..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Müzik söylenemeyeni, ama sessiz de kalýnamayaný anlatýyor. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > eylül




24 Mart 2018
Aklýmdaki Cinayet  
eylül
Ben bu hayatý bu þekilde yaþayacaðým, flu. Kendimi ifade ederken dikkat ederim, çünkü söyleyeceklerimi ben bile kaldýramam. Okuyorum insanlarý, görüyorum eksik kalanlarý. Yalan sözler ok gibi saplanýr ruhuma. Susuyorum, laf kalabalýðýnda boðuyorum suskunluðumun bildiklerini. Yanlýþým ben. Zavallýyým belki. Hayata göre önemsiz bir hatayým. Bununla yaþamak zorundayým. Derinmiþim deðilmiþim, önemi yok.


:IAH:
Parmaklarým klavyeye dokunduðunda aklýmdaki herþey uçup gider. Oysa ne büyük, ne güzel cümlelerdi onlar. Çoðu zaman tutamasam da hiç birini, içimde durmaksýzýn yazan bir ben var. Paragraf paragraf aklýmýn ortasýndan geçen cümleler þelalesi altýnda nefessiz kaldýðýmý bilirim. Ruhumun, kendini teslim ettiði kalýptan çýkýp özgürce salýndýðýný hissetmek, baþýmý döndürür. Hücreleriminden her biri "ben varým" diye haykýrdýðýna yemin edebilirim. Sonra, birden, kelimelerimi, özgürlüðümü, kanatlarýmý kaybettiðimle yüzleþirim. Ya sonra?..

Telefon, kapý, ödenecek faturalar; ihtiyaçlarýnla uyanýrsýn. Bu denli bir tutsaklýk Hayat, insaný ölesiye esir eder. Beklentilere zincirler. Yüreði, aklý, mantýðý kör edip küçücük mutluluklara borçlandýrýr. Söz verdirir, minnet dayatýr, kýpýrdayamazsýn. Ýnsansýn çünkü, zaaflarýn var. Dokunulmasýný istemediklerin var, bu noktaya geldiðinde aþýlmaz çaresizliðini anlarsýn.

Herþeyin, senden çok önce, konulmuþ bir adý var. Baþlangýçta hiç önem vermezsin. Ütopyalara gülümser, hayallere sarýlýrsýn. Adeta büyülenirsin. Yüreðin büyüdükçe büyür, ruhunun tüm pencereleri sonuna kadar açýlmýþken bir an gelir...
Beklenmedik, önemsiz bir bahane uyanýþýn olur . Bakmýþsýn ki, yoksun. Solgun, cýlýz, titrek bir gölgesin sadece. Yine de yaþamak zorundasýn. Sonu gelmeyen sorularýn cevaplarý olmadýðý bu yerde...

Hayat, gizli kanunlarýyla, seçilmiþ ya da görmezden gelinmiþlerin ruhlarýyla beslenir. Gözlerini açtýðýn an, kaderinle yüzleþirsin. Seçimlerin sana býrakýldýðý yerdesin: korkarsýn, yaþamazsýn; ruhunu satar, yaþatmazsýn. Belki de yaþamayý umursamazsýn, belki yaþadýðýn için bedel ödetir veya ödersin. Tek bir gerçek var: herkesle baþtan sona doðru yol alan otobüstesin. Ayný gökyüzü altýnda eriyip, ayný uçurumun kenarýndan düþmeyi beklersin. Kaçacak yer yok. Tutsaksýn bu dünyada. Esaretin, nefesinin bittiði vakte kadar...

Aslýnda herþey net. Pencereden dýþarýya bakmak gibi. Görüyorsun. Ýnsanlarý, siyah beyaz küçük hayatlarý. Gözlerini kapatýyorsun. Kaçýþ yok.
Günlerin her biri farklý gelir. Günler bazen gülümsetir, bazen aðlatýr. Yeter ki kendini teslim et, günün geri kalanýný sen belirlersin. Þüphesiz. Yüreðin veya düþüncelerinle. Yüreðin, ucsuz bucaksýz özgürlüðün. Düþüncelerin, tekrar tekrar boðulduðun deniz, iyi ve kötüyü akýttýðýn nehir, Ýnsanlýðýn. Kim olursan ol, nasýl yaparsan yap, insansýn ve gerçek bu.
Aðýr olur düþünmek. Kapatamazsýn kafandaki sesi, kaçamazsýn kendinden. Susturursun içinden haykýraný, kör edersin göreni. Zor gelir yaþamak. Ýstifa, emeklilik yok hayattan. Mecbursun, içinde kalmaya...

Hiçbir þey durmuyor. Gözlerini sýmsýký yumsan da, gözyaþlarýn yine akar. Boðazýnda bir yumruk olsa da, nefes alýrsýn. Öyle çaresiz ve öyle tek baþýnasýn ki, isyan haykýrýr her nefesin. Ýsyan edemezsin. Olsa olsa tuhaf hallerin olur. Yadýrganýr, uyuza yakalanmýþ it muamelesi görürsün. Ýniþlerin, çýkýþlarýn, fikirlerin, sana dair ne varsa bulaþýcý. Düþünüyorsan ve hatta sorguluyorsan, dýþlanýrsýn. Bir garip gelir duruþun, bakýþýn, sözlerin, þarkýlarýn, þiirlerin, gülümseyiþin, kederin... Geriye, yapacak tek bir þey var:
yavaþtan, rahatsýzlýk vermeden, kabuðuna çekilirsin. Vazgeçtiðinden deðil. Anladýðýndan. Çýkýþ yok. Baþka bir dünya yok . Deðiþtiremezsin. Deðiþemezsin. Kenara çekilip sessizliði örtünürsün. Küçük umutlarýný öldürürsün. Senin cinayetin. Suçlusun. Mahkûmsun yaþamaya...



eylül



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Eksik Olan
Eksik Olan
Hayat/zaman
Sayfa Boþ
Yol Bitene Kadar
Prologue
Kendini Nasýl Öldürürsün
Bir Masal Sözüm Var
Telafisiz
Ýnsan Ben

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kimi Suçlayacaksýn?
Sonu Gelmeden Ýnsanlýðýn
Ýnsaným Ben
Ruh Hali
Otobüs
Ýyilik Daima Kazanýr
Ruhun Yarasý
Nefes
Her Þey Bildiðin Gibi
Hayat Bir Þaka ve Hepimiz Gülmüyoruz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Eylül [Þiir]
Þimdi Aþk [Þiir]
Bir Þey Daha... [Þiir]
Teselli [Þiir]
Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar [Öykü]
Yusuf'un Þarkýlarý [Öykü]
Gülümseme Çiçeði [Öykü]
Vurgun [Öykü]
Gecenin Ýçinden Gelen Sesler [Öykü]
Salkým Söðüt Hayat [Öykü]


eylül kimdir?

yolcu

Etkilendiði Yazarlar:
insan, hayat


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © eylül, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.