..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En güzel özgürlük düþü, hapishanede görülür. -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > ayþe kýlýnç




2 Haziran 2016
Deve ve Cüce  
ayþe kýlýnç
Dönüp baktýðýnýzda neleri ya da kimleri cýkartirdýniz hayatinýzdan?


:ADBH:
Bir cüceyle devin çarpýsmasý gibiydi bizimkisi.Zaman zaman devleþtim karþýnda zaman zamanda bir cüce gibi küçüldüm.Bir metre seksenbeþ santim boyla dokuzuncu kattan atlayýn on sekiz yaþinda bir yürekti taþýdýðým.Asfalta yapýþýnca bedenim yukardan bakýldýðinda,bir karýþ, yakýnýndan bakýnca da, zift karasý, daðýlmýþ tüm uzuvlarým.

Yirmi yaþýndayken adýný koyamadýðým duygularla atýlan çakýl taþlarýyla bir kaç yýl sonra yolumu bulamadým.Taþ bile çakilken kum olmuþtu üzerine basan aðýrlýklardan.Bugün ellili yaþlarýnda bir devle ettiģim sohbette; hayatýn hep baþkalarýný düþünmekle geçtiðini bir kez daha anladým.''Geriye dönüp baktýðýmda telaþeli yýllarýma ve onca yaþanmýþlýða neyi yahut kimi cýkartirdým hayatýmdan dedim ve hiç birþeyi, cevabýný aldým kendimden'' dedi.Neden dediģimde ise asýl gözden kaçýrdýðým þeyin cevabýný aldým.''Hayatým domino taþlarý gibiydi bir tanesini çekmeyi denediðimde, bir sonraki olmuyordu.Ve daha sonraki de.Yani ben olamýyordum.Bugünkü ben deðil baþka biri oluyordu.Bense kendimi hiç inkar etmedim.Hepsi beni bugünkü ben yaptý.Hepsini ben istedim yerli yerince dizdim ve bugün oyunun sonunu izliyorum.Bugun olsa yine ayný güzel hatalarýmý yapar ve yine bugünkü ben olurdum''dedi.Ve ekledi o yüzden ''kendime sorduðum sorunun cevabýni yine ben verdim.Neyi çikartýrdim?-hiç bir seyi-Ve kimi çýkartýrdým?-hić kimseyi- ''dedi.

Önce karýstým biraz ama sonra hakverdim.

Hayatý karþýlamak gerekirdi.Geleni karþýlamayý bilmek de gideni uðurlamayý da öðrenmek gerekirdi.Gelenler ve gidenler kattýklarýyla zaman zaman da götürdükleriyle bugünki bizi olusturmamýþ mýydý.Üstad haklýydý.Ben olmak ićin deðerdi.Deðmisti de.

Dokuzuncu katýn tepesinden oturmadan bakýnca aþagýya on sekizlik yüreðine bir seksenbeslik boyu eklendi.Cüce olan herseydi.Onu oraya çýkaran herþey önce zihninde sonra bedeninde devleþti.Artýk cüce deðildi.

Belkide ölüm denen hastalýðý çaðýrmadan saniyeler once tüm sorularýnýn cevabýný rüzgarla öðrendi.Baþýna üþüsen insanlarý, herkesi ve herþeyi anlamsýz bularak seyretti.Hayatýndan tek bir taþý çekti ve bugün ki beni bir on sekiz buçuða getiremedi.Yinede sećti.

Herkes birþekilde öðrendi.Kimi yaþayarak,kimi erteleyerek,kimide son vererek.Kimi zaman cüce kimi zaman dev olmak böyle birþeydi.Keþkeler ve piþmanlýklar küçültürken, iykiler büyütüyordu.Mutlu edemiyeceðinden, yetemiyeceðinden korkanlarýn varlýðýna baðlý olmayanbenler büyüttük ićimizde.Ne olursa ve ya ne olmazsa yetebilmeyi öðrendik kendimizze.

Þimdi hayaller okadar gerçek ve diri ki!Ben tek bir taþý yerinden oynatmadan devleþtim, hayat karþýmda cüce artýk ve ben onu dünyanýn dokuzbin doküzyüz doksan dokuzuncu tepesinden izliyorum.Saçlarým gece artýk, yýldýzlar göz kýrptýkça maviye çalan.Bir atmýþlýk boyuma ve koca gözlerime aldýrmadan oturdum Ay'a. Ayaklarýmý salladýðým Ayýn içinden, geleceðime  temiz yaðmurlar yaðdýrýyorum.

     (Tüm taþlarýma teþekkürlerle, hepinizi kucaklýyorum )




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kitaplar Üzerine

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yalnýz Yol
Aþkýn Kokusu
Gülümserim
Mavi Kýz Koyu
Babalar Ölmez
Ademler ve Havvalar - 2
Saygý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ey Þehr'i Þâhanem [Þiir]
Kadim Dostum, Yalnýzlýðým! [Þiir]
Ne Zaman Vazgeçtim? [Þiir]
Nergis Kokusu [Þiir]
Neyse Ne [Þiir]
Hoþgeldin! [Þiir]
Bir Þair Düþtü Gönlüme [Þiir]
Bazý Þiirler [Þiir]
Sen Geldin Geleli Dünyama [Þiir]
Küçük Kýz [Öykü]


ayþe kýlýnç kimdir?

Yazýlanlar kalpten parmaðýma düþerken gözlerimin bile durduramadýðýdýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Batman, Metin Hara,Hakan Günday,Osho,Nilgün,Zülfü LivaneliCemal Süreyya...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ayþe kýlýnç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.