..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam kýsa, sanat uzun, fýrsat aceleci, deney aldatýcýdýr. -Hippokrates
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Meslekler & Ýþ Yaþamý > Kerim Baydak




20 Kasým 2017
Görev ve Gönül Adamý Metin Alper  
kiþilik

Kerim Baydak


“Ekmeði ekmekçiye verin, bir ekmekte fazla verin.” Gerçekten görevlerini bihakkýn yapanlara, gerekli iltifatý da yapmak gerekiyor. Evet, Adýyaman Ýl Emniyet Müdüründen bahsediyorum. Sayýn Metin ALPER. Emniyet kademelerinin çoðundan geçerek, tecrübe sahibi olmuþ ve edindiði bilgi birikim ve tecrübelerini Adýyaman’a geldiðinden bu yana uygulamaya çalýþmýþtýr. Bu çalýþmalarýyla, Emniyet ve vatandaþlar arasýnda insani iliþkilerin geliþmesinde etkili olmuþtur.


:ADDI:

Görev Ve Gönül Adamý Metin ALPER

Bazý kiþi ve kiþilikler vardýr, topluma mal olmuþlardýr. Ne yaparsanýz yapýn, bir türlü onlarý insanlarýn gönlünden söküp atamazsýnýz. Yaptýklarýyla girilmesi ve kalýcý olmasý hayli zor olan gönül dünyasýna girenler, her zaman toplumun bir arada kalmasýna vesile olmuþlardýr.
Bu özelliklere sahip olan insanlar her dönemde olmuþlar ve insanlara güven aþýlamýþlar ve toplumda insani yaklaþýmlarýn geliþmesinde ön ayak olmuþlar, sürekliliði saðlamada hep etkili olmuþlardýr.
Ýþte ilimizde de bu anlamda iyi iþler yapan ve yaptýklarýyla Adýyamanlýlarýn gönüllerine taht kurmuþ bir kiþilik var ki, deðinmeden geçmemek gerekir. “Marifet iltifata tabidir” kabilinden, yaptýklarýyla her zaman takdir edilmektedir.
Büyüklerimiz öyle der ya!
“Ekmeði ekmekçiye verin, bir ekmekte fazla verin.” Gerçekten görevlerini bihakkýn yapanlara, gerekli iltifatý da yapmak gerekiyor.
Evet, Adýyaman Ýl Emniyet Müdüründen bahsediyorum. Sayýn Metin ALPER. Emniyet kademelerinin çoðundan geçerek, tecrübe sahibi olmuþ ve edindiði bilgi birikim ve tecrübelerini Adýyaman’a geldiðinden bu yana uygulamaya çalýþmýþtýr. Bu çalýþmalarýyla, Emniyet ve vatandaþlar arasýnda insani iliþkilerin geliþmesinde etkili olmuþtur.
Adýyamanlýlarýn gönül dünyalarýný fethederek, haklý bir takdire muhatap olmuþtur. Bunda hakkýn rýzasý gözeterek, insanlar arasýna hiçbir ayýrýma girmeksizin, küçük büyük herkesle muhatap olup, iyi iliþkiler kurarak, insancýl yaklaþýmlarýn etkisi çok olmuþtur. Güler yüzlü, tatlý dilli, insan güven veren cana yakýnlýðýyla, Adýyaman’da yaþayan her gönlünde yer edinmiþtir. Adýyaman’da bulunduðu bu kýsa süre içerisinde, Saðcý, Solcu, Kürt, Türk, Alevi, Sünni, Gayri Müslüm, Dindar, Köylü, Þehirli ayýrýmý yapmaksýzýn, herkesle dost olmuþ, herkes sohbet etmiþ, herkesin dertlerini dinlemiþ ve yardýmcý olmuþtur. Adýyaman örf, adet ve geleneklerine hemen adapte olmuþ, küçükle küçük, büyükle büyük olmuþ, acýlarýna ve sevinçlerine ortak olmaktan çekinmemiþtir.
Bir kaç gün önce vefat eden aðabeyi Ramazan ALPER’e memleketinde kardeþlik görev ve sorumluluklarýný yerine getirilmiþ, akabinde bir günde olsa, Adýyaman’da da mevcut bir taziye evinde taziyeleri kabul etmiþtir. Hakkýn rýzasý için, halkýn haklý teveccühünü, takdirini kazanmýþ birinin taziyesinde, kýymetli Aðabeylerinin acýsýný paylaþmamak, üzüntülerine ortak olmamak olmazdý elbette. Bir gönül insaný olmanýn sorumluluðuyla, gelen misafirleriyle tek tek ilgilenerek, Adýyamanlýlarýn acýsýný paylaþmalarýný, bizden biri gibi karþýlýyordu.
Adýyaman’ýn sevilen simalarýný ve kanaat önderlerini büyük bir asalet ve saygý ve hürmetle karþýlamasý, doðrusu beni çok duygulandýrdý. Hele Adýyaman’ýn sevilen gönül insaný, Seyda Hocamýzý bir karþýlamasý ve içeriye kadar ve uðurlamasý vardý ki, gerçekte, takdire mazhar olan kendi kiþiliðini ve karakterini ortaya koyuyordu. Aðabeyine karþý olan görev ve sorumluluðunu gelen misafirlerine vermiþ olduðu yemek ikramýyla da taçlandýrmýþ oldu.
Ýnsanca yaklaþýmýn sergilenmiþ olduðu taziyede hakla bütünleþmenin vermiþ olduðu güvenle, hakkýn rýzasý gözetilerek, Adýyamanlýlar da üzerine düþeni yapmýþ ve Adýyaman için büyük bir kazaným olan Sayýn Emniyet Müdürümüz Metin ALPER’i yalnýz býrakmamýþ, Emniyet- Vatandaþ birliktelik örneði sergilemiþler, acýlarýna ortak olmuþlardýr.
Bu vesileyle, Vefat eden Ramazan ALPER’e Allah (CC) rahmet eylesin, cennet mekân olur inþallah temennisiyle, gönül insaný halk adamý, devlet adamý güzel insan, Emniyet Müdürümüz Sayýn Metin ALPER Müdürümüze, ailesine baþsaðlýðý ve sabýrlar diliyorum.

Kerim BAYDAK
kbaydak61-artan@hotmail.com




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zor Olan da Budur
Sanki Çok Ta Önemliydi
Anlayamadýðým Ýnsanlardýr
Lütfen Artýk Anýz Yakmayalým!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Caným Öðretmenim Caným Benim (Akrostiþ) [Þiir]


Kerim Baydak kimdir?

Kerim BAYDAK 01. 01. 1961 ADIYAMAN Merkez Pýnaryayla Köyü doðumlu. Köyde yaþanan bir takým problemlerden dolayý Adanaya göç etmek zorunda kalan Baydak ailesi, Kerim BAYDAK, Ýlkokulu ADANA 27 Mayýs Ýlkokulu’nda tamamladý. Ortaokulu ADANA Ýstiklal Ortaokulu’nda tamamladýktan sonra 1977 yýlýnda ADIYAMAN’a dönerek ADIYAMAN Lisesi’ne baþladý. 1979-1980 döneminde liseden mezun oldu. Bir yýl köyde vekil öðretmenlik yaptý. ATATÜRK’ün 100. doðum yýlý vesilesiyle uygulanan okuma-yazma seferberliðinde, öðretmen olarak görev aldý. Çeþitli serbest mesleklerden sonra ADIYAMAN Belediyesi’nde üç sezon mevsimlik iþçi olarak çalýþtý. 1990 yýlýnda bir kamu sýnavýna girerek memurluk yaþamýma baþladý. 2003 yýlýnda Anadolu Üniversitesi Ýþletme Fakultesi Ýþletme Bölümü’nden mezun oldu. Þu an da Adýyaman’da bir kamu kuruluþunda halen çalýþmaktadýr. Türkiye Yazarlar Birliði Adýyaman þubesi sekreteridir. Adýyaman’da Yenigün gazetesi ve akabinde, Güne Bakýþ, þu anda da Adýyaman da Yeniyol adlý gazetede günlük, Zafer, GAP Olay gazetesinde haftalýk olmak üzere ve çeþitli dergilerde ve edebiyat defteri. com , milliyetblog. com, yazarlartopluluðu. com, Adiyamanlýlar. net, Adiyamnhaber. com, gergerhaber. com, jethaber. com gibi birçok internet sitesinde köþe yazýlarý yazmakta ve þiirleri yayýnlanmaktadýr. Kerim BAYDAK’ýn bugüne kadar yayýnlanmýþ eserleri 1 - OTUZA KADAR – Roman - 2004 - Avcý Ofset ve Matbaacýlýk 2 - ENTERESAN KÖYÜN ENTERESAN HÝKÂYELERÝ – Hikâye - 2006 - Gündüz Yayýnlarý (Sabit ÝNCE ödülleri 2008 Hikâye dalýnda 1. Mansiyon ) 3 - AÐLAMA GÜLÜM – Þiir - 2007 - Gündüz yayýnlarý 4 - ACIYIN BANA - Þiir – 2011 - Enzim Ajans 5 - ASLAN HÜSAYÝN – Biyografi – 2012 - Ýz Ajans Yayýncýlýk 6 – GECENÝN ÝÇÝNDEN GÜNEÞÝN DOÐUÞU ( NEMRUT DAÐI)-Þiir- 2012- Adýyaman Belediyesi Kültür Yayýnlarý 7 – CEMRELER AÞKA DÜÞER – Roman - ARES kitap ve yayýncýlýk-2016


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kerim Baydak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.