..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gene gel gel gel. / Ne olursan ol. / ... / Umutsuzluk kapýsý deðil bu kapý. / Nasýlsan öyle gel. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Hakan Yozcu




16 Haziran 2019
Geliþmekte Olan Farklý Bir Spor: Okçuluk  
Hakan Yozcu
“Amaçlarýmýzdan biri de ülkemizdeki baþarýlý sporcularý ikinci veya üçüncü ülkelerde yapýlan yarýþmalara katýlmalarýný saðlamak ve onlarýn ülkemizi en iyi þekilde temsil etmelerini saðlamaktýr.


:GEE:
               
16.06.2019 Pazar günü Lefkoþa’da Farklý ve anlamlý bir yarýþma vardý. Okçuluk Federasyonu ile Yenikent Okçuluk Derneði iþbirliði yaparak bir organizasyon gerçekleþtirdi.
Minik Demir Müezzinler ‘in yararýna düzenlenen bu organizasyondan elde edilen tüm gelir, onun tedavisinde kullanýlmak üzere minik kardeþimize baðýþlandý. Hal böyle olunca da yarýþmanýn anlamý kat be kat arttý.
Organizeye 9 kulüp ve 69 sporcu katýldý. Bu da minik kardeþimize sahip çýkýldýðýný ve ona destek olunduðunun bir göstergesiydi. Bu anlamda en baþta Okçuluk Federasyonu Baþkaný Sayýn Ferdi Çiftçi’yi ve Yenikent Okçuluk Derneði Yöneticilerini kutlamak gerekir. Ben, kendi adýma onlara sonsuz teþekkürlerimi iletiyorum.
Atatürk Statyumu’nun hemen yanýnda yapýlmýþ olan alanda yarýþmalar gerçekleþtirildi. Mahþeri bir kalabalýk vardý. Anne ve babalar heyecanla ve merakla çocuklarýný izliyorlardý. Hedef tahtasý gözleniyor, oklar çekilip býrakýlýyordu. Her þey profesyonelce düzenlenmiþti. Kenarda masalar, sandalyeler, þemsiyeler unutulmamýþtý. Teknik donanýmlar mükemmeldi.
Onlarca, belki de yüzlerce diyebileceðimiz sporcu, alanda hedefe doðru bir gidip bir geliyorlardý.
Ben, kendimi uluslararasý bir yarýþmada hissettim. Çünkü her þey o derecede güzel ve profesyonelce düzenlenmiþti.
Bu arada Sevgili Dostum Doç Dr Zeki Akçam, beni, Okçuluk Federasyonu Baþkaný Sayýn Ferdi Çiftçi ile tanýþtýrdý. Ben, yaþlý birini beklerken aksine çok genç biri karþýma çýktý. Halinden alçakgönüllü ve çalýþkan biri olduðu anlaþýlan Çiftçi ile okçuluk üzerine küçük bir söyleþi yaptýk. O, anlattý ben yazdým.
Göreve geldiði andan itibaren bu iþi çok ciddiye almýþ ve okçuluk alanýnda hayli ilerleme göstermiþler. “Arkadaþlarla birlikte sýký bir çalýþma içine girdik. Ýþimizi çok ciddiye aldýk. Gençlerimize önem verdik. Onlarýn zararlý ve kötü alýþkanlýklardan uzak kalabilmeleri için bu iþe giriþtik. Kýsa zamanda güzel iþler yaptýk. Sporcularýmýz artmaya baþladý.
2017 Temmuz Ayýndan itibaren yeni bir kompleks kurduk. Daha önce sürekli veya aralýklarla bazý kopukluklar yaþanmýþ. Maddi açýdan birçok olumsuzluklar yaþanmýþ. O zamanlar 6 kulüp ve 130 sporcu vardý. Þu anda 14 Kulüp ve 326 sporcu bulunuyor.” diye anlatýyor.
Sporcularýnýn her gün antrenman yapabilecekleri bir alana sahip olduklarýný, burayý kendi imkânlarýyla sentetik çim saha yaptýrdýklarýný belirtiyor. Bu alana ek olarak da kafeterya yapýldýðýný, izleyicilerin yarýþmalarý izleyebilmeleri için tribün yaptýrdýklarýný, dileyenlerin ayný zamanda burada hoþça vakit geçirebileceklerini, vakitlerini verimli bir þekilde deðerlendirebileceklerini söylüyor.
“Kulüplerimizden gelen istekler doðrultusunda yapýlmasý gerekenleri yapmaya devam ediyoruz. Projelerimiz bitmiyor. Her geçen gün yeni projeler üretiyor ve bunlarý en saðlýklý bir þekilde hayata geçirmeye çalýþýyoruz. Devam eden çalýþmalarýn bitirilmesi için yönetim kurulu olarak büyük çaba harcýyoruz.” diyor.
“Amaçlarýmýzdan biri de ülkemizdeki baþarýlý sporcularý ikinci veya üçüncü ülkelerde yapýlan yarýþmalara katýlmalarýný saðlamak ve onlarýn ülkemizi en iyi þekilde temsil etmelerini saðlamaktýr.
Yaz ve kýþ aylarýnda sporcularýmýzýn çalýþma yapabilmeleri için ihtiyaç olan açýk ve kapalý alanlarýn yapýlmasý için çalýþma baþlattýk. Bu proje bitince sporcularým her zaman için çalýþma imkânýna sahip olacaklar. Þu an sadece açýk alanda çalýþma yapýlabiliyor. Kapalý alan için projemiz var. Maddi bakýmdan gerekli yeterliliðe ulaþýnca buna da hayat vereceðiz” diyor.
Gelirlerinin ne olduðu sorusunu sorunca þöyle belirtiyor: “Baþbakanlýk Spor Dairesi’nin bize ayýrdýðý yýllýk harçtan gelirimiz oluyor. Bunun dýþýnda sporculardan aylýk veya yýllýk aidatlardan gelir elde ediyoruz. Düzenlenen yarýþmalardan, kurslardan, eðitimlerden de gelir elde ediliyor. Tüm bu gelirleri, tesislerimize yatýrým yapýyoruz. Kýsa zamanda bu tesise kavuþtuk. Ýleri yýllarda daha geniþ, daha büyük tesislere kavuþacaðýmýza inanýyorum.”
Sayýn Çiftçi, tamamen kendi yaðlarý içinde kavrulduklarýný, birçok sorunlarýný kendilerinin çözdüðünü belirtiyor. Basýnýn kendilerine yardýmcý olmaya çalýþtýklarýný ve bu sayede faaliyetlerini ve yarýþmalarý duyurabildiklerini ve kendilerini tanýtmaya baþladýklarýný söylüyor. Bunun yaný sýra sosyal medyayý kullandýklarýný ve burada seslerini duyurmaya çalýþtýklarýný belirtiyor.
Ülkemizde birkaç spor dýþýnda diðer yapýlan sporlara gereken deðerin fazla verilmediðinden yakýnarak Okçuluk sporunun da önemli olduðunu, gençlerin bu iþe baþlamalarýndan sonra vazgeçemediklerini ve bu sporu býrakamadýklarýný anlatýyor. Kýsa zamanda bu sporun ülkemizde sevildiðini, geliþtiðini ve kitle sporu olmaya aday olduðunu söylüyor.
Bu sporun desteklenmesi gerektiðini, okçuluða gereken önemin verilmesini ve hatta yetkililerin gelip yerinde görmeleri gerektiðini söylüyor. “Siyasilerimizin de gelip çalýþmalarý yerinde görmelerini ve burada farklý bir güzelliðin yaþandýðýný, bu nedenle de bu spora önem verilmesi gerektiðini” belirtiyor…
“Amacýmýz spor yapmaktýr. Devlete baðlý bu kurumumuzu, en üst seviyeye nasýl taþýrýz düþüncesini taþýyoruz. Velilerimiz, sporcularýmýz, kulüplerimiz her geçen gün artýyor. Ayný ilgiyi yetkililerden de bekliyoruz. Gelip görsünler. Çok iyi bir geliþme var.
Belli bir sistemi oluþturduk. Bunu geliþtirme azmi içindeyiz. Tek amacýmýz gençler. Onlarý boþluktan kurtarmak, kötü alýþkanlýklardan uzak tutmak ve topluma yararlý bireyler haline getirmek arzusundayýz. Gençlere sahip çýkmak istiyoruz. Çünkü onlar bizim geleceðimiz” diyor.







Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
Beþik Gibi Sallandýk
Olcay Kýraç Ýle Kýbrýs Sorunu
Adanalýyýk Allah’ýn Adamýyýk
Ayhan Menteþ Hoca’mýzýn Ardýndan
öðretmene Verilen Deðer Her Þeye Deðer
Hatay Gezisi
3. Dünya Savaþý mý?
Kktc Çukurovalýlar Derneðini Ziyaret Ettim

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cevahir Caþgir’den "100süz Þiirlerim"
Orhan Pamk'un "Kar" Romaný
Boyacý’ya Büyük Ýlgi
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Nkl Sanat Gecesi Büyük Ýlgi Gördü
Ýlk Yerli Operamýz: Arap Ali Destaný
"Kýrmýzý Pazartesi" Romanýnýn Düþündürdükleri
"Beyaz Gemi" Aytmatov
Erdinç Akgür Ýle Devlet Tiyatrolarý’ný Konuþtuk
Nkl’de Edebiyat Sokaðý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðimde Ýhtilal Var [Þiir]
Hayat Seni Çözemedim [Þiir]
Helallik Ýstiyorum [Þiir]
Yörük Kýzý [Þiir]
Nasihat 2 [Þiir]
Seninle Olayým [Þiir]
Geliyoruz [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Aþk Var mý? [Þiir]
Minik Bir Þaire Rastladým [Þiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doðumluyum. Kuzey Kýbrýs'ta yaþýyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünden mezun oldum. 20 yýl çeþitli okullarda edebiyat öðretmenliði yaptým. Uzun yýllar Yenivolkan ve Güneþ Gazetelerinde köþe yazarlýðý yaptým. Þu an Habearkýbrýslý ve Güncelmersin Gazetelerinde yazýyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Þiir, öykü ve tiyatro oyunlarý yazýyorum. Bu alanlarda çeþitli ödüllerim var. Kendime ait basýlmýþ "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Baþka" isimli iki adet öykü kitabým var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yýl Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Genel Müdürlüðü görevinde bulundum. Halen Baþbakan Yardýmcýlýðý Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlýðý'na baðlý Müþavirim.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.