..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanatçý, toplumda uzun çalýþma ve çabalardan sonra alnýnda ýþýðý ilk duyan insandýr. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Baþkaldýrý > Hakan Yozcu




25 Aralýk 2015
Ýran’dan Acý Bir Aþk Hikâyesi   
Hakan Yozcu
Bu hikâyede de farklý bir tat, farklý bir duygu, farklý bir düþünce bulacaðýnýza inanýyorum. Sayýn Þirin Bal’a teþekkür ediyorum: “Ýran'daki devrim yasalarýna göre "fuhuþ'un cezasý idam'dýr.” Bir erkekle birlikte görülen kadýn, erkeðin eþi ya da birinci derecede akrabasý olduðunu ispat edemediði takdirde fuhuþ sayýlarak cezalandýrýlýr.


:BACD:

      Bu gün, 1985-1990 Ýran’da yaþanmýþ, sonu acý ile biten çok güzel ve etkili bir aþk hikâyesini sizlerle paylaþmak istiyorum.
     Hikâyeyi daha önceden yazýlarýný beðenerek sizlerle paylaþtýðým Sayýn Þirin Bal Haným gönderdi.
     Þirin Bal Haným, aydýn, kültürlü ve modern bir Türk Kadýný. Gericiliðe, yobazlýða, karanlýk düþüncelere karþý duran bir bayan. Paylaþýmlarý, hep birleþtirici, bütünleþtirici, yol gösterici, teþvik edici ve sevgi dolu, duygu yüklü paylaþýmlar. Okuduðunuzda size hayatý öðretiyor…
     
Ziba ile Muhammed üniversite yýllarýnda tanýþmýþ, uzun süren bir arkadaþlýk
Döneminden sonra yeni evlenmiþ bir çifttir... Muhammed, sýðýr ticaretiyle uðraþmakta,
Ziba ise bir özel hastanede hemþirelik yapmaktadýr. Bir aylýk evli çift, balayýna çýkma planlarý yapmaktadýrlar...
Muhammed, bütün formaliteleri yerine getirerek esine ve kendisine on beþ günlük bir balayý programý hazýrlar. Ve özel otomobilleriyle balaylarýný geçirmek için Benderabbas Þehrine hareket ederler...
Ziba ile Muhammed yaklaþýk 600 km yol kat ederler. Ýran devrim muhafýzlarý Pasdar'lar kara yolu üzerinde araçlarý durdurarak kimlik kontrolü yapmaktadýrlar. Ziba ile Muhammed'in araçlarýný da durdururlar. Ziba'dan evlilik cüzdaný istenir. Ziba, çantasýný karýþtýrýr, valizlerine bakýnýr ama evlilik cüzdaný yoktur. Cüzdaný evde unutmuþtur. Muhammed, yeni evli olduklarýný ve balayýna gittiklerini devrim muhafýzlarýna anlatmaya çalýþýr... Devrim kurallarý kesindir: “ Evlilik cüzdaný olmayan kadýn erkeðin yanýnda bulunuyor ise fahiþedir.” Cezalandýrýlmalýdýr. Ziba ile Muhammed evli olduklarýna dair yeminler eder. Yalvarýrlar. Nafile, Ziba Karakola götürülüp fahiþelik sucundan seri mahkemeye çýkartýlacaktýr.
Muhammed,"Evlerinin 600 km uzakta olduðunu, müsaade ederlerse karýsýyla gidip
Evlilik cüzdanýný getireceðini" söyler. Devrim muhafýzlarý Ziba'yi býrakmaz. "Evlilik cüzdanýný getir kadýný götür.." denir..
Muhammed Evlilik cüzdanlarýný almak için geri döner... Þoke olmuþtur. Biran evvel eve gitmeli cüzdaný getirip karisini o canilerin elinden kurtarmalýdýr..
Yollar uzadýkça uzar. Viraja süratli giren Muhammed direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarýndaki uçuruma yuvarlanýr..
Kazadan üç-dört saat sonra, Muhammet aðýr yaralý olarak hastaneye kaldýrýlýr.. Muhammed Yoðun bakýmda ölüm ile yasam arasýnda gidip gelmektedir.....
On beþ gün þuursuzca yatar. Kendine geldiðinde ilk Ziba'yý sorar. Kâbus bitmemiþtir. Ziba Canilerin elinde kalmýþtýr. "Cüzdaný götürüp karýmý kurtarmalýyým..."der. Bu düþüncelerle hastaneden kaçar. Evine gider... Evlilik cüzdanlarýný alýr...
Ziba'yý alýkoyan karakola gider... "Ziba nerde? Evlilik cüzdanýmý getirdim. Karýmý serbest býrakýn." der. Buz gibi bir cevap alýr: "Seni bir hafta bekledik gelmeyince, kaçtýðýný düþündük, bu kadýnýn fahiþe olduðunu kabul ettik ve astýk." Ziba'nýn morgdaki cesedini Muhammed'e verirler…”



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn baþkaldýrý kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgisiz Sevgi

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kadirli'de Bir Gece
Dut Aðacýna Asma Aþýsý
Iskadro (Siðil)
Kýbrýs Ada Kýþý
Cassandra Hotel Bodrum
Güzel Bir Dünya
Futbol Maçý
Lahmacun
Nur - Iþýk
Ritsa Gölü Efsanesi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðimde Ýhtilal Var [Þiir]
Hayat Seni Çözemedim [Þiir]
Helallik Ýstiyorum [Þiir]
Yörük Kýzý [Þiir]
Nasihat 2 [Þiir]
Seninle Olayým [Þiir]
Geliyoruz [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Aþk Var mý? [Þiir]
Minik Bir Þaire Rastladým [Þiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doðumluyum. Kuzey Kýbrýs'ta yaþýyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünden mezun oldum. 20 yýl çeþitli okullarda edebiyat öðretmenliði yaptým. Uzun yýllar Yenivolkan ve Güneþ Gazetelerinde köþe yazarlýðý yaptým. Þu an Habearkýbrýslý ve Güncelmersin Gazetelerinde yazýyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Þiir, öykü ve tiyatro oyunlarý yazýyorum. Bu alanlarda çeþitli ödüllerim var. Kendime ait basýlmýþ "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Baþka" isimli iki adet öykü kitabým var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yýl Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Genel Müdürlüðü görevinde bulundum. Halen Baþbakan Yardýmcýlýðý Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlýðý'na baðlý Müþavirim.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.