..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir þey yaþam kadar tatlý deðildir. -Euripides
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Toplumbilim > suat engin yýlmz




17 Þubat 2016
Büyük Oðlum Anýl Cemal Yýlmazýn Yarýyýl Ýzni  
Anýl cemailin yarýyýl tatili

suat engin yýlmz


Uludað Universitesinde eðitim gören oðlum anýl cemalin yarýyýl tatilini anlattým


:BJAB:
Büyük oðlum Anýl cemal Yýlmazýn yarýyýl izni

Çocuklarýmdan büyüðü Anýl Cemal Hukuk fakültesinde okuyor. En son yaz tatilinden dönerken Eylül ayýnda Anýlý gördüm , anýl Gemlik kumlada teyzesi ve dedesiyle kalýyor ve orada ikamet ediyor .
Hukuk Fakültesi ikinci sýnýfýnýn birinci döneminde idare hukuku dersinden bütünlemeye kaldý , fakat iki hafta sonra yapýlan bu dersin sýnavýný baþardý , ikinci sýnýf ikinci dönemi baþlayana kadarda Eskiþehire bizim yanýmýza geldi .
Saat sekiz buçuktu , cezaevi servisi geldi , birden kapý çalýndý , açtýðýmda eþim, Alper ve Anýl kapýdaydýlar. Tabiî ki gözüm ilk önce Anýlý gördü , bana baktý ve tebessüm etti , bende ona baktým içim bir tuhaf oldu , sarýldým , iki yanaðýndan öptüm , özlem baþka bir þeydi .
Daha önce görev yaptýðým Hakkari iline ailemi götürmemiþtim, Anýl annesi ve kardeþiyle birlikte Bursada kalmýþtý , iki yýl sonra benim tayinim Eskiþehire çýktý , Anýlda Uludað Üniversitesi hukuk Fakültesini kazandý , bizler annesi ve kardeþi ile Eskiþehirde kalmaktayýz Anýlsa daha önce söylediðim gibi dedesi ve teyzesiye Bursa, Gemlikte kalýyor.
Evde bir düzenlemeye gittik küçük odayý Anýla tahsis ettik , anýl odasýný girdi eþofmanlarýný giydi , bilgisayarýný masaya yerleþtirdi , sonrada bizim yanýmýza geldi .
Bir yýl sonra tekrar dört dörtlük olmuþtu her þey güzeldi ,bir tatlý sohbet baþladý , yemekler salonda yenilmeye baþladý, çaylar daha büyük demlikle demlenmeye baþladý , yüzümüz daha bir gülmeye baþladý , evin içerisinden o günlük hayatýn verdiði gerginlik ve kasvetli hava gitti ve neþe ve sevinç kapladý her yaný.
Hayatýn getirdiði þartlardan insanlar bir süreliðine olsa da çocuklarýndan, annesinden, babasýndan , kardeþinden ayrý kalabiliyorlar. B u þekilde binlerce insan var , bazen hayat bize verececeði þeylerin bedeli ayrýlýk , özlem olarak alabiliyor hatta verdiðinden fazlasýný alabiliyor . Bu þekilde eðitim için , çalýþmak için memleketinden ayrýlýp bir daha hiç gitmeyen insanlar bile var . özellikle Anadolunun küçük kasabalarýndan ve þehirlerin bir þekilde ayrýlan insanlar , bilmedikleri memleketlerde çýkýþ yolu arýyorlar, bulabiliyormu , eðer biraz þansý varsa , veya hayat oyununu akýllý oynayabilirse bir yere varan insanlar yok deðil , ama çoðunlukla hüsran oluyor sonuç …!
Anýl geldikten sonra her þey daha güzel olmaya baþladý evimize bir neþe geldi , bir sevinç doldu , yüzümüz gülmeye baþladý . V e eþim bir gün dediki : Anýl olmadýðý zamanlar bir eksikliklik varmýþ dedi , bir þeyler boþ kalmýþ, puzzlenin bazý parçalarýnýn yerinin yanlýþ olduðunu anladýk dedi , iyiki geldin oðlum dedi
Þimdilik her þey dört , dörtlük ama kýsa bir süre için , çünkü anýl bu hafta sonu gidecek , ama tatildeki paylaþýlan birçok þey bizi yaz tatiline kadar idare edeceðe benzer.
Herkese ailesiyle ile mutlu bir hayat dilemek geliyor içimden sevgi dolu bir hayat …!
Suat engin yýlmaz 17.02.2016




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplumbilim kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Viktimiloji - Maðdur Bilimi
Türkiye Ceza Ýnfaz Kurumlarý Duygusal ve Durumsal Analizi

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hafýz Ýsmail Coþar
Yýlmaz Güneyin Hapishane Hayatý
Nelson Mandelanýn Hapishane Hayatý
Nazým Hikmetin Cezaevi Hayatý
Kozmopilitaniz, Gecekondular , Büyükþehirlerde Yükselen Suç Grafikleri,cezaevine Yansýmalarý
Baþbakan Menderesin Hapishane Hayatý
Þair Sabahattin Alinin Hapishane Hayatý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Deðiþtir... Gücün Yetiyorsa [Þiir]
Zaman [Þiir]
Ama Sen Benim Karýmsýn [Þiir]
Paralel Olamamalar, Dik Duramamalar [Þiir]
Deðerli Varlýðýmýz [Þiir]
Bakýþlar - Yüz [Þiir]
Ah Kadýnlar [Þiir]
Mahpushane [Þiir]
Eller [Þiir]
Beyaz Giymak Mesele Deðil, Mesele Kar Gibi Beyaz Bir Yüreðe Sahip Olabilmek [Þiir]


suat engin yýlmz kimdir?

1963 ten beri dünyada bir yer iþgal ediyorum


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © suat engin yýlmz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.