..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Deðiþim dýþýnda hiçbir þey sürekli deðildir. -Heraklitos
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Toplumsal Olaylar > Cemal Zöngür




21 Mart 2019
Her Türlü Din ve Irkçý Katliamýn Temel Kaynaðý  
Ýnsan Doðasýný Aþýp Maddi Siyasi Din ve Mmiliyet Düþükünlüðü Savaþ Katlam Demektir.

Cemal Zöngür


Örgütlü veya örgütsüz bir kiþinin din, ýrk, ideolojik veya maddi çýkar amaçlý katliam vb. olaylarý yapmasý, bireyin bilinçaltýna yerleþtirilen egoist üstünlükçü kültürden kaynaklanýr. Bireyleri yönetip eðiten ve sözde vatana millete hayýrlý evlatlar yetiþtiren devletler olduðuna göre, suçlu devlet yönetimi deðil midir?


:HJE:


Dünyanýn hangi ülkesinde olunursa olunsun, yaþanan olaylar gerçekten baðýmsýz ve objektif þekilde incelenip, halkýn doðru bilgilendirilmesi için iki yol vardýr. Bunlardan birisi, olaylarý araþtýracak kiþilerin, baðýmsýz, bilimsel ve gerçek demokrat kimliðe sahip olmasýdýr. Ýkinci yolsa kariyer, ideolojik, ekonomik, dini, siyasi ve ticari olarak devlete veya bir yerlere baðýmlý olmamaktýr. Demokratik olmayan kurumlara baðýmlý kiþiler, isteseler de doðrularý yazamazlar. Baðýmsýz objektif çalýþmak her zaman mümkün olmadýðýna göre, her olay mecburen düzeni rahatsýz etmeyecek þekilde gerçekler çarpýtýlarak yazýlýr. Bu da olaylarýn temel kayaðýnýn açýða çýkmasýný engellemektir. Ýstisna kiþi ve kurumlarsa, ekonomi ve kariyer peþinde koþmadan bu zorluðu aþmaya çalýþsalar da, herkese ulaþmalarý çoðu zaman mümkün olmuyor.

Herhangi bir kiþi, oluþum ve gücü, direkt ya da dolaylý katliam yapmaya sürükleyen tek yapý devletlerin kendileridir. Devletler sorgulanmadan hiçbir olayýn gerçek yüzü asla anlaþýlamaz. Çünkü devletler topluma din, etnik siyasi ve maddi çýkarlara dayanan fikirlerin babasýdýr. Sýralanan yapýlar, devletlerin siyasal politik emellerinde kullandýklarý en büyük kaynaklardýr. Bunlardan birisi devletin elinden alýnsa asla yaþayamaz. Onun için yaþanan olaylarýn arkasýndan, devlet yönetimleri ve baðlý oluþumlarý sürekli timsah göz yaþý dökerler.

Ýnsanlar her zaman iki gerçeklik üzerine olumsuz olaylarý yaþar. Bunlardan birisi doðal koþullarýn etkilemesiyle hastalýk ve kazalar sonucunda meydana gelenlerdir. Diðeriyse insanlarýn, kurumlarýn ve devletlerin sýnýrsýz maddi varlýklara sahip olmak için ortaya çýkardýklarý din ve etnik üstünlük egoizmidir. Olaylarý önlemenin merkezinde devlet olduðuna göre, devlet yönetimlerinin psikolojik yapýlarý her þeyden önce sorgulanmalý. Gerek kiþiler arasýnda gerekse kurum, devlet ve devletler arasý yaþanan soðuk ya da sýcak çatýþmalar, üstün din, ýrk ve sýnýrsýz maddiyatçýlýk üzerine deðilse, baþka sebepler olduðunu iddia edenler dünyayla paylaþmalýdýrlar.

Ýnsan hayatýna mal olan olaylarý önlemenin bilimsel yolu, sosyoloji baþta olmak üzere psikoloji ve antropoloji biliminin þu temel ilkelerine baðlý hareket edilmelidir. “Tüme varým ve tümden gelim” formülü ile “Varsayým, gözlem, test deney ve genellemeyle, sebep sonuç iliþkisine göre doðru sonuca ulaþýlýr. Bu þu demektir. Ortaya çýkan bir olayda bireyden veya bir noktadan hareket edilerek bütüne ulaþmaktýr. Ya da tümden küçük noktaya doðru gelmektir. Toplumdan sorumlu devlet olduðuna göre, ya devletten bireye veya bireyden devlete varýlacak incelemeler objektif þekilde yapýlmak zorunda. Devleti korumak adýyla hareket etmek, halka en büyük ihanettir. Dünyanýn her yerinde devletin büyük küçük tüm sorumluluðu ortaya çýkarýlmadan, gerçek adalet asla saðlanamaz..

Örneðin birey, kiþiler ve devletler durup dururken katliamlara varan olaylara neden yönelirler? Mevcut devletlerden katliamlara karýþmamýþ sicili temiz bir tanesini kim gösterebilir ki? Devlet yönetimlerine her türlü etki eden Yahudilik, Hýristiyanlýk ve Ýslam'ýn baþlattýðý ýrkçýlýk, her olayýn ana kaynaðýdýr. Çünkü mevcut devletlerin hepsi üstün din, üstün millet ýrkçýlýðýyla teþkilatlanýp toplumu yönetmektedirler. Ýfade edilenlere sýnýrsýz maddiyatçýlýkta eklendiðinde, faþizm resmileþmiþ demektir. Bazý devlet yöneticileri geçmiþte yaptýklarýndan dolayý özür dilemiþ olsalar da, bu onlarýn suçtan tamamen arýndýklarý anlamýna gelmiyor. Sebebiyse, soðuk savaþ þeklinde bildiklerini okumaya devam ediyorlar.

Örgütlü veya örgütsüz bir kiþinin din, ýrk, ideolojik veya maddi çýkar amaçlý katliam vb. olaylarý yapmasý, bireyin bilinçaltýna yerleþtirilen egoist üstünlükçü kültürden kaynaklanýr. Bireyleri yönetip eðiten ve sözde vatana millete hayýrlý evlatlar yetiþtiren devletler olduðuna göre, suçlu devlet yönetimi deðil midir? Bu direkt þu anlama geliyor. Devletler dinci, ýrkçý ve maddiyatçý psikolojiyle kiþiliksiz insanlar yetiþtirmektedir. Kiþiliksiz insan istediðine sahip olmak için, çatýþýp savaþmaktan baþka türlü hareket edemez.

Dünya devletlerinin hepsinin temel mantýðýnda, sen üstünsün, biz üstünüz, sen birinci olmalýsýn, biz birinci olmalýyýz. Sen orayý kontrol etmelisin, biz oraya hükmetmeliyiz. En çoðu bizim hakkýmýzdýr. Biz en kutsal din, ýrk ve kültüre sahibiz. Onlar lanetlidir, onlarý biz yönetip emrimiz altýna almalýyýz ki, dünya bunlarýn eline geçmesin gibi hayvani, ukala, megaloman ve maddiyatçýlýk hakim kýlýnmaktadýr. Ýfade edilenler her türlü katliamý desteklemek deðil midir? Bunlarýn yerine mümkün olanla ve doðal þekilde yetinmek, Kimsenin aklýna gelmiyor. Hiçbir kiþinin, dinin, düþüncenin, ýrkýn ve kültürün diðerinden üstün olmadýðý neden evrensel dünya kültürü olarak insanlara kavratýlmýyor? Dünyada yaþanacak yerlerin ve tüm maddi varlýklarýn eþit þekilde paylaþýlacaðý organizasyon neden kurulmuyor? Örnek teþkil eden Birleþmiþ Milletler (BM) gibi bazý oluþumlarsa, hem kuruluþundan itibaren hem de tüm pratikleri göstermelik ve ikiyüzlüdür.

Gelinen noktada çoðu devlet yönetimleri ve bilim insanlarý, zeka sýnýrlarýný zorlayacak þekilde nükleer silahlarý geliþtirmeleri, bireysel ve toplu katliamlara onay deðil midir? Demek ki, bireylerden baþlayýp devlet politikasýna dönüþen egoist canavarlýk; din, ýrk ve maddiyatçý katliamlarla dün Halepçe, Maraþ ve Sivas'taydý, bugünse Yeni Zelanda'da yaþanmýþtýr. Failler devletler tarafýndan desteklenmese, bireyler asla telafisi mümkün olmayan olaylara yeltenemezler. Her türlü katliam ve çatýþmalarýn ana kaynaðýnda devletlerin olduðunu timsah göz yaþlarýndan rahatlýkla anlýyoruz. Her devlet aðýr þekilde suçlu ve katliamcýdýr. Kendisine insaným diyen herkes özeleþtiri yaparak devlette ve toplumda temiz bir sayfa açmalý. Dünya genelinde temiz bir sayfa açýlmadýðý sürece, yeni katliamlar hazýr demektir.


Cemal Zöngür



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Alevilik Ýle Sosyalizm Arasýndaki Düþünsel Fark ve Bütünleþme Sorunu
Ýsrail - Filistin Düþmanlýðýnýn Tarihçesi
Kapitalist Düzende, Komünist Yaþam Mümkün Mü?
Ana Tanrýçalar, Hz. Ýbrahim'in Tek Tanrý Masalýna Nasýl Ýnandýlar?
Avrupa'daki Türklerin Yaþamý ve Dünyaya Bakýþlarý
Türkiye'nin Yaþam Kalitesi ve Mutluluk Tablosu
Siyasal Düþüncelerin Ýnsanlýðý Getirdiði Nokta!
Sosyalist Devlet Baþkanlarý ve Politikalarýnýn Analizi
Hayvan Ýle Ýnsanýn Birbirinden Ayrýlýþý - 3 -
Her Þeye Muktedir Tanrý ve Kapitalizm Ölüm Döþeðinde

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dinlerin Doðuþu ve Ýslam'ýn Gerçek Özü (1) [Deneme]
Lider mi Toplumu Þekillendirir; Toplum Mu Lideri? [Deneme]
Hz. Ali ve Ehlibeyt Alevi Midir? [Deneme]
Dinlerin Doðuþu ve Ýslam'ýn Gerçek Özü (3) [Deneme]
Tbmm'de Yedi Maddelik Anayasa Deðiþikliði Neyi Çözer? [Deneme]
Dinlerin Doðuþu ve Ýslam'ýn Gerçek Özü (2) [Deneme]
Alevilerin Kapýlarýna Saldýranlarýn Açýk Kimliði [Deneme]
"Türkleri Yeniden Tanýmak" Araþtýrma Kitabýmý Yazma Nedenim : [Deneme]
Ýþte Türkiye'nin Yaþam Kalitesi ve Mutluluk Karnesi..! [Deneme]
Ýslamiyet Yeniliðe Açýk Bir Din Midir? [Deneme]


Cemal Zöngür kimdir?

Ben Cemal Zöngür, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunuyum. Sosyoloji, Tarih ve Siyaset üzerine araþtýrmalar yapmaktayým. Yayýnlanmýþ bir kitabýmýn dýþýnda çeþitli gazetelerde yüzden fazla makalelerimde yayýnlanmýþtýr. Ve iki kitap dosyam yayýna hazýr durumdadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Tam baðýmsýz Tarih ve Siyaset üzerine yazan her Yazar


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Cemal Zöngür, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.