..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kurguyla gerçek arasýndaki ayrým, kurgunun mantýklý olmak zorunda olmasý. -Tom Clancy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Hüseyin Ýbiþ




24 Ekim 2019
Býrakýn Etrafýmýza Iþýk Olalým  
Hüseyin Ýbiþ
neden özgüvenimizin elimizden alýnmasý için çalýþýlýyor?


:FEC:
BIRAKIN ETRAFIMIZA IÞIK OLALIM
Neden özgüvenimizin elimizden alýnmasý için çalýþýlýyor?
Sevgili okurlarým,
Bu yazýmda sizler için elimizdeki en önemli þeyimiz olan özgüvenimizin elimizden alýnýp yok edilmek istenmesi konusunu ele alacaðým elimin yettiðince dilimin döndüðünce. Ýnsanlara anlatmak istediðim engellilere ne kadar yanlýþ gözle bakarsanýz kayba uðrayan sizler olursunuz. Sizlerden istediðimiz bizim de bu yaþamýn bir parçasý olduðumuzu fark edip kabullenmenizdir.
Bilinmelidir ki özgüvenin olmadýðý hiçbir iþin baþarý ile sonuçlanmasýnýn imkaný yoktur.
Eriþmek istenilen baþarýnýn yolunun kapatýlmasý için engeller her zaman olmuþtur.
Özgüvenleri yok etmek için bahsi geçen engellere de hayatýmýzýn merkezinde yer verilmiþtir.
Baþarýlarýmýzýn yok olmasý için yollarýmýzý kapatmak isteyenlerin emellerine ulaþmalarýnýn yolunu kapatmak ta bizim elimizdedir.
Bizler bunu bildiðimiz ve bunun önemini kavrayabildiðimiz için daima girdiðimiz her iþte özgüvenli olduk ve baþarýlar elde etme gayretine girdik. Fakat önümüze bir yerlerden bir þekilde engeller çýkarýlarak baþarýlý olmamamýz için canla baþla çalýþýldý ve çalýþmalarýmýz sonuçsuz býrakýlmak istendi, ama bizler her þeye raðmen pes etmeden çalýþmalarýmýzý sürdürerek büyük olmasa da kendi çapýmýzda baþarýlara imza atmanýn yolunda yürümeye devam ettik. Eðer biz bu yola girmeyi reddetmeyi seçsek ömrümüz boyunca pasif kalmanýn yoluna itilmekten geri býrakýlmayacaðýz. Ýnsanlara da gittikleri yolun yol olmadýðýný anlatabilmenin tek yolu da baþarýlarýmýza her an yenilerini ekleyebilmektir. Bizler her daim baþarýya ulaþmanýn yeni bir yolunu keþfedelim ki özgüvenimizi elimizden alma çabalarýný da sonuçsuz býrakmak için kat etmekte olduðumuz yollarýn sonunun boþ olmadýðýný görmelerini saðlayalým. Bizler özgüvenimizin elimizden alýnmasý için verilen çabalara sessiz kaldýðýmýz anda büyük haksýzlýklara uðramamýz an meselesidir. Bu düþünceme hak verilmeli akýllardan hiçbir zaman çýkarýlmamalýdýr. Ben her zaman þuna dikkat çekmek istemiþimdir. Özgüvenin olmadýðý hiçbir yerde baþarýnýn bizi bulmasý imkansýz, pasif duruma getirilmemiz ise an meselesidir.
Yapýlmasý lazým gelen bir tek þey var. Bizi pasif duruma getirmelerine müsaade edilmemelidir. Karanlýklara sürüklenmememiz için elimizdeki tek güç olan özgüvenimizden feragat etmemeli, bizim de hayat boyunca büyük baþarýlara ulaþacaðýmýz varlýðýmýzý kabullenemeyen insanlara gösterilmelidir. Elimizde bulundurmakta olduðumuz tek kuvvetimize sahip çýkmadýðýmýz taktirde baþýmýza gelecekleri göz önünde bulundurmalýyýz. Baþarýsýzlýðýn bizim kapýmýzdan giremeyeceðine ilk önce kendimizi inandýralým sonra da elimizdeki özgüveni yok etmek isteyenlerin görmelerini saðlayalým.
Bizi özgüvenimizle elde etmekte olduðumuz baþarýlarýmýz yüzünden hiç kimsenin suçlamasýna izin vermemeli, kendimizi baþarýlarýmýzla beraber karanlýklarda kaybolup gitmekte olan insanlýða gösterebilmek için en güzel iþlere imza atmalýyýz.
Planlarýmýzýn projelerimizin hiçe sayýlmasýna engel olunmasý için gösterilmesi gereken en büyük gayret ne ise onu göstermekten çekinilmemelidir.
Bizler iþe yaramaz bir takým varlýklar deðiliz. Bunu anlatabilmek için ne gerekiyorsa yapmak bizim üzerimize düþen en büyük vazifedir. Ýnsanlarýn görmek istemedikleri büyük önem arz eden bir olayda engellilere fýrsat verildiði taktirde ellerindeki özgüvenle daha aktif olabilecekler ve bu sayede insanlar büyük baþarýlarla tanýþacaklardýr. Evet benim her zaman anlatmak istediðim engellilerin bu hayatýn vazgeçilmez bir parçasý olduðu ve bizleri özgüvenimizden mahrum býrakma yolunda yürümek yerine üzerimizden desteklerini çekmemeleri gerektiðidir. Desteklerini esirgedikleri taktirde elimizden yaþama hevesimizi alacaklarý, bizim hayata küsmemizde en büyük etken olacaklarý bilinmelidir.
Bizim baþarýmýzda en büyük paya sahip olan hayatýn her þeye raðmen devam ettiðinin göstergesi olan özgüvenimizdir. Buda akýllarýn bir köþesinde bulundurulmalýdýr.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kararsýzlýklarýnýzla Korkularýnýzý Ayný Kefeye Koymayýn
Kafamýzda Mantýksýzlýk Yer Etmesin
Ön Yargý Bizim Yolumuz Olmasýn
Ýnsanlarý Yersizliklerle Meþgul Etmeyin
Engelli Çivtlere Olan Ön Yargý
Sorumluluklarýmýzýn Bilincinde Olalým
Iþýðýnýz Hiçbir Zaman Kaybolmasýn
Maneviyatýmýzdan Ödün Vermeyelim
Hayatýmýzda Piþmanlýðýn Yeri Olmasýn
Daha Güzel Bir Dünya Ýçin Yaþayalým

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Rotanýzý Öfkeniz Çizmesin
Emanete Hýyanet Etmeyin
Maneviyattan Yoksun Kalmayýn
Sadakatiniz Daim Olsun
Menfaatleriniz Ýtibarýnýza Gölge Düþürmesin
Kalplerimiz Ýsyana Kapýlmasýn
Hatalar Yürüdüðünüz Yol Olmasýn
Yanlýþlarýmýz Yürüdüðümüz Yolda Rehberimiz Olmasýn
Güvenilirlik Vazgeçilmez Gerçeðiniz Olsun
Kendinizle Yüzleþmekten Kaçmayýn

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ömür Dediðin Kelimelere Sýðmaz [Þiir]
Vataným Uðrunda Ölmek Ýçin Hazýrlandýðým [Þiir]
Yaþanan Her Þeyin Ýçindeyim [Þiir]
Meydan Verme [Þiir]
Zaman Ömürden Alýp Gidiyor [Þiir]
Dillerden Düþmeyen Bir Aþk Þarkýsýyýz [Þiir]
Bir Þiir Yazdým [Þiir]
Gönüller Bir Olsun [Þiir]
Engel Tanýmýyoruz [Þiir]
Yanýnda Mutluyum [Þiir]


Hüseyin Ýbiþ kimdir?

Kalp gözü açýk bir þairim

Etkilendiði Yazarlar:
Yavuz Bahadýroðlu,Ahmet Günbay Yýldýz,Cengiz Aytmatov,Mehmet Rauf...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hüseyin Ýbiþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.