..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Doðru þeritte olsanýz bile, olduðunuz yerde kalýrsanýz er geç ezilirsiniz. -Will Rogers
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Hakan Yozcu




27 Þubat 2015
Green Kitchen Mutfak Okulu  
Hakan Yozcu
Ýçerisi geniþ bir alana sahip. Masalar özenle yerleþtirilmiþ ve her þey çok temiz. Pencere kenarýnda birkaç çift huzur içinde yemek yiyor. Bahçesi de var. Açýk ve kapalý alanlarýyla burada her türlü ziyafetler, düðünler, niþanlar, doðum günü partileri, iþ ve toplantý yemekleri, yeni yýl ve özel günler için yemekler veriliyormuþ. Hatta özel gruplarla gelip dilediðiniz organizasyonlarý burada yapabiliyorsunuz. Ama en önemlisi bunlardan öte, þehirden uzak, gürültüden uzaksýnýz. Sakin bir ortamla baþ baþa kalabiliyorsunuz.


:HFC:


     Kadim Dostum Ertaç Hazer, Lefkoþa’da Çaðlayan’da 13. Þehit Albay Karaoðlanoðlu Caddesi’nde bulunan “Green Kitchen” adlý bir restauranta götürdü. Öðle yemeðimizi burada yiyelim istedi. Burasý Çaðlayan Parký’nýn tam karþýsýnda bir yer.
     Bende hep ilk izlenimler önemlidir. Ýlk gördüðüm bir yeri beðenirsem orayý hiç unutmam. Fýrsat buldukça da gitmeye çalýþýrým.
     Ýçerisi geniþ bir alana sahip. Masalar özenle yerleþtirilmiþ ve her þey çok temiz. Pencere kenarýnda birkaç çift huzur içinde yemek yiyor. Bahçesi de var. Açýk ve kapalý alanlarýyla burada her türlü ziyafetler, düðünler, niþanlar, doðum günü partileri, iþ ve toplantý yemekleri, yeni yýl ve özel günler için yemekler veriliyormuþ. Hatta özel gruplarla gelip dilediðiniz organizasyonlarý burada yapabiliyorsunuz. Ama en önemlisi bunlardan öte, þehirden uzak, gürültüden uzaksýnýz. Sakin bir ortamla baþ baþa kalabiliyorsunuz.
     Bu restaurant, özel tariflerle donatýlmýþ farklý menülere sahip. Kýbrýs Türk ve Dünya mutfaðýndan her türlü örnekler bulabiliyorsunuz. Büyülü bir dokusu var. Ýçeri girerken bunu hemen hissediyorsunuz.
     Bahçede bir de bar var. Burasý özellikle yaz aylarýnda çok hoþ oluyormuþ. Düþünün yaz mevsiminde gece serin havada buraya oturacak ve içkilerinizi müzik eþliðinde yudumlayacaksýnýz. Hayal etmesi bile ayrý bir güzellik.
     Kýbrýs’a has yiyecekler ve içecekler damak zevkinize hem kaliteli, hem de uygun olarak sunuluyor. Sigara Böreði, Avci Böreði, Bulgur köftesi, felafel, tavuk ciðeri, Kýbrýs köftesi, yalancý dolmalar, ev yapýmý mantýlar, herse, magarýna bulli, yahnili magarýna, pirohu gibi yemeklerimizi tadabilirsiniz. Bunlarla da kalmýyor, ýzgaralar, balýk çeþitleri daha ne dilerseniz sunuluyor size. Adeta yok yok burada. Tabii bunlarýn üzerine tatlý yemeden olmaz. Çeþitli tatlý ürünleriyle de hizmet veriyor burasý. Deyim yerinde ise sýnýrlarý aþýyor burasý…
     Ben ýzgara balýk tercih ediyorum. Aparatiflerle bekliyoruz yemeðimizi. Biraz sonra nefis bir balýk geliyor önümüze. Yeme de yanýnda yat cinsinden. Ama ben dayanamayýp yiyorum. Balýðýn lezzeti belki günlerce gitmedi damaðýmdan. Çok da severim…
Gren Kitchen’ýn sahibi Laden Asilzade yaklaþýyor yanýmýza. Güleryüzü ve sempatik tavýrlarýyla ilgileniyor bizimle. Baþka isteðimizin olup olmadýðýný soruyor. Biz teþekkür edince “Burayý nasýl bulduðumuz?” diye soruyor. Kendisini buyur ediyoruz. Bize bir kahve ýsmarlýyor. Biz, yakýn ilgisinden dolayý kendisine çok teþekkür ediyoruz. Gerçekten güzel bir yer burasý. Hayran kalmamak elde deðil.
Laden Haným anlatýyor: “Burasý sadece restaurant deðil. Ayný zamanda bir eðitim yuvasý” diyor. Ben þaþýrýyorum. “Nasýl yani?” diye sorduðumda cevaplýyor. “Burasý KKTC Milli Eðitim Bakanlýðý Onaylý Sertifika Verme Yetkisine sahip Ýlk Özel Mutfak Okulu” diyor.
Meðer burasý ayný zamanda profesyonel ve amatör aþçýlýk eðitimi veren bir okulmuþ. “Lezzetli yemekler yapmak, dünya mutfaklarýnýn altýný üstüne getirmek, lezzete olduðu kadar sunuma da önem vermek amacýmýzdýr” diyor Laden Haným. “Ýsteyen burada bütçesine uygun kýsa veya uzun süreli kurslarýmýzdan yararlanabiliyor”. Tabii bunlarý duyunca benim þaþkýnlýðým kat be kat artýyor. Çünkü ilk defa duyuyor ve görüyordum bir restaurantýn okul olarak görev yapmasýný. Taktirle karþýladým bu uðraþý.
Son olarak Laden Haným þunlarý söylüyor: “500 kiþilik açýk, 250 kiþilik kapalý alanýmýzda müþterilerimize özel unutulmaz anlar tasarlýyoruz. Kendi mekânlarýnda etkinlik yapmak isteyenlere de hizmet veriyoruz. Taþýnabilir yemek terminallerimiz ile her an her yere ulaþabiliyoruz. Pastiþ, kurabiye, herse bulgur köftesi, çörek ve poðaça gibi ürünleri biz üretiyoruz. Müþterimizin damak zevkine sunuyoruz. Þimdiye kadar iþ yaptýðýmýz bütün müþterilerimiz bizden memnun kaldý” diyor.
Memnun olmamak elde deðil doðrusu. Bu güzellik, bu lezzet ve bu uygunluk herkese ve her kesime hizmet ediyor. Laden Haným’a teþekkür ediyor ve oradan tebessüm dolu yüzle ayrýlýyoruz.
     



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Girne’de Kahve Ýçimi
Ben Olsam
Meyhi Keyf
Muhtarlarýmýzýn Ýstekleri
önce Saðlýk
Nkl Sanat Gecesi
Mehmet Ersöz’ün Ardýndan
Lefke"de Kahve Sohbeti
Ýnsan Azim Ederse
Müjgan ve Naile Haným’larý Aðýrladýk

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir "Mavi Köþk" Yazýsý
Kýbrýs'ýn Ýlk Yerli Komedi Filmi
Kadýn Olmak Zordur
Öyle Bir Dünyada Yaþýyoruz Ki!
Ýstanbul Notlarý
Nerede O Eski Ramazanlar?
güvercinlik’te Hafta Sonu
Farklý Bir Yönetici,
"Kod Adý Venüs" Getto Çadýrlarý
ipek Amber Ýle Gurur Duyduk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðimde Ýhtilal Var [Þiir]
Hayat Seni Çözemedim [Þiir]
Helallik Ýstiyorum [Þiir]
Yörük Kýzý [Þiir]
Nasihat 2 [Þiir]
Seninle Olayým [Þiir]
Geliyoruz [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Aþk Var mý? [Þiir]
Minik Bir Þaire Rastladým [Þiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doðumluyum. Kuzey Kýbrýs'ta yaþýyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünden mezun oldum. 20 yýl çeþitli okullarda edebiyat öðretmenliði yaptým. Uzun yýllar Yenivolkan ve Güneþ Gazetelerinde köþe yazarlýðý yaptým. Þu an Habearkýbrýslý ve Güncelmersin Gazetelerinde yazýyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Þiir, öykü ve tiyatro oyunlarý yazýyorum. Bu alanlarda çeþitli ödüllerim var. Kendime ait basýlmýþ "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Baþka" isimli iki adet öykü kitabým var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yýl Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Genel Müdürlüðü görevinde bulundum. Halen Baþbakan Yardýmcýlýðý Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlýðý'na baðlý Müþavirim.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.