..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanatçýnýn iþlevsel tanýmý bilinci neþelendirmektir. -Max Eastman
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm > Ömer Faruk Hüsmüllü




6 Kasým 2017
Köpeðin Adý Badi - 53  
Ömer Faruk Hüsmüllü
Birkaç saat sonra beni yuvadan çýkardýlar, serbet býrakacaklar sanýp sevindim. Boþunaymýþ. Ayaklarýmý baðlayýp kulaklarýmýn ucunu kestiler. Çok acý verdi, böylesi bir acýyý daha önce tattýðýmý hatýrlamýyorum. Ciyak ciyak baðýrdým, adamlar ise ben baðýrdýkça gülüyorlardý.


:IGB:
     Hayatýmýn en kötü günlerini yaþadým. Þu anda bu günler geride kaldý, ama... Evet tam on bir gün. Çile, eziyet, iþkence dolu on bir gün. Umarým son olur, aksi halde bir kere daha benzeri acýlarý yaþamaya gücüm yeteceðini sanmýyorum. Bir yandan da hâlâ nasýl canlý kalabildiðime hayret ediyorum.


     Kenan Baba'nýn evde olmadýðý bir gün, bayan arkadaþýmla etrafta
dolaþýyoruz. Bu kýz o gün her zamankinden çok farklýydý. Bana cilve yapýyor, kaçmaya baþlýyor; ben de peþinden koþuyorum, koþuyorum. Bir müddet sonra onu yakalýyorum, daha doðrusu ben öyle sanýyorum; halbuki o bilerek bana yakalanýyormuþ. Bir þekilde benden kendini kurtarýp gene bana iþveli bir bakýþ gönderip kýrýtarak kaçmaya baþlýyor; tabii ben de kovalýyorum.
     Bu cilveleþmeler sýrasýnda zamanýn nasýl geçtiðini hiç anlamadýðým gibi, evden çok uzaklara gittiðimizi de fark etmemiþtim. Öyle uzaklaþmýþýz ki býrakýn bizim evi etrafta tek bir tane bile ev görünmüyordu. Daha önce gelmediðim bir yerdeydik. Sað tarafýmýz aðaçlarla kaplý iken sol tarafýmýzda geniþ bir mera ve ileride bir tepe görünüyordu. Ben de arkadaþým da acýkmýþtýk. Burada yiyecek bulmamýz imkansýzdý, geriye dönüp bizim evdeki mamalarýmý yemeyi teklif ettim. O, dönüþün çok uzun süreceðini, þu tepenin arkasýnda bir çiftlik bulunduðunu ve oradan bize yiyecek verebileceklerini söyledi.
     Etrafý yüksek duvarlarla çevrili çiftliðin iki koca kanatlý bahçe kapýsýnýn yanýna geldiðimizde, arkadaþým birkaç kere havlayýnca bitiþikteki küçük kapý açýldý, iþçi kýlýklý bir adam dýþarý çýktý. Eliyle “Gelin!” iþareti yaptý. Ýçeri girdik. Ýçeride çiftlik sahiplerinin oturduðu iki gösteriþli bina, iþçilerin kaldýklarý büyük bir baraka, uzun bir ahýr, tavuk kümesleri, tahtadan yapýlmýþ onlarca köpek kulubesi, tavuk kümesi, tulumba ve yalaðý ilk dikkatimi çekenlerdi.
     Bizi içeriye alan adam koþtu yiyecek ve su getirip önümüze koydu. Yedik, suyumuzu da içtik. Ne kadar iyi, merhametli insanlar vardý! Bize yiyecek ve su vermelerinden iyi olduklarý belliydi.
     Karnýmýz doyduktan sonra gitmek için harekete geçtim, küçük kapýnýn yanýna gittim, arkadaþým da yanýmdaydý. Kapýnýn açýlmasýný beklerken ayný adam yanýnda bir baþka adamla geldi, elinde ucunda kayýþý olan bir tasma vardý; bunu bana taktý, kapýyý açtý arkadaþým çýktý, ben de hamle yaptým, kayýþtan çekerek beni köpek kulubelerine doðru sürükleyip boþ olan birinin içine soktu. Birkaç saat sonra beni yuvadan çýkardýlar, serbet býrakacaklar sanýp sevindim. Boþunaymýþ. Ayaklarýmý baðlayýp kulaklarýmýn ucunu kestiler. Çok acý verdi, böylesi bir acýyý daha önce tattýðýmý hatýrlamýyorum. Ciyak ciyak baðýrdým, adamlar ise ben baðýrdýkça gülüyorlardý.
     Gece olduðunda kulaklarýmdaki acý azalmadý, arttý; uyuyamadým. Sabaha karþý biraz dalmýþým, hepsi bu kadar uyku... O gün gene beni dýþarý çýkardýlar. Neden mi? Dövmek için. Saatlerce dövdüler. Ýki adam yaptý bu iþi; biri sopayla vuruyor öteki kamçýlýyordu. Þimdi kulaklarýmýn acýsýna bir da vücudumdaki aðrýlar eklendi. Sonraki iki gün de dövdüler.
     Geldiðimin beþinci günü ahýrýn arkasýnda hazýrlanmýþ bir ringe götürüldüm. Burasý büyüklüðü yirmi metre kare kadar, yerleri branda ile kaplý, etrafý korkuluklarla çevrili bir yer. Orada beni bekleyen baþka bir köpek var. Beni bununla dövüþtürecekler. Tasmamdaki kayýþý çýkarmalarýndan belliydi. Aslýnda amaçlarý beni dövüþçü köpek olarak yetiþtirmek olamaz; çünkü benim etim ne budum ne? Olsa olsa gerçek dövüþçülerin antrenman yapmalarý için kullunýlan bir rakibim.
     Dövüþe baþladýk, tabii feci bir dayak yedim. Kulübeme götürüldüðümde periþan bir vaziyetteydim. Kulaklarýmýn acýsý, sopa ve kamçý deðen yerlerimin aðrýsý ve bir de þimdi köpek ýsýrýklarý...
     Kulubemdeki tahta aralýklarýndan sürekli dýþarýyý gözlüyordum. Kaçmam için belki bir fýrsat çýkar umudundaydým. Ýki kanatlý büyük kapýdan traktörler, kamyonlar günde birkaç defa girip çýkýyordu. Süt, yumurta ve içlerinde ne olduðunu bilmediðim dolu çuvallar taþýnýyordu bu araçlarla. Dövüþçü köpekleri getirip götüren bir kamyonet de vardý. Ayrýca bir de Amerikan malý lüks bir otomobil. Bunun içinden kýrklý yaþlarda, þiþman bir adamý özel þoförünün açtýðý arka kapýdan inerken ve binerken görüyordum. Çiftlik sahibi olduðu kesin. Bu adamýn belinde silah da vardý.
     Çiftlikte on beþ-yirmi kadar çalýþan vardý ve hepsi erkekti. Bayan hiç görmedim. Hepsi çiftlik sahibine “aðam” diye hitap ediyordu.
(Devam edecek...)

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: bu nasýl baþlýk kardeþ yaaa
Gönderen: serdar adem iþler / , Kýrgýzistan
12 Kasým 2017
bu baþlýk okumayý engelliyor ya deðiþtiremez miyiz iz edebiyattan ayrýlacam ya *** Baþlýðýn neresini beðenmediniz ve okumayý neden engellediðini açýklar mýsýnýz? (Ömer Faruk Hüsmüllü)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn 1. bölüm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 35 Son Bölüm
Memleketimin Delileri - 2
Memleketimin Delileri - 1
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 33
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 34
Köpeðin Adý Badi - 80 (Son Bölüm)
Demokratik Deliler Devleti - 37 (Son Bölüm)
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 32
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 26
Göçe Göçe - Köyümüz Yok Olmuþ - 48 (Son Bölüm)

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ücretsiz Kitap Daðýtabileceðim Ýstanbul’da Bir Mekan Arýyorum
Bir Edebiyatçý Gözüyle Maðaranýn Kamburu - Yorum: 4
Bir Felsefeci’nin Kaleminden Maðaranýn Kamburu – Yorum: 6
Maðaranýn Kamburu
Bir Romanýn Anatomisi: Maðaranýn Kamburu
Bir Aný Defteri Buldum - Roman
Ömer Seyfettin Eserlerini Nasýl Yazardý?
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri - 2
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri - 3

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.