..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþama karþý sýmsýcak bir sevgi besliyorum... -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey > Osman AKTAÞ




19 Haziran 2019
Saðýra Türkü Dinletme Köre Ülke Güzeli Seçtirme  
Osman AKTAÞ
Ben, Erkan Mumcu’nun Milli Eðitim Bakaný olduðu zamandan beri, bakanlýðý eleþtirip, çözümler sunuyorum. Ama baþlýkta da belirttiðim gibi saðýr ve kör bir yönetim var. Anlattýklarýný anlamak, uygulamak iþine gelmiyor


:HGH:
Ben, Erkan Mumcu’nun Milli Eðitim Bakaný olduðu zamandan beri, bakanlýðý eleþtirip, çözümler sunuyorum. Ama baþlýkta da belirttiðim gibi saðýr ve kör bir yönetim var. Anlattýklarýný anlamak, uygulamak iþine gelmiyor. Eðitim sisteminde günübirlik sürekli yapýlan ve kendilerince köklü deðiþiklik olduðu söylenen bu çabalar aslýnda bir oyalama ve piþmanlýktan öteye gitmeyen çalýþmalar… Çünkü her gelen bakan bir önceki bakanýn yaptýklarýný beðenmeyip, tamamen deðiþtirmeye kalktý. Deðiþtirebildi mi? Hayýr. Sadece yeni yamalama ile güya çalýþmalarý sürdürdü. Hâlâ ayný þey yapýlmaya devam ediyor ve son derce öðretmenlerin gururu ve þuuruyla oynayarak hem de.

Geçmiþ yanlýþlar ve çözümleri üzerinde o kadar çok durdum ki, okuma yazma sýkýntýsý çeken bakanlýk personeli üzerinde bir etkisi doðal olarak olmadý, ama beni býktýrdý. Hani derler ya “Bir sakýzý ne kadar çok çiðnersen o kadar çabuk çürür” diye, benim benliðimde de bu olgu gerçekleþti neredeyse. Bu yüzden bunlardan artýk söz etmeyeceðim. Sayýn Bakan Prof. Dr. Ziya Selçuk’un olaðanüstü çalýþmalarýndan bahsedeceðim bu yazýmda yalnýzca.

Sayýn Bakan Prof. Dr. Ziya Selçuk, bildiðim kadarýyla filozof ve kiþisel geliþim uzmaný… Ben elli dört yaþýndayým ve yirmi beþ yýllýk öðretmenim; bu geçen sürede bu ülkede týp doktorlarý hariç, hangi alanda bir uzman tanýdýysam, bu kiþiler, insanlarýn yararýna bir bilgi üretmekten çok, insanlarda kafa ve ortam karýþýklýðýna neden olmak dýþýnda hiçbir varlýk gösterdiklerine tanýk olmadým. Bu uzmanlardan biri de benim. Uzman öðretmen… Uzaman olmayanla benim aramdaki tek fark kýytýrýk bir sýnava girmiþ olmam ve elimde bir sertifika olmasý…

Sayýn Bakan, tam bir yýldýr bu makamda ve yaptýðý iki yenilik oldu. Birisi hiçbir iþe yaramayan 147 þikâyet hattýný kapatmak, diðeri ise yarýyýl tatilini üçe çýkarýp, öðretmen camiasýna yeni angaryalar yükleme çabasýna giriþmek… Baþka bir þey yaptý da ben bilmiyorsam, özür diliyor ve cahilliðimi kabul ediyorum peþinen.

2018-2019 Eðitim ve Öðretim yýlý, Haziran ayý, yaygýn adýyla, seminer programý pazartesi günü öðretmenlere tanýtýldý. Þimdi ben beni rahatsýz eden kýsmý sizlere ve okumayacaðýndan emin olduðun bakanlýk personeline sunup, rahatsýz olma nedenlerimi dilimin döndüðü kadarýyla anlatacaðým. Bir iþe yarayacak mý? Hayýr. Çünkü bakan dâhil, kimse kendi varlýðý dýþýndaki geliþmeleri umursayacak durumda deðiller. Yazýnýn baþlýðýnýn anlamýný bir kez daha bu þekilde vurgulamýþ olalým.

Millî Eðitim Bakanlýðý Öðretmenlerin Mesleki Çalýþmalarý içinde yer alan Cuma günü uygulanacak mesleki çalýþmanýn içeriði; “Tüm okul yöneticileri ve öðretmenler”, “Ýl/Ýlçe Milli Eðitim Müdürlükleri Okul Müdürlükleri”nin yapacaklarý çalýþma; ''Doðada Öðrenelim'' baþlýðý altýnda “Doða Yürüyüþü Etkinliði” ve “Oryantiring Etkinliði” gördüðünüz gibi emirle “(Okul müdürlüklerince kurum imkânlarý doðrultusunda planlanan bir etkinlik gerçekleþtirilecektir.)”. Bu etkinlik nereye baðlanýyor bakýn; “Öðretmenlerin motivasyonun ve kurumsal aidiyet duygusunun artýrýlmasý amacýyla etkinlik sonunda piknik düzenlenmesi”.

Bakanlýk ve bu mesleki eðitim çalýþmasýnýn baðlandýðý nokta... Öðretmenin aidiyet duygusunu geliþtirmek için, öðretmene sunulan harika imkâna bir bakar mýsýnýz? Öðretmenin motivasyonunu artýrmanýn yolu, okullarda dönem sonunda piknik yapýlmasý… Ne harika bir motivasyon, deðil mi? Benim mutluluktan gözlerim yaþardý, bizi bu kadar düþünen bir bakanýn olmasý ne büyük bir nimet, aman Allah’ým.

Acaba diyorum, her gün sýrýtan bir çehreyle halkýn arasýnda dolaþmamýzý, öðrencilerin önünde Japon tarzý selamlar vermemizi ve hatta evlerimizde yataklarýmýzýn baþ tarafýný hangi yöne, ayak tarafýný hangi yöne göre ayarlamamýzý, Amerika mahkûmlarý gibi tek tip bir kýyafet giymemizi, günün hangi saatinde çay, hangi saatinde kahve içmemizi, gün içinde neler yememizi, kimlerin kimlerle daha samimi iliþkiler içine girmesi gerektiðini bize bildirip de daha iyi motive ve aidiyetlik kazanmamýzý ne zaman isteyecekler.

Sahi sayýn bakan, kendilerini yönetenlerin bu uygulamalarýyla mý aidiyetlik ve motive kazandý, çok merak ediyorum.

El insaf… Yaptýklarýnýz bir ana sýnýfý öðrencileri tarafýndan oynanan berbat bir senaryo… Yani bunu baþka biri yapsa anlayacaðým da, Prof. Dr. Ziya Selçuk yapýyor, yaptýrýyor. Kimin kayýðýnda, nereye kürek çekiyorsunuz sayýn bakan? Siz göreve atandýðýnýz anda, duyduðumuz sevinçten zerre eser kalmadý. Þimdi sizin deðiþip, bir baþkasýnýn gelip, ne tür bir acayiplik ortaya koyacaðýný sabýr ve merakla bekliyoruz.

19 Haziran 19
Gölcük



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum ve birey kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Üç Din ve Bir Filistin
Okumak
"Hakkýn Kulu Sayýlýr Mý"
Deðiþken Düzen Kuran Deðiþmez Varlýk: Ýnsan
Türkiye'de Filistin ve Kudüs Çýkmazý
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Notlarý...
Harabat Ehline Harap Gelecek
Kiþisel Geliþim Uzmanlýðýyla Toplumda Deðerler Eðitimi
Namussuzlar
Sayýn Milli Eðitim Bakanýn Mesajýna Ýstinaden...

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Millet Olmak Ýçin Toplumsal Deðerler
Çaðýn Ütopyasý
Her Yusuf Düþüne Bir Kenan Ülkesi
Sosyal Medyada ve Tanýtým Panolarýnda Dilencilik
Ýki Katilin Dayanýþmasý
Vicdansýz Medya Cahil Toplum
Eðitim Bakanýyla Sanal Bakýþma
Politik Arenada Kör Dövüþü
Fýsýltý Ormanýnda Kýble Tespiti
Sosyal Medyada Uzay Sempozyumu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Veda Partisinde Veda Hutbesi [Þiir]
Düþ Geçiti [Þiir]
Saat Gökyüzüne Yaklaþýyor [Öykü]
Efsun [Öykü]
Sevgi Ya da Aþk Algýsý [Deneme]
Doðanýn Çýlgýn Yaratýðý ve Aþk [Deneme]
Aþkýn Tarifi [Deneme]
"Korkma Sönmez... "" Þairi [Deneme]
Bugün 23 Nisan [Deneme]
Eros'a Rekabet [Deneme]


Osman AKTAÞ kimdir?

1965 Erzurum doðdu. Gazi üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, TDE bölümünden mezun oldu. Sýrasýyla Van, Bartýn, Antalya,Bursa, Ankara, Bodrum'da öðretmen olarak görev yaptý. Halen Kocaeli'bde görev yapmakta. yaklaþýk 40 yýldýr þiir,öykü ve eleþtiri yazýlarý yazmakta. Eserleri: 1. ayArsýz; Uludað Yayýnlarý 2007 (Þiirler) 2. bermudayý tek geçmek; Cinius Yayýnlarý 2016 (Þiirler) 3. AsiMilat(ör); Cinius Yayýnlarý 2017 (Politik Denemeler) 4. (D)OKU(N)MUÞTUK; Cinius Yayýnlarý (Kitap Eleþtirileri) 5. cennet cazgýrlarý; Cinius Yayýnlarý 2017(Þiirler) 6. çorak düþler ülkesi; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 7. Yaðmur Yankýlarý; Artus Yayýnlarý 2018 (Öyküler) 8. Sessiz Çýðlýk; Cinius Yayýnlarý 2018(Kitap Eleþtirileri) 9. dar vakitte aþk; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 10. Âþýk Hüseyin Fizâhî; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 11. Þuaraya Elhan Olmak; Cinius Yayýnlarý 2019 (Þairler Üzerine Denemeler) 12. ναυάγιο αγάπης (enkaz-ý aþk): Cinius Yayýnlarý 2019 (Þiirler)


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Osman AKTAÞ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.