..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Hemen yüzüne gül suyu seperek Leyla'yý ayýlttýlar." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Ay Iþýðý




28 Kasým 2018
Öðretmenler Hayatýmýzýn En Deðerli Varlýðýdýr  
Ay Iþýðý
öðretmenlerimiz hayatýmýzda ve gönüllerimizde önemli bir yere sahiptir


:GDI:
ÖÐRETMENLER HAYATIMIZIN EN KIYMETLÝ VARLIÐIDIR
Deðerli okurlarým, sizlere bu yazýmda da hayatýmýzda ve gönüllerimizde önemli bir yere sahip olan öðretmenlerimizi anlatmaya çalýþacaðým.
Sevgili okurlarým, yine bir soru ile baþlayacaðým bu yazýma. Sizce öðretmenlik bir diplomadan mý ibarettir? Ben þahsen öðretmenliðin bir diplomadan ibaret olduðunu düþünmüyorum.
Öðretmen ailede anne ve babadýr. Okullarda bir kiþi deðil bir grup.Çalýþmaya baþladýðýmýz iþ yerlerinde bizlere iþimizin inceliklerini anlatan, o iþi bizlere öðretmek için gayret gösteren gruplar ve kiþilerden ibarettir.
Ailede anne ve babamýzdan ilk önce konuþmayý ,yemek yemeyi ,terbiyeli davranmayý öðreniriz. Okullarda okumayý yazmayý, saygýlý davranmayý öðreniriz.Çalýþtýðýmýz iþ yerlerinde bizim üstümüz olanlardan iþimizin inceliklerini öðreniriz.Sadece bununla da sýnýrlý kalmaz öðrendiklerimiz.
Okuduðumuz kitaplardan hayatýmýzýn bizlere neler kazandýrýp neler kaybettireceðini öðreniriz. Mesela bizden önceki tarihin ne zorluklarla gelip geçtiðini …Örnek olarak þunu verebilirim: Ýslamiyet’in ilk yýllarýnda Peygamber Efendimiz þunu istemiþtir : Savaþlarda esir olan müþriklerden bir okuma yazma bilen esir ,on okuma yazma bilmeyen müslümana okuma yazma öðretecektir.
Bir örnek de þudur:’ Bana bir harf öðretenin kýrk yýl kölesi olurum.’ demiþtir Hazreti Ali radýyallahu anh. Bu güzel sözü ile öðretmenlerimizin ve öðretmenliðin hayatýmýzdaki yeri ve önemini bir kez daha anlatmaktadýr.
Elimizdeki güzelliklerin kýymetini kaybetmeden önce bilip o güzelliklere sahip çýkýlmasý gerektiðini ,vatanýmýzýn ne zorluklar içinde savunularak elimizde tutabildiðimizi öðrettiðini….
Hani söylemiþtim ya yazýmýn baþýnda öðretmenlik bir diplomadan ibaret deðildir diye. Gerçekten de öyle… Öðretmenlik bir üniversite bitirip oradan bir diploma almak demek deðildir.
Ben þahsen , yaþadýðým zorluklar sayesinde bu günlere geldiðimi anlatýyorum çevremdekilere. Yani benim yaþadýðým zorluklar da bir nevi benim öðretmenim oldu.
Çok sevdiðim , canýmý istesin vermekten çekinmeyeceðim bir kardeþimi aradým öðretmenler günün kutlu olsun diye. O da bana þu sözleri söyledi:’Kardeþim senin de öðretmenler günün kutlu olsun, sen de bu camiadansýn. Ýllaki elinde bir üniversite diplomasýna gerek yok.’ Arkadaþýmýn bu sözleri beni çok sevindirdi.
Çalýþtýðým yerdeki öðrencilerden birkaç kiþi gelerek bana ‘ Abi öðretmenler günün kutlu olsun.’dedi. Ben de öðretmenleri olmadýðýný söyledim.’ Ama abi olsun sen de bizim bir öðretmenimizsin .’dediler ve benden de bir çok þey öðrendiklerini söylediler.Onlar da bana öðretmenliðin bir diplomadan ibaret olmadýðýný öðretmiþ oldular.
Yani her insan bir birinin öðretmenidir.
Bir gün belediye otobüsüne binmek için otobüs duraðýnda bekliyorum. Karþýma bir çocuk çýktý ve ‘Hocam nasýlsýnýz ?’diye hitap etti. Ben onu tanýyamadým ve sordum sen beni nereden tanýyorsun diye. Þu an görev yaptýðým yerden mezun olduðunu ve ben ilk geldiðim sýralarda kütüphaneye geldiðini anlattý.Ben ona öðretmen olmadýðýmý söylesem de o çocuk bana þunu söyledi ‘Ben yaramazlýk yapardým ama siz geldikten sonra ben bir çok þey öðrendim ve yaramazlýklarýmý býraktým ve okumaya yöneldim.’dedi. Yani kýsacasý ‘Sizden birçok þey öðrendim , sizi tanýdýðým bu kýsa süre içinde.’ diyerek benim otobüse binip gitmemi bekledi.Ben otobüse binmeden gitmedi .sonra da otobüse gerek kalmadý araba ile kardeþim gelip beni aldý ,oradan ayrýldým. Bana eþim de ‘Sana hocam diyenlere ben öðretmen deðilim deme.’der her zaman . ‘Onlar seni öðretmenliðe layýk görüyorlar ki hocam diyorlar.’
Bu örnekleri övünmek amacý ile vermedim ,övünmek benim hiç haz etmediðim bir þeydir.Kaçýncý defa yazýyorum bilmiyorum ama þunu tekrar etmeden geçemeyeceðim öðretmenliði bir üniversite bitirmekle ve bir diploma almakla sýnýrlandýrmayalým.
Her daim öðretmenliðin ve bizlere hayatý zorluklarý ile kolaylýklarý ile yaþamayý sevdiren öðretmenlerimizin deðerini bilelim. Öðretmenliði de sadece bir tek günle sýnýrlandýrmayalým. Bence bir tek günden ibaret deðildir, öðretmenler günü her gün öðretmenler günüdür.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kararsýzlýklarýnýzla Korkularýnýzý Ayný Kefeye Koymayýn
Kafamýzda Mantýksýzlýk Yer Etmesin
Ön Yargý Bizim Yolumuz Olmasýn
Ýnsanlarý Yersizliklerle Meþgul Etmeyin
Engelli Çivtlere Olan Ön Yargý
Sorumluluklarýmýzýn Bilincinde Olalým
Iþýðýnýz Hiçbir Zaman Kaybolmasýn
Maneviyatýmýzdan Ödün Vermeyelim
Hayatýmýzda Piþmanlýðýn Yeri Olmasýn
Daha Güzel Bir Dünya Ýçin Yaþayalým

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Rotanýzý Öfkeniz Çizmesin
Emanete Hýyanet Etmeyin
Maneviyattan Yoksun Kalmayýn
Sadakatiniz Daim Olsun
Menfaatleriniz Ýtibarýnýza Gölge Düþürmesin
Kalplerimiz Ýsyana Kapýlmasýn
Hatalar Yürüdüðünüz Yol Olmasýn
Yanlýþlarýmýz Yürüdüðümüz Yolda Rehberimiz Olmasýn
Güvenilirlik Vazgeçilmez Gerçeðiniz Olsun
Kendinizle Yüzleþmekten Kaçmayýn

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ömür Dediðin Kelimelere Sýðmaz [Þiir]
Vataným Uðrunda Ölmek Ýçin Hazýrlandýðým [Þiir]
Yaþanan Her Þeyin Ýçindeyim [Þiir]
Meydan Verme [Þiir]
Zaman Ömürden Alýp Gidiyor [Þiir]
Dillerden Düþmeyen Bir Aþk Þarkýsýyýz [Þiir]
Bir Þiir Yazdým [Þiir]
Gönüller Bir Olsun [Þiir]
Engel Tanýmýyoruz [Þiir]
Yanýnda Mutluyum [Þiir]


Ay Iþýðý kimdir?

Kalp gözü açýk bir þairim

Etkilendiði Yazarlar:
Yavuz Bahadýroðlu,Ahmet Günbay Yýldýz,Cengiz Aytmatov,Mehmet Rauf...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ay Iþýðý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.