..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir deliyle baþederken, yapýlacak en mantýklý þey normal rolü yapmak. -Herman Hesse
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm > Ömer Faruk Hüsmüllü




17 Kasým 2017
Köpeðin Adý Badi - 63  
Ömer Faruk Hüsmüllü
Evlerin pencerelerine demir korkuluklar takýldý. Bir de bizim açýmýzdan güzel bir olay yaþandý: Evlere girmek isteyen yabancýlarý engellemek amacýyla kullanýlmak üzere, sokak köpekleri sahiplenildi. Þimdilerde sokakta tek baþýna dolaþan bir köpek bile görmek imkansýz.


:GGD:
     Ertesi günkü gazetenin manþetinde kocaman puntolarla “Kahraman Köpek: Badi” yazýyordu ve büyük bir fotoðrafým yayýmlanmýþtý. Cinayet anlatýlmýþ, benim cesedi korumak için diðer köpeklerle nasýl mücadele ettiðim abartýlarak verilmiþti. Bire karþý onlarca köpekle dövüþmüþüm, yaralanmýþým ama gene de cesedi onlara býrakmayýp yardým gelinceye kadar korumuþum. Kýsacasý gazeteci hayal gücünü sonuna kadar kullanmýþ.
     Haberin “Badi, seri katili gördü mü?” “Seri katili Badi tanýyor mu?” ara baþlýklarý beni rahatsýz etti. Bu açýkça beni seri katile hedef göstermekti, bundan sonra geride tanýk/delil býrakmamak amacýyla beni de öldürmek isteyebilirdi.
     Köydeki Recep Dayý cinayetinden sonra, buradaki evlerden birkaçý bahçe duvarlarýný yükseltirken birkaçý da yüksek olan duvarlarýnýn üzerine dikenli tel koydurdu. Hatta kamera sistemi kurduran bir kiþi bile vardý. Piknik alanýndaki olaydan sonra hemen hemen bütün evlerde güvenlik tedbirleri artýrýlmaya baþlandý. Artýk buraya her gün bu iþleri yapan firmalara ait onlarca araç ve eleman geliyordu. Kamera ile gözetlenen ev sayýsý da arttý. Ahþap olan bahçe kapýlarý deðiþtirildi, yerine demir kapý kondu. Evlerin pencerelerine demir korkuluklar takýldý. Bir de bizim açýmýzdan güzel bir olay yaþandý: Evlere girmek isteyen yabancýlarý engellemek amacýyla kullanýlmak üzere, sokak köpekleri sahiplenildi. Þimdilerde sokakta tek baþýna dolaþan bir köpek bile görmek imkansýz.
     Kenan Babanýn evinde de çalýþma vardý, ama bu seri katilden korunmaya yönelik bir çalýþma deðildi. Evin badana edilmesi ve bazý yerlerinin onarýlmasý gerekiyordu. Badanacý usta, iki günde iþini bitirdi. Becerikli adam. Eþyalarý odanýn ortasýna toplayýp üzerine naylon bir örtü koyup badanaya baþlýyor. Yere ya da eþyalarýn üzerine bir tek damla boya dökmeden iþini bitiriyor.
     Verandadaki ahþap korkuluklarýn çoðunun ve direklerden dört tanesinin deðiþtirilip boyanmasý ve verniklenmesi de gerekiyordu. Ayrýca aþaðýdaki ve yukarýda saçaklarýn gölgelikleri de çok yýpranmýþtý, bunlarýn da elden geçip boyanmasý lazýmdý. Kýrýk kiremitler de vardý. Bu iþ için de Kenan Baba, askeriyeden emekli, altmýþ beþ yaþýnda bir marangoz bulmuþ. Adam biraz kaçýk. Çok konuþuyor, hep gülüyor. Yaþýna raðmen çok enerjik, hýzlý çalýþýyor.
     Mehmet Usta, ilk gün aletlerini, tahtalarý, merdiveni, çimentoyu, boyayý, verniði, içinde harç yapacaðý kaplarý kýrmýzý bir Toros'a yükleyip getirdi. O kadar çok malzeme yüklemiþ ki arabanýn arkasý yere deðdi deðecek; önü de havada. O araba o kadar eþyayý nasýl aldý, nasýl getirdi? Üstelik o gün yanýnda bir de yardýmcýsý vardý.
     Mehmet Usta konuþkan bir adam. Aðzý hiç boþ durmuyor: Konuþuyor, gülüyor, küfür ediyor; etrafta kimse olmazsa þaka yollu bana sataþýyor. Sevdim bu adamý. Hiç kýrýcý deðil, sadece çenesi düþük! Bana bile bir insan gibi davranýyor.
     Ýkinci gün yardýmcýsýný getirmedi. Tek baþýna beþ gün daha çalýþýp iþi bitirdi. Marangozluðuna diyecek yok, çünkü elli yýllýk meslek tecrübesi var, lakin boya iþinden pek anladýðý söylenemez. Yerleri rezil etti, her tarafý boya içinde býraktý. Nerede badanacýnýn temizliði, nerede Mehmet ustanýn yaptýðý boyama? Ýþ bittikten sonra eve bir bayan geldi, yerdeki boyalarý temizlemek için. Üç günün sonunda ancak iþi bitirebildi.
     Badana, tamir, boya ve temizlik iþi bittikten sonra bir gece, Kenan Baba'nýn arkadaþlarý geldi. Tabii gelenler arasýnda Doktor da vardý. Terasta yemek yendi, kadehler tokuþturuldu. O gecenin konularýndan biri de bendim. Tüccar ve Hoca bana defalarca sarýlýp tebrik ettiler, hatta etleri kendileri yemeyip beni beslediler. Övgü dolu sözler de söylediler; Kenan Baba bu konuda suskun olmasýna raðmen davranýþlarýyla benimle gurur duyduðunu belli ediyordu.
(Devam edecek...)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn 1. bölüm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 35 Son Bölüm
Memleketimin Delileri - 2
Memleketimin Delileri - 1
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 33
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 34
Köpeðin Adý Badi - 80 (Son Bölüm)
Demokratik Deliler Devleti - 37 (Son Bölüm)
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 32
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 26
Göçe Göçe - Köyümüz Yok Olmuþ - 48 (Son Bölüm)

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ücretsiz Kitap Daðýtabileceðim Ýstanbul’da Bir Mekan Arýyorum
Bir Edebiyatçý Gözüyle Maðaranýn Kamburu - Yorum: 4
Bir Felsefeci’nin Kaleminden Maðaranýn Kamburu – Yorum: 6
Maðaranýn Kamburu
Bir Romanýn Anatomisi: Maðaranýn Kamburu
Bir Aný Defteri Buldum - Roman
Ömer Seyfettin Eserlerini Nasýl Yazardý?
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri - 2
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri - 3

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.