..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi en azgýn yüreði uysallaþtýrýr, en uysal yüreði azdýrýr. -Alexis Delp
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Hakan Yozcu




19 Haziran 2015
Sayýn Talat Yeniden  
Hakan Yozcu
Sayýn Mehmetali Talat deneyimli bir kiþilik. Disiplinli ve üretken biri. Bunu hepimiz kabul ediyoruz. Ama þimdiki zaman, artýk geçmiþteki zaman deðil. Köprünün altýndan çok sular geçti. Düþünceler, zihniyetler, bakýþ açýlarý deðiþti CTP’de… O, katý, sert anlayýþa sahip, parti disiplini için hiçbir þeye acýmayan düþünce yok. Daha ýlýmlý, daha anlayýþlý, daha az kindar bir CTP var. Bunda da kadrolarýn deðiþmesinin, gençleþmenin payý büyük.


:ACCA:

     2. Cumhurbaþkaný Sayýn Mehmetali Talat yeniden CTP’nin baþýna geçerek partinin Genel baþkaný oldu. Öncelikle tebrik ediyor ve hayýrlý olmasýný diliyoruz.
“Eskiye raðbet olsaydý, bit pazarýna nur yaðardý” der bir Atasözümüz. CTP hangi anlayýþa hizmet ederek eskiye dönüþ yaptý bilemem. Oysa þu an CTP içinde bu görevi üstlenecek ve layýkýyla yerine getirebilecek birçok isim vardý. Genç, dinamik ve aydýn olan toplumda yer edinen ve hiçbir kesimin itiraz etmeyeceði isimler vardý. Ama CTP, tercihini bu yönde kullandý. Takdir edip saygýyla karþýlamak gerek. Zira bu durum onlarýn bir iç meselesi…
Parti Genel Baþkanlýðýna getirilen Sayýn Mehmetali Talat’ý doðrusu zor günler bekliyor. Þu an hükümetin büyük ortaðý olan ve her zamanki gibi baþarýsýz bir hükümet örneði sergileyen CTP nasýl toparlanacak bilemiyorum.
Sayýn Mehmetali Talat deneyimli bir kiþilik. Disiplinli ve üretken biri. Bunu hepimiz kabul ediyoruz. Ama þimdiki zaman, artýk geçmiþteki zaman deðil. Köprünün altýndan çok sular geçti. Düþünceler, zihniyetler, bakýþ açýlarý deðiþti CTP’de…
O, katý, sert anlayýþa sahip, parti disiplini için hiçbir þeye acýmayan düþünce yok. Daha ýlýmlý, daha anlayýþlý, daha az kindar bir CTP var. Bunda da kadrolarýn deðiþmesinin, gençleþmenin payý büyük.
Sayýn Mehmetali Talat, þu an seçilmiþ biri deðil. Yasalarýmýza göre de seçilmiþ olmayan biri Baþbakanlýk yapamaz. Dolayýsýyla Sayýn Talat, milletvekili seçilene kadar Baþbakanlýk makamýna emanetçi biri oturacak. Tabii bu da birçok sorunu beraberinde getirecek.
En baþta CTP iki baþlý bir parti görüntüsü verecek. Bir tarafta partinin genel baþkaný durumundaki Sayýn Talat, diðer tarafta ise Baþbakan konumuna atanacak kiþi…
Atanacak kiþi diyorum, çünkü bu kiþi Sayýn Talat tarafýndan belirlenip Partinin MYK’sýndan da alýnacak onayla Baþbakanlýða getirtilecek. Ve bu þahýs icraatýn baþýnda olacak. Yani hükümeti idare eden kiþi olacak. Tabii burada da Sayýn Talat ile ne kadar uyum içerisinde olacak bilemeyiz. “Baþbakan benim. Ben ne dersem ol olacak” derse ve Parti Baþkaný Sayýn Talat da “Genel Baþkan benim. Seni oraya atayan benim. Benim dediðim olacak” derse ne olacak?
Tabii bunlar kendi sorunlarý olacaðýndan biz, sadece hatýrlatma görevimizi yerine getiriyoruz…
CTP, Hükümeti nasýl oluþturacak? DP ile anlaþýp yoluna devam edecek mi? Serdar Denktaþ ile anlaþamayan CTP için bu durum çok zor görünüyor. Veya UBP ile anlaþýp güçlü bir hükümet mi oluþturacak? Her iki partinin de yýpranacaðý demek olan böyle bir koalisyon da zor görünüyor? Anlaþýlsa bile Bakanlýk sayýlarýnda ve hangi bakanlýklarda uzlaþýya varýlacak? Zor durumlar vesselam…
Þu an Baþbakanlýk koltuðu için isimler öne sürülmeye baþlandý bile. Bir ara eski Baþbakanlardan Ferdi Sabit Soyer’in adý öne sürüldü. Bana göre bunun sebebi, býyýklýlar- býyýksýzlar kavgasýna bir son vermek. Sayýn Talat, Ferdi Sabit Soyer’i çok iyi tanýdýðýndan bu ismi tercih etmiþ olacak. Ama duyumlarýmýza göre Sayýn Soyer’in bu düþünceye sýcak bakmadýðý ve bunu kabul etmeyeceði yönünde…
Alternatif olarak Mehmet Çaðlar adý dillere dolandý. Sayýn Çaðlar, her kesimden onay alabilecek ýlýmlý bir yapýya sahip biri. Bence de bu isim olabilir. Olaylara yapýcý düþüncelerle yaklaþan, toparlayýcý düþünceye sahip biri. En azýndan uç nokta deðil diye biliyorum…
Ama Sayýn Talat’ýn Ömer Kalyoncuoðlu ismi üzerinde durduðu ve bunda ýsrarcý olduðu gelen haberler arasýnda.
Sayýn Kalyoncu, parti içinde sert tutumlarýyla bilinen, tutucu, otoriter bir yapýya sahip. Ilýmlý, modern düþünceye sahip gençlerle ne kadar uyum saðlayabilir bilemiyorum. Zira CTP artýk eski CTP deðil. Körü körüne partinin peþinden koþan üye yok þimdi. Sorgulayan, araþtýran, doðrularý öðrenmek isteyen, daha demokratik, daha çaðdaþ genç bir nesil var. Demokratik yapýya sýký sýkýya baðlý bir anlayýþ var. Bunda okuma oranýn da neredeyse yüzde yüz olmasý büyük bir etken. Kýsaca CTP’de ne istediðini çok iyi bilen bir taban var. O nedenle de eskisi gibi olmayacaðý gün gibi ortada.
Diðer taraftan Sayýn Talat, kendini birdenbire sorunlar yumaðýnýn içinde bulacak. Bunlardan en büyük olaný da þüphesiz Kýbrýs Görüþmeleri. 40 yýldýr süren ve fakat bir türlü bitmeyen müzakereler…
Sayýn Talat, Sayýn Akýncý ile ne kadar uyum içinde olur? Kendileriyle ne kadar anlaþýr bilemeyiz. Ama düþünce olarak neredeyse ayný olduklarýný düþünecek olursak bir sorun yaþanacaðýný sanmam. Ama þunu da sormadan edemem doðrusu: “Ýki cambaz bir ipte oynar mý?”
Sayýn Talat’ýn þu sorulara da acilen bir cevap bulmasý ve sorunlara bir çözüm getirmesi gerekir: Baþbakanlýk koltuðuna kimi atayacaðým? Hükümeti hangi partiyle kuracaðým? Kaç bakanlýk alacaðým, kaç bakanlýk vereceðim? Kabinede kimler kalacak, kimler gidecek?
Kýbrýs sorununu nasýl çözeceðim? Bu yolda ne gibi adýmlar atacaðým? Cumhurbaþkaný olursam 3 ayda çözerim dediðim ve bir türlü çözemediðim sorunu 40 yýl daha mý ileriye götüreceðim?
TC ile iliþkileri nasýl tutacaðým? Ana- Yavru iliþkisi mi yoksa iki ayrý devlet anlayýþý mý olacak? Ýki devlet arasýndaki sevgi baðýný ne kadar koruyacaðým? Kýbrýs konusunda ne kadar birlikte hareket edeceðim? Siyasi ve ekonomik yönde nasýl bir politika izleyeceðim? KKTC’yi nasýl düzlüðe çýkaracaðým? Dövizi nasýl frenleyeceðim? Petrolü ve elektriði nasýl kontrol altýna alýp ucuzlatacaðým? Pahalýlýðý nasýl ortadan kaldýracaðým? Türkiye’den gelen su hakkýnda nasýl bir yol izleyeceðim? Bunun kontrolü bende mi olacak Türkiye’de mi olacak? Bu konuda Türkiye’yi nasýl ikna edeceðim? En önemlisi de Türkiyey’i küstürmeden nasýl bir politika uygulayacaðým?
Ýþiniz hiç de kolay deðil Sayýn Talat!
Size baþarýlar diliyor, kolay gelsin diyoruz…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
Beþik Gibi Sallandýk
Olcay Kýraç Ýle Kýbrýs Sorunu
Adanalýyýk Allah’ýn Adamýyýk
Ayhan Menteþ Hoca’mýzýn Ardýndan
öðretmene Verilen Deðer Her Þeye Deðer
Hatay Gezisi
3. Dünya Savaþý mý?
Kktc Çukurovalýlar Derneðini Ziyaret Ettim

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cevahir Caþgir’den "100süz Þiirlerim"
Orhan Pamk'un "Kar" Romaný
Boyacý’ya Büyük Ýlgi
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Nkl Sanat Gecesi Büyük Ýlgi Gördü
Ýlk Yerli Operamýz: Arap Ali Destaný
"Kýrmýzý Pazartesi" Romanýnýn Düþündürdükleri
"Beyaz Gemi" Aytmatov
Erdinç Akgür Ýle Devlet Tiyatrolarý’ný Konuþtuk
Nkl’de Edebiyat Sokaðý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðimde Ýhtilal Var [Þiir]
Hayat Seni Çözemedim [Þiir]
Helallik Ýstiyorum [Þiir]
Yörük Kýzý [Þiir]
Nasihat 2 [Þiir]
Seninle Olayým [Þiir]
Geliyoruz [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Aþk Var mý? [Þiir]
Minik Bir Þaire Rastladým [Þiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doðumluyum. Kuzey Kýbrýs'ta yaþýyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünden mezun oldum. 20 yýl çeþitli okullarda edebiyat öðretmenliði yaptým. Uzun yýllar Yenivolkan ve Güneþ Gazetelerinde köþe yazarlýðý yaptým. Þu an Habearkýbrýslý ve Güncelmersin Gazetelerinde yazýyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Þiir, öykü ve tiyatro oyunlarý yazýyorum. Bu alanlarda çeþitli ödüllerim var. Kendime ait basýlmýþ "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Baþka" isimli iki adet öykü kitabým var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yýl Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Genel Müdürlüðü görevinde bulundum. Halen Baþbakan Yardýmcýlýðý Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlýðý'na baðlý Müþavirim.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.