..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kendinden daha uyanýk insanlarý iþe aldýðýn zaman, senin onlardan daha uyanýk olduðunu kanýtlamýþ oluyorsun. -R. H. Grant
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Hüseyin Ýbiþ




4 Þubat 2019
Zamanýmýzýn Deðerini Bilelim  
Hüseyin Ýbiþ
bizler neden boþ geçmemesi gereken her aný kýymetli olan zamanýmýzý boþ manasýz iþler yaparak geçiriyoruz?


:FIF:
ZAMANIMIZIN DEÐERÝNÝ BÝLELÝM
Bizler neden boþ geçmemesi gereken hayatýmýzda önemli bir yere sahip olan vaktimizi çalýþmadan, manasýz iþler yaparak geçirmek istiyoruz?
Oradan oraya savrulmaktan, bedavacýlýktan daha çok zevk alýyor insanlar. Çalýþarak vaktimizi deðerlendirmek yerine boþ gezenin boþ kalfalýðýný yapmayý daha çok tercih ediyoruz. Bizler elimizdeki vaktin ne kadar öneme sahip olduðunu düþünmek için kendimize fýrsat vermiyoruz. Hayatýmýzýn olmazsa olmazý zamanýmýzý hiç düþünmeden, su misali akýtýyor; elimizdeki parayý bile geçen vaktimizden daha deðerli görüyoruz.
Paramýzý harcamak için cebimizden çýkarmaktan korkarken, rabbimizin bizlere kýymetini bilmemiz gerektiðini öðütleyerek verdiði vaktimizi boþuna harcamaktan korkmuyoruz. Düþünmüyoruz ki o harcamaktan korktuðumuz parayý bir þekilde kazanýrýz fakat deðerini bilmeden geçirdiðimiz bir tek saniyeye bile geri döndüðümüzde kavuþamayýz.
Ama unutmamamýz gereken bir þey var.O da vaktimizin alýþveriþlerde harcadýðýmýz paralardan daha deðerli olduðu ve bir anýmýzýn bile boþ geçmemesi gerektiði. Bunu unutup vaktimizi deðersizleþtirirsek kaybýmýz kazancýmýzdan büyük olur. Zamanýmýzýn deðerinin artmasýný saðlamak için elimizden ne geliyorsa onun fazlasýný yapmalýyýz. Ýþ iþten geçmeden bu söylediklerimi de kelimesi kelimesine idrak etmek, kaybý kazanca çevirmek bizim elimizde.
Hayatýmýza yön veren en faydalý þeyleri halka bir þekilde aktarmak. Mesela kitap okumalýyýz. Bizden büyüklerin de bizden küçüklerin de bilgilendirilmesi için bizlere verilen bilgileri ve kendimize ait olan düþünce ve fikirlerimizi bir konferans vererek insanlarýn bilgilenmesine yardýmcý olmak için onlarla paylaþmaktan kaçýnmamalýyýz.
Söylediðimi yapmazsak bu bilgilerin bizde kalmasýnýn bir anlamý olmaz.Bizler sadece kendimizi düþünmeyip çevremizin bir þeyler öðrenip bilgilenmesine katkýda bulunalým. Ve halkýn güzel bir þekilde bilinçlenmesine katký saðlayalým.
Deðerli okurlarým, ben her yazýmda insanlara cehaletin zararlarýný anlatýp cehaletten kurtulmalarý gerektiðini ,engellilerin önünde aslýnda bir engel olmadýðýný, insanlarýn engellilerin önüne engel olduðunu ,buna benzer daha bir çok þeyi anlatarak vatandaþlara faydalý olmanýn çabasýný gösteriyorum. Bilmiyorum bunda bir baþarý saðlayabiliyor muyum.
Ben bir aným boþ geçmesin diyerek bu söylediklerimi yapýyorum , yani vaktimi oturarak geçirmek yerine insanlara bir nebze olsun yararlý bilgiler verebileyim diye uðraþýyorum.Ama bazen düþüncelerime deðer verilmediðinin kanaatinde buluyorum kendimi.Yine de yazmaktan, söylemekten vazgeçmemeyi bir borç biliyorum siz deðerli okurlarýma karþý. Ve bu düþüncelerinin manasýz olduðunu düþünerek haksýzlýk etmemeleri gerektiðini söylemekten de geri durmak istemiyorum. Büyüklerimizin her zaman söyledikleri þu cümleyi de tekrar yazmaktan geri durmak istemiyorum: Zaman insanoðlu için en kýymetli varlýktýr. Elimizdeki vaktimizi teknolojinin oyuncaðý olarak geçirmekten vazgeçmezsek þimdi ne yapýyorsak yýllar sonrada ayný þeyleri yapmaya devam ediyor oluruz. Demek istediðim þudur :Rabbimin bize verdiði zamanýmýzý insanlýðýn yararýna olan þeyleri yaparak kullanmaya devam etme yolunda yürüyelim. Vatandaþlarýn büyük küçük teknolojiye esir olmasýna izin vermeyelim. Baþta kendimizi teknolojinin esaretinden kurtarmanýn yolunu arayalým.Sonra da diðer insanlarý bu gereksiz esaret zincirinden kurtararak özgürlüðe kavuþmalarýna yardýmcý olalým.
Deðerli okurlarým, yazýmýn baþlarýnda da yazdýðým gibi kaybettiklerimizi geri kazanmanýn yollarýný arayalým ve kayýplarýmýzý kazanca çevirmenin ne kadar önemli olduðuna kanaat getirelim. Bizler birbirimize yardým edelim ve elimizdeki kýymetli hazineyi büyük bir önem arz eden yerlerde kullanarak büyük baþarýlarla kendimizden söz ettirelim. Tenbelliðin peþinde koþan insanlarý çalýþmaya teþvik edelim ve ’ Elden gelen öðün olmaz, o da vaktinde olmaz.’ sözünün ne kadar doðru ve ders verici olduðundan, insanoðluna çalýþmanýn öneminden bahsettiðini anlatmaktan vazgeçmeyelim.
Hiçbir zaman baþkalarýndan bir þey beklemeyelim, sadece emeðimizin karþýlýðýný almayý bekleyelim. Vakit nakittir diyerek yolumuza devam edelim ve bizden sonra gelenlere de bu yolda yürümeleri gerektiðini anlatalým. Battýðýný zannettikleri güneþin batmadýðýný her daim dünyalarýný aydýnlattýðýný fark ettirelim. Vaktimizi boþa harcamamýzýn beyinlerimize de ne kadar zarar verdiðinden haberdar olalým. Geriye dönüp baktýðýmýzda üzülmemek için etrafýmýzdakilere yararlý birer vatandaþ olmanýn yollarýný bulup o yollardan býkýp usanmadan yürüyerek hem kendimizin hem de bizlerden fayda bekleyenlerin güzel bir sonuca ulaþmalarýný saðlayalým ve karanlýk dünyalarýn aydýnlanmasý için sönmeyen bir ýþýk yakalým.
Zamanýmýzýn kýymetini bilelim ve arkamýza baktýðýmýzda bomboþ, koskoca bir ömür geçirmiþiz demeyelim. Haybeye geçirdiðimiz zamanda boðulmayalým. Elimizdeki deðerlere sahip çýkalým hayatýmýz boyunca paha biçilmesi mümkün olmayan, bizi biz yapan bu deðerlerin yok olmasýna engel olalým.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kararsýzlýklarýnýzla Korkularýnýzý Ayný Kefeye Koymayýn
Kafamýzda Mantýksýzlýk Yer Etmesin
Ön Yargý Bizim Yolumuz Olmasýn
Ýnsanlarý Yersizliklerle Meþgul Etmeyin
Engelli Çivtlere Olan Ön Yargý
Sorumluluklarýmýzýn Bilincinde Olalým
Iþýðýnýz Hiçbir Zaman Kaybolmasýn
Maneviyatýmýzdan Ödün Vermeyelim
Hayatýmýzda Piþmanlýðýn Yeri Olmasýn
Daha Güzel Bir Dünya Ýçin Yaþayalým

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Maneviyattan Yoksun Kalmayýn
Sadakatiniz Daim Olsun
Menfaatleriniz Ýtibarýnýza Gölge Düþürmesin
Rotanýzý Öfkeniz Çizmesin
Emanete Hýyanet Etmeyin
Kalplerimiz Ýsyana Kapýlmasýn
Hatalar Yürüdüðünüz Yol Olmasýn
Yanlýþlarýmýz Yürüdüðümüz Yolda Rehberimiz Olmasýn
Güvenilirlik Vazgeçilmez Gerçeðiniz Olsun
Kendinizle Yüzleþmekten Kaçmayýn

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ömür Dediðin Kelimelere Sýðmaz [Þiir]
Vataným Uðrunda Ölmek Ýçin Hazýrlandýðým [Þiir]
Yaþanan Her Þeyin Ýçindeyim [Þiir]
Meydan Verme [Þiir]
Zaman Ömürden Alýp Gidiyor [Þiir]
Dillerden Düþmeyen Bir Aþk Þarkýsýyýz [Þiir]
Bir Þiir Yazdým [Þiir]
Gönüller Bir Olsun [Þiir]
Engel Tanýmýyoruz [Þiir]
Yanýnda Mutluyum [Þiir]


Hüseyin Ýbiþ kimdir?

Kalp gözü açýk bir þairim

Etkilendiði Yazarlar:
Yavuz Bahadýroðlu,Ahmet Günbay Yýldýz,Cengiz Aytmatov,Mehmet Rauf...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hüseyin Ýbiþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.