..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Seviyorum, öyleyse varým. -Unamuno
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ýronik > Alp Þahin




17 Mayýs 2017
Oysa Yozlasir Herkes  
Alp Þahin
Cozum partiler ve siyasi goruslerde mi yoksa bireylerin kendisinde mi?


:BJBB:
Uzak diyarlarda Bozkurt Cumhuriyeti diye bir ulke varmis ve bu ulkeye secim zamani gelmis. Iki buyuk parti varmis mecliste; Solak Bozkurtlar ve Boz Bozkurtlar... Bu partilerin iki lideri de konusma icin Boz Internet ve Televizyon kanalina cikmis. Iktidar partisi Solak Bozkurtlar ulkeyi ne ileri goturebilmis ne de geri... Liderleri hep yaptigi gibi bu secimde de yine halk icin calisacagini soylemis ama halk torpil ve rusvetin durdurulamayacagini dusunmus. Ekonomik olarak refahin sozunu vermis fakat gercekte Bozkurt Cumhuriyeti, Birlesik Kartal Devleti'ne baglandigi icin halka cok ta inandirici gelmemis. Muhalefet partisi Boz Bozkurtlarin lideri Bozkurtlularin bu devirde tek dostunun yine Bozkurtlu oldugunu belirtmis, Birlesik Kartal Devleti ile kesinlikle muzakere yapilmamasi gerektigini vurgulamis. Halk bu partiyi de samimi bulmamis. Sonucta neden diger devletlerle gerek siyasi gerekse ekonomik olarak ortak hareket edilemesin ki diye dusunmus.

Boyle bir ortamda yeni olusan bir parti varmis. Beyaz Bozkurtlar. Liderleri konusmasinda Bozkurtlularin aydinliga kavusabilmesi icin her seyi yapacagini, bugune kadar diger partilerin insanlari kandirdigini, rusvetin, torpilin ve mutsuzlugun kol gezdigi su zamanlarda tek cozumun kendilerinin oldugunu belirtmis, beyaz sayfanin acilmasi gerektigini ve eski guclerine geri doneceginin sozunu de vererek konusmasini bitirmis.

Secim gunu buyuk bir heyecanla vatandaslar oylarini vermis ve secimi Beyaz Bozkurtlar kazanmis. Beyaz Bozkurtlar iyi yapilanmanin neticesiyle hemen icraata baslamislar. Teker teker halkin eksikliklerini belirlemis ve bu sorunlara cozum bulmaya baslamis. Bir gun Beyaz Bozkurtlarin liderine cok samimi arkadasindan bir telefon gelmis..."Ya bizim cocugu o yeni acilan yere soksana" demis. Lideri de kiramamis, yaptigimiz islerin yaninda helal olsun dusuncesiyle cocugu ise sokmus. Daha sonra bir telefon daha gelmis. Arayan Birlesik Kartal Devleti lideriymis. Yeni bazi birkac teklif onermis, lideri zaten batik olan ekonomiyi toparlamak icin bu onerileri de kabul etmis. Derken bu telefonlar, istekler hep artmaya baslamis. Beyaz Bozkurt Lideri ve ekibi rusvet ve torpilin onune geceyim derken iyice arttirmaya baslamis. Halk bu cirkin duruma ses cikardiginda, zaten binbir dertle ve istekle ugrasan lider ve ekibi iyice tahammulsuzlesmeye baslamis. Halki tutuklamaya, nankorlukle suclamaya, biz olmazsak siz hicsiniz demeye getirmis. Halk isyan ettikce, bize ne basardiklarinizdan, biz huzur istiyoruz dedikce Beyaz Bozkurtlar iyice cilgina donmus. Oyle ki bu kadar basari icin bazi yozlasmalar kacinilmazdi. Birlesik Kartal Devleti'nden borc yapilanmasi yapmadan ekonominin, torpil ve rusvet alinmadan da sadakatin olmadigi su donemde suclu Beyaz Bozkurtlar degildi ki. Onlar sadece taslari yerinden oynatmaya calisiyordu.

Nitekim seneler gecmis ve Beyaz Bozkurtlar yeni secimi kaybetmis. Secimi Boz Bozkurtlar kazanmis ve liderleri zafer konusmasinda birakin aydinligi, beyaz sayfa yalanlarini, devir Bozkurtlularin kendi kullerinden dogma zamani demis. Ilk icraat olarak ta sozunde durdugu gibi Birlesik Kartal Devleti'ne satilan yerleri geri almak ve yerli Bozkurtlulara vermek icin adimda bulunmakmis. Boz Bozkurt lideri odasinda bu duruma cozum ararken telefonu calmis. Yerli sanayici, satilan yeri geri alabilecegini soylemis, bu durum Boz bozkurt liderinin cok hosuna gitmis ama sanayici eklemis. "Ya bizim cocugu o yeni acilan yere soksana"



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Karmaya Daha Var

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Vatan [Þiir]
Seçim [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Uðruna Nefes Alýp Verdiðim [Deneme]
Amin Diyelim [Deneme]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.