..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En güzel özgürlük düþü, hapishanede görülür. -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > BÝNNUR EDÝSAN




19 Þubat 2003
Ýþte Bu.  
BÝNNUR EDÝSAN
Aþktan, umuttan, kendinden vazgeçmiþ insanlarý düþününce, onlar adýna üzülüyorum.Oysa; Aþktan , umuttan hele de kendinden vazgeçmek nasýl da hastalýklý bir hadise


:AIHC:
Ýþte Bu.

Çok özledim yazmayý.Bugün pozitif elektrikli bir günümdeyim, bu fýrsatý kaçýrmayýp, bir iki satýr yazmak istedim.

Aþktan, umuttan, kendinden vazgeçmiþ insanlarý düþününce, onlar adýna üzülüyorum.Oysa; Aþktan , umuttan hele de kendinden vazgeçmek nasýl da hastalýklý bir hadise .Bu aralar epey yaygýnlaþtý ’Vazgeçtim, artýk sevemem , bitmiþim meðer! ‘ gibi ifadelemeler.Niye bitiyoruz, niye vazgeçiyoruz? Geçmiþin izlerini omuzda taþýyarak, mide kramplarýna girmenin ne alemi var!(Omuzda taþýnan yük, mide krampýna sebep midir? Bilemiyorum ama benim midem aðrýrdý.) Gittiyse gitti, bittiyse bitti. Artýk ayrýlýklarýn yazarý olmak hoþuma gitmiyor.Yeni umutlarýn,yeni heyecanlarýn yoklamalarýný yazmak istiyorum.
Aþktan anlamayan, aþký esir edip boðazlayan insanlar tanýdým.Bu mudur aþk!! dedirten saçma sapan kimlikler gördüm.Her zaman dediðim gibi, kimileri ‘vardý.’ larým arasýndan kimliksiz kaydýýý gitti iþte!Bu nasýl pozitif elektrik demeyin, birazdan pozitif elektriðimi sizlere emanet edip gideceðim.Eee, emanete de iyi bakýlýr bilmem anlatabildim mi..
Hayat o kadar sürprizlerle donanmýþ ki, kimin ne zaman karþýnýza çýkacaðýný ve yaþadýðýnýz duygusallýðýn ne ile noktalanacaðýný bilmek mümkün deðil.Biri gider biri gelir mantýðýnda deðilim ama,mutlaka biri gidince, bir yerlere gizlenmiþ, bir deniz feneri yolunuza ýþýk tutacaktýr .Öyle pembe gözlüklerle, ayaklarým bir karýþ havada geziyor falan da deðilim.Yalnýzca, kan kusmaktan,hayatýn zehrini ikram olarak kabul etmekten býktým artýk! (Kendimi savunur gibi oldu ama .)Deðene deðerince, gidene kaldýðý sürece paha biçmeli.Eski sevgiliden dostta, düþmanda olmaz!
Yeni birini tanýmak, tanýdýkça sevmek dünyanýn en güzel duygularýndan biri.Hadi fýrsat verin kendinize ve karþýnýzdakine..Yaný baþýnýzda, elinizi uzattýðýnýz anda yanýnýzda olan bir Gönül insanýnýz var ise ,ona sevginizi bir kez daha ifade edin hem de hemen, eðer yok ise bakýn çevrenize ne güzel cevherler var ,Ama sevdanýn adam gibisini asilini yaþamalýyýz! Bu altýn kuralýmýz.Hoþça kalýn.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: IÞTE BU!
Gönderen: hadi / Ankara
6 Aðustos 2004
Binnur Hanim, Iste bu! diye baslamissiniz ya yaziniza, gerçekten bu iste! Kutluyorum; artik, geçmise agit yakmaya son vermis olmanizdan ötürü. Gecmisi oldugu kadar gelecegi de bizimle paylasmaniz umuduyla...

:: Yarda olmaz, eski sevgiliden...
Gönderen: Nida Karaçizmeli / istanbul
6 Aðustos 2004
Þamandýra da... Hem seni taýyamaz ki, bin fersah ötede bir çalý kuþu. Polyana çoktan gitti. yarým asýr önden... Bu akþam þensin, peki ya yarýn. Kalýcý mý masallar. Devlerin orada mý halâ, kaktüs dolu akþamlarýn dindi mi* Ýçtenliðine saygýlar. Benimki dýþtanlýk, son biletei kaptýranlardan... Dýþarýdan seyredenlerden oyunu, yarýn için gülünecek konu sevdasý...

:: Deðene, deðerince; gidene kaldýðý sürece paha biçi
Gönderen: KAYA / ÝSTANBUL
6 Aðustos 2004
Merhaba; Sen çok özel bir insansýn, çok farklýsýn,komiksin, çok güzelsin..Yazýlarýný okumak son derece keyifli.Köþe yazýsý okuyor gibi oluyorum .Evet acýlarýnda da, sevginin büyüklüðünde de haklý olduðun gibi evet iþte yine haklýsýn.Gidene kaldýðý sürenin pahasý biçilmeli.Umarým güzel Binnur HAKKETTÝÐÝN yere gelirsin en kýsa zamanda.Sevgilerimle Kaya.

:: Evet..Tebrikler
Gönderen: zafer / Ýstanbul
6 Aðustos 2004
Merhaba Binnur Haným; Yazdýklarýnýz ve yaþanmýþlýk payýnýz üzerinde düþünmesekte sanýrým birazý yaþandý:)Son yazýnýzý okudum, çok sade bir dile geçiþ yaptýnýz sanki? Bir þey söyleyeyim mi, böyle çok daha güzel olmuþ.Duygularýnýza ortak ettiðiniz yeni insana selamým var. Tebrikler yeni yazýlarýnýzý bekliyoruz.

:: iþte böyle
Gönderen: seyfi / yozgat
15 Temmuz 2004
merhaba binnur.. birisini beðenip, sevebilir, sonra da aþýk olabilirsin. ama senin yüreðindeki sevgi ve aþk ateþi ile ýsýnmak yerine, farklý düþüncelere kapýlýp, bu düþünceleri doðrultusunda beklentisine yanýt alamayan çekip gidiyorsa yapýlacak tek þey var. cebinden mendilini çýkartacaksýn, önce arkasýndan sallayýp, sonra burnunu silip,çöp tenekesine fýrlatacaksýn. çünkü her ikisinin arasýnda fazla bir fark yoktur. sen busun, seni böyle kabül eden, sýrtýný dönmeye cesaret vermez. yüreðindeki aþk ateþiyle ýsýnmakla kalmaz, o ateþin yüreðinde de alevlenmesi için yapmasý gerekeni yapar. kendine iyi bak. seyfi




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mutlu Kal... Hoþça Kal
Silmedim, beyaza boyadým
Anlatýyor Gibiydim
Gidiyor Bu Þehirden
Yokluðun Bir Ýç Deniz
Yýldýzlar Savrulurken
Hep Ayný Erkeði Sevmek Ýsterdim
Eylül
Tam da Alýþýyorken
Serin Bir Ankara Gecesi

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ayrýlýklar da Þerefli Olmalý
Ýþ Yeri Kurallarý!
Ýnsan Ýliþkileri
Bir Aþk Daha Bitti
Çapkýn Erkek (Kadýn)
Erkek Kalbi
Göl Kuþlarý ve Hayat
Kadýn Çýldýrýnca
Facebook Çýlgýnlýðý
Bir Tatlý Huzur

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðladýðýn Gecelerin Hatýrýna [Þiir]
Merak Et! [Þiir]
Kadýn ve Saçlarý [Öykü]
Sevmeyi Öðretin! [Eleþtiri]
Ne Aydýn Bir Bilgelik! [Eleþtiri]
Teþekkürler Ebru Gündeþ [Eleþtiri]


BÝNNUR EDÝSAN kimdir?

Yazarak, konuþarak, öðrenerek, öðreterek ve susarak yaþýyor:) Daktilo þaryosundaki parmak dansýna bayýlýyor:) Bir yudum insan. Binnur Edisan :)

Etkilendiði Yazarlar:
William Shakespeare, George Orwell, Albert Camus, Henry Miller, Franz Kafka, Borges, Ahmet Arif, Can Yücel, Ahmet Altan...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BÝNNUR EDÝSAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.