..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Usun ve deneyimin aksaçlýlarýnki gibi, ama yüreðin masum çocuklarýnki gibi olsun." -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Türkiye > Yûþa Irmak




20 Kasým 2020
Üçüncü Dünya Savaþý ve Müslümanlarýn Hâli  
Yûþa Irmak
Birinci Dünya Savaþý’nýn çýkýþýnda Müslümanlarýn en küçük bir kabahatleri yoktu. Fakat savaþýn en büyük zararýný, Müslümanlar gördü. Devlet-i Âli Osman parçalandý. Bu parçalanmanýn etkisiyle birçok Ýslam ülkesi ya esaret altýna ya da sömürü altýna girdi. Yetmedi, Ýslam: örf, adet, gelenek, göreneklerimizin yok edilmesi için Haçlýlar herþeyi denedi, denemeye de devam ediyor…


:AJDD:
Birinci Dünya Savaþý’nýn çýkýþýnda Müslümanlarýn en küçük bir kabahatleri yoktu. Fakat savaþýn en büyük zararýný, Müslümanlar gördü. Devlet-i Âli Osman parçalandý. Bu parçalanmanýn etkisiyle birçok Ýslam ülkesi ya esaret altýna ya da sömürü altýna girdi. Yetmedi, Ýslam: örf, adet, gelenek, göreneklerimizin yok edilmesi için Haçlýlar herþeyi denedi, denemeye de devam ediyor…

Ýkinci Dünya Savaþý’nýn baþlamasýnda da inananlarýn bir sorumluluk ya da kabahatleri yoktu. Bu kez, Müslümanlar II. Dünya Savaþý’ndan kendilerini az da olsa koruya bildiler. Hatta birçok Ýslam ülkesi bu savaþ sayesinde tekrar siyasi baðýmsýzlýðýna kavuþabildi.

Kýsaca: Birinci Dünya savaþý Müslümanlar için büyük bir yýkým, Ýkinci Dünya Savaþý ise Müslümanlar için dev bir fýrsatý.


Bugün konuþulan “3. dünya savaþý çýkar mý? Çýkmaz mý? Çýkarsa Müslümanlara ne olur, savaþtan inananlar kazançlý mý yoksa zararlý mý çýkar?” sorularýný kayda deðer bulmak lazým…

Öncelikle bilmek gerekir ki hiç bir Müslüman savaþ olsun istemez. Kan dökmeyi istemez. Nasýl ki iki büyük savaþýn çýkýþýný istememiþse, üçüncüsünün çýkmasýný da istemez. Savaþýn çýkmasýný istemeyen Müslümanlarýn, bu savaþýn olmasýna sebep olacak her türlü davranýþlardan beri duracaklarý ise kesindir. Çünkü dünyayý yakýp yýkacak olan bir savaþýn baþlatýcýsý, kundakçýsý olmanýn ne demek olduðunu düþünebilecek kadar yeteneklidir, bilgilidir, donanýmlýdýr.. Buna raðmen farz edelim ki savaþ çýksa, Müslümanlar savaþýn olmasýný hiç istemese de bunun dýþýnda kalmalarý mümkün deðildir. Sadece Ýslam alemi deðil bütün Avrupa savaþýn içine girmek zorunda kalacak, savaþýn keder ve hüznün acýlýðýný iliklerine kadar tadacaktýr.

Peki bu savaþýn Müslümanlara etkisi ne olur? Böyle bir savaþýn yaþanmasý akabinde inananlarýn özüne dönüþüne büyük bir hýz katacaktýr. Allah ve Rasulü’nün tarafýnda olanlar hiç þüphesiz zaferden yana çýkmýþ olacaklardýr. Bu savaþ Müslümanlarý birbirine sýmsýký baðlayacaktýr. Müslümanlarý birbirinden ayýran ne kadar naylon kuruluþlar varsa hepsi tarumar olacaktýr. Bizleri parçalayan, bölen, birbirine düþman eden maddi-manevi ne kadar unsur var ise yok olacaktýr. Ýslam ruhu, bütün Müslümanlarý birleþtirmeye ve bütünleþtirmeye baþlayacaktýr. Evet, çok büyük kayýplara, acýlara, onulmaz yaralara raðmen Ýslam alemi büyük kazançlar elde edecektir.

Elbette her þeyi uzaktan kumanda etmekle ün salan Avrupalýlar iki dünya savaþýnýn zýddýna, bu sefer çýkacak 3. dünya savaþýnýn Avrupa dýþýnda cereyan etmesi için elinden gelen tüm kozlarýný evvela Asya üzerine oynayacaktýr. Onlar Asya yýkýlsýn, Amerika yýkýlsýn, Afrika yýkýlsýn ama Avrupa’nýn kýlýna zarar gelmesin demeye devam edeceklerdir. Savaþýn ve acýnýn her türlüsünü genlerinde taþýyan Ýslam coðrafyasý ise bütün dünyayla birlikte yýkýlsa da yeniden yapýlýþta en çabuk özüne dönen ve ölü topraðýný üzerinden atan toplum olacaktýr. Çünkü: dostunu, düþmanýný, iyi fark etmiþ ve özüne dönmüþ bir Ýslam dünyasý dipdiri bir ruhun sahibi olacaktýr.

Ýnananlar hiç bir zaman savaþý arzu etmeyecektir dedik. Ama bir savaþýn çýkýþýndan da korkmayacaktýr. Ve savaþtan en kazançlý çýkacak olanýn Müslümanlar olduðu umudunu hiçbir zaman yitirmeyecektir.

Her ne olursa olsun, Müslümanlar 3. dünya savaþý çýkacakmýþçasýna herþeye karþý hazýrlýklý olmak zorundadýr. Her inanan birbirlerine yaklaþmak, birbirlerini anlamak, birbirlerini dinlemek, birbirleriyle anlaþmak zorundadýr. Zira bu dünyada birbirinin gerçek kardeþi yalnýz onlardýr.

Savaþta da barýþta da sahih bir hadiste: “muhteþem bir yapýdaki taþlar..” örneði gibi birbirleriyle kaynaþmýþ Müslümanýn: sýrtýný Allah’a, kulaðýný Hazreti Peygambere vermesiyle Allah’ýn görünmeyen kuvvet ve kudret hazineleriyle zafere ulaþtýracaðýndan hiç bir kimsenin zerre kadar þüphesi olmamalýdýr…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Baþörtülü Cadýlar
Mekanlar ve Fikirler
Ne Doyum Kaldý, Ne de Gerçek Mutluluk
Kültür ve Medeniyet
Zurnanýn Zýrt Dediði Yerde Limoncunun Suçu Ne?

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sefil Tarihçilerimiz!
Tarihimizi Aydýnlatan Bir Kitap
Büyük Þairlerin Þiirleri Nasýl Okunur?
Edebiyat Düþüncesi Üzerine…
Kýlýçdaroðlu Tayyip Erdoðan’ýn ‘muhalif’i mi, Yoksa, ‘mefhum - U Muhalif’i mi?
Þiirin Þifresi Nasýl Çözülür?
"Tufandan Önce" Kitabý Üzerine Notlar
Dilin Düþündürdükleri
Pavese’nin Yaþama Uðraþý
Hasretin Sebebi: Ýlham

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sakin Bir Acý [Þiir]
Geldim [Þiir]
Sözün Çiçeði [Þiir]
Gözbebeði Turþusu [Þiir]
Bir Hicran Naðmesi [Þiir]
Sevgiliye Hasretle [Þiir]
Geceye Kâside [Þiir]
Benimle Ölür Müsün? [Þiir]
Beste-i Nigar [Þiir]
Bilemezsiniz [Þiir]


Yûþa Irmak kimdir?

Felsefe ve edebiyat aþýðý! Yayýncý, gazeteci ve kitapsever. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Yûþa Irmak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.