..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dengeli bir rejimde yemeðin yeri çok önemli. -Fran Lebowitz
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm > Ömer Faruk Hüsmüllü




4 Aralýk 2017
Köpeðin Adý Badi - 79  
Ömer Faruk Hüsmüllü
Ben eve geldiðimde rüzgârýn hýzý artmýþtý. Sýcak gecelerde Kenan Baba, kapýyý ve pencereleri açýk býrakarak yatardý. Gene öyle yapmýþtý ve o yüzden kapý ile pencereler çarpýp duruyordu.


:AJAH:
     Doktor'un intihar olayýndan sonra zaman çabuk geçti. Mevsim yaz iken sonbahar, daha sonra da kýþ oldu ve kýþý ilkbahar, ilkbaharý da yaz takip etti. Sonuncu yaz bana sanki kýsa sürdü gibi geldi; çünkü sonbahar yaðmurlarý baþladý.
     Kenan Baba, eskiye göre daha dalgýn görünüyor ve yavaþ hareket ediyor. Arkadaþ toplantýlarý hemen hemen hiç olmuyor sayýlýr. Çünkü Tüccar, evden hastaneye hastaneden eve taþýnýp duruyormuþ. Yani toplantýlara katýlacak durumda deðil. Birkaç defa Kenan Baba, ziyaretine gitti. Her defasýnda bana selam söylüyormuþ. Hoca, geçen bu zaman zarfýnda sadece bir kere Kenan Baba'nýn evine geldi, onda da fazla durmadý.
     O gün de hava kapalýydý ve yaðmur atýþtýrýyordu. Kenan Baba, giyinip bahçeye indi, bahçe kapýsýný açýp otomobili dýþarý çýkardý, kapýyý kapatmak üzere geri döndüðünde otomobilin içine atlayýverdim. Beni ön koltuða kurulmuþ görünce þaþýrdýysa da kýzmadý ve tabii aþaðýya da indirmedi.
     -Ýyi, tamam. Haydi sen de gel bakalým. Gidelim Tüccar'ý ziyaret edelim, dedi.
     Hareket ettik, yol boyunca hep yaðmur vardý. Þehre yaklaþýnca dindi, orada yerler kupkuruydu.
     Önceden olduðu gibi hastanenin bahçe kapýsýndan serbetçe girdim. Hastalarýn yattýðý yere gelince Kenan Baba kapýdaki görevliye çok ýsrar etmesine raðmen beni içeri sokmayý baþaramadý. Görevli fazla konuþmuyordu, “yok” anlamýnda kafasýný sallayýp duruyordu. Kenan Baba:
     -Badi arkadaþým, seni içeri almýyorlar. Sen burada beni bekle, fazla uzaklaþma. Ben birazdan gelirim, deyip içeri girdi.
     Oralarda dolaþtým, gelen gidenleri izledim. Bana kötü kötü bakanlar olduðu gibi okþayýp sevenler de oldu. Kapýdaki görevlinin gözü de hep benim üzerimdeydi. Anladým ki onun bir boþluðundan faydalanýp içeri girme imkaným yok. Hastalarýn yattýklarý odalarýn binanýn arka tarafýnda olduðunu hatýrladým, oraya dolandým. Tüccar'ýn odasýnýn yerini sezgilerimle tahmin ettim. Ýkinci kattaydý. Havlayarak ona mesaj ilettim. Bu iletimi birkaç defa tekrarladým. Umarým duymuþtur.
     Kenan Baba sözünü tuttu, içeride fazla kalmadý. Otomobile binip giderken anlatmaya baþladý:
     -Badi arkadaþým, önce bir markete uðrayýp Tüccar'ýn isteðini yerine getireceðiz. Tüccar, yanýna gittiðimden kýsa bir süre sonra seni sordu. Senin de geldiðini ama içeri alýnmadýðýný söylemedim. Yoksa üzülürdü. Ama o, “Hissediyorum, o burada! Badi de geldi deðil mi?” diye sordu. Hayýr, desem de inanmadý. Zaten biraz sonra da senin havlaman duyuldu. “Baba, bu Badi'nin sesi...” dedi. Yalan söylediðim için utandým. Bana “Badi'ye selamlarýmý söyle. Onun sevdiði ama en çok sevdiði yiyecek ne?” diye sordu. Ben de “Sosise bayýlýr.” deyince “Ona hemen bugün Tüccar amcasýndan birkaç kilo sosis al!” dedi.
     Birkaç gün sonra bu güzel adamýn öldüðü haberi geldi. Kenan Baba, çok üzüldü. Yüzü hiç gülmüyordu artýk, arkadaþlarýnýn kaybýndan çok etkilenmiþti.
     Aylar sonra...
     O gün gazeteyi alýp getirdim ve deniz kenarýna indim. Orada iki köpek daha vardý. Onlarla biraz boðuþtuk, daha doðrusu oynadýk. Yorulup da dinlenmek üzere uzandýðýmda havadaki nem oranýnýn giderek arttýðýný fark ettim. Aþýrý terliyordum. Evet bu terlemede tabii ki az önceki boðuþmalarýmýzýn da etkisi vardý, ama bu kadar fazla olmamasý gerekiyordu.
     Gökyüzüne kafamý çevirdiðimde kalýn ve siyah bulutlarýn deniz tarafýndan üzerimize doðru hýzla geldiðini gördüm. Rüzgâr da çýkmýþtý. Vakit de zaten bir hayli ilerlediðinden eve dönmeye karar verdim.
     Ben eve geldiðimde rüzgârýn hýzý artmýþtý. Sýcak gecelerde Kenan Baba, kapýyý ve pencereleri açýk býrakarak yatardý. Gene öyle yapmýþtý ve o yüzden kapý ile pencereler çarpýp duruyordu. Ama nedense rüzgâr olduðu halde uyanýp da bunlarý kapatmamýþtý. Ýçeride gazeteye de el sürülmediðini görünce hâlâ uyuduðunu düþündüm. Ama olamazdý, çünkü o erkenden kalkar kahvaltýsýný yapar, gazetesini okurdu. Bugün gazeteye el sürmemesinden kalkmadýðý anlaþýlýyordu. Bu saate kadar uyuduðu hiç olmamýþtý.
     Üst kata çýkýp odasýna baktým. Ýþte uyuyor. Üzerine örttüðü çarþaf yere düþmüþ, baþý yastýktan aþaðýya kaymýþ. Yataðýn üzerine çýkýp uyandýrmaya karar verdim. Çýktým, ellerini yaladým. Soðuktu. Hiç tepki vermedi. Yüzünü yaladým, gene ayný. Ayak ucuna gidip pijamasýný çekeledim, uyanmadý. Tekrar yüzünü yaladým, bana soðuk geldi. Nefes alýp veriyor muydu? Hayýr. Yoksa? Evet yoksa Kenan Baba öldü mü? Yok caným, olur mu öyle þey? Kenan Baba ölmez, daha doðrusu ölemez!
     Ona sokulup gözlerimi kapattým. Uyumuþum. Sabahleyin sütçünün sesiyle uyandým. Kenan Baba'da herhangi bir deðiþiklik yoktu, yani uyuyordu!
     Aþaðýya indim, sütçü hâlâ baðýrýyordu:
     -Sütçüüü! Kenan Bey, süt lazým mý? Sütçüüü!
     Adamý ayaðýndan çekeleyerek arkamdan gelmesini saðlayýp içeri soktum. O gene:
     -Kenan Bey, diye birkaç kere baðýrdý. Tabii bir cevap gelmedi. Üst kata çýkýp odaya girince:
     -Vay be! Kenan Bey ölmüþ, vay be! Dedi.
     O, böyle demesine dedi de, ben neden bu sütçüyü boðup öldürmedim?
(Devam edecek...)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn 1. bölüm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 35 Son Bölüm
Memleketimin Delileri - 2
Memleketimin Delileri - 1
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 33
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 34
Köpeðin Adý Badi - 80 (Son Bölüm)
Demokratik Deliler Devleti - 37 (Son Bölüm)
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 32
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 26
Göçe Göçe - Köyümüz Yok Olmuþ - 48 (Son Bölüm)

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ücretsiz Kitap Daðýtabileceðim Ýstanbul’da Bir Mekan Arýyorum
Bir Edebiyatçý Gözüyle Maðaranýn Kamburu - Yorum: 4
Bir Felsefeci’nin Kaleminden Maðaranýn Kamburu – Yorum: 6
Maðaranýn Kamburu
Bir Romanýn Anatomisi: Maðaranýn Kamburu
Bir Aný Defteri Buldum - Roman
Ömer Seyfettin Eserlerini Nasýl Yazardý?
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri - 2
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri - 3

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.