..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bazen evrende yalnýz olduðumuzu düþünürüm, bazen de olmadýðmýzý. Her iki durumda da bu düþünce beni afallatýr. -Arthur C. Clarke
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik > kesish




1 Haziran 2001
vapur  
kesish
Görevini profösyonelce yapan insanlara her zaman saygý duyduðunu anýmsadý.


:BEJH:
VAPUR

Donuk yüzlü simitçiden aldýðý simidin yarýsýný mideye indirdi.Diðer yarýsýný kaðýda sarýp cebine sýkýþtýrdý.Akþam yemeði için endiþeye gerek yoktu.Otobüsün kalkmasýna yarým saatten fazla zaman vardý.Ýzmir'de oturan büyükbabasýný ziyaret edicek bu maksatla da bir kaç gün bedavaya tatil yapmýþ olacaktý.
Haziran ayý olmasýna raðmen hava oldukça serindi.Orada hiç kullanmayacaðýný bildiði halde, paltosunu yanýna almakla akýllýlýk etmiþti.Esen rüzgara aldýrmadan Kadýköy rýhtýmýnýn kenarýnda bir banka oturup, martýlarýn balýk satan adamlarý çýldýrtmalarýný izledi.Oldukça cesaretli ya da epeyce aç olmalýydýlar ki kýzgýn balýkçýlara aldýrmadan teknenin üzerine yýðýlmýþ balýklardan birini çalmaya uðraþýyorlardý.Baþarýlý olduklarýný söylemek pek doðru olmazdý çünkü her giriþimlerinde tam balýðý gagalarýyla aþýrýcaklarý sýrada; zayýf, iki büklüm ayný zamanda da çevik balýkçýlarýn ellerinde tuttuklarý uzun sopalarla kovuluyorlardý.Bir türlü uðraþlarýndan vazgeçmiyor bu savaþý karýnlarýný doyurana dek sürdürmeye niyetli görünüyorlardý.
Beþiktaþ vapurunun kalkmak üzere olduðunu gördü martýlarla balýkçýlarýn savaþlarýný izlerken.Vakit kaybetmeden rýhtýma doðru koþmaya baþladý.Sigara almak için ayýrdýðý son bozukluklarýný vapur jetonu almak amacýyla, yýllardýr bu görevi yaptýðý her hareketinden belli olan giþe memuruna verdi.
Giþe memuru hýzla bozukluklarý saydýve ustalýkla jetonu cam bölmenin altýndan uzattý.Hemen hemen parayý almasýyla jetonu vermesi bir olmuþtu.Görevini profösyonelce yapan insanlara her zaman saygý duyduðunu anýmsadý.Acelesi olmasýna raðmen bu saygýsýný minnet dolu bir gülümsemeyle belirtti.
Bu gülümsemenin karþýlýðýný beklemeden turnikeleri geçip son anda, kalkmak üzere olan vapura yetiþti.
Saat beþ çeyrekti ve nasýl olmuþtu da unutmuþtu onun her gün -gerçi üç gün önce görmüþtü onu ama üç gündür ayný vakitte geliyordu- beþ onbeþ vapuruna bindiðini.Hatta karar bile vermiþti ne olursa olsun söyleyecekti ona.''Ýnsanlýk hali, her þey unutulur'' diye geçirdi içinden.Pek tatmin olmadý bu bahaneye ama kaybedecek zamaný da yoktu.Hemen onu aramaya koyulmalýydý.Nerde bulacaðýný biliyordu: üst katta sað köþede ters tarafa oturuyordu.Gideceði yere doðru deðil de ayrýlacaðý yere doðru yani kadýköy'e bakýyordu her zaman.
Cesaretini topladý.Yukarý çýkacak, gözlerine bakarak yanýna gidecek ve her þey bitecekti.Ne olursa olurdu artýk.
Üst kata çýktý.Tahmininde yanýlmamýþtý, yine ayný yerde oturuyordu.Yaklaþtýðýnda yanýnda oturan bir adam vardý.Hemen hemen ayný yaþlardaydý ikisi de.Kolunu kýzýn omuzuna atmýþ ve onu öpücüklere boðuyordu.Kýz da bundan çok memnun görünüyordu.
Kafasýný çevirdi ve karþýdan gelen garsonu gördü.Durdurdu, tepsiden sýkýlmýþ portakal suyunu aldý ve bir dikiþte hepsini bitirdi.Ne zamandýr istiyordu bunu fakat çok pahalý olduðundan yapamamýþtý þimdiye kadar.Bardaðý yerine býraktý, ödeyecek parasý olmadýðýndan koþmaya baþladý.Beþiktaþ' a giderse geri gelemiyebilirdi.Tek metelik yoktu cebinde.
Dýþarý çýktý ve vapurun kenarýndan denize atladý.Fazla uzaklaþmamýþtý vapur Kadýköy'den.Fakat yüzme bilmediðini unutmuþtu herhalde ya da aklýna gelmiþti yüzme bilmediði. Cebindeki yarým simitle çýkardýlar onu denizden yüzünde anlamsýz bir ifade vardý.Bir ölüye benzemiyordu hiç.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn beklenmedik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kör

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
son gece


kesish kimdir?

SIRADAN

Etkilendiði Yazarlar:
peter handke,henrich böll,james joyce,kafka


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © kesish, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.