ankara da hatta bu kalplerde aþk var.......olmayan tek þey var oda biraz þans herhalde..........umarým bu gönüller gerçek aþký bulurlar ve bir daha onu asla býrakmazlar, bu kadar acý çekmeyi haketmiyoruz dimi.....:)(ellerine saðlýk bianesi)ss

:: yokki...
Gönderen: rasim can yücel / ankara/TÜRKÝYE
15 Temmuz 2004
sana seviyorum seni lan desem yeterli olurmu? gerçekten güzel döktürmüþsün her nekarad ben daha yayýmlanmadan okuduysamda bu gece yine yine yine ve hatta yine yeniden okuma ihtiyacý hisssettim. tebrikler kanka...

:: Tüm yazýlarýný detayýna kadar okudum:)
Gönderen: TAHMÝN ET:) / Bilinmiyor..
15 Temmuz 2004
Bu siteyi iþ yerimde okumayan kalmamýþ Sevgili Binnur.Fovorimiz þu yazar dediklerinde þok geçirdim.Çünkü seni tanýyorum!!Okudum tüm yazýlarýný,geçmiþimde yüreðimi en hoplatan bayandýn sen.Gözlerine bakarken elim ayaðým birbirine karýþýrdý, sende umursamazdýn bile:))))Yýllar geçti bazen ilk aþkýn kimdi dediklerinde bir platoniðim vardý diyorum.Ve þimdi o aþýk olduðum insanýn yazýlarýný okuyorum süperr bir duygu.Sekreterime söyledim tüm yazýlarýnýn çýktýsýný aldým:)Kendine dikkat et güzeller güzeli..

:: O kadar haklýsýn ki
Gönderen: Ebru / Ýstanbul
15 Temmuz 2004
Merhaba; O kadar haklýsýn ki, düþündüm de evet böyle iþte.Sevgilimde okuduðunda hemfikir olmuþ seninle aksi düþünülemezdi tabiki:)Aslýnda ne yazýlýr ki böyle güzel yazýlar yazan birine tebrik edilir ama sen gibi yazýlmýyor iþte.Ýnan çok beðeniyoruz yazýlarýný.Kalemine kötülük ugramasýn güzel Binnur.Seninleyiz.Ebru.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mutlu Kal... Hoþça Kal
Silmedim, beyaza boyadým
Anlatýyor Gibiydim
Gidiyor Bu Þehirden
Yokluðun Bir Ýç Deniz
Yýldýzlar Savrulurken
Hep Ayný Erkeði Sevmek Ýsterdim
Eylül
Tam da Alýþýyorken
Serin Bir Ankara Gecesi

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ayrýlýklar da Þerefli Olmalý
Ýþ Yeri Kurallarý!
Ýnsan Ýliþkileri
Bir Aþk Daha Bitti
Çapkýn Erkek (Kadýn)
Erkek Kalbi
Göl Kuþlarý ve Hayat
Kadýn Çýldýrýnca
Facebook Çýlgýnlýðý
Bir Tatlý Huzur

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðladýðýn Gecelerin Hatýrýna [Þiir]
Merak Et! [Þiir]
Kadýn ve Saçlarý [Öykü]
Sevmeyi Öðretin! [Eleþtiri]
Ne Aydýn Bir Bilgelik! [Eleþtiri]
Teþekkürler Ebru Gündeþ [Eleþtiri]


BÝNNUR EDÝSAN kimdir?

Yazarak, konuþarak, öðrenerek, öðreterek ve susarak yaþýyor:) Daktilo þaryosundaki parmak dansýna bayýlýyor:) Bir yudum insan. Binnur Edisan :)

Etkilendiði Yazarlar:
William Shakespeare, George Orwell, Albert Camus, Henry Miller, Franz Kafka, Borges, Ahmet Arif, Can Yücel, Ahmet Altan...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BÝNNUR EDÝSAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.