..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özyaþamöyküsü baþka insanlarla ilgili gerçekleri anlatmak için eþsiz bir araç. -Philip Guedella
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Ömer Faruk Hüsmüllü




20 Kasým 2016
Ýktidara Gelebilmek Ýçin Tüyolar!  
Ömer Faruk Hüsmüllü
Rakibi yenmenin yolu:onu iyi tanýmaktan ,taktik ve yöntemlerini bilmekten geçer... Ýktidar olma konusunda gerçekten samimi iseniz,iþte size bazý tüyolar: 1-Ýþe eðitimle baþlayýn:-Önce,sizin siyasi görüþleriniz doðrultusunda bir dershane açýn.-O dershanede ders verecek öðretmenleri yetiþtirecek birimler oluþturun,öðretmen adaylarýnýzý gençlerden seçin.


:AFFD:


Rakibi yenmenin yolu:onu iyi tanýmaktan ,taktik ve yöntemlerini bilmekten geçer...
Ýktidar olma konusunda gerçekten samimi iseniz,iþte size bazý tüyolar:
1-Ýþe eðitimle baþlayýn:
-Önce,sizin siyasi görüþleriniz doðrultusunda bir dershane açýn.
-O dershanede ders verecek öðretmenleri yetiþtirecek birimler oluþturun,öðretmen adaylarýnýzý gençlerden seçin.
-Ýlk baþta siyasi görüþüne bakýlmaksýzýn piyasanýn en iyi öðretmenlerini parayý bastýrýp kadronuza dahil edin.
-Dershanenize çok miktarda öðrenci kayýt etmek için velilerle birebir iliþkiye geçin.
-Dershane þubelerini önce büyük kentlerde açýn.Çünkü oradaki pazar oldukça geniþtir.Sonra diðer illere,ilçelere hatta beldelere bile þube açarsýnýz.
-Kapatýlma tehlikesi karþýsýnda yeni açacaðýnýz dershanelerde farklý isimler kullanýn.Kapatýlma tehlikesi geçtikten sonra tekrar ayný isim altýnda birleþme yoluna gidin.
-Okullarý tek tek dolaþýn.Baþarýlý öðrencileri dershaneye ücretsiz kaydedin,hatta burs verin.Çünkü bu öðrencilerin sýnavlarda dereceye girmeleri, sizin reklamýnýzý yapacaðýndan saðladýðý kar harcadýðýnýzdan çok fazla olacaktýr.
-Dershaneleri öðrenci yurtlarý ile takviye edin.Yurtlara seçilmiþ elemanlar yerleþtirin.
-Dershane öðrencilerinin zamanlarýnýn çoðunu sizinle geçirmelerini saðlayýn.Öyle ki uyuma ve okula gitme dýþýnda kalan zamanlarýný birlikte deðerlendirmeniz konusunda velileri ikna edin.
-Dershaneye ve muhtaç öðrencilere yardým edecek hayýrsever insanlarla irtiba geçin ve onlara hedeflerinizi anlatýn.
-Anadolu leselerini,fen liselerini kazanan dershane öðrencilerinizi iyi izleyin ve okullarýndan baþka arkadaþlarý ile sizin irtibat kurmanýza yardýmcý olmalarýný isteyin.
-Üniversiteyi kazanan öðrencileriniz için de ayný yolu takip edin.Üniversite öðrencilerinin en önemli sorunlarý beslenme ve barýnma olduðundan hayýrseverler ya da belediyeler yardýmýyla bu problemlerini çözmelerine yardým edin.
-Üniversiteyi bitiren etkiniz altýndaki kiþileri devlet ve özel sektörde bir iþe yerleþtirin ve yetkili bir makama geldiklerinde bu borçlarýný ayný þekilde ödemeleri gerektiði hususunda telkinlerde bulunun.

2-Vakýflardan faydalanýn.Yeni vakýflar kurabileceðiniz gibi eskiden kurulmuþ olanlarda da görev alabilirsiniz.Bu yolla yoksul insanlara yardým ettiðiniz gibi,yardýmlarýnýzdan dolayý size minnettar kalacak olan fanatik destekleyicilere de sahip olabilirsiniz.

3-Seçildiðiniz belediyeleri kullanabilirsiniz.Buralarda borca grmekten korkmayýnýz.Nasýlsa bir gün devlet bu borçlarý ya siler ya da belediye adýna üstlenir.Götüreceðiniz hizmet öncelikli olarak bireylere yönelik olmalý.Yasal olmayan belediye iþlerinden dolayý vatandaþlarý rahatsýz etmekten sakýnmalý,onlara bazý kolaylýklar saðlamalýsýnýz.

4-Ticarete önem verin.Para güçtür.Onu elde etmek için çalýþýn.Sermayenizi büyütebildiðiniz kadar büyütün.Gerekirse iyi bir kapitalist olun.Ticari faaliyetlerde birbirinizi destekleyin.Sermaye sahibi kiþileri ürkütmeyin,onlarý parti çýkarlarý doðrultusunda kullanýn.Kendi "burjuva" sýnýfýnýzý yaratýn.Kendi burjuva sýnýfýnýz oluþtuktan sonra diðer kapitalistlere ihtiyacýnýz kalmayacaðýndan onlarý baþýnýzdan defetmenin yollarýný araþtýrýn.

5-Dini bayramlarda ,Ramazanda hayýr faaliyetlerinizi artýrýn.Yaptýðýnýz hayýrlarý gizlemeden yapýn,reklam olur diye sakýn korkmayýn.

6-Medyayý kullanýn.Ýlk baþta medya size karþý çekingen davranabilir.Öcü olmadýðýnýzý onlara gösterin.TV'ler kurun,gazeteler çýkarýn,kitaplar basýn.Gerekirse bunlarý parasýz daðýtýn.

7-Devlette sorumlu bir mevkiye gelirseniz,devletin imkanlarýný,vakýflarýný insanlara hayýr için kullanýn.Bu yolla kömür,yiyecek paketleri daðýtýn.

8-Parti örgütlenmesine önem verin,siyaseti ciddiye alýn.Partide 24 saat eleman bulundurmaya çalýþýn.Partiye gelen vatandaþlarý boþ göndermeyin.Hiçbir þey veremezseniz ble,eline bir CD olsun tutuþturun.Her mahalle için bir sorumlu görevlendirin.Bir sorunu nedeniyle partiye baþvuran kiþiyi mutlaka mahalle sorumlusuna yönlendirin.Çünkü o yolla o mahalleden diðer insanlara ulaþma imkaný da doðacaktýr.

9-Dini konulara önem verin.Dindar olmasanýz bile öyle görünmeye çalýþýn.Dindar insanlara haksýzlýk yapýldýðý iddiasýný sýk sýk dillendirin.Türban konusunu çeþitli vesilelerle sürekli toplumun gündeminde tutun.Cami yaptýrma derneklerinde görev alýn.Tarikatlarla olan iliþkilerinizi güçlendirin.

10-Rakiplerinizden sesi çok çýkan,kiþiliði zayýf yazarý,çizeri,bürokratý. v.s.yi çeþitli yollarla elde edip,"tarfsýz" görüntüsü altýnda sizin propagandanýzý yapmalarýný saðlayýn.

Ha unutmadan, son bir tüyo daha:
"vicdan" ile "cüzdan" arasýnda bir tercih yapmak zorunda kalýrsanýz.
-"Ampul"ünüzü yakýn ve ne yapmanýz gerektiðini okuyun...

ÖNCE CÜZDAN;SONRA VÝCDAN
**
Bu tüyolarý vereli tam 9(dokuz) sene oldu. Bunlardan muhalefet faydalandý mý? Hayýr...
Yani: Eski tas, eski hamam...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
"Adam Olmayan" Adamlar!..
Millet Ýsterse Tarih Tekerrür Etmez!
Duble Yol Mu, Duble Fiyasko Mu?
Ben "Evet"i Basacaðým
Ampul Vicdanlarý Aydýnlatabilir mi?
Ben,ben,ben…gene Ben!
Ýnsanoðlu Nereye?
Kriz Teðetcileri Vuruyor
Bu Bilge (!) Adamlar Kaç Kiþi?
Ekmelettin Bey Cumhurbaþkaný Olursa Bu Kitaplar Ücretsiz

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atatürk’ün Ordu - Savaþ ve Barýþ Hakkýndaki Sözleri
Ýnsanoðlu Dur ve Dinle!
Türk Devletleri Ne Zaman Kuruldu ve Ne Zaman Yýkýldý?
Kitapsýz Bir Din Doðdu,haberiniz Var mý?
Kýzýlderili Soykýrýmý / American Natives Genocide
Bayraðýn Türklerde Önemi
Kitaplarý Yakýn, Kütüphaneleri Yýkýn!
Facebook’a Bir Önerim Var
Maðaranýn Kamburu Romanýndan Seçmeler…
Eleþtirinin Eleþtirisi - 3

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.