..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþünce dilden, dil düþünceden doðar. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Varoluþçuluk > selim çok




24 Ocak 2017
Zamaný Taramak  
selim çok
sað gözümdeki o çýldýrtýcý aðrý baþlamýþtý yine.adýmlarým da yavaþlýyordu.yolun sonundaydým ve evim görünüyordu küçük bir iz gibi.


:ADAB:
“hesabý alýr mýsýn”
“peki geliyorum abi”

Gözlerimi dýþarý çevirdim.soðuk bir mart ayýnýn son Cumartesi akþamýný yaþýyorduk.sert bir rüzgar dalgalarý savuruyordu kýyýya.çýkardýðý uðultular burdan kulaklarýmýza geliyordu.kýþ terkediyordu rüzgar.son parodilerini oynayarak.son kadehimi yudumluyordum ben de.baþým mahurlaþmýþtý.kalkmaya hazýrlýyordum kendimi.

“buyur abi”
Parayý uzattým.
“iyi geceler”
“yine bekleriz”

Çýkýþa doðru aðýr aksak hareket ettim.kapýnýn yanýndaki masada buranýn en geç kalkan müsterileri hararetle birþeyleri tartýþýyorlardý.yanlarýnda meyhanenin sahibi de vardý.bazýlarýnýn konuþtuklarýný anlamak için özel bir gayret gerekiyordu.diller ayrý figürler geliþtiriyordu.alkol kadehleri sýralandýkça bardaklar masaya vuruluyor,hareketler aðýr aðýr hareketsizliðe devrediyordu yerini.

“iyi akþamlar” dedim.çoðu duymadý bile.yalnýzca meyhanenin sahibi baþýný eðdi.kapýya yöneldim.her yanýmý sarmýþtým.önümü iliklemiþtim çýkar çýkmaz.gecenin onbiriydi ve rüzgar etkisini gittikçe arttýrýyordu.kendimi yalpalayarak uzaklaþtýrdým oradan.

Her yanýmý saran dalga sesleriyle sahil yolundan ilerliyordum.her zaman karþýdaki yol yerine burayý seçerdim oldukça esmesine raðmen.hava beni kendime getirmeye baþlardý.belki de bir anlayýþ meselesiydi,belki kendinden bakýþ,ya da kötülükten vazgeçiþ.meyhaneden uzaklaþtýktan sonra kýyýya demirlemiþ kayýklarý,takalarý görürdüm.onlarda da bir anlayýþ meselesi iþlerdi ya da kendinden bakýþ.hava ýlýksa kayalarýn,kayýklarýn üzerinde,soðuk ve yaðmurluysa takalarýn içinde ya da kýyýnýn sonundaki derme çatma kulubelerde demlenirlerdi.þarkýlarý hiç eksik olmaz,melodiler yankýlanýr ve insaný yeni bir hüzne iterlerdi.çekici hüzünlere.onlarýn sahilden geçen benim gibi kimi insanlarýda çaðýrdýklarýda olurdu.birkaç kez çökmüþtüm yanlarýna ve batýk bir gemi misali dönmüþtüm evime.bu gece yoðun soðuk hava nedeniyle gürültüler tiz bir þekilde duyuluyordu.yine hüzünlenerek ve görebildiðim insanlarý selamlayarak geçip gidiyordum.

“hüseyin,gelsene yahu”
“boþver bugün kaçayým”
“gel yahu,uzun etme! Bak çinekop yapmýþýz bugün”
“saðol be abi,kaçayým ben”
“hadi neyse,iyi akþamlar”

Adam tekrar yerine dönerken ben de kulubelerden üst taraftaki yola doðru yürümeye devam ettim.sahil yolu burada bitiyor, deniz kokusu yavaþ yavaþ genizlerden çekiliyordu.þarkýlar gitgide uzaklaþýyordu..koruluðun içinden geçen ve benim ortasýndan devam ettiðim korkutucu yoldaydým þimdi.adýmlarýmý biraz sýklaþtýrdým.koruluktan herzamanki gibi balýkçýlarýn seslerinden daha genç ve daha sarhoþ sesler duyuluyordu.

“Yeter be,off be!”
“amma agladýn ulan!”
“ver ulan þu þiþeyi!”
“cigaralýklar kimdeydi?”
“off be!     “

Evime yaklaþýyorum.yine harcamýþtým dört saat.sað gözümdeki o çýldýrtýcý aðrý baþlamýþtý yine.adýmlarým da yavaþlýyordu.yolun sonundaydým ve evim görünüyordu küçük bir iz gibi.bol keseden harcamýþtým dört zaman ve koruluðun içinden gelen sesler gibi uðulduyordu baþým.

Evime yaklaþýk beþ-on metre kalmýþtý.iyice sessizleþmiþtim.baþým eðik yürüyordum.baþýmý uzun zamandan beri kaldýrdýðým ilk andý.aycaný görüyordum birdenbire karþýmda.evimin merdivenlerine çýkmýþ ve kýzýl saçlarýný sert rüzgara býrakmýþtý.uzun bir pardesü vardý üzerinde.kýmýldamadan duruyordu.gözlerini hiç ayýrmýyordu benden.ben ise adýmlarýmý ufaltmýþ,þaþkýnca ilerliyordum merdivenlere.elini uzattý.arkasýnda kocaman bir ayýþýðý daðýlýyordu.korktum.geri çekildim.bana yürüyordu...

“elimi tut”
“Hayýr,olamaz bu”
“seni istiyorum!”

Üzerindeki giysileri çýkarýp attý.saçlarý gögüslerine döküldü.gülerek geliyordu üzerime.
“güzelim hala.bana inanmalýsýn”
“lütfen git!”

Nasýl bir þok olduðunu tahmin edemiyordum.bana sarýlýyor,artýk kýpýrdayamýyordum.sýcaklýðý her yanýmý kaplamýþtý.baþýmý dayadým ve gözlerimi kapadým.bir tutku denizinde kürek çekerek kollarý aðýrlaþan yaþlý bir denizci gibiydim sanki.olduðum yere çöktüðümü hatýrlýyorum.

“off be!”
“öbür sarma nerde?”

Gözlerimi açtýðýmda sabaha yakýndý.aðacýn karþýsýnda takýlan bir grup vardý.beni farketmediler.her yaným tutulmuþtu.sessizce uzaklaþtým.bir içki þiþesi uzunluðunda bir dünyam vardý ve her yanýmý saran soðuk dalga sesleri.

Aycan her zaman çok güzeldi.
Her zaman

Çoktan sahil yoluna vurmuþtum kendimi.güneþ doðacaktý birazdan.nereden nereye geçtiðini anlayamadan,ýþýklarýyla,zamaný bölerek.
Derin bir deniz kokarken varoluþlar...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn varoluþçuluk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gözlerim Sevdiðinde O Aðlýyordu
Masada Pislik Var!
Harabad
Caz Kuþaðý
Minimal Dalga
Anarþist
Bu Þehrin Ýçine Sýçtým!
Psikopat Kýrmýzý
Kapýlar
Yanyana ve Ayrýk

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Serbest Metinlerde Ýntihar Düþleri...
Zaman Aðladýðýnda
Dark 6. 11
Dirahþan
Bir Alkoliðin Hipomanik Notlarý
Aþkýn
Peygamber Devesi Yönelim Kuþaðý
Deep 5. 10
Bekareti Bozulmuþ Kahkahalar Orkestrasý
Alcohol!


selim çok kimdir?

sadece özgürlük.

Etkilendiði Yazarlar:
sürrealizm


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © selim çok, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.