..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanýn en iyi tarafý ürperebilmesidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Muhammed CAN




30 Ocak 2015
Emperyalist Ýslamcý Olunabiliyormuþ Demek!  
Muhammed CAN
Bir yandan; Kavramlarýn onur ve haysiyeti ile oynanýrken, öte tarafta parmak kaldýrmak ve oy pusulasý Ýslamcýlýðý yapmanýn getirdiði hafiflik ‘‘Hem Emperyalist hem Ýslamcý olabilmek’’ böyle bir þey iþte.


:AGDJ:



Bir yandan; Kavramlarýn onur ve haysiyeti ile oynanýrken, öte tarafta parmak kaldýrmak ve oy pusulasý Ýslamcýlýðý yapmanýn getirdiði hafiflik ‘‘Hem Emperyalist hem Ýslamcý olabilmek’’ böyle bir þey iþte.
Herhangi Ýlahi menþeili bir din, hele Ýslam’ýn, emperyalizmle sorunu hiç mi hiç olamaz(!) Zihniyetinin temelini, on üç yüz yýl önce atýlmýþ Zehirli Ýslam ve sülüklerinin larvalarý ve politik terminolojideki karþýlýðý;“Ýnþallah biz en kýsa zamanda Þam'a gidecek, oradaki… Emevi Camii'nde namazýmýzý da kýlacaðýz’’ dýr.
Öte yandan; ‘‘Kürtler'in ABD ve Ýsrail'e güvenmekten baþka þanslarý yok. Yüz yýl önce Müslümanlar'a güvendiler, yüz yýldýr zulüm dýþýnda bir þey görmediler.’’
Ve
‘‘ Ýyi ki Ýsrail var ve bu Müslümanlar'a bazen ders veriyor. Yoksa dünyanýn bu yobazlardan çekeceði var’’ Diyebilecek kadar alçaklaþan geç kalmýþ ilkel Kürt ýrkçýlarla ayný vatanda yaþamak, Firavun ile Musa’nýn ayný sarayda yaþamasý gibi bir þey iþte.
Ey Kürt genci!
Yunan antik medeniyetinin temellerini senin atalarýn attý. Batýnýn sana üstün deðer olarak sunmak istediði Antik Yunan bilgeleri senin topraklarýn(Tigran-Kürt Þehirin)’da, senden öðrendiler, atalarýnýn yazdýklarý eserleri batý dünyasýnýn kütüphanelerinin en güzide kaynaklarý olarak saklanýyor.
Ezilmiþliðin, sömürülmüþlüðün, bilinçten uzaklaþmýþlýðýn, kökünden ve kültüründen koparýlmýþlýðýn, dilinden ve dininden yasaklanmýþlýðýn müsebbibi sen ve senin öncülerin olduðu gibi bu halkýn kanýnýn vebalinden bir pay, sana da yazýlacaktýr!
Doðru bilgi ünitelerinden okuyup doðruyu anlamak ve onu yaþamaktan korkuyor ve de kaçýyorsun! Biliyorsun ki doðru bilgi, doðru eylemlerde bulunmayý gerektiriyor. Doðru eylemlerde bulunmaksa, Ýlahi öncülerin pratikliði ile örtüþmeyi zorunlu kýlar.Bu durum ‘Ego’ya baský yapar!
Sen ise egemenlerin payandasýndan kurtulmak adýna, yeni bir payanda oluþturmanýn özlemini taþýyorsun. Deðil mi ki bu özlemin dýþa yansýmasý adýna sana ‘‘Ýyi ki Ýsrail var ve bu Müslümanlar'a bazen ders veriyor…’’ Dedirtecek kadar insaf ve izan dýþý cümle kurdurtabiliyor…
Oku!
Biliyorsun ki Üstadýn dediði gibi ‘‘mürekkebin akmadýðý yerde kan akar’’
***

Her iki guruba göre de dinler; özellikle de Ýslam dini, ‘’korku ve biat’’ kavramlarý üzerine kurulmuþtur. Ýktidarýnýn koþulsuz kabulünü ve sürekli kendinden korkulmasýný bekleyen bir tebaa düþüncesi!

Evet!
Doðrudur. Kocaman bir Ümmet'in her iki dünya özlemine ait beklentilerini karþýlayan Ýlahi kaynaklarý manipüle ederek, bilinç adýna; eþekleþmiþ bir toplumun yüzlerce yýllýk çürümüþ evrimini düþünürsek, evet doðrudur.
Hayýr!
Yanlýþtýr. Biat(adanmak)’ý ve korku(Tanrýdan çekinmek)’yu içselleþtiren bir ruh istese de Emperyalist olamaz. Söylediklerimiz sýradan mazlum edebiyatý yapmak olarak algýlanmasýn! Ali’nin Kâbe de ki Peygamber pervaneliyi, Hiradaki þebabet anýlarý, Hürr’ün komutanlýðý elinin tersi ile itiþi ve Hüseyin’in önünde diz çöküþü; Biat/ adanmak ve Korku/çekinmek ’ten baþka ne ile izah edilebilir ki?
***
Yüzyýllarca elinde asasý ayaðýnda çarýðý üstündeki yamalý hýrkasýyla, Saraylara hizmet: Allaha hizmettir! Saplantýsýyla dindarlarýn uyutulmasý, Allah adýna þiþirilmiþ egolarýndan kustuklarý dini içtihat olarak Ýlahi kanunlar statüsünde koyup ta mazlumlarýn sömürülmesini,
Bu süreçte kendini aþanlarýn adýný eþkiya, çete, terörist, bölücü, vatan haini, dýþ güçlerin ajaný, … Koyulmuþ katkýsýz Ýlahi emirlere adananlarýn adý Hizb-uþ Þeytan!
***
Bir Rusya’yla iliþkiler siyasi, Hintliyle iliþkiler insani, Bir Fransýz’la iliþkileri medeni, bir Amerikalý ile iliþkileri askeridir. Bir Çinliyle iliþkileri ticari, Evet ama bütün kötülüklerin kaynaðý olan Ýsrail’e karþý Cihad eden Hizbullah’a, Ýslam’ýn Kutlu Rehberine, edep dýþý ithamlarda bulunan bu sahte Ýslamcýlar'ýn kýldýklarý namaz; Yezid’in kýldýðý namaz veya Amr bin As’ýn Okuduðu Kur'an' dan da farksýzdýr.
Konuþtuklarýnda Allah adý ile halký galeyana getirirler. Köklü medeniyetin varisi (üç kýtada at, beþ kýtada avrat oynatan…) olduklarýný, atalarýnýn kýlýç zoru ile kurduklarý sömürü imparatorluðu savaþlarýný, Muhammed Nebi(s.a.a)’nin Bedir Savaþý ile eþ tutacak kadar ataperest olurlar…
Ve neden benim gibi birçoklarý vicdan azabý çeker?
Baþýmýz öne eðik deðilse de, ezik ruh hallerine kapýlýr.
Çünkü her þeyimizi, medeniyetimizi, özümüzü, kimliðimizi, kiþiliðimizi, dinimizi, deðerlerimizi, bize ait ne varsa hemen hepsini parçalar haline getirmiþler. Parçalamakla da yetinmemiþler, bize ait olanlarýn hemen hepsini bizden çalmýþlar, bizim adýmýza çakma aydýnlar, tanrýbilimciler, politikacýlar, tüccarlar, bürokratlar, teknokratlar, aristokratlar…
Evet!
Bizim adýmýza, yani her yönüyle herþeyimizi bizim adýmýza temsil edecekleri, bizim adýmýza bize dayatmýþlar.
Birikimlerimizi bizden aþýrdýklarýnda bizler; hýrsýzlýðý, medeni dünya ile ticaret anladýk. Eðitim adý altýnda kültürlerini enjekte ederlerken, hafýzasýzlaþtýrmayý emperyalist özlem adýna bilgelik algýladýk. Öyle bir bilgelik algýlayýþý ki Din kardeþlerimizin yeraltý-üstü kaynaklarýný efendilere sunmakla yarýþýrken, kardeþlerimizin etini, kanýný, canýný, namusunu bir dolardan daha deðersiz bildik bilgelik adýna!
Zor-zer ve tezvirle yola gelmeyenleri de yalnýzlaþtýrma, itibarsýzlaþtýrma, ýssýz býrakmak adýna, adýný ‘’öteki’’ koydular.
Öteki!
Yani Muaviye’nin gücüne ram olmayan, Yezidin kýlýcýna teslim olmayanlar…
***
Ýslam dünyasý; son yarým asýrda yeni yeni kendine geliyor. Geçmiþteki büyük kültürünü, deðerlerini tanýdýkça hem kendinden utanýyor hem de ufku açýlýyor. Hindistan’dan Maðribe kadar irili ufaklý akarýný bulan su ýrmaklarý gibi okyanusa dönmenin arefesinde…
Ey Türk Genci!
Hakký yani gerçeði gör. Zalimin zulmüne oyuncak olma! Zulümle abat olunmaz. Olunsaydý eðer bugün, Atalarýn; Orta Step kültürü ile apartmanda bile hala çadýrda yaþar gibi yaþýyor ve bunu medeniyet sanýyor.
Liderlerin; Sevgi ve dostluktan; kin ve düþmanlýk, barýþtan ve adaletten; savaþ ve sömürü anlamý çýkartýyor. Bu özlem uðruna Kürdistan, Irak, Suriye Lübnan Yemen ve daha nice Ýslam topraklarýnda Ýsrail ve ABD ile kol kola, onlarýn emir erinden öte bir þey deðil. Onlarýn din ve iman gibi bir endiþeleri yok. Batý'nýn politik lejyonudurlar.
Sizin; Katkýsýz Dine ve dini deðerlere yönelmeniz, onlarýn uykularýný kaçýrýyor. Öze dönüþ arayýþýnýzýn adýný Batý kriterleri ile bilinçli olarak engellemek istiyorlar. Tarih boyunca sahip olduklarý zehirli Ýslam’la sizi aldatmak, sizleri özlem duyduklarý imparatorluk yolundaki güç mabetlerine kurban sunmak istiyorlar. Bugün IÞÝD ve diðer Ýslamcý teröristlere sunulan kardeþleriniz. Öncüleriniz tarafýndan hazýrlanmýþtýr. Batý'ya koltuk deðneði olan iþbirlikçi Ýslamcýlar'ýn yüzündeki maskeyi düþürmek en önce sizin görevinizdir. Binyýllýk tarihinizin güzel ve doðru olanýna yönelin! Saraylarýn yaðlý kemikleri uðruna, Ýslam Dünyasý'ndaki kardeþlerinizin etini satmayýn/satýlmayýn.
Ýslami kardeþlik; herkese Barýþ, Adalet ve Özgürlük demektir. Kur'an’ýn adaletini, Karun’un adaleti ile deðiþmeyin!
Din adýna Batý ve onlarýn yerli ajanlarý tarafýndan satýn alýnan medya, yazar, aydýn akademisyen ve sanatçýlarýn kapalý kapýlar arkasýndaki rant devþirme yarýþlarýna ve onlarýn kokuþmuþ yaþamlarýna bakýn!
Dikkat edin! Hangi Ýslam? ABD dolarýna endeksli olan Ýslam mý, Ýsrail’in garantörlüðünü üstlenmiþ Emevici Ýslam’ý mý?
Al-i Muhammed’in emaneti olan Ýtret’e düþmanlýðý Siyonizm’den daha öncelikli bilen Suudi Ýslam’ý mý?
Sömürgeci, köleci, Zenperest, Ýlahi hükümleri kendi saltanatý uðruna yontan Osmanlý saray Ýslam’ýmý?
Bilinmelidir ki bu elemelerde bizler ilk muhataplarýz. Muaf deðiliz. Bizler bu elemelerden sonra asýl sorumluluklarýmýzla sorumlu tutulacaðýz!

Evet, Bu bir eleme süreci ise ve bu süreçte itaat edenle isyan edenler her geçen gün daha bir saflarýný netleþtiriyorsa, gerisin geriye kalanlar her dönemde vardý. Bugün olacaðý gibi yarýn da olacaktýr.

Evrenin yaratýcýsý adýna, tarihin her döneminde çok az sayýdaki sabit kalanlar, yaratýcý adýna ilahi zafer sayfalarýna adlarýný nurla yazdýrmýþlar. Ýbrahim(a.s)’den Muhammed(s.a.a)’e, Muhammed(s.a.a)’den Hameney’e kadar bu böyle olmuþtur.

Yüce Allah Ýslam dinini, Hizbullahiler'in sarsýlmaz inancý, bükülmez bilekleri ve susmaz namlularý ile galip getirecek. Baþta Dünya ekâbirlerinin kulaklarýnda, sonrada evrenin her boþluðunda Allah’ýn ve Muhammed’in adý mutlaka yankýlanacaktýr.

Ve ‘‘Kesin galip gelecek olanlar Hizbullahiler'dir.’’ Bu Ýlahi vaad kesindir ve öyle de olacaktýr.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Türk Ýslamcý Dostlarýmýz - 5
Gündem Özel - 4 Baþkanlýk Sistemi ve Avrupa Krizi
Rebeze Röportajý - 2
Türk Ýslamcý Dostlarýmýz - 3
Arap Dünyasýnda Ortaçaðýn Sonu Mu?
Rebeze Röportajý - 1
Türk Ýslamcý Dostlarýmýz - 4
Siyasallaþmak mý, Çürümek mi?
Politik Yezid’lik: Suriye Kerbelasý ve Ýbn-i Zubeyr’ler!
Türkiyede Abbasi Dönemimi?

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Muhammed Can S. Demirtaþ'a Soruyor
Türk Ýslamcý Dostlarýmýz! —2
Algý Sapmasýnda Türk Ýslamcýlarý
Size Ne Oldu?
Türk Aydýnlarýnda Takvimler 1789 Mu?
Özdemir Ýnce Kirene'li mi?
Baþka Gezegenin Aydýnlarý mý?
Zulm'ün ve Köleliðin Rengi Nedir?
Türk Ýslamcýlarýn Þovenizmi ve Ýdeoloji Çrümüþlüðü - 6
Kerb - U Belamýz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dost Ýçin [Þiir]
Serzeniþ [Þiir]
Bizde Ne Anne'ler Var [Þiir]
Ne Ýnsanlar Gördüm [Þiir]
Ey Gazzeli Cocuk! [Þiir]
Ayrýlýk Senfonisi [Þiir]
Hatýram! [Þiir]
Namus'un Adýna! [Þiir]
Hum Kýyýsýnda Bir Gece [Deneme]
Velayet-i Fakih ve Siyasla Ýslam [Ýnceleme]


Muhammed CAN kimdir?

. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Muhammed CAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.