..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir kimse, neden oltasýný, içinde tek bir balýk olmadýðýný bildiði bir göle sarkýtýr? -Adalet Aðaoðlu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Yûþa Irmak




23 Kasým 2020
Leyla Ne Demek?  
Yûþa Irmak
Bir Gerçeklerden sýyrýlýp hayallerde yaþamak mý, yoksa gerçekleri kabullenip hayallere hapsolmak mý? Bu soru uzun süre kafasýný karýþtýrýyordu. Aslýnda bu soru aklýndan geçen yüzlerce sorudan birisiydi sadece. Fakat insaný nasýl da can evinden vuruyordu. Nasýl da Leyla’yý gözbebeklerinden kýskývrak yakalýyor, müthiþ sancýlarla bir boþluða savuruyordu.


:IBF:
Bir
Gerçeklerden sýyrýlýp hayallerde yaþamak mý, yoksa gerçekleri kabullenip hayallere hapsolmak mý? Bu soru uzun süre kafasýný karýþtýrýyordu. Aslýnda bu soru aklýndan geçen yüzlerce sorudan birisiydi sadece. Fakat insaný nasýl da can evinden vuruyordu. Nasýl da Leyla’yý gözbebeklerinden kýskývrak yakalýyor, müthiþ sancýlarla bir boþluða savuruyordu.

Ne istediðini bilmek, ne istediðini bilememekten daha zor olur muydu? Göðüs kafesinin tam ortasýnda yanan bir ateþ, sanki dýþarý çýkmak için gözlerini, aðzýný, burnunu zorluyordu istemsiz… Belki birkaç damla gözyaþýna bürünerek kendini Leyla’nýn sýcak yanaklarýna salýveriyordu. Günleri, geceleri yiyip de doymayan bunalým, birkaç dakikalýk unutkanlýkla onu rahat býrakýyor, en azýndan sancýsýnýn biraz olsun azalmasýna sebep oluyordu. En þiddetli sancýlarý çekerken bile bunu etrafýna belli etmiyordu Leyla. Ruhunun kuvvetli olduðuna inanýyordu. Ümitsizliðe düþmek onu daha yolun baþýnda bitirebilirdi. Kafasýnda bir soru: Leyla ne demek?

Ýki
Leyla, kim bilir belki de hayat, belki de su demekti. Acý, unutkanlýk, bunalým, kaos ve karanlýk da olabilirdi. Leyla gerçek anlamýndan öte bir þeyler taþýmalýydý içinde… Ona yaþadýðý her þeyin kaynaðý gibi geliyordu. Adý belki Elif olsa, Ayþe veya Emine olsa böyle olmayabilirdi. Bunalýmýn kaynaðýný arýyordu. Ýsmi miydi, yoksa ruhu mu? Ruhu isminin kaynaðý, aynasý mýydý? Tam tersi de olabilirdi. Ýsmini öyle dert edinmiþti ki… Çok mükemmel bir isim de olabilirdi. Ama onu böyle karmakarýþýk yapan bir þeyi en sevdiklerinde bile aramalýydý. Sonra, dünyada milyarlarca insan içinde sadece onun düþünceleri mi karýþýktý? Bir tek onun kamburu olamazdý ya bu. Ayný duygulara sahip baþkalarý da olmalýydý. Ýsimleri ne olursa olsun, bu paylaþýlmalýydý. Ya herkes susarsa, sancýlarýný anlatarak dindirmeye çalýþmazsa? O zaman kimsenin birbirinden haberi olmaz; bir ateþ topu gibi kendi kendine durmadan kor gibi yanar dururdu…
Þey yaðmurlarýn sürekli yaðmasý ve havanýn hafif soðumasý için ne yapmalý? Leyla en çok bu ikiliyi severdi…

Üç
Ah, bazen bir rüya, bazen bir hülya, bazen de çok uzun bir film gibi bu Leyla… Þimdi o uzaklarda, çok uzaklarda bile olsa Mecnun’un içini yakmaya devam ediyor Leyla…




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Benjamin Button'un Tuhaf Hikayesi'nin Düþündürdükleri
Ýki Burçlu Bir Kale: Zaman!
Kendini Anlatma Þekli
"Güzel"in Anadilini Konuþursak Ne Olur?
Yürek Evinde Oturmak
Dünyaya Açýlan Yol
Güzelliðin Evine Kurulmak
Kendini Çimdiklemek!
Zamaný Tende Durdurmak, Ruhu Cumada Diriltmek
Ýnsanlara Bakmaya Alýþtým

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
"Bu Dünya Ýþi Oyundur Oyun"
Üç Elma, Üç Yýldýrým
Sözcükler Ýçindeki Evren
Bir Çýðlýk
Çýlbýr (Yoðurtlu Yumurta)
High – Rise (Gökdelen)
"Ýyi", "Kurt", "Ceberrut", "Sosyal" Deðil "Kerim Devlet"
Eski Kitaplar Neden Okunur?
Sevgili
Nasýl Bir Ýnsansýnýz?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sakin Bir Acý [Þiir]
Geldim [Þiir]
Sözün Çiçeði [Þiir]
Gözbebeði Turþusu [Þiir]
Bir Hicran Naðmesi [Þiir]
Sevgiliye Hasretle [Þiir]
Geceye Kâside [Þiir]
Benimle Ölür Müsün? [Þiir]
Beste-i Nigar [Þiir]
Bilemezsiniz [Þiir]


Yûþa Irmak kimdir?

Felsefe ve edebiyat aþýðý! Yayýncý, gazeteci ve kitapsever. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Yûþa Irmak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.