..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanat doðaya eklenmiþ insandýr. -Bacon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sanat > sefa tülek




4 Nisan 2015
Yalnýz Yürüyenlerin Aziz Hatýrasýna  
sefa tülek
Yazmaya dair dikkatimi üstünde çalýþtýðým seslerle ilgili romandan ayýrmamalýyým aslýnda. Fakat su istediðim gibi akmýyor. Motivasyon eksikliðim had safhada. Adýmý hatýrlamýyorum desem yeridir.


:ACHG:

Yazmaya dair dikkatimi üstünde çalýþtýðým seslerle ilgili romandan ayýrmamalýyým aslýnda. Fakat su istediðim gibi akmýyor. Motivasyon eksikliðim had safhada. Adýmý hatýrlamýyorum desem yeridir.

***

...................................................................yeþil desem yeþil deðil

Ýki artý bir ilke...

Bir: Nedensellik
Ýki: Entropi
Artý bir: Müslüm Gürses aðzýndan “Hayat Berbat” (Sert oldu, farkýndayým).

***

..................................................................onun sesi ta kendisi

Bazý önemsiz þeylerin çözümsüz gelmesindeki ana faktör, artýk nedenleri hatýrlamýyor olmamýzdan baþka bir þey deðil gibi geliyor çok zaman. Bir takým hayatlarýn nedenleri, baþka bir takým hayatlarýn sonuçlarý...

Ýyi de bunu hepimiz biliyoruz! Bir þey oldu ve her þey baþladý. Evren soðuyor ve ben üþüyorum. Parmaklarým donuyor, gözlerim donuyor, diz kapaklarým donuyor.



***

..................................................................beni unuttu sanmýþtým

Sabahýn kör vaktinde önce camiyi bulmak, avludaki þadýrvanýn altýnda yaðmurdan korunmaya çalýþmak... Göðe tanrýnýn fýrçasýyla çalýnmýþ komünist kýzýldan ve günün ilk ezanýndan ziyade, her defasýnda kendimi ait hissettiðim o küçük ilçenin aðaçlarýna, yeni açýlmýþ fýrýnýna, onca soðuða karþýn içeride çalýþan kýsa kollu beyaz fýrýncý elbiseleri giymiþ adamlarýn, çaylarýný býyýklý dudaklarýna korkarak götürüþlerine, belki de hayatlarýnca bir tek çay bardaðýna o denli nezaketle dokunmuþ olan baþ ve iþaret parmaklarýna bakýyorum. Bir þey anlatýyor gibi. Anlamýyorum. Beni görmüyorlar, kimse, hiç kimse... ben anlamýyorum, onlar görmüyorlar.

Aðaçlar, sokaklar ve kalýn elbiselerimin içinde ben... bir bütünüz. Burada gidecek bir evim vardý, Emine Teyze ve olaðanüstü güzel kýzýnýn evi... Þimdi yok. Biriktirmeliydim, koleksiyonunu yapmalýydým kapattýðým tüm kilitli kapýlarýn.

Huþû...

Þiþeyi tanrýya, kadehi kula...

Hû!


***

Her þey bozulmaya doðru gider. Düzensizlik ne kadar artarsa, faydasýz enerji o kadar büyür.

Evrenin yok oluyor olmasý umurumda deðil. Entropi bu evren için geçerli olabilir, lakin binlerce, milyonlarca kez daðýlýp toplanan evren dizgesine dýþarýdan bakacak olursan bunun düzensizlik olmadýðýný, aksine Newton beþiði gibi neredeyse kusursuz bir düzenle hareket ettiðini görürsün. Çünkü orada toplanmak daðýlmanýn, daðýlmaksa toplanmanýn nedeni. Paradokslar düzenlidir. Tek neden, tek sonuç, tek kapý... Girmek ve çýkmak için.

Canlýnýn zavallýlýðýný burada görebiliyorum. Doða, çýktýðýn kapýlarý geri dönemeyeceðin biçimde dizayn etti. Anneleriniz kutsal deðildir! Hatýrlayýn! Kapýnýn önüne konduðunuz ilk yerdir onun bedeni. Kapýlardaki gel-gitlerinize izin verilmiþ olmasý o kapýlarýn kapandýktan sonra yeniden açýlmayacaðý gerçeðini deðiþtirmediði gibi, zaman faktörü zaten önünde yaþlandýðýnýz kapýyý da an be an deðiþtirir. Eðlenceye bak! Ayný diye baktýðýn her þey baþka, bambaþka...



***

..................................................................her þey yine ayný kaldý

Onca kapý çarpýlýrken, kýrýlýrken falan falan falan... Yeter bu kadar kapý muhabbeti!


Ne diyordu üstad: “Hayat berbat!”


***

Yaðmurda gezinmeyi seviyor. Onunki gerçek, ben gördüm. Çok kiþi bunu sevdiðini söylese de hepsinin bozulmasýndan endiþe ettiði saçlarý var. Ben sevmiyorum. Küçükken yaðmurun daha hafif olduðunu sanýrdým, her bir damlanýn birer melek olduðunu ve üzerime konan meleklerin hýzlýca uçtuðunu. Ýþte bu yüzden çabuk kuruyorum sanýrdým. Özeldi yaðmur damlalarý. “Ben ve benim meleklerim...” O ve onun melekleri...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Türkleriz Biz - 1 [Þiir]
Üþüme [Þiir]
Hasretin [Þiir]
Kesilen Aþk [Þiir]
Sen Beni Hiç Sevmedin mi Ya Rab [Þiir]
Þahit Ol Ya Rab [Þiir]
Aþk Doyumsuzluðu [Þiir]
Hayalevi [Þiir]
Keskin Yollar [Þiir]
Neden Geç Geldin? [Þiir]


sefa tülek kimdir?

Sadece yazýyorum yazmak demek aþkým demek inat demek güneþin ateþiyle yanýp okyanusun suyuyla dönmek demek çok seçkin bir deðilim aþk tutuyor bütün malým Zamanla kavga eden inatçý bir varlýðým

Etkilendiði Yazarlar:
Necip Fazýl Kýsakürek,Cahit zarifoðlu,Erdem bayazýt,Fuzuli,nuh keniþ


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © sefa tülek, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.