..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam kýsa, sanat uzun, fýrsat aceleci, deney aldatýcýdýr. -Hippokrates
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Alp Þahin




30 Eylül 2018
Kibir  
Alp Þahin
Fakir bir ailenin tek cocugu olarak dunyaya geldim. Erken yaslarda once annemi, daha sonra babami kaybettim. Imam hatip lisesi mezunu dindar bir bireydim. Ta ki gucu ele alana kadar...


:IHH:
Fakir bir ailenin tek cocugu olarak dunyaya geldim. Erken yaslarda once annemi, daha sonra babami kaybettim. Imam hatip lisesi mezunu dindar bir bireydim. Ta ki gucu ele alana kadar...

Erken yaslarda cesaretimden oturu arkadaslarim ve dava arkadaslarim tarafindan sevilip sayilirdim. Fakat benligimin ve de onlarin kim oldugunun onemi yoktu. Sadece dusuncelerimizin ve de Allah yolunda ilerlemenin bir anlami vardi. Nitekim bu sekilde devam ettik. Yaptigimiz sohbetlerde, katildigimiz toplantilarda dogruluk yolundan sasmamayi, bu sekilde ilerlersek Allah'in bize hak ettigimizi verecegine inandik. Nitekim oyle de oldu.

Zaman gecti. Ilerleyen yaslarimda bir seyleri degistirebilecegim icin siyasete atildim. Kendime en yakin gorus olan muhafazakar bir partinin mensubu olarak yer edindim. Yildizim parlamaya basladi. Dikkatleri cektigimi biliyor, sirf bu yuzden Allah'a siginiyor, bana guc verecegine inaniyordum.

En iyi donemlerimde hic beklemedigim bir anda sirf dusuncem ve soylediklerim yuzunden mahkum edildim. Iste o an inandigim her sey degismeye basladi. Ne kadar yaratan bana destek de olsa adaletin birkac capulcu tarafindan verildigini ve benim bu duruma el atmazsam benim gibilerin de yanacagini dusundum. Birkac kisiyi devreye soktum ve mahkumiyetim sona erdi.

Artik dusuncemi, kendimi ve hayata bakisimi yenileme zamaniydi. Dusman sandiklarimla oturup konustum. Kafirdi, mafirdi ama once bana yapilan zulumlari odetmeliydim. Mantikli anlasmalar yaptim. Boylelikle sempatizanlarim disinda arka gucler de bana sahip ciktigindan siyasi kariyerim biraz daha yukseldi. Derken benim dusuncemdekiler yavas yavas isteklerde bulunmaya basladi. Biliyordum... Hak edene hak ettigini vermeliydim ama insanlar yine beni yari yolda birakacakti. Bu yuzden direkt yandaslarimi tarafima cektim. Cunku benim gibi dusunenler bana asla ihanet etmeyecekti fakat digerleri suclu ya da sucsuz fark etmez illa ki bana benim gibi Hak yolunda ilerleyene ihanet edecekti. Bu yuzden digerleri dediklerimi teker teker cezalandirdim ve buralara kadar geldigim icin bu yetkiyi kendimde gordum.

Zaman gecti... En guvendiklerim simdi bana ihanet etmis, gucumu elimden almaya kalkmisti. Insan boyleydi iste diye dusunmustum. Ne yapsan ne etsen de dahasini istiyordu. Utanmasalar benim koltugumu isteyeceklerdi. Siz kimdiniz ki? Ben yonetmeliydim. Ben bir yerlere gelmistim ve ben herkesin korkulu ruyasiydim. Nitekim sempatizanlarima da hak ettikleri cezayi vermistim.

Bir aksam uykum kacmis, yataktan kalkmis ve dusunmeye baslamistim. Ne yapiyordum ben? Bu yola ne icin cikmistim ve simdi nelere sebep olmustum? Dusuncesinden dolayi adaletsizlige ugrayan ben, gucu kendime layik gordugum icin herkesin basini yakabiliyor, insanlarin hayatlarini karartabiliyor, uzak yakin demeden herkesi yari yolda birakabiliyordum.

Bu muydu gercekten istedigim? Iyiligi, adaleti ve huzuru saglayacagim yerde guc beni yozlastirmis miydi? Bu dusuncelerden arinmak icin kutsal kitabi rastgele acmis ve Isra Suresi ile karsilasmistim. "Kim bu gecici dunyayi isterse orada ona, (evet) diledigimiz kimseye diledigimiz kadar hemen veriririz. Sonra da cehennemi ona mekan yapariz. O, buraya kinanmis ve Allah'in rahmetinden kovulmus olarak girer."

Bir an dondum, kaldim... Yozlasmis ve tipki atesten yaratildigi icin insana secde etmeyen seytan gibi kibrime yenik dusmustum. Hak, hukuk ve adaleti saglayayim derken her seyi kendimin yapmasi gerektigini sanmis, kendimi en iyi lider sanmis ve istedigim her seye sahip olmustum. Gun sonunda gercek anlamiyla bana guvenen kimse yoktu. Cok gucluydum. Belki artik Tanri kadar yalnizdim fakat gun sonunda siradan bir Ademogluydum... Bunu hatirlamak icin gec kalmistim... Cok gec.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ahu Gözlü
Sonra?
Kýlýçdaroðlu Kafasý
Din, Vatanseverlik ve Korsanlýk
Kaybetmeden Deðeri Bilinmiyor Deðerlinin
Raký Bardaðý ve Ben
Adalet ve Inanc

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Uðruna Nefes Alýp Verdiðim
Çekilememek
Gece Gündüz
Son Ýsyan
Amin Diyelim
Ýyi Biri
Ne Yapacaðýz Bu Ýnsanlýkla?
Hayýrlý Ramazanlar
Derya
Hakk ve Hak

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Vatan [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Seçim [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Oysa Yozlasir Herkes [Öykü]
Karmaya Daha Var [Öykü]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.