..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýçine koyabileceðin bir karanlýðýn olmadan, bir ýþýðýn olamaz. -Arlo Guthrie
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Söyleþi > El.Zem Hebiloðlu




11 Haziran 2016
Sadece Güzellik Arayan Erkeklere Biz Kadýnlarýn Aðzýndan Öneriler  
1234

El.Zem Hebiloðlu


123456898490uýowdj


:ACEE:
Erkekler neden kadýnlarý anlamaz?
Öncelikle kadýnlar sevilmek ister, çok sevilmek ister. Biryerde duymuþtum erkeðe aþk kadýna sevilmek yakýþýr diye. O dizide kadýn gerçekten çok seviyordu adamý ve beklediði aþký bulamamýþtý adamdan. Çaresizce kývranýyordu ve teyze olmaz dedi aþk erkeðe yakýþýr. Sular gibi akmalýdýr erkek en çok bir kadýn olarak sen seviyorsan olmaz bu iþ.

Kadýnlar çok nazlýdýr ve erkeklerin gereksiz ilgisizliði kadýnlarý çok üzer, yorar. Bu da haliyle çeneye vurur. Bu herkeste böyle olmuyor, bazýlarý da daha bir içine kapanýyor ama olsun.

Erkekle kadýnýn birbirinden beklentisi çok farklýdýr, böyle de olmalýdýr. Erkek erkekliðini bilecek kadýn kadýnlýðýný fakat bu kapitalist sistemde herþey birbirine karýþtý malesef.

Beyler kadýnlarý kapitalist bir yaklaþýmla nesnelleþtirmemelirdir ayrýca. Öncelikle hepimiz insanýz beyler, kimse eþya deðil. Kullan at prensibi burada geçerli deðil.

Kadýn illa kadýnlýðýný dýþ görünüþüyle bilecek ilkesi yok. Elbet de kadýn bakýmlý olmalý, kendine bakmalý ama siz sadece dýþ görünüþe bakýyýrsuuz çoðunluðunuz. Aptal bombayý çoðunuz seve seve kabul eder. Bilgi, kültür birikimi ne olacak? Her kadýn için bir liste yapýp hangisini alsam demek ne kadar mantýksýz. Keþke þu yukarýda ilk maddelerde saydýðým çok seven kadýn seçeneðini de koysanýz araya daha doðrusu seçenek olmasaydý da onu sevseydiniz. Ama þýklarda bir sarýþým ya da esmer bomba varken ne yazýk ki çok seven kadýn harcanýr isterse 80 yýl beklesin sevginizi bu yüzden çok seven kadýnýn mutluluðu itopyatiktir daha doðrusu artýk þansýna baðlý...

Kadýn en çok da sahiplenilmek ister aslýnda çünkü yaratýlýþta güç erkeðe verilmiþtir. Zaten bu albeniler de olmasa neden evlilikler olsundu ki? Biraz sahiplenin sevdiðiniz kadýný ona sýmsýký sarýlýn ve gidemezsin deyin, sen sadece benimsin.


Tekrar söylüyorum kadýnlar nesne deðildir. Evlilikten tek beklentiniz güzellikse vay halinize... Bir kadýnla 4 þey için evlenilir hadisi vardýr. 1. Güzeldir -bu çoðunuzun tek kriteri- 2. imanlýdýr -genelde günümüzde göz ardý ediliyor malesef, sizi dualar kurtaracak bunu hep unuttunuz. Allah'a yakýn olmasý hep iyidir karþýnýzdaki insnaýn, dünya için ahiretini dýþlayanlarý ASLA anlamayacaðým- 3. Zengindir 4 Asalet ve soy için evlenilir. Bu konuda seçimi size býrakýyorum. Malesef devir böyleyken her çok seven harcanacak...

Kadýnlar yanlýþ adamý sever; adamlar doðru kadýný üzer

Ýliþkilerde seçici tarafýn aslýnda ben de kadýn olduðuna inanýyorum Serkan Karaismailoðlu Hocamýz gibi. Bunu üniversite sýnavýna benzetiyorum. Üniversite her öðrenciyi kabul ediyor yani çalýþkan olan her öðrenciyi. Öðrenci derslerine sýký çalýþýr sýnava düzgün þekilde girerse ve bir aksilik de yaþamadýysa sýra geliyor tercihlere. O artýk üniversitenin kalitesine baðlý olarak tercihlerini sýralýyor. Öncelik bölüm olabiliyor mesela benim ilk 4 tercihi biyomedikal yazdýðým gibi ya da kimileri kütüphanesine bakýyor kimileri kantinine. buradaki öncelik derslerini sýký çalýþan öðrencinin hangi ünide ne var tercihi. Üniversite zaten her öðrenciyi baðrýna alýyor erkeklerin çok eþli olma iç güdüsü gibi. Çoðunluk için ilk ve tek kriteri güzellik olan erkekler konusunda seçim haklarý kadýnlara kalýyor.


Israrla söylüyorum beyler hiçbir kadýn nesne deðildir, onlarý tek kalýba sýðdýrmaya çalýþmayý býrakýn -güzelliðe önem verenler için- yok boyu uzun olsun, yok ufak burunlu olsun, yok kolu þöyle olsun bacaklarý böyle olsun... Malesef günümüzde çok güzel fakat süslenip püslenip foto çekmekten baþka iþ bilmeyen kadýnlara kaldý ortalýk ve alýcýsý çok. Yapmayýn beyler, kendimi salak hissediyorum bu tablo karþýsýnda. Hepimizin hayalleri var, umutlarý var. Dar kalýba alýyorsunuz, almayýn. Niteliðe de bakmayý unutmayýn artýk. Bu süslü ambalajýn içinden çok farklý þeyler çýkabilir. Bozulmuþ olabilir, içi kötü olabilir. Ya da tek kriteriniz tabi bu olsun, siz bilirsiniz. Ben sizi bu karýþýk yazýyla baþbaþa býrakýyorum... hadi saðlýcakla kalýn.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Goethe
Eylemsizlik Kuvveti ve Tembellik
Þairlerden Esinteler

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Matrýx'in Gerçek Hikayesi... [Þiir]
Kaçýþ [Þiir]
Morfin [Þiir]
Seninle Heryere [Þiir]
Gözlerimi Kapattým [Þiir]
Sadakat [Þiir]
Evren [Þiir]
Çiçek Bahçesinde Sararan Çiçekler [Þiir]
Bir Þair Bozuntusu Ýçin Kendi Þiiri [Þiir]
Zürafalar [Þiir]


El.Zem Hebiloðlu kimdir?

Kýz usulca fýsýldadý papatyaya seni þimdiden çok özledim. . . Senin için en iyi þeyi yapýyorum seni dualarýmdan asla esirgemeyeceðim. . . Dualarýmda hep yaþa güzel insan. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Özgün


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © El.Zem Hebiloðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.