..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Edebiyat yaþamýn öncüsüdür, onu öykünmez, ona istediði biçimi verir. -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Bilim Kurgu > Tuna M. Yaþar




26 Mart 2019
Dünya Taþýnýyor 9  
Dünyanýn Ve Ýnsanlarýn Kulukse Gezegenine Taþýnmasý

Tuna M. Yaþar


Roman bu ya insan inanýrsa dünya denen yer küre bile taþýnýr. Arþimet'in dediði gibi "Bana bir dayanak noktasý verin. Dünya'yý yerinden oynatayým."


:AABI:

Gönül'ün caný gezmek istiyordu. Çocuðunu da yanýna alacaktý. Fikrini Selami'ye söyledi. Beraberce dýþarýya çýktýlar. Mevlana kültür merkezine gittiler. Ýçeride semah ayinleri baþlayalý bir hayli olmuþtu. Merkezde derviþler her gün semah yapýyordu. Bu kadar sýk semahýn oluþu insanlarýn raðbeti nedeniyleydi. Kültür merkezine ülke dýþýndan gelenler çoðunluktaydý. Merkezin kapý önünde Mevlana'nýn mesnevi kitabý da satýlýyordu. Gelenlere broþür de veriliyordu. Broþürde Mevlana'nýn kýsa öyküsü anlatýlýyordu. Yanýnda bir ay sonra baþlayacak vuslat günü þeb-i aruz töreninin tanýtýmý da vardý.

Selami ve Gönül iki bilet alýp içeriye girdiler. Yerlerine oturduklarýnda ulvi bir ney sesinin ruhlarýna iþleyip onlarý latif bir yolculuða çýkarýyordu. Mevlana'nýn torunlarý iþlerini gayet güzel yapýyordu. Sol el aþaðýda sað el yukarýda normal tempoda dönerek bir nur oluþturuyorlardý. Nura ortak olan seyirciler kalpleri ile bu nuru alýyordu. Bazý cemaatler Mevlana'nýn maneviyatýn çocuðu olduðunu söylüyordu. Galiba çocukluk semah ayininde isteklice Mevlana'nýn dönmesinden ileri geliyordu. Semboller anlamlýydý. Dönmek nuru eðiriyordu. Ses ve müzik kalbe hitap etmese de dikkat yoðunluðu saðlýyordu. Üstelik semahýn Mevlevi derviþlerince her gün yapýlmasý onlarý transa sokuyor kozmik yalnýzlýklarý ortadan kalkýyordu.

Semah bir süre sonra durdu. Sahneyi seyircilerin alkýþlarý eþliðinde boþalttýklarýnda bir adam geldi. Ney ve teflerin eþliðinde ilahi söylemeye baþladý. Yunus Emre'nin 'sordum sarý çiçeðe' isimli divanýný söylüyordu. Ýlahi söyleyen birkaç eser daha seslendirdikten sonra sahneden çekildi.

Çumra devletinin uzay araþtýrma merkezi Aselsan merkezinde olaðanüstü geliþmeler yaþanýyordu. Nestarlýlarýn ilgi duyduðu paralisa madeninden dünyayý, güneþ yörüngesinden alýp istenilen bir yýldýz sistemine taþýmak için gerekli manyetik bir güç elde edilebiliyordu.

Olay televizyon haberlerine, radyolara, gazetelere yansýdý. Kulukse çapýnda kýsa sürede duyuldu. Paralisa madenindeki atomlar hiçbir zaman birbirinden ayrýlmýyordu. Yalnýz birbirlerinden uzaklaþtýrýlabiliyordu. Bu da büyük bir manyetik alanýn oluþmasýna neden oluyordu. Manyetizma mühendisleri ise bu çekimi kolayca kullanabileceklerini gördüler. Bunun için kuluksenin bilim adamlarý toplandý. Dünyayý taþýyabilecek beþ adet uzay gemisi inþasýna karar verildi. Ýnþa için devletler tüm desteðini verdi.

Selami de bu projedeydi. Uzay gemisi inþasý kýsa sürede baþladý. Malzemeler kuluksenin yeryüzünde üretiliyor uzay kayýklarýyla gezegenin yörüngesine taþýnýyordu. Selami uzay gemilerinin elektronik ve biyolojik aksanlarýnda görevliydi. Ayný görevde çalýþan yetmiþ kiþi daha vardý. Diðer mühendisler ise uzay gemilerinin parçalarýný test ediyordu. Onayý alan parçalar yörüngeye sevk ediliyordu.

Ýnþa kýsa sürede bitti. Ýþlenmiþ paralisa madenleri uzay gemilerinin haznesine yerleþtirildi. Bir sorun vardý. Bu taþýma esnasýnda dünyanýn atmosferi deðiþecekti. Atmosferi onarmak ise biraz çaba gerektirecekti. Hesaplamalara göre dünya gezegeni kuluksenin korab yýldýzýna uzun bir sürede taþýnabilirdi. Bilim adamlarý ve devlet baþkanlarý bu sorun için bir araya geldi. Dünyanýn yolculuðunun kýsa olmasý için çareler aramaya baþladýlar. Toplantýda Artur Penzias Konuþtu.

"Dünyayý taþýyacak manyetik alaný uzay gemilerimiz kolayca oluþturabilir. Taþýmanýn hýzlý olmasý için dünyaya, verilmesi gereken manyetik alaný yeryüzüne yayacak olan stonage duvarlarýnýn olmasý lazým. Biz bu teknolojiye vakýf deðiliz. Ama bu manyetik duvarlarýn iþlemesini saðlayan bilgiye nestarlýlar sahip. Onlarýn bilgisine baþvurmalýyýz."

Çumra devletinin baþkaný araya girdi. "Biz onlarý ikna edebiliriz. Ama bizden buna karþýlýk istekleri olabilir. Onlarla konuþup anlaþma þartlarýný dinleyeceðiz. Aramýzda nestarlýlarýn siyasi elçisi de var. Þimdi sözü ona veriyorum. Siyasi yetkili konuþmaya baþladý.

"Kulukse bizim için deðerli bir gezegen. Burada bol miktarda paralisa madeni mevcut. Liderimizin tek bir isteði var. Þu an nestar gezegeninde vereceðiniz yanýtý bekliyor. Bizim isteðimiz dünya, yeni yörüngesine baþarýlý bir þekilde taþýnýrsa, dünyada bize ait yeni bir ülkenin kurulmasý."

Kulukse baþkanlarý buna karþý çýktý. Söz konusu aralarýnda hem sayýca fazla iri siyah gözlü yaratýklarýn yaþamasýydý. Çumra devletinin baþkaný "Bu kararý biz baþkanlar tek baþýmýza alamayýz. Zannedersem siz baþkanlarda ayný fikirdesiniz. Bu sorun ancak halk oylamasý bir referandum ile giderilebilir."

Araya Fransýzlarýn baþkaný girdi. "Türk dostumuz doðru söylüyor. Bizler bu sorunu bir bakanlar kurulu ile de halledebiliriz. Ama yabancý bir ýrkýn insanlarla sayýca fazla bir þekilde yaþamasý kritik bir sorun arz ediyor."

Bu sefer Almanlarýn baþkaný konuþmaya baþladý. "Bende ayný fikirdeyim. Biz kulukse gezegenini kendimiz keþfettik. Burayý kendimiz inþa ettik ve insanlarýmýzý buraya getirdik. Fornox birliði bizi aralarýna aldý. Her þey görüþ alýþ veriþi ile olur. Biz almanlar referandumu destekliyoruz. Çünkü bir birliðe kabul edilmemizin karþýlýðýný nestarlýlara göstermek istiyoruz."

Sözü Amerikalý baþkan aldý. "Ben anlaþmaya karþýyým. Þu farla biz, gezegenimiz kulukseye nestarlýlarý kabul ettik. Gelip yerleþtiler. Sorun nestarlýlarýn devlet kurmasý. Biz madenlerimizi kullandýrýyorsak ticari bir amaç içindir. Dünyanýn taþýnmasý ise teknolojik bir durum. Þuna eminim ki nestarlýlardan alacaðýmýz teknolojiyi biz insanlar da yapabiliriz. Bu durumda hepimiz el ele verirsek gerekli olan teknolojiyi milyonlarca olan bilim adamlarýmýz icat edebilir." Toplantýya katýlan baþkanlarýn hepsi buna kabul oyu verdi. Kýsa bir süre sonra kulukse bilim adamlarý manyetik duvarlarý icat etmek için seferber edildi.

Netarlýlar ürettikleri paralisa madeninin insanlarca kullanýlýp dünyanýn taþýnmasýnda aracý edilmesine sýcak bakmýyorlardý. Ýþin içinde hem insanlarýn bir baþarýsý olacaktý hem de dünyada yeni bir koloni kurulmasýna izin verilmiyordu. Her þeyi askýya alýp insanalara bir daha paralisa madeni vermeyebilirlerdi.

Nestarlýlar kulukse gezegeninde insanlara bildirmediði gizliden gizliye, araþtýrma yapýp bulduklarý hekat p3, botal r2, manis n4 madenlerinden gayet memnundular. Hekat p3 madeni yýldýzlar arasý seyahate olanak saðlayan bir maddeydi. Botal r2 madeni ise doðada kaybolmayan sesin yeniden elde edilmesini saðlayan bir maddeydi. Manis n4 ise ölen ve kemikleri kalan birinin dirilip vücut bulmasýna yarýyordu.

Nestarlýlarýn gizli araþtýrmasý bir bilgisayar hackeri tarafýndan öðrenildi ve haber yayýldý. Kulukse yönetimi bunun için yeniden bir araya geldi. Amerikalý baþkan söz aldý.

"Nestarlýlarýn bizler için oynadýðý oyun hepimizce malum. Bunlar biz insanlarýn dostu deðildir. Teklifim nestarlýlarýn gezegenden kovulmasý. Eðer bu iþin sonucunda yeni bir savaþ çýkarsa gücümüze fornox birliðini çaðýrmamýz gerekiyor. Bu gezegen fornox birliði kararýnca biz insanlara aittir. Þimdiden savaþ durumuna geçmeliyiz."

Gezegen yöneticileri oy birliði ile savaþ kararýna evet dedi. Karar bir ulak ile gezegendeki nestarlýlara bildirildi. Nestarlýlar karara uydu. Kulukseyi on gün içinde boþalttýlar.

Nestarlýlar kendi aralarýnda bir toplantý yaptý. Nestarlý komutan "Savaþmak için bundan daha kötü bir þey olamaz. Yeterince maden çýkardýk. Bu madenler bize yüz yýl yeter. Diyeceðim o ki ben savaþtan yana deðilim."

Siyasi bir yetkili araya girdi. "Ýnsanlarýn antlaþmalara ne kadar sadýk olduklarý ortada. Hemen cayýyorlar. Onlarý kendi hallerine býrakmak en iyisi. Uygarlýðýmýz ihtiyaçlarýmýz olan madenleri baþka gezegenlerde bulacak kadar büyük."

Gezegenden nestarlýlarýn tahliyesi bitmiþti. Büyük filolarla uzayda ilerlemeye baþladýlar. Iþýnlama geçidine geldiklerinde bir sürpriz ile karþýlaþtýlar. Fornox birliðinden bir grup uzay gemisi nestarlýlara ateþ açtý. Nestarlýlar kýsa sürede ortadan kaldýrýldý. Parçalanmýþ gemiler boþ uzaya daðýldý.

Fornox birliði mevzilerini terk etmedi. Geçitten çýkacak olan nestarlýlarý yok etmek için beklemeye geçtiler. Kuluksenin çaðrýsýna kulak veren fornox birliði nestar yýldýzý yaþayanlarýna saldýrma amacý gütmüyordu. Amaçlarý insanlarý korumaktý. Kýs abir süre sonra geçitte bekleyen fornox birliði savaþ gemileri arttý. Çünkü nestarlýlarý yok etmiþlerdi ve geride kalan nestarlýlar bunun önünü almak isteyebilirlerdi.

Kulukseden gelen bazý medya yayýncýlarý savaþý naklen vermiþti. Onlarda küçük uzay araçlarýnda beklemeye koyuldu. Ýnsanlar televizyonlarý karþýsýnda yeni savaþýn baþlamasýný merakla izliyordu. Herkes heyecan içindeydi. Gözlemci bir televizyon kanalý fornox birliði gemilerinin birine girmek için izin aldý. Bunu duyan diðer televizyon kanallarý da ilk gidenin ardýndan savaþ gemisine doðru araçlarý ile ilerledi.

Büyük bir giriþten gemiden çýkan ýþýklarýn yoðunluðunda içeri girdiler. Onlarý bir savaþçý karþýladý. Ýri gözleri ve uzun kollarý vardý. Televizyonculara Türkçe hitap etti.

"Aramýzda sizleri görmekten memnunuz. Savaþ için sizlere gerekli bilgileri komutanýmýz verecek. Sorularýnýzý da o cevaplayacak."

Televizyoncularý peþine takarak komutanýn odasýna getirdi. Komutan konuþmaya baþladý. "Siz insanlarýn meraký öðrenmenin bir yoludur. Bu sorarak, konuþarak ve dinleyerek olur. Sizlerin savaþ alanýnda tehlikeli bir þekilde beklemesi bizleri endiþelendiriyor. Ama vazifenizin sorumluluðunu herkesten çok siz bilirsiniz. Nestarlýlara gelince onlarý toplu halde gezegenlerinde de yok edebiliriz. Ama fornox birliði yasalarý buna müsait deðil. Anayasamýzýn üç yüz seksen yedinci maddesi her uzaylý ýrkýnýn korunmasý gerektiðini söyler. Bizlerin yaptýðý bu saldýrý ise ýþýn geçidinden artýk geçilemeyeceði anlamýný taþýr."

Hrs televizyonu muhabiri söz aldý. "Fornox birliði kuruluþ amacýný açýklar mýsýnýz. Ne zaman kuruldu?"

Komutan "Birliðimiz sizin dünya tarihi ile bin yüz on iki de kuruldu. Fornox birliðinin kuruluþ amacý uzayda, hiç bir canlýya yalnýz olmadýðýný hissettirmek ve onlara yardým etmek."

Bu sefer Tls isimli televizyon kanalý sordu. "Efendim sizler gibi insanlarda biir gün ölümsüzlüðe ulaþacak mý?"

Komutan "Ölümsüzlük insana çok yakýndýr. Ama ölümsüzlük yolunu insanlar kullanmýyorlar. Eðer insanoðlu kutsal ýþýða gerekli önemi verirse ölümsüzlüðe o zaman ulaþýr. Bizdeki ölümsüzlüðü m siz insanlara aktaramayýz. Bunun teknoloji ile ilgisi yok. Kutsal ýþýða sabreden insan bunu kazanmýþ demektir. Aranýzda çok yaþamýþ insanlar var. Bunlardan Hint topluluðu yoga yapmayý biliyor. Çiçekten kutsal ýþýk içtiðini düþünüyorlar. Siz de onlar gibi yoganýzý insan, çiçek veya tanrýya yaparsanýz uzun yaþamýnýzda yalnýz kalmazsýnýz. Rabýtanýn esrarýnýn büyüklüðüne inanýn. Bu size yeter."

Yahudi televizyon kanalý sion muhabiri sordu. "Sizler ne zamana kadar bekleyeceksiniz. Nestarlýlar gelirse yine onlarý yok edecek misiniz?"

Komutan "Sizleri nestarlýlardan korumaya kararlýyýz. Eðer düþman gemileri buraya tekrar gelirse bu savaþýn devam edeceði anlamýna gelir. Nestarlýlarýn büyük filolarla gelmesi demektir. Bizlerde tedbirimizi almýþ durumdayýz. Yola çýkan takviye birliklerimiz var. Onlar gelmeden düþman saldýrýya geçerse tek yapacaðýmýz þey gezegenlerini yok etmektir. Bunun için gerekli teknolojimiz var. Yok ediþ sýrasýnda nestarlý yerlileri de düþündük. Onlar masum kavimler. Biz onlardan iki yüz erkek iki yüz diþi olarak gezegenden alacaðýz. Geri kalanlarý düþünmeden gezegenle birlikte yok edeceðiz."

Sion muhabiri yeniden sordu. "Bu nestar ünlüleri nereden geldi. Uzayda böyle ünlülük özentisi taþýmak neyin nesidir?"

Komutan "Uzayýn birçok yerinde menfaatlerini birleþtirip koloni kuranlar var. Bu tabiat kanunu gibi bir þey. Biz fornox birliði de böyleyiz. Ortak amaçlar için siz dünyalýlar bile kulukse gezegeninde bir araya geldiniz. Ýleride belki siz insanlarda acýmasýz davranabilirsiniz. Siz insanlarýn tarihi savaþlarla dolu. Nestarlýlardan kalýr yanýnýz yok. Hatta tarihinizde onlarý geçmiþ durumdasýnýz.

Hiçbir þey ortak amaçlar için bir araya gelip faaliyet yürütmek kadar güzel deðildir. Hele bu amaçlar için savaþmak tarihi ilmek ilmek ruhlara dikmektir. Ruhun bundan hoþlanmasý gayet doðal. Kendi parçalanýyor karþý tarafta parçalansýn istiyor. Parçalanmak doðanýn yýpratýcýlýðý, ölüm, duygusal sýkýntýlar, kaygýlar iledir. Böyle bir doðada hiçbir canlý olumlu düþünemez. Bir yerden mutlaka fire verir. Hele sonsuz uzaya çýkanlar daha özgürdür ve saldýrganlýðý daha fazladýr."

Bu sefer Türklerden bir muhabir "Efendim sizler bilgili kiþilersiniz. Kýyametin kopmasý yan mý Koparsa kimler ölecek kimler kalacak?"

Komutan "Sizlerin kutsal kitabý Ýncil, Kuran ve Tevrat'ta kýyamette tüm uzayýn yok olacaðý yazýlýdýr. Bu doðru ama dünyanýzýn durumu gibi nice kýyametler var. Biz fornox birliði sizlere teknolojik desteði vermeseydik kýyametiniz ile hepiniz ölmüþ olurdunuz. Nesli tükenen insanlara uyguladýðýmýz prosedür, kutsal kitaplarýnýzda yazýldýðý gibi önce, sorgu sual sonra cennet cehennem sahalarý gelecekti. Bizlerin dünyadakileri bir diriliþ ile soran p2 gezegenine naklimizin sebebi ise prosedürde dünyada hiçbir çalýnýn kalmamasýydý. Yasalarýmýzda bu böyledir. Yasalarýmýz kutsal kitaplara göre kurulmuþtur."

Fornox birliði komutaný soru gelmeyince muhabirleri yemek yemeye davet etti. Baþka bir odaya geçtiler. Hazýr yemeklerin olduðu masaya oturdular. Aralarýnda komutanýn dýþýnda birkaç fornox askeri de vardý.

Yemekler insanlarýn yediði yemeklerdi. Az sonra içerisi mis kokularla doldurdu. Komutan açýklama getirdi. Kokunun askerlerin ve kendisinin üzerinden geldiðini söyledi. Yedikleri yiyecekler ter vasýtasý ile miske dönüþtüðünü açýkladý.

Selami odasýnda tüm konuþulanlarý izlemiþti. Muhabirlerin ve fornox komutanýn yemek menülerine iþtahý kabardý. Ayný þeyleri yemek istedi. Gönül'e kuru fasulye ve pirinç pilavý piþirmesini söyledi. Kýsa sürede yemeði hazýrlandý. Ýþe geç kalmamak için acelece yedi.

Bu gün son iþ günüydü. Dünyayý taþýyacak olan uzay gemisinin son kontrolleri yapýlacaktý. Hemen hazýrlandý. Gönül'e veda edip evden çýktý.

Kulukse yöneticileri dünyaya manyetik duvarlarý inþasý için bilim adamlarýnýn yetersiz kalacaðýný biliyordu. Bunun için fornox birliði merkezi olan pata gezegenine baþ vurdular. Onlardan bir grup bilim adamý kulukseye geldi. Bir toplantý düzenlediler. Toplantýya Selami de çaðrýldý.

Fornox birliði heyetinin sekreteri "Sizlere yardým etmek bizim için sevindirici bir þey. Þimdiye kadar hiçbir gezegeni yerinden baþka bir yere taþýmadýk. Bunun için böyle bir teknolojiye sahip deðiliz. Ama manyetizma konusunda herkesten üstünüz. Siz dünyalýlarýn bulduðu yeryüzüne manyetik duvarlar dikme tekniði hesaplarýmýza göre iþe yarar bir durumda. Ama manyetik bir alan oluþturduðunuzda güneþin yörüngesinden dev uzay gemileri ile çýkmanýz için harcayacaðýnýz enerji devasa boyutlarda. Bu siz gemidekilere büyük zararlar verebilir. Onun için sizi manyetik darbelerden koruyacak 'mati' isimli bir teknolojiyi önereceðim. Mati teknolojisi kýsaca manyetik darbeler sonucu vücudunuzdaki sývýlarý atomlarýna ayrýþmasýný engelleyecek giyilebilir bir teknolojidir. Giysiler vücudunuzun manyetizmasýný normal seviyede tutacak."

Sözü kulukseli bir bilim adamý aldý. "Bizler dünyayý taþýmaya kendimizi muktedir gördüysek onu korab yýldýzýna da taþýyabiliriz. Bunun için siz fornox bilim adamlarýna güveniyoruz."

Fornox bilim adamlarý dünyanýn ýþýnlanmasý için dev geçitlerin inþasýnýn gerekli olduðunu açýkladýlar. Bunun için paralisa madenlerinin iþlenmesini kendi üzerlerine aldýlar.

Selami sevinç içindeydi. Þu an yörüngede beþ uzay gemisi vardý. Dünyayý taþýyacak olan gemilerde uzman olarak çalýþmýþ ve hatýrý sayýlýr miktarda para kazanmýþtý. Þimdi ise dünya gezegenini ýþýnlayacak olan geçit inþasý baþlamýþtý. Devasa geçit dört parçadan oluþuyordu. Paralisa madenleri geçide enerji verecekti. Oluþturulacak manyetik alan için geçidin dört parçasý birbirinden ayrýlacak ve mekanizmaya enerji verilince dünyanýn üç katý büyüklüðünde geçit hazýr duruma gelecekti.

Selami yeni görevi için hazýrlandý. Gönül'e veda etti. Dünyayý taþýyacak olan gemiler Çumra devletinde hezarfen uzay merkezinde inþa edilmiþti. Devasa ýþýnlama geçidi de burada inþa edilecekti. Kuluksedeki tüm ülkeler bu merkeze para yaðdýrýyordu. Selami durakta servis aracýný beklerken yanýna siyah renkli bir araç yaklaþtý. Ýçinden iki kiþi indi. Selami'yi kollarýndan tutup araca bindirdiler.

Gerisi karanlýktý. Selami nereye gittiðini bilmiyordu. Siyah camlardan dýþarýsý görünmüyordu. Yarým saat sonra araba durdu. Dýþarýya çýktýlar. Ormanlarýn içinde düz bir alanda duran hava aracýna bindiler. Havalandýlar. Selami ne yöne doðru gittiðine dair tahmin yürütüyordu. Þimdiye kadar konuþmayan siyah giymiþ adamlardan biri konuþtu.

"Ben bu organizasyonu düzenleyen ekibin baþýyým. Seni kaçýrmamýzýn nedeni dünyayý taþýma projeniz. Senin kutsal ýþýk uzamaný olduðunu biliyoruz. Ekibinizden senin gibi uzman birinin ortadan kaybolmasý bizim iþimize geldi. Biz bermuda devleti için çalýþan CIA Amerikan ajanlarýyýz. Seni bermuda devletine götürüyoruz. Seni dünya taþýma projesi sekteye uðrayana kadar gizli bir yerde saklayacaðýz. Eðer dediklerimize uyar ve kutsal ýþýk ile ilgili esrarlarý bize anlatmazsan bu sefer seni hiç býrakmayacaðýz. Seni býrakmayacaðýmýzýn delili anlattýklarýnda olacak. Eðer mantýða uygun þeyler anlatýrsan serbest kalacaksýn."

Selami konuþmaya baþladý. "Böyle önemli bir görev üslenmiþken beni kaçýrmanýz Türk istihbaratý MÝT'in gözlerinden kaçmayacak. Size tek bir soru soracaðým. Dünyanýn taþýnmasýna neden karþýsýnýz?"

Kimseden cevap gelmedi. Selami "Ben anlatayým. Siz nestarlýlardan teknoloji almaya devam ediyorsunuz. Bunun karþýlýðýnda nestarlýlarýn isteði olan projenin sekteye uðramasýdýr. Aklýnýza hiç mi ihanetinizin açýða çýkacaðý gelmiyor. Oysa siz projenin ana destekçi devletisiniz.

Ajanlar cevap vermedi. Selami ve beraberindekiler bir saat daha havada uçtu. Bermuda semalarýna geldiklerinde hava aracý alçaldý. Yere kondu. Onlarý eli silahlý askerler karþýladý.

Ekibin baþý "Seni askeri bir bölgeye getirdik. Burasý yetmiþ birinci bölge. Týpký dünyadaki elli birinci bölge gibi iþlev görüyor. Ülkemizde elli birinci bölge yok. Burada Amerikalýlarýn çýkarlarýna gizli iþler yürütüyoruz. Onlardan biri sen de bu amaca hizmet edeceksin."

Selami'yi büyük bir binanýn içine götürdüler. Koridorlardan geçirip bir odanýn koydular. Her yer güvenlik güçlerince korunuyordu. Selami'nin odasý demir parmaklý koridorun içindeydi. Ýzinsiz dýþarý çýkamazdý. Odasýnda bir yatak, televizyon, buzdolabý, banyo ve tuvalet vardý. Ekibin baþý son kez konuþtu.

"Seni kaçýrmamýzýn asýl amacý kutsal ýþýk ile ilgili bütün bildiklerini bize anlatman. Artýk gitmek zorundayým."

Selami'yi odasýnda tek baþýna býraktýlar. Ýçi rahattý. Dünyanýn geçeceði geçidi kendisi olmadan da yapabilirlerdi. Bunun için gerekli bilgileri arkadaþý Paþa'ya öðretmiþti. Paþa kýsa sürede dikkatleri üzerine çekerdi. Televizyonu açtý. Haberlere baktý. Nestarlýlarýn canlý yayýn haberini veren bir kanalý açtý. Uzay gemileri hala teyakkuz halindeydi. Fornox birliði tetikteydi.

Selami iþine gitmeyince onu aradýlar. Kaçýrýldýðý kýsa sürede öðrenildi. Þehirdeki mobese kameralarý ayrýntýlarý bir bir ortaya çýkardý. Selami'nin yerine artýk Paþa geçecekti. Paþa'nýn kutsal ýþýk uzmanlýðý kendisinin baþvurmasý ile bilim kurulunca onaylandý. Yörüngede devam eden dört parça geçit kapýsýnýn inþaatý kýsa sürede bitti. Parçalar denendi. Ýçinde robot olan bir aracý geçide saldýlar. Diðer taraftan sorunsuzca çýktý. Robot karþý tarafta dünyayý gördü.

Her þey yolunda gidiyordu. Kulukse insaný bu heyecan yaratan olayý televizyonlarýnda canlý olarak izliyordu. Ýnsanlarýn son teknoloji uydularý güneþ sisteminden de yayýn yapacaktý. Kafile yola çýktý. Malzemeler ýþýnlama geçidine girdi. Devasa dört gemi ve devasa dört parça geçit ve dünyada manyetiði artýrmak için kullanýlacak on beþ adet devasa manyetik duvarlar aniden gözden kayboldu.

Televizyon kanallarý canlý olarak hep bu haberi verdi. Muhabirler artarda açýklamalar yapýyordu. Dünyanýn geçitten nasýl geçeceði tartýþýlýyordu. Dünya insaný ilk kez Apollo ile aya ayak basmýþtý. Þimdi insanlar kurtulan gezegenlerine ayak basacaktý. Çünkü dünyaya güneþ ýsýsýndan korunma umudu doðmuþtu.

Selami kapalý odasýnda canlý yayýný heyecanla izliyordu. Uzay gemilerinin ve diðer kargolarýn ýþýn geçidinden giriþine gözünü kýrpmadan izledi. Gemilerin diðer taraftan çýkýþý kýsa sürdü. Yaklaþýk yirmi saniye.

Muhabirler ardý ardýna açýklamalar yapýyordu. Uzay gemlerinin çýktýðý yerde sayýlamayacak çoðunlukta televizyon kanallarýnýn küçük uzay kayýklarý vardý. Uzay gemileri durmadý. Dünyaya doðru bir aylýk mesafeyi aþmak için harekete geçti. Peþlerinden televizyon kanallarý.

Yahudi sion televizyonundan muhabir "Geleceðimiz aydýnlýklar içinde. Ýnsanýn kudretini görmeyen kalmasýn. Artýk firavunlar gibi bizlerde yýldýzlardan geldik diyebiliriz. Biz Yahudiler diðer milletler gibi dünyada bir ülke kuracaðýz. Kutsal kitabýmýzda bize vaat edilen topraklara yerleþeceðiz.

Kimileri dünyanýn eskimiþ olduðunu vaat edilen topraklardan daha güzel yerler olduðunu ve bizlerin ideallerimizden vazgeçmemizi söylüyorlar. Bize diðer milletlerin var olduðu bir gezegende yani dünyada topraklar vaat edildi. Ýlk vatanýmýz dünyadýr. Ve þimdi o dünyayý korab yýldýzýna getiriyoruz. Dünyanýn tamamý bizim olana kadar çabalayacaðýz. Bu diðer milletleri terk etmemize neden olsa bile bunun peþini býrakmayacaðýz. Ve þimdi dünyayý taþýyacak olan uzay gemilerindeki muhabirimize baðlanýyoruz."

Devreye uzay gemilerini içinden takip eden muhabir girdi. "Þu andaki hýzýmýz saniyede elli bin kilometre. Güneþ sistemine bu hýzla bir ayda varacaðýz. Ulusumuzun medarý iftiharý Einstein 'Bana uzayda dayanabilecek bir yer gösterin dünyayý bile taþýrým' demiþti. Ve bu söz bir ay sonra gerçek oluyor."

Selami sion kanalýndan Türklerin kanalý Ergenekon'a geçti. Televizyonun sesini hafifçe açtý. Canlý yayýnda bu kanal dünya yörüngesinden yayýn yapýyordu. Yörüngede uzay gemilerini bekleyenlerdendi. Muhabir konuþuyordu.

"Biz Türkler Ergenekon daðýnda hapistik. Demirleri eriterek daðdan birr tünel açtýk. Ergenekon hapisliðinden kurtulduk. Türk milletinin körüðü ile uzayda devasa bir geçit inþa ettik. Bir ay sonra dünyayý taþýdýðýmýz an Bozkurt'umuz korab yýldýzýnda uluyacak. Sesimiz tüm yýldýzlara ulaþacak."

Muhabirin sözlerinde haklýlýk vardý. Iþýnlama geçidinin yüzde elli projesi Türk mühendislerince yapýlmýþtý. Bu mühendislerden biride Selami'ydi. O þu an kapalý olduðu yerden kaçmak için hazýrlýklar yapýyordu.

O kimsenin bilmediði, keramet unsuru olan kutsal ýþýðýn yardýmý ile kaçacaktý. Gözünü kapattý. Baþýný kalbine eðdi. Çumra'daki evini düþündü. Evinden kalbine görünmez ve gizli manevi bir hat çekildiðini düþündü. Evinden kalbine kýzýl kýrmýzý renkte kutsal ýþýðýn aktýðýný düþündü.

Selami'nin odasý kamera ile izleniyordu. Görevli az sonra Selami'nin ortadan kaybolduðunu görünce alarm düðmesine bastý. Gözetleme odasýna iki ajan geldi. Kameranýn kaydettiði videoyu izlediler.

Ajanlardan biri "Biz Selami'nin üzerini iyice aradýk. Üzerinde cep telefonundan baþka bir þey bulamadýk. Nasýl olur birden ortadan kaybolur."

Diðer ajan "Ýþte biz bu sýrrý öðrenmek için onu kaçýrdýk. Adamýmýzýn bildiði teknolojisiz ýþýnlama metodu. Bizlerin yüzyýllardýr üzerinde çalýþtýðý bir konu. Kim bilir Çumra devletinde bunun gibi nice kiþiler var."

Selami'nin mekan atlamasý sorunsuz bir þekilde gerçekleþmiþti. Gönül sesler iþitmiþti. Yerinden tam kalkmýþtý ki Selami'yi gördü.

Gönül "Dünden beri seni arayan sormayan kalmadý. Senin kaçýrýldýðýný duyduk."

Selami "Beni kaçýrdýlar ama benim onlardan kaçmam daha büyük bir soruna yol açtý. Þimdi tüm Bermudalý CIA ajanlarý peþimdedir. Kameralý bir ortamda teknolojiyi kullanmadan evime ýþýnlandým. Beni gördüler. Onlardan gizlenmek için MÝT teþkilatýndan yardým isteyeceðim. Eminim istihbaratýmýz bize güvenli bir yer bulacaktýr."

Selami vakit geçirmeden Türk istihbaratýný aradý. Onlarda biliyordu kaçýrýldýðýný. Takip halindeydiler. CIA'nýn elinden kurtulduðunu söyledi. Kalacak yeni bir yer için yardým istedi. Bir saat içinde evlerinin önüne siyah bir jip geldi. Ýçinden iki kiþi çýktý. Gönül biraz tedirgin oldu. Acaba Selami'yi kaçýranlar yeniden mi gelmiþti.

Türk ajanlar apartmana girdi. Merdivenlerden yukarý çýktýlar. Selami ayak seslerini duyuyordu. Ajanlar kapý önüne geldiðinde biri,

"Biz MÝT'ten geliyoruz. Senin güvenliðin devletimizce garantilenmiþ durumda. Seni hep takip ediyorduk. Seni korumalýydýk. Seni kaçýrdýklarýnda hatamýzý anladýk. Þimdi sizi ormanlýk bir alanda gizli üssümüze götüreceðiz. Orada dayalý döþeli bir eviniz olacak. Þehirle irtibatýnýzda size hep iki kiþi eþlik edecek. Artýk robot fabrikasýnda çalýþmanýza gerek kalmadý. Siz artýk istihbaratýmýzýn para normal araþtýrma bürosunda çalýþacaksýnýz. Maaþýnýzý biz elden vereceðiz."

Selami yanýna giysilerini aldý. Çocuðunu da alýp Gönül'le dýþarý çýktýlar. Jipe bindiler. Ýçeride bir sessizli vardý. Bu sessizlik Gönül'e huzur verdi.

Bir aylýk süre heyecan içinde geçti. Bu zaman zarfýnda televizyon muhabirleri yetkililerle defalarca buluþtu. Basýn toplantýlarý yapýldý.

Kafilenin yetkilisi uzay gemilerinin amiri "Bu geliþme bizim için küçük bir adým. Ama insanlýk için büyük bir adýmdýr." Diyordu.

Dünya korab yýldýzýna taþýnacaktý. Sorun burada baþlýyordu. Taþýnma sonrasý dünya yörüngeye oturtulduktan sonra neler olacaktý. Dünyada ki toprak paylaþýmý nasýl olacaktý. Amir bu soruna kulukse birliðinin çare bulacaðýný, dünyadaki ülke sýnýrlarýnýn belki deðiþikliðe uðrayabileceðini söylüyordu.

Büyük an yaklaþmýþtý. Devasa manyetik duvarlar yeryüzüne indirildi. Sonra iþlenmiþ paralisa madenleri ile çalýþan ýþýnlama geçidi kuruldu. Çalýþtýrýldý. Dört parça dünyanýn içinden geçebileceði þekilde birbirinden uzaklaþtýrýldý. Geçit yüksek enerjinin etkisi ile önce kýzýl renge büründü. Sonra alev mavisi renge dönüþtü. Bu arada dev uzay gemileri dünyanýn dört köþesine çekildi.

Uzay gemilerinin amiri komut verdi. Önce yeryüzündeki manyetik duvarlar çalýþtý. O an yeryüzünde depremler oluþmaya baþladý. Uzay gemilerimdeki sismik algýlayýcýlar depremlerin on beþ þiddetinde olduðunu tespit etti. Denizler, okyanuslar dalgalanmýþ dünyadaki tüm kara parçalarýný yutmuþtu. Atmosfer ise olaðanüstü deðiþiklikler ile devasa fýrtýnalar çýkarmýþtý. Dünyanýn atmosfer tabakalarýnda sorun yoktu. Yedi katman yapýsýný hala koruyordu.

Amir ikinci bir emir verdi. Uzay gemileri yeryüzünü yavaþ yavaþ yörüngesinden çýkarýyordu. Dünya güneþ yörüngesinden yedi derecelik sapmayla hareket ediyordu. Bir saatin sonunda uzay gemilerindeki göstergeler dünyanýn asýl yörüngesinden tamamen çýktýðýný gösterdi. Dünya ýþýnlama geçidine doðru yol aldý.

Televizyon muhabirleri arasýnda heyecanlar hat safhadaydý. Onlar dünyanýn hareketini dijital göstergelerle heyecan içinde seyircilerine aktarýyordu. Sürekli göstergeler üzerinden haber yaptýlar. Kah güneþten þu kadar uzaklaþtý, kah dünyanýn hýzý þöyle, kah uzay gemilerinin ve manyetik duvarlarýn harcadýðý enerji þu kadar. Muhabirler yorum yapmýyordu. Sadece bilimsel verilerle naklen yayýn yapýyordu.

Dünya yalnýz baþýnaydý. Uydusu ay geride kalmýþtý. Ay þimdi dünyanýn uyduluðundan çýkmýþ artýk güneþin yörüngesinde bir gezegen payesi edinmiþti. Dünya için ay takvimi olmayacaktý. Ay ile olan mistik inanýþlar olmayacaktý.

Dünyanýn ýsýsý güneþten uzaklaþtýktan kýsa süre sonra hýzla düþmüþtü. Dev okyanuslar denizler buz tuttu. Denizlerin içinde yaþayan balýklar dondu. Hayat emaresi gösteren sadece aðaçlardý. Onlarýn içindeki çam aðaçlarýydý. Yeþil yapraklarý hiçbir zaman donmadý. Dýþarýsý soðuktu ama soðuk çam aðaçlarýnýn köküne ulaþamýyordu. Yeryüzünde hayatýný sürdürebilen birkaç canlý türü kaldý. Biri foklar, ayýlar ve kurtlar.

Iþýnlama geçidine yaklaþmak üzereydiler. Uzay gemileri taþýdýklarý dünya ile hýzýný düþürdüler. Iþýnlama geçidinden dünyanýn geçiþ anýný tüm televizyon kanallarý geride durarak görüntülediler. Ardýndan kendileri de ýþýnlama geçidine girdiler. Yirmi saniye sonra samanyolu galaksisinden fornox galaksisine ulaþtýlar.

Artýk geriye dünyanýn kulukse gezegeni yörüngesine yerleþtirilmesi kalýyordu. Dünyanýn uydu olmasý bir sakýnca teþkil etmiyordu. Kuluksedeki tüm insanlar dünyayý görmeye baþladý. Rasathaneler insanlarla dolmaya baþladý. Bu tarihi aný görebilmek için insanlar sýraya geçmiþti. Çýplak gözle seyredenler daha rahattý.

Dünya bir hafta sonra kuluksenin yörüngesine oturtuldu. Bu tarihi an için kulukse yöneticileri bir araya gelip basýn toplantýsý yaptýlar. Çumra devletinin yöneticisi Ýlhami Soybaþ Konuþmaya baþladý.

"Siz deðerli basýn mensuplarýnýn heyecanlý olduðunu biliyorum. Bende heyecanlýyým. Bilim adamlarýmýzýn söylediðine göre dünya gezegenindeki atmosferin normal hale gelmesi bir ayý bulacak. Bu zaman zarfýnda dualarýmýz hep dünya için olacak. Eðer bir sorun çýkmazsa yýldýzýmýz korab dünyaya hayat verecek. Dünya bizim medeniyetimizin parçasýdýr.

Iþýðýmýzý hep dünyadan aldýk. Nurumuz dünyadandýr. Bizler ýþýða doðru dönen insanlar olarak medeniyetlerimizi geride býrakmayýz. Bizler bu nurlu dünyada yeniden yaþamak için bekleyeceðimiz süre bize baldan tatlý gelir. Bilim adamlarýmýz gezegene yakýnlýktan dolayý daha rahat çalýþacaklar. Biz kulukse yöneticilerin antlaþmasý ile milletlerin dünyadaki sýnýrlarý deðiþmeyecek. Biz Türklerin ülkesi yine Türkiye olacak."

SON

Tuna M. Yaþar




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bilim kurgu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dünya Taþýnýyor 3
Dünya Taþýnýyor 8
Dünya Taþýnýyor 7
Dünya Taþýnýyor 6
Dünya Taþýnýyor 1
Dünya Taþýnýyor 2
Dünya Taþýnýyor 5
Dünya Taþýnýyor 4

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Göbeklitepe 5
Göbeklitepe 4
Göbeklitepe 3
Göbeklitepe 2
Göbeklitepe 1
Çok Eskiden 9
Çok Eskiden 4
Çok Eskiden 8
Çok Eskiden 6
Çok Eskiden 5

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Masa [Þiir]
Reptilian 1 [Öykü]
Reptilian 2 [Öykü]
Reptilian 3 [Öykü]
Reptilian 4 [Öykü]
Reptilian 5 [Öykü]
Savaþ Trafiði 2 [Öykü]
Savaþ Trafiði 1 [Öykü]
Savaþ Trafiði 3 [Öykü]
Aðaçlara Fýsýldayan Adam [Öykü]


Tuna M. Yaþar kimdir?

Voltaire


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tuna M. Yaþar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.