..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tanrý insaný yarattý, insan da sanat yapýtýný. -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe > Bayram Kaya




1 Ekim 2019
Nasýl Yaþar Nasýl Ölürüz 54  
Bayram Kaya
Taþ düzenli enerji kristali imajlý alt yapý yansýmasýnýn molekül transferi de kendisinden sorasýyla vardý ama kendisinden sonrasýndan haberi yoktu Bu hal transferleri ile en alt yapý bir üst yapýya dönüþüyordu. Bir üst yapý kendisinden sonraki üst yapýya göre alt yapý olmakla giderek kolektif süreçleri ortaya koyacaktý.


:DFI:
Karmaþýklaþtýkça duyarlýlýk ve can buluþ ta karmaþýklaþmaktaydý. Gelecek içinde sizdeki yokuþ yukarý olan ve hep yokuþ yukarý olan enerji düzenini koruyacaktýnýz.

Yokuþ yukarý olan alan etkisine karþý enerji düzenini koruma iþini yaparken, hem daha çok enerji harcayacaksýnýz; hem de en az enerji harcanmasýný gerçekleþtirmek isteyen düzen ve düzenlemenin içinde olacaktýnýz.

Bu tutum ekstrem durumla, ekstrem enerji düzeniydi. Bu ekstrem durum ve bu ekstrem sonuçlu konum, taþýn içinde veya taþýn kendisinde yoktu. Hücre düzlemli dýþtaki bu tür yapýlarýn kesikli sürekli durumlarla var oluþu hayatý çeþitli kýlmaktadýr.

Pasif te olsa bir enerji düzeni olmakla ne taþa var oluþ deðildir diyebiliriz. Ne de var oluþlarla canlanana hayat deðildir diye biliriz. Ne de kolektif üstü süreç olarak geleceði ile belirmeden kolektif sürece nokta koyuþla, topluma; kolektif zekâya ve kolektif yaþama; tek baþýna yaþam (hayat) diyebiliriz.

Çok deðil daha dün, yani 12 bin sene kadar önce kolektif zekâlý, kolektif üretimle olan bir yaþam yoktu. Nasýl daha dünkü kolektif zekâ ve kolektif üretimle olan yaþam, kendi öncesi yaþam deðilse; kendi öncesi olmayan da, dünkü yaþam da ve þu anda simülasyon evrenlerini deney yapan yaþamlar da þimdiki yaþamdan, vareste deðildiler.

Kuþkunuz olmasýn ki hayat gelecekteki olasý ve daha üst süper durumlar içinde olacak olmakla; þimdiki kolektif üretim içinde olan kolektif zekalý bir yaþam da olmayacaktýr. Ama gelecekteki potansiyel durum, þimdiki gibi imajlarýn kolektif üretimiyle olan yaþamý ve kolektif zekâ ile olan yaþamý da (hayatý da) içerecektir.

Lakin gelecek yaþam, kolektif üretime ve kolektif zekaya indirgenemez olacaktýr. Yani bu demektir ki olaný olmayana erg yapmayacaðýz. Yani bu sonradan olanýn, önceden olana indirgenemeyeceðidir.

Nasýl yalýtým, bütüne ait imajýn eksiðini türlü yollarla tamamlýyorsa Bu kes de hayat sentezin, eksiðini tamamlýyordu.

Bu günkü kolektif donanýmlý yaþamý, taþtaki kristalize enerji düzenli boyut oluþun içine indirgeyemezsiniz. Ama taþýn kristal boyutlu enerji düzen imajý olan yansýma imli gölgelerinden de kurtulamayacaktýnýz. Taþa da yaþamýn ön porto tiple, hayatýn bir var oluþ boyutu deðildir diyemezsiniz.

Unutmayýn ki hücrenin özelleþen bir durumla karaciðer olup kendi tekil hayat sal olaylarýndan vaz geçmesi, bir çeþit intihar ve ölüme sapmýþtý. Bu gibiden seçenek olan tercihle hücrelerin ölümü yeðleyen tutumlarýnýn gerisinde ne vardý? Kuþkusuz hayat vardý. Hayatta olmak vardý.

Kuantum dünyaya göre makro dünyaya doðru gelecek zaman içinde taþý ortaya koyan örgütlenme kristal oluþtu. Kristal enerji düzenli entegre süreç düzlemi içinde de bað iliþkiler vardý.

Bu kabil ilk tür porto tip baðcý eylemlerinin sýçrama yapmasý ile ancak hücrelerin bu tür moleküler bir organik yeðlemeyi yapmasý olasý olacaktý. Üst olan hücre, altý olan kristalize yapýlarla ile vardý. Ve üst olan hücre alt olan kristalize düzleme indirgenemezdi. Yani üst olan alt olanla vardý.

Taþ düzenli enerji kristali imajlý alt yapý yansýmasýnýn molekül transferi de kendisinden sorasýyla vardý ama kendisinden sonrasýndan haberi yoktu.

Bu hal transferleri ile en alt yapý bir üst yapýya dönüþüyordu. Bir üst yapý kendisinden sonraki üst yapýya göre alt yapý olmakla giderek kolektif süreçleri ortaya koyacaktý.

Hayat taþ enerji düzenli yansýma imajlarýndaki doðumlarýyla taþ olmayan imaj kopyalarýyla bugünkü ve gelecekteki her bir müstakbel hayatlarla vardý.

Bu çalýþma kýsmen ya da tümden yanlýþ olabilir. Ama çalýþmanýn ana dinamiði bilim sel verili bir mantýðý içeren fikri bir yazý çalýþma tartýþmasý ortaya koymakla, yepyeni bir savlamadýrlar. Çok dikkatle, sözcük-sözcük; cümle-cümle; cümle ve sözcük üzerinde durarak sindirme özümsemesi içinde okunmalýdýr.

Olam içinde olan her bir potansiyellerin hiçbiri diðerlerine göre ne hayattý ne de yaþam deðildi. Siz hayat þudur diyemezsiniz. Çünkü her bir hayat deðiþken olan, her bir çevreye göre öðrenme, tutumu olmakla olasý bir entegre aþkýn oluþun içinde yeni enerji düzenlerini ortaya koymaktýr.

Siz þu hayattýr dediðiniz an, deðiþen geliþen yeni baðýntý ve yansýmalarla çevresiyle birlikte kendisinin deðiþme dönüþme ve karmaþýk bir dinamik iliþkisi içinde olan hayatýn, az sonra artýk o olmadýðýný göreceksiniz.

Hayat süreklilikle var. Kesikli durumla bir mana ve lezzet olmanýn hayatý taþýyýcýlýðý olan belirme ölüm ve gelip geçicilikti. Süreklilikteki imaj nereden geliyordu? Geçmiþ referansýn kesikli sürekli olan imajlarýyla tür üzerinde geleceðe kesikli sürekli edilen transferinden ileri geliyordu.

Taþ, kendi enerji düzenli var oluþuyla beliren ilke sel sürecin porto ilkeleri ile bileþen porto imlerin imge ve imajlarýyla baðýtlanmakla bizlerde de devam etmeseydi bizler; yaralanan, yýpranan, kopan organ ve dokularý ortaya koyan çeþitlilikteki bir hayat düzeninin içine geçemezdik.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn felsefe kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
El Bel Baal 2
Tarihsel 2
Ýrade 1
Tarihsel 1
Anlamak Gerek 71
Kurtuluþun Felsefesi (Açký 2)
Sosyal Ýliþki Toplumu Hedeflemez 2
Anlamak Gerek 43
Anlamak Gerek 70
Anlamak Gerek 55

Yazarýn bilimsel ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Müruru Zaman 14
Sahiplik Ýmaný 1
Hatýrlama 1
Mal mý, Ýnsan mý?
Mamon'du Belirme 1
Müruru Zaman 7
Denge ve Dengesizlik Süreçleri 24
Anlamak Gerek 26
Bað Enerjisi 1
Sistem 15

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aslýna Yüz [Þiir]
Vah ki Vah [Þiir]
Ýsis Dersem Çýk Ereþkigal Dersem... [Þiir]
Görmez Þey [Þiir]
Tekil Tikel Tükel [Þiir]
ve Leddâllîn, Amin [Þiir]
Mavi Yare [Þiir]
Mevsimsel [Þiir]
Yýkýlýþa Direniþ Direniþe Yýkýlýþ [Þiir]
Meþrep 3 [Þiir]


Bayram Kaya kimdir?

Dünyayý yaþantýlaþan çabalar içinde duygunun önemi hiç yitmezse de, payý giderek azalmaktadýr. Sosyo toplum bazlý, genel bir açýlýmla baþlayan çalýþmalarým da; bilim felsefesi içinde olunma gayreti güdüldü. Bu nedenle yazýlarýn tarisel, sosyo toplumsal evrimli ve türlü doða bilim verileri güdülü çalýþma olmasýna gayret edildi. Genel felsefem içinde bir bilgi; ne kadar çok baðýntýsýyla söylüyorsanýz, o bilgi o kadar bilinir bilgidir.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Bayram Kaya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.